icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

bambulka12
2. nov 2013

@eliska07 no musim to pozret,vobec ma toto ani nenapadlo,vdaka 😉

cukrik580
3. nov 2013

@eliska07 na tu zahu b som odporucila mlieko, mne pomohlo s medom teple a bez medu tak na pol hodku 😀 alebo odporucaju lyzicku horcice, ale to by som nedala...kamoska si rozotrie na kusok chlebika a to zje a tak jej zabera, svokre zaberaju burske oriesky a ocinovi pukance 😀 tak skus 🙂
a s tym navlieckom ma to tiez nenapadlo 🙂 ja som tak rada, ze ta tu mame 😀 mas pre nas vzdy nejaky dobry napad alebo nejaku dobru radu 😝 co by sme bez teba robili 🙂

eliska07
3. nov 2013

@cukrik580 Ďakujem, ďakujem 🙂 som rada, ak pomôžem. Osobne si myslím, že bude ťažko nájsť také hniezdo do postieľky, ktoré sa dá dať dole. Osobne som sa stretla len s týmto u tej našej značky Ferreti - pridávam foto - aj keď nie celej postieľky - my sme ho mali vždy tak, že jednu časť sme mali na tej kratšej strane postieľky za hlávkou a dve časti na tej dlhej strane - pri stene, aby sme na malého vždy videli. Nikdy som si to nerobila do U - ako je to vyfotené, pretože potom som na neho nevidela z postele, tak mi to prišlo takto praktickejšie.

Musím ale povedať, že kamoške sa napríklad toto Ferreti nepáči, vraj je privysoké. Páčilo sa jej viacej to "poľské". Takže je to o vkuse 🙂

Ak aj budete kupovať také, čo sa nedá vyzliecť, tak si overte u predajcu ako sa to perie a či s tým po praní nezvyknú byť problémy - nie je zase hniezdo ako hniezdo.

Toto Ferreti bolo dosť drahé, dostali sme ho ako dar ku krstu, ale my sme si brali komplet - hniezdo, obliečky do postieľky a aj protialergický vankúšik a perinku - aj keď to sme využili až neskôr. Najlepšie pre bábätko na spinkanie je spací vak - z toho sa nevykope, takže je vždy v teplúčku. Odkedy náš malý spí pod perinou, tak spí stále odokrytý, pretože za spod nej vykope a už sa potom sám neprikryje.

lucul
3. nov 2013

@cukrik580 z tej znacky mam aj ja, hniezdo, odkladac na plienky a ine veci, baldachyn, zavinovacku, paplon, vankusik, navliecky, plachtu a skvele sa to udrziava, vobec to nezmenilo tvar, potom som dokupovala ine ale to je otras, je to zvliekacie ale kvalita na prd ☹ a tiez som to davala tak ako eliska ale u nas kvoli tomu, ze som nemala bocnicu na postielke 😀

majaon
3. nov 2013

@eliska07 ahojky,mna tiez strasne palieva zaha a pomaha mi teple mlieko so skoricou,ja si tiez neviem odopriet sladke a potom to tak dopadne 😉

eliska07
3. nov 2013

@majaon Vďaka, no tak mňa bude asi páliť ďalej... ja mlieko vôbec nepijem, nemám ho rada a teplé by som ho už vôbec nevypila... ☹

Ja až tak veľa sladkého nejem, ale aj tá troška čo si dám mi vadí, ale vadia mi aj cestoviny, káva, a neviem čo všetko...

eliska07
3. nov 2013

@lucul Presne toto sa mi na tej značke páči, že je to stále rovnaké. Ja keď si zoberiem, že to už máme 4 a pol roka a stále to používame, pretože postieľku sme neskladali a keď v nej už nespáva náš malý, tak zase sestrin, keď ku nám prídu, takže je to stále tam. Takže sa to už 4 a pol roka stále perie a stále to má rovnaké farby aj tvar. Som veľmi spokojná. Jedine paplón sa nám akoby "zgučil" - ale malý ho asi tak veľmi skopával. Ale to mi až tak nevadilo, pretože do veľkej postele sme mu kupovali už veľký paplón. Ale aj obliečky stále máme a sú stále rovnako pekné. 🙂

matabah
3. nov 2013

@cukrik580 aj mna to minulý týžden bolelo,a ešte som sa divila,že však som nič také nerobila,aby som mala svalovku a ešte aj len na 1 nohe🙂..toto ma vobec nenapadlo..🙂
@biba aj mna to pobolieva niekedy...asi to bude tým natahovaním..ale taká hnusná bolest je to...naokolo pupka,ako aj píšeš...potom ustúpi a po čase je tu zas...

matabah
3. nov 2013

@kazunomiya ani mi nevrav s tými bundami....ja som pred 2 týždnami skúšala zimné bundy,čo mám doma,že pophoda,aspon do vianoc vydržím a potom uvidíme....ved už budem doma a na prechádzku po tme už vybehnem v hocičom...lenže včera som si dala na cintorín jednu,a ked som mala tehu rifle..už ju nezapnem.....ked legíny,tak len taktak.....ja si neviem predstavit,čo bude v januári....ja musím do poslednej chvile byt aktívna...aj chcem,ale aký kožuch na seba navlečiem,no strach a hroza....mám široké boky,takže ,ked si aj kupim novú,hore mi bude extra velká a cez brucho a boky len tak tak...ach jááj 😀 😀 😀 dam si jednu spredu,druhú zozadu a zopnem opaskom 😎 😎 😎

matabah
3. nov 2013

@eliska07 ja som čítala v jednej múdrej knihe,že na záhu si treba dat kúsok niečoho mastného...napr kúsok slaninky,alebo klobásy,a tá to pohltí...samozrejme bez chleba...len tak požuvkat...ale ešte sa nikto nenašiel,čo by to v mojom okolí skúšal...neskúsiš too?ja som strašne zvedavá,ale mna ked aj páli trošku,ked zjem sladké,za chvílu to prejde,ale ked nezabudnem,tiež to vyskúšam.. 😉
aa s tým baldachýnom,ja som tiež chcela,aale odrádza ma to,že presne,bude sa to prášit a my máme krb atd...no uvidíme ešte🙂

lucul
3. nov 2013

@eliska07 ja som to zle napisala ja mam z mamotato ako cukrik davala som s nou spokojna, vankusik pouzival len ako zabranu medzi postielku a postel nech tam nie je diera a stale drzi tvar,moja proste vankus nechce ani v skolke

ada252
3. nov 2013

@eliska07 ahoj, mne na zahu perfektne pomahaju mandle 😉

cukrik580
4. nov 2013

Dnes idem pozriet moju najmilsiu pani zubarku 🙂 dufam ze aj tentokrat zoatanem bez ujmy na zuboch a penazenke,ze mi ko vzdy usetri korunky a budem moct nieco kupit Samkovi 😀

kazunomiya
4. nov 2013

@matabah som sa vcera o tom probleme s kabatmi zmienila jednej znamej/kamaratke a ona ze dva ma este z cias, ked ona bola tehotna (co je ale 25 rokov), tak skusim ich ist pozriet ci by som ich nevyuzila, hoci su starsie. Lebo uz to musim dost akutne riesit 😀
Ina kamoska mi este v lete dala jednu bundu a som si vravela ze super, esteze ju mam, a teraz ked som si ju skusala, zistila som, ze uz mi je teraz tesna...

matabah
4. nov 2013

moje nervy,dnes sme mali akú noc... 😕 😕 😕 spat som mohla len na chrbte,lebo akonáhle som išla na bok,tak malá robila koncert a tvrdlo mio brucho ako šlak....neviem,čo to znamenalo...to za to,že som sa chválila,že mám spánok ako medved... 😀 a posledný týžden to veru tak nie je....a potom ma bolelo rameno,no to tiež nechápem,včera som robila pizza rožky z 600g múky,to snad nemože byt svalovka....ale otras,už som si dala paralen,lebo ani sms som ledva napísala..no,tak pekný pracovný týžden začíname....tak aj Vám pekný dník,pa paaa!

matabah
4. nov 2013

@kazunomiya 😀 ja som ozaj zvedavá,ako to vymyslím...chodím s rozopnutou,ale na hroboch mi bolo zima na brucho...aj ked som oblečená...

zlate_deticky
Odpoveď bola odstránená
barcelona94901
4. nov 2013

@kazunomiya och baby,mne je bunda tiež tesná 😖 ešte jednu som našla taku na doraz, nesmiem byť pod nou naobliekaná a nenašla som zatiaľ zimnu bundu,či kabát ,ktorý by bol fajn..
no a včera mi tetička zapotila,či čakám dvojčatá,ale to mi hovorili aj pri prvom ,no a nenarvem si už bruško ani do rifiel čo som si objednávala o číslo vačšie ,že na zimu 😝

lucul
4. nov 2013

baby tak posunte bundu 😀 ja zatial v pohode, len som zvedava ci aj v januari bude vsetko v pohode

kazunomiya
4. nov 2013

@lucul No ta bunda co som ja dostala je normalna netehotenska len c. 40, ja mam normalne tak 34-36. Ale teda cez brucho mi nestaci ani ta 40-ka, resp. v zime urcite nebude stacit. Pritom nepripada mi, ze by som mala nejake strasne velke brucho, donedavna mi ludia hovorili ze to pod kabatom ani neni vidiet. Ale uz to rozhodne JE vidiet. Dufam, ze mi to bude pomahat v elektricke, ked si budem potrebovat sadnut, nechcem na ludi vytahovat tehotensku knizku, aj ked sa tym zastrajam, ale v zasade nemam taku asertivitu ako by sa patrilo...

lucul
4. nov 2013

@kazunomiya ja este ani na tehu veci nepozeram,stale mi moje nohavice padaju ale vidim to tak ze v tomto tehu budem mat vacsie brucho ako pri prvej teraz mam asi take ako pri nej mesiac pred terminom

ivet51
4. nov 2013

Ahojte... No koľko srdca zase popísali.... Pridávam sa k tým , ktoré už majú doma kočík pre svoje bábätko.... U nás nakoniec vyhralo Camarello , myslím, ze podobný typ má cukrik 🙂

bea00
4. nov 2013

@ivet51 krasny kocik, taky isty mam aj ja vybrany este aj farba sedi. 🙂

ivet51
4. nov 2013

@bea00
Aj nám sa veľmi páči, je vysoký, a lahucky, takze malo by sa s ním dobre manipulovať
Tešíme sa, ze ho už mame.... Už nech je februar 🙂

eliska07
4. nov 2013

@ivet51 Veľmi pekný kočík 🙂

ivet51
4. nov 2013

@eliska07 ďakujeme 🙂

os
4. nov 2013

ahojteee.. no a sme doma... boli sme u rodicov.. aj som si myslela, ze sa sem dostanem.. ale nevyslo to 🙂
... fest ma trapila zapcha... poznate to??? ceeela rodina mi radila co mozem a nemozem.. a nic nepomahalo...
... stale to nie je ok, takze uvidim co s tym... ale zevraj aj tepla voda s citronom pomoze a zaroven je to aj na tu kyslost...
zajtra idem k dr. na poradnu, a myslim si, ze budem zase prekyslena...

os
4. nov 2013

blbne mi neeeeeeeeeeeeeet... uz to pisem tretikrat...

sme si doniesli postielku nasu staru, takze riesim matrace...
v obch. povedali, ze treba tvrde kvoli vyvyjajucej sa chrbtici co tam stoja cca 90e, sesterka to neriesila, kupili v ikei za 20e obycajny nejaky penovy do cestovnej postielky (maju aj nejaky stary)
myslite si, ze treba vyhadzovat tolko prachov za matrac na cca 3 roky???

matabah
4. nov 2013

@ivet51 je velmi peknýýý!!!kolko vyšiel??a je to 3kombinácia?sorry,zvedavá som...ja až v decembri budem kupovat🙂

matabah
4. nov 2013

@os na zápchu skús ovsené vločky častejšie papat...ja si kupujem tie z lidla,sú také čistené a chutné..rada ich dávam do polievok....
ten madrac,my sme kúpili synovcovi za 10 eur v detskom obchode a v pohode na nom do nedávna spával...má 1,5 roka..teraz ho zdedíme a dáme ho do našej cestovnej,tá bude dole na prízemí a na poschodí bude normálna na nočné spanie...