Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
my sme spravili super kupu asi pred mesiacom... kupili sme postielku tu z mk za 25€ pouzivanu 1 rok, a k nej celu vybavicku ako baldachyn, hniezdo, obliecky a vyplne.... a k tomu nam mamicka ponukla matrac kokos molitan za 5€ no zlata nie? toto ma tak prekvapilo ze sa vytesujem este aj dnes...ono vela veciciek pre deticky take male sa neoplati kupovat nove na par mesiacov si myslim.... 😀
@ivet51 Prosím ťa a v akom obchode ste boli v Polsku ? Tiež rozmýšľame ísť na nákup práve tam 😉
@anjelik0907 my sme boli v Krosne, obchod sa volá Oskar
@ivet51 ano ano 😀 sevila je len starsi model malagy 😀 malaga ma aj vetranie a ked das dole striesku, tera nie dole, ale ked ju napnes a das nanoznik, tak nemas pomaly ani dierku, takze do kocika nenafuka v zime hlavne 🙂 inak je malaga vlastne byvala sevila 🙂 aspon takto mi rozdiely vysvetlila tetula a granada ma len ine farebne kreacie, strasne dobre sa mi s nim manevruje 🙂 je lahucky a vysokyyy a velikyyy 🙂
ahojte tak ja som sa rozhodla pre brio go s bilou konstrukciu nasla som na nete za celkom dobru cenu a zachovaly.
@os My sme kúpili kokosový matrac za 20,- eur nový - a podla mňa za takú cenu dostaneš v pohode. Bol síce pôvodom poľský, ale kupovali sme ho na SK v klasickom obchode pre deti. Myslím si, že za 25,- EUR dostaneš v pohode nový a tvrdý matrac. My sme kúpili v Poľsku na trhoch molitanový matrac za 20,- eur - nejako som sa nezamyslela, že na SK dohodím 5,- eur a budem mať taký ako som chcela. Ten molitanový plánujeme dať len do cestovnej postieľky, nie na riadne spanie. Nepáči sa mi a keby môžem, tak ho hneď aj predám. Príde mi veľmi mäkký ☹
Skús pozrieť aj na nete, aj na tu na Mk nájdeš aj nové - normálne v shopoch - matrace za normálnu cenu. 90,- eur mi príde prehnaná cena, pretože Ti to bábätko preciká, obvracia... do prvého matraca by som asi extrémne neinvestovala. Nech je tvrdý, nový, ale nie extra nóbl.
baby ak chcete, aktualizovala som album s vecickami pre samka, tak ak mate chut pokochajte sa lebo ja sa tesim 😀 este tam nejake drobnostky chybaju co mame 😀 plus kombinezka, zavinovacia deka do autosedacky, navlecky, paplonik, a tak 🙂 https://www.modrykonik.sk/blog/cukrik580/album/...
... a nohy Vám nepuchnú? ja som nemohla čižmy zapnúť tak som si kúpila kotníkové a štucne a tehotenská sukňa a fajnový kabát stih do A ako paleta - chodila som ako tučniak ..🙂
@eliska07 a kde si ho kupovala? poraď prosím
@cukrik580 - krásne vecicky a veľa, my na oblecko nemáme skoro ňic- asi začnem pomaly niečo kupovať
@danielle37 - mne tiež opuchaju nohy v clenkoch, chodím do roboty, tak to bude aj tým.Ale ked prídem domov, ľahnem alebo vyložim nohy, tak potom to prejde, rýchlo odpuchnu..
ahojte, vidím, že niektoré už pomaly chystáte výbavičku, ja si ešte chvíľu počkám, chcem sa len spýtať, či aj vás bolel spodok brucha, idem radšej zajtra k Dr. lebo nemám z toho dobrý pocit, niekedy ma začne aj počas chôdze pichať v boku a to prejdem možno 100 m, potom musím stáť a čakať kým to prejde a opatrne pokračovať. Brucho ma dnes bolelo keď som sedela a potom som išla chodiť, ledva som prešla, ťahalo ma to k zemi, tak som si zase sadla. Dúfam, že bude všetko ok.
@zuzanak89 ahoj, brucho ma bolieva, ked som unavena, ale nie je to v poriadku, hlavne ak ta to boli viac... pomaha na to magnezium ale urcite to treba povedat lekarovi.
@danielle37 zatial mi nohy opuchaju velmi mierne, aj ked bola by som rada, keby neopuchali vobec. Planujem si nakupit kompresne pancuchy, ja to rada nosim, citim sa v tom prijemne (jedny mam doma).
@kazunomiya no ja som len písala svoju skúsenosť - lekár vedel že mi puchnú nohy bola som riziková a šup nemocnica a dnes mám doma 10 ročnú dcéru a plánujeme druhé 🙂
cavteeee... no, som po kontrole...
a... babo je ok, mame nejaku vacsiu hlavickuuuu (zevraj to zatial nevadi.. ale podla hlavicky som az.. v nejakom 32 tyzdni, co je blbost 😀 ... takze nemviem jake veeeelke babo budeme mat... )
a... termin porodu mi asi nevie posunut tak, aby som na md sla od januara... ze cca 3 dni sa daju, ale viac (ako mam ja) sa neda... takze som prisla o 60ecok mesacne... (co by mi pomohlo, su to aspon plienky, nie? )
a... citali ste, ze ten rodicovsky nezmenili na 260eur, stale to bude cca 200eur... takze tam sa "strati" dalsich 60eur mesacne...
@os jo to su tie zmeny od 1,1.2014 čo som sa bola pýtať,čo ma odfajčila na urade..
pretože povodne ,tam malo byť schválené aj to,že ak si szčo ,tak nemáš nárok ani na rodičák..čiže by som si musela zrušiť živnosť ,ísť sa zahlásiť na urad práce-sociálne..atd..a teda neprešlo to,ale ja som chcela vedieť ako to bude potom napríklad s mojim zdravotným atd.,... 🙄
a vačšia hlavička,to pri mojej ségre mamine hovorili ,že má vačšiu hlavičku a narodila sa normálne ,aj na termín ..
@cukrik580 mne neukazuje album s vecičkami
@barcelona94901 teraz nikomu okrem mna, lebo nejaka "dobra" dusa mi ho nahlasila ze v nom predavam vecicky ☹ 😠 a pritom tam nic nepredavam, ved to su vecicky pre nasho samka ☹ nechapem to a admin serieme na mna...
@cukrik580 😕 😕 niektorým babám tu pekne hrabe
to som netušila ,že aj takéto albumy sa hlásia a mažu a tu na mk ..na mmb bežná vec,ale tu je všetkeho ako mrte,aj také čo sem rozhodne nepatrí a teda ked niekto hlási bábatkovské ,tak to už o čom je táto stránka? 😠
ja som tu minule natrafila na album,tam bolo všééétko pre miminká,ešte aj tabuľku tam tá mamina mala,že čo treba do porodnice ,také super ,no normálne tam mala fotky z netu,však ešte tiež nevedeli pohlavie,ale pre mna to bol album ako stvorený,ona tam mala pekne po lopate vysvetlené,,aký fusak,tam má a z akého dovodu,kresielko,kadečo,čo som ani teda netušila,že sa vyrába,existuje ,šak to je sto rokov odkedy som ja rodila..aj pre maminy tam mala fotky ..no a hľadala som to ako dilino pol dna až som našla, že ho zmazala teda sama a z podobného dovodu 😠 😖
@barcelona94901 akoze nech sa nikto na mna nehneva, ale toto ma vazne nahnevalo...akoze niekto mi bezdovodne nahlasi album a zablokuju mi ho bez riadneho vysvetlenia, iba mi prisla sprava, ze to neni album na predaj veciciek, ze tie mam predavat v bazari...pisem adminovi a nikto mi 3 hodiny neodpise ze co mam este spravit aby boli spokojni, ... tak len cakam jak blb co bude dalej...to nikto nekontroluje ked niekto nieco nahlasi, ci je to opravnene???
@cukrik580 to je sila 😠
@barcelona94901 co uz...
@cukrik580 😢
ja som to este stihla pozriet.. pekneeeeeeeeeeeeeeee....
a... kto tu hovoril ze pohanka smrdi? ... ohladom tych matracov?
.. fest neviem najst co by som chcelaaaaaaaaaaaaa... a manzel mi v tom fest vobec nepomaha!!! ... lebo on ten matrac potrebuje drzat!!!... a vsetky su tu take ze fest drahe, abo fest o nicom... tak nech si ho hlada sam!!!

dobre ránko
@matabah ano je to trojkombunácia, ale my sme kupovali len hlboký a športový, bez vajíčka, lebo môj muž si vymyslel, že vajičko budeme mať v rámci autosedačky s isofifixom./len naklikávať sa bude/.
Kupovali sme v Poľsku v obchode a stalo nás to 240 Eur.
Myslím, že super cena
Ešte som tam kupovala plienky, aj farebné, aj flanelové, aj zavinovačku...a mali super ceny...oplatí sa tam.