icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

kazunomiya
30. okt 2013

@cukrik580 bola mnam, len sa mi ju nepodarilo tak esteticky zatocit ako je tam na obrazku.
inak to cesto ma prekvapilo, lebo do neho nejde muka - ale je dobre 🙂

os
30. okt 2013

to som dostala taku knizku, ze nejake tie americke kolace take chlebove su tam... vacsina je taka ze nemusim... ale ten bananovy chlebik mozem 🙂 .. a ked mate vela jablk... tak na taky fest rychly kolac mi kolegyna dala recept.. manzel ho jedol dlllho na ranajky, lebo ja som nemohla kvoli prekysleniu.

cukrik580
30. okt 2013

@kazunomiya urcite to na chuti neubralo 😉
neviem si to predstavit s tym bananom...nie je to prilis sladke? a ten jablckovy musi byt fajny, taky stavnaty 🙂 jablckove najviac luuuubim pite .-D

kazunomiya
30. okt 2013

@cukrik580 nie je to az tak sladke, lebo je v tom vela kakaa, ale mne to mozno tak vyslo aj preto, ze som nesladila cukrom ale fruktozou, a tam len odhadujes mnozstvo, lebo jej treba asi o tretinu menej. Je to skor velmi maslove, nabuduce by som ten krem trochu upravila, viac toho pudingoveho zakladu a menej masla...

os
30. okt 2013

@cukrik580 prilis sladke mozeeeem... asi preto som prekyslena 😀 sestricky mi zakazali sladke 😀

cukrik580
30. okt 2013

@kazunomiya myslela som teraz od @os to bananove 😀

cukrik580
30. okt 2013

@os aj ja mozem sladkeee, ale ked je prilis tak ma to hned zasyti...ked je menej sladke, tak mozem viacej spapat 😀

os
30. okt 2013

@cukrik580 vsak das menej cukru 🙂 aboco 🙂 slo by to asi aj tak... ked chces, napisem ti zajtra ten recept... ideme teraz uz spat.. rano 5,30 vstavame.. takze nech aspon kus spim.. uvidim jaka zase bude noc.. ci nebudem vacsinu hore.. abo sa budem budit 🙂
... dobru noc vsetkym ;)

cukrik580
30. okt 2013

@os ja o 6 🙂 ideme po poistovniach a s ocinom po uradoch...moozes poslat kludne 🙂 ja neviem kedy pojdem a ci mi vobec Samino dovoli lebo je nejaky aktivny 🙂

matabah
30. okt 2013

@os
@cukrik580 nebojkajte,zvládneme to volako,budeme tomu verit a pojde to...podstatné je,aby sme boli zdravý.. 🙂
ja robievam bábovku aj pudingovú,kam miesto múky ide puding...tá je fajnová,len sa dlho pečie....a ohladom tých rolád,mám jeden recept,totalne lahký....Beze roláda- sa len šlahajú bielka s cukrom a pridá sa kakao,na konci žltka..vylejes na papier,za pár minut mas upečené,a potom len natrieš šlahačkou,do stredu pásik džemu a zvinieš.....a do pár minút nemáš nič,pretože je tak fantastická,že je po nej🙂🙂🙂dokonca bezlepková🙂ak chcete,napíšem zajtra presný recept..
ja idem zajtra na prieskumy do Zvolena....pokukat,čo si kupime pre našu Hanču,a beriem aj korunky,ak by som sa neovládla náhodou....ale povedala som si,že maximálne kúpim deku do kočíka🙂
Tak dobrú nocku !!!

cukrik580
31. okt 2013

@matabah ja deku uz vobec nepozeram lebo moja mamca ich uz kupila 10 😀 aj mne by mohla nejaka mikinka frnknut do nosa alebo polodupky 🙂

kazunomiya
31. okt 2013

@matabah no to bude podobny postup ako je ta rolada co som tu davala ja - keby sa do kremu nedala muka, ale skrob, tak je tiez bezlepkova. A nabuduce to skusim spravit presne tak 🙂

barcelona94901
31. okt 2013

😀 😀 jáj baby ,je to mesiac čo moj je ako tak v poriadku,už lepšie...
.no a včera večer tak nešťastne skočil ,že nedokáže chodiť,narazil si patu
,takže teraz pre istotu mením obvazy,mastičkujem a podávam barle 😀
no a zatiaľ to vyzerá tak,že možno s drobcom pojdeme sami na cinťák ,
,ešte drobec tiež zbožnuje sviečky,dušičky,to je naše,večer vonku pozapaľujeme spolu tekvičky,no ešte že som stihla minulý týžden vyčistiť hroby 😀

biba
31. okt 2013

Kocky vidim, ze tu rozoberate financie, no ja osobne si tiez moc dobre neviem predstavit ze ostanem financne zavysla len na tatinkovi ☹, ale chystam sa, ze cim skor poporode pojdem do fitka a apon treningami si nie co male zarobim a mozno sa mi to podari dostat do celkom slusnej roviny. inak neviem, Moj drahy sa tvari, ze pohoda, to zvladneme,a le ja pokial nemam istotu uplnu, tak som nervozna, ale tak zvladli to nasi rodicia, zvladneme to aj my 🙂

os
31. okt 2013

.. prave som zistila, ze sa moze pracovat pri materskej a rodicovskej (nejake odvody potom platime my)... ale!!!... paradne sa nam znizi dochodok a ak by sme po navrate do prace stratili pracu, tak nam davku v nezamestnanosti budu vypocitavat z toho mini prijmu... - takze ak sme aktivne aj materstve alebo v rodicovstve.. v konecnom dosledku na to doplatime sami... akym vystiznym slovom by ste to nazvali??? ... kto volil "takuto vladu"??? {recnicke otazky, ale som nastvana... }

biba
31. okt 2013

@os A tym "pracovat popri materskej" sa mysli aj dohoda??? Lebo ja koli treningom mam dohody ale je to na tak strasne male sumy, ze neviem,neviem, ak by sa to vztahovalo aj na ne tak by som to asi zrusila 🙂

barcelona94901
31. okt 2013

@os ja som chcela seknuť so živnosťou ,včera som išla na tie naše urady sa popýtať ,aké tlačivá si mám vyplniť,čo potrebujem ,normálne,slušne,však aby som bola v obraze a vedela som..napríklad len také zdravotné poistenie,nie že mi o pár rokov zaklope nejaký exekutor,čo sa bežne stáva..našej známej tak nedávno prišlo zo sociálnej poisťovni platiť ,do 200eur,rovno s exekutorom,pritom mala dlžnu čiastku 5 eur,nikto jej nič neposlal,neoznámil..učtovníčka..tak som chcela vedieť ako a čo je pre mna najlepšie kde sa prihlásiť,odhlásiť,ved čoskoro už to máme baby za pár..no aj som hned oľutovala,že som sa tam ja vobec trepala! tak arogantná,hnusná uradníčka ,už na pohľad jej vadilo,že jej tam niekto vobec stojí..kávička na stole ,vybavovala si sukromný hovor..počas jej uradných hodín..tak ma odfajčila ,že čo tam chcem,nemám na nič nárok,robilo jej problém už to,že som sa na niečo pýtala ,jediné čo som chcela vedieť..ked seknem zo živnosťou,teraz pred materskou,kam sa mám ísť zahlásiť...vyštartovala po mne ,že či nemám muža 😕 ,pozerala mi hnusne na brucho , že tam nemám čo robiť a bola som aj s dieťaťom,kedže su už prázdniny a ona že či to dieťa mám od mojho muža ,jakože 😕 sa mi v tej chvíľi zastavil svet,slušne som pozdravila a išla preč a normálne som rozmýšľaľa nad tým,či sa mi to iba zdalo,alebo to bolo reál? uplne ma z tej uradničky vytrelo a teda veľká škoda, že takéto osoby maju prácu a plat istý ..na ich mieste si viem predstaviť rozhodne iné osoby ,bola ako vred na zadku a potom som zistila,že nie som jediná čo má taku skusenosť a že to nie je jediná taká nepríjemná uradníčka..no fuj
no a ked som to rozdýchala ,išla som do dverí na urade práce,kde sedel presný opak tam tej ..milá,normálna,vysvetlila mi aký je postup ,kam treba ísť,uplne normálna ženská ,ani som k nej teda nepatrila,ani podľa mena,no ešte mi povedala,že je aj nejaký tehotenský príspevok od 5 mesiaca, že v ktorom som mesiaci a kadečo mi tam pospomínala ,čo teda som tam kvoli tomu ani neišla..
ale záver je teda taký,že ma čakaju motanice,behačky a živnosť si neruším ,ešte si musim skočiť do zdravotnej 😝

os
31. okt 2013

@biba to co som sa docitala.. tak od 1.1.2013 to plati aj na dohodu... ale pre istotu si to este zisti

os
31. okt 2013

@barcelona94901 nejaku staznost na tu pani si nemohla podat? alebo co???

ak budete nieco vybavovat ohladom tehu a porodov a financii atd... zeny... piste 🙂 ... uz ked sa na to budete "pripravovat".. nech daco nepozabudame 😀

os
31. okt 2013

@biba http://www.blogovisko.sk/ako-poskodia-odvody-z-...
toto bolo asi najjasnejsie, ale citala som aj ine

barcelona94901
31. okt 2013

@os to mi aj moj hned ako prve povedal,no bola som tam s nou bez svedkov ,..

os
31. okt 2013

@barcelona94901 si myslim, ze na tej socialke maju "zakazane" nam radit... nikto ti nepovie ako a co mas urobit, aby si vyuzila niektore veci, ktore mozes.. radsej ta nechaju "zomriet hladom"... asi som dost znechutena z tohto statu... a vedenia.. kazdy len hrabe pre seba... ... ok, uz skusim nepisat take "hrozne" veci, lebo dojde depka... a nemusite ju mat aj vy 😀

barcelona94901
31. okt 2013

@os asi tak..mna na to známa vopred upozornovala,no ja som neverila tomu,že by som mohla mať tak negatívnu skusenosť,ešte som sa smiala,že však ja sa idem len opýtať,nejdem okrádať štát a ona mi teda rozprávala rozné jej zážitky ako prišla romka ,spravila si krížik a išla vysmiatá domov atd atd..že na tie nemaju lakte..ale teda,toto.som nečakala,nie že by bola rada,že tam má slušného,nepáchnucého človeka 😀 práve naopak,jak keby som bola nejaká socka čo ju ide okradnuť ,ošidiť....jak tá do mna išla..sila,no a našťastie druhá skusenosť presný opak,ale mám hrozu z toho,ako keby ani tie uradníčky ešte nemali jasno v tých zmenách..nerada by som dopadla ako tá učtovníčka ,..že mi príde pokuta,či niečo ,exekutor ,len preto,že "mala som to vedieť"

chcela som vedieť..kde mám platiť,koľko,kam mám potom ísť ,
od 1,1.2014 maju byť kadejaké zmeny ,mala som prerušenu živnosť,no opať fičím ako szčo a mna zaujíma ako ,čo,kam ,kedy si ísť vybaviť,nahlásiť,odhlásiť,aj samotné zdravotné ,teraz si platím sama jasné,lenže neviem ako potom na materskej,aké zmeny tam prebehli,prebehnu..ved niekde Mihálek chcel zrušiť szčo matkám aj rodičák,inde sa dočítaš ,že nie..čaká ma zrejma aj tak chaos a kolotoč behačiek ešte aj s mimčom 🙄 tomu som chcela predísť,ved bude zima,ja nemám babičky po ruke

biba
31. okt 2013

@os Jej supoer, tak idem zistovat dokedy a akym sposobom musim ukoncit moju dohodu,slaka a tak somsi myslela, ze to budem mat vybavene 🙂

lucul
31. okt 2013

Ako baby tieto urady je zufalstvo idealne jeden granat tam slahnut 🙄 ja muzovi riesim socialku od jula co tam maju bordel a tento mesiac som uz plakala od zufalstva stale mali nejaky problem s nedoplatkom a neposlanim vykazov vsetko do jedneho som im odniesla dvakrat ako kedy a kolko bolo poslane nakoniec ze preplatok netusim ako na to dosli tak tete vravim nechajte si na kavu a dva dni na to ze exekucia zo socialky som myslela ze ma porazi

os
31. okt 2013

@lucul az tak???

normalne rozmyslam, ze si vymyslim nejake tlacivo... kde sa mi budu podpisovat tie uradnicky.. ze koho som sa co pytala... a ked mi nepovedia..a bolo by daco zle.. tak mam podpis uradnika, ze som si to zistovala.. aboco ... clovek uz fakt nevie jak sa "ochranit"

a jake zmeny od januara 2014? ... idem to hladat na nete..ci nieco nie je 🙂

lucul
31. okt 2013

@os ano az tak, riesili sme uver a dokonca nam banka povedala, ze muza neeviduje socialka ako zamestnanca danej firmy a to je riadne zamestnany v nej od roku 2006, posielane vykazy a platene relativne nacas, ako skoro ma slahlo

majaon
31. okt 2013

ahojte vsetky spolucakatelky 🙂 dnes sme videli na 4D nasho krasavca,vsetko je ok,dokonca je o tyzden vacsi,ale to mi hovoril doki este na zaciatku tehu...inak sa stale mrvil,zival,uskrnul sa a potom si daval nohu pri hlavu,no sranda,je to zazitok 🙂 tak som sa trosku podelila s vami o radost,majte sa krasne a pohodovo 😉

eliska07
31. okt 2013

Ahojte, noo, my sme zase tam, kde sme boli pred mesiacom. Už som sa chcela tešiť, že konečne mesiac doma bez choroby a včera večer ma to chytilo a už len ležím v posteli a čajíkujem a snažím sa vyležať horúčku... ☹ Bolí ma hrdlo, hlava, oči... som celá slabá... a ja, že ma už toto obdobie prešlo... No čo už, ešteže je predlžený víkend a môžem to vyležať. Tak sa držkajte, aby ste boli hlavne zdravé 🙂

kazunomiya
31. okt 2013

Inak ja som celkom zabudla, chcela som sa pochvalit: vcera ked som isla elektrickou do poradne, tak sa mi prvy krat vobec stalo, ze si niekto vsimol ze som tehotna a pustil ma sadnut! (boli to take dve trosku starsie damy). 🙂