Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@bambulka12 jaaaj ja viem.. ja som sa chvíľu skúšala obmedzovať so sladkým, ale to nešlo. Hoci trochu pomáha ak dosť často a dosť kvalitne ješ, potom nedostávaš také chute. Ale glukózový test u mňa dopadol celkom dobre, tak sa zbytočne neobmedzujem.
Čokoládu máme aj my radi, hlavne manžel bez nej nemôže byť. Alebo aspoň kakao ráno...
@bambulka12 jej tak to hej už riadne veľké bábätko 🙂
@bambulka12 ja sa neviem dočkať piatku,uvidím čo tá moja placenta a čo samotné sono,či už budeme vedieť a ták
dnes som mala brutál ťažký den 😝 ,ešte ma aj vyfučalo,pokutu sme vyfasovali ,no teším sa do postele,ako zalomím
ale ten tvoj cukor ,neboj bambulka možno sa ti to po tehotenstve vráti do normálu ,ešte pri prvom tehu,som mala kolegynku tak,dávala pozor ,aby mala rozložené dávky jedla a po tehu,mala výsledky už ok ,žiadná cukrovka sa nekonala,len teda počas tehu sa dostala nad tu hranicu a dcéru má tiež v pohodke 😉
@bambulka12 mne sestrička z dia ambulancie povedala,že cukor v moči u tehotných je úplne normálne...
@cukrik580 neviem co ti napisali potom... ale materska sa ti viaze na termin porodu.... takze... napr. ked ja mam termin porodu 3.2. ... na matersku mam ist 6 tyzdnov predtym takze 23. 12. ... aj keby ze nastupim na matersku od 1.1., vypocitavaju mi MD z min. kalendarneho roka, t.j. 2012 - nic sa s tym neda urobit... akurat by som prisla o tyzden MD, ktory by mi nevyplatili...
.. teda takto to chapem ja.. ked som sa pytala, takto mi to ekonomka povedala...
aby sa mi MD ratala z roku 2013, musela by som mat termin porodu urceny po 12.2...
.. a toto mi dr. nevie posunut az tolko asi.. moze nejake 3 dni horedole... to mne nestaci...
takze mesacne pridem cca o 60 eur... dobre nie??? 😒
@os to je strasne na figu...ja mam TP 17.2. Takze 6tyzdnov je 6.1. A keby 8 tak v decembri...takze ja si teoreticky mozem vybrat 🙂 tento rok som mala vyplaty aj o cca 200 eur vyssie takze by som bola blba keby idem v decembri 🙂 len teda dufam ze beru do uvahy len odrobene mesiace a doba PN sa tam teda nerata 🙂
za tie mesiace co si pn ti asi pocitaju priemernu mzdu... tipujem 😀 ... mas to dobre...
... mne sa fest tazko zmieruje aj s tou stratou 60 eur... dost by to pomohlo...
a chcem sa spytat... pobolieva ma hrdlo, mam ho cervene...
ak by som sla na pn, zmensi sa mi nejak materska alebo rodicovska??? pripadne materska z doplnkoveho pripoistenia? neviete niekto poradit? (neviem ci mi vobec nieco z toho DNP vyjde... len sa pytam... )
.... pripadne ... mala by som ostat doma na dovci, ze sa preliecim? ... fest neviem z coho mam to hrdlo.. ale je dost zapalene... a ja truba chodim do roboty... fest mi vadi studeny vzduch vonku... a nechcem to prechodit ak to ma babu ublizit...
@bambulka12 cicka a v krvi si mala aky cukor? To ma mrzi ze sa musis obmedzovat...ja idem v stredu a v pondelok budem mat vysledky...som strasne zvedava a aj sa trosku bojim lebo v poslednej dobe ma nejak smadi...hlavne vecer :-/
to je pravda 😀
idem... bo vstavam na 0tu 🙂 paaaa dobru noc vsetkym 🙂
... darmo ze chcem spat... od 2.30 som hore... neexistovalo zaspat... tak som sla opravovat pisomky a skompletizovat "prepadajucich" co ucim... je stvrtrok...
katastrofa.... takato nespavost!!!
@sonulka81 aj mne to povedala ale mala som napisane na vysledkoch,ze obmedzit koncentrovane sladkosti a povedal mi to aj dr.,ze sem tam mozem,ale nie vela a ze radsej ovocie,tak teraz jem banany a pomarance,tieto mi tak chutia,ine asi nic 😉
@barcelona94901 mas tiez nizko placentu?Mne sa nastastie vytiahla uz hore,tak som sa tesila,ked mi to povedal a malinka je uz velika baba,ja ju sice na tom sone velmi neviem rozoznat,ale nieco sa tam hybalo a to bolo uzasne 🙂 .Dakujem za povzbudenie 😉
@cukrik580 krv som mala v poriadku,nastastie,len ten moc,ale tak neni to take katastrofalne,len pre mna je to tazke,lebo ja ficim na sladkom 😀 .Neboj sa,budes to mat v poriadku 😉
@ivet51 no tak to ano,uz je velka baba,dr. si ju pekne pomeral a podal toho mi povedal zhruba kolko vazi 🙂 .Hviezda moja ma 1kg a ja som pribrala 11 kg 😀 .
@bambulka12 jo mám,aj pri prvom som mala ,no išla vyššie ,teraz ešte neviem ,uvidím v piatok 🙂
@barcelona94901 budem ti drzat palce,podla mna pojde vyssie 🙂 .Ked som isla na amniocentezu,tak dr. ktora mi robila sono mi povedala,ze sa mi placenta zachytila o jazvu,co mam po operacii,tak som sa bala,ze sa nevytiahne a chvalabohu sa vytiahla,tak verim,ze aj tebe 😉 .A si doma,alebo pracujes?Ja este chodim do prace a stale ma chcu dat PN,ale ja sa branim
@bambulka12 ked si mala vysledky cukru v krvi OK, tak to je potom podla mna v poriadku. Ja som sa na to niekoho pytala - v moci sa moze objavit obcas aj zdravemu cloveku. Podla mna su smerodatne krvne testy v tomto. Ale jasne, opatrnost je na mieste.
@kazunomiya ved jasne,ale vies,ake boli moje ranajky bananik a kakaove rezy 😀 ,to sa proste neda odolat 😀
@bambulka12 aaaaach uplne chapem 😀
nechci vediet, kolko cokoladovych bonbonov z Lidla som vcera zjedla vecer pri pocitaci 😀
@bambulka12 dakujem
no som szčo ,ale teda od 1,1.2014 aké zmeny porobili ,a včera som si prečítala,že už stihli schváliť aj tie dane,aj ked budeš mať 0,- € čo predpokladám,že na materskej budem mať 0,-€ zisk ,aj tak budem musieť odviesť štátu nášmu slávnemu 500-1000,-€ ,takže možno s tým fakt seknem ako xy iných 😝
@barcelona94901 aha,tak to by bolo asi najlepsie s tam seknut 😝 .Ja som zas v takej inej,divnej situacii a viem,ze nedostanem matersku,az rodicak,tak musim chodit do prace,kolko sa bude dat 😕
@bambulka12 mne tiež rodičák ,ale teda aj ten chceli povodne szčo zrušiť 😝 a vtedy ved som sa bola pýtať na uradoch,aby som vedela ,čo robiť,kde ,čo platiť ,,no keby viem,čo ma tam čaká,tak si to radšej odpustím,
no na materskej ťažko budem vykazovať taký zisk aby som si mohla dovoliť platiť také prachy,aj za 0,-€ zisk ved aj bez toho je to pre mnohých likvidačné ,už pár rokov to sledujem ako sa to okolo všetko vyprázdnuje ,.no ja neviem fakt,kam tento štát smeruje 😝
jáj baby cez víkend som mrkla tiež to pepco,ale teda taký nával ľudí tam bol, kupila som si ozdobu na stromček ,áno všetko pl,ale teda ceny fakt nízke , ešte sa tam zastavíme ,ked už budem vedieť čo teda čakáme 😀
@barcelona94901 a este stale neviete,co cakate?to je sranda,tak potom v piatok daj urcite vediet,som zvedava 🙂
@bambulka12 nevieme 😀 a haluz,že ešte stále sme svokrovcom neoznámili 😀 teda v piatok už povieme,vraj 😀
@barcelona94901 faaaakt a oni si to este nevsimli ? 😀 no inak najvyssi cas im to oznamit 😀
@bambulka12 všimli,ale ticho su 😀
@barcelona94901 ja odpadnem 😀 ,mozno si len myslia,ze si sa dobre napapala 😀
@bambulka12 to ťažko,som sa včera vážila presne 10 kg mám hore a u mna teda brucho ako keby som už rodiť mala,teta sa ma pýtala či fakt dve nečakáme 😀
no uvidíme v piatok či im to už vyklopíme 😝

@kazunomiya placenta uz nie je v mojom pripade indikacia na sekciu,ale mam za sebou myomektomiu,takze kvoli tomu.Ja som mala cukor v moci aj po gluk.teste a ked som isla na poradnu,nemala som ranny moc,ale po jedle a bol tam cukor.Vies,ja zbiznujem cokoladu a neviem,ako budem bez nej fungovat,ale skusim s ovocim teda a uvidim.Uz mam pred sebou osupany pomaranc 🙂