Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Ja som už dnes zládovala toľko sladkého, že záha sa opäť ozvala a neskutočne páli... A to mám byť v práci ešte minimálne 2-3 hodiny...
No dievcata, tak krupicovu kasu aj my s manzelom mozeme, tiez do hlbokeho taniera, s uprazenym maslom a kopou granka 😉 najlepsiu urobi vzdy manzelik, tiez to mame aspon tak raz do mesiaca a najnovsie ju robime trosku zdravsiu aj so spaldovou krupicou 😉
No neviem, ci si tiez dnes nejdeme spravit... ale zas budem mat cely vecer zahu...
Pekny večer, dievčatá....
Tak ja zajtra idem piť sladku vodu, dúfam, ze to zvládnem....
A hlavne, ze výsledok bude v poriadku
Čítala som , ze vy už skoro všetky to máte za sebou..... Fakt je to take hrozne, tá sladká voda????
ahojte tak ja som bola dnes na luko ale nepila som vodu rano som zjedla dva rozky so syrom zobral mi krv a vysledky neviem kedy budu ale asi ked budu zle tak mi zavolaju. nejak som to neriesila lebo ma zas dostresovala lebo zas nejaka novinka ja som neg krv muz pozit. a ze vraj je dobry dat si pichnut nejaku injekciu aby mi plod neodumrel lebo moje telo mu moze vytvarat protilatky a najlepsie na tom je ze si to musim uhradit sama cez 50 eur tak fajn zas som lahsia idem tam zajtra lebo tento zazracny liek nemaju ani v lekarnach iba na objednavku. no nechcem nic podcenit tak radsej....
@aplless a to ti povedali az teraz???? Co ja viem tak by sa to malo hlavne sledovat cele tehu...kolegynke brali krv pd zaciatku pri kazdej navsteve...
@ivet51 da sa to zvladnut.neboj 😉
@ada252 aj ja mam doma aj spaldovu.chuti mi ako orieskova 🙂
@sonulka81 monte som.mala vcera 😀 nejake s cerealiami ci co to bolo to sme v metre objavili 😀
@eliska07 mna nastastie moc zaha nepali...ked uz tak to stoji za to ale nie je to casto...
A este baby.odporucam kamenak4 jedine utrpenie bolo pre mna sediet tak dlho v tej stolicke...lebo kreslom sa to nazvat neda 🙂
@aplless to je zvlastne, ze ti to az teraz povedali, to zistuju pri tych celkom prvych odberoch, ci mas Rh- a potom sa to myslim cim skor riesi...
Baby inak ja som uz nutena prat a zehlit babatkove veci, lebo som dostala zas dalsie a nemam to kde skladovat, tak uz som to zacala chystat aby sa to mohlo dat do suplikov co som si na to vyhradila v skrini.. predvcerom som oprala tri pracky, vcera som to zacala zehlit ale este bolo toho malo sucheho. Mam pocit ze je toho tolko ze by to bolo na tri deti 😀 Celu obyvacku mam zapratanu susiakmi 😀
@kazunomiya Ja to mám zatiaľ kade -- tade poodkladané 🙂 Chystám sa prať a žehliť až v januári, keď už bude po sviatkoch a budem doma na materskej. Dúfam, že sa mi vtedy ešte bude chcieť 🙂
Pri synátorovi bola zrovna u nás sestra aj s jej malou, tak keď som oprala vecičky, tak mi ich všetky ožehlila 🙂 ale teraz už má aj ona dve detičky, tak to bude čakať mňa...
Ale nevadí, tieto malé sa našťastie dobre a rýchlo žehlia 🙂
@aplless a pri dcére prvej ti nepichali po porode injekciu?
@kazunomiya ja uz by som tiez chcela 😀 lebo mam pllllllnu postielku nahadzanu a este aj igelitky pomimo 😀 a uz sa mi chce grckat ked na ten neporiadok pozeram, ale silou mocou mi chce mamca kupit zehlicku, tak cakaaaam a cakaaaam a cakaaaam, ale ideme v sobotu do BA s nasimi, tak snad mi ju uz kupi 😀 nech mozem zacat 😀 ja mam zehlicku tescovu z roku 5, stala 150 korun, akoze ona je celkom fajn, na vecicky akurat, naparovacia taka mala sikovna, ale je na nej prilepena deka 😀 takze mi to nejde dolu, tak cakaaaaam 😀 inak by som uz zacala davno urcite 😀
@cukrik580 my mame dve prastare (naparovacie) zehlicky, ale zatial v pohode. Byvam totiz v byte po svojich starych rodicoch. Mam skor obavy ci to nie je skoro teraz este zehlit a skladat, ci to tie tri mesiace vydrzi.. ale hadam hej. A este mam obavy ze to i tak nevmestim do tych 2 suplikov co som nachystala resp. este jeden az dva supliky a jedna policka by sa teoreticky mali dat uvolnit.
Inak periem to v takom ekologickom tekutom prasku od Frosch, dufam, ze babu bude vyhovovat. V zlozeni su enzymy, mam obavy ci to nemoze byt trochu drazdive, ale dufam, ze nie. Asi sa nabuduce pozriem na zlozenie tych super babatkovych praskov co v nich vsetci peru...
Ja mam tiez prislubene nakupy - otec sa podujal ze nam kupi prebalovaci pult a vanicku, v zaujme pohodlia dobry napad (inak sa snazim udrzat s minimom veci).
@kazunomiya My sme pri prvom kupovali na vecičky komodu z Ikea - takú širokú a 4 šuflíkovú a veruže sme vecí nemali veľa, ale aj tak som mala problém tam niekedy popratať všetky veci 🙂
Teraz už mám vyčlenenú pre druhé bábätko - skrinko-komodu - otváracie dvierka a štyri šuflíky, ale užšie, resp. ako dva dlhé. Už sa teším, keď to tam začnem všetko ukladať 🙂
Ale nájsť miesto veciam, ktoré boli v nej, to bola zábava 🙂 A ešte keď dáme postieľku tam, kam plánujeme, resp. jediné miesto, kam sa nám do spálne zmestí, tak si zatarasím prístup k ďalšej skrinke, takže tam musím mať veci len také, ktoré potrebujem naozaj len výnimočne, pretože odťahovať stále postieľku by nebolo možné 🙂
@kazunomiya my ideme prebalovaci kupit do ikei, akurat mi pasuje co mam miesto v spalni medzi postielkou a komodou 😀 lebo potom uz je tam radiator 😀 vanicku mame tiez z ikei 😀 ja budem prat v drefte 🙂 pekne mi vonia 🙂 ja myslim, ze to drobcovi nebude vadit, ak nebude mat daky exzemik alebo nieco, tak to bude urcite ok 😉 a myslim, ze to vydrzi tie tri mesiace 🙂 ja osobne uz chcem mat na vianoce pokoj 🙂 my sme robili veeeeeeeeeelku vstavanu skrinu, takze miesta mam teraz habadej 😀 aj v tej mega skrini a vlastne aj v 4 komodach, lebo som z nich takmer vsetko vypratala, takze miesto nastastie neriesim 😀 este sa Samko moze aj schovavat do polic 😀
@eliska07 no ved toto, mam pocit ze toho miesta snad ani nebude dost (a to som svoje veci premiestnila odkial sa dalo a manzel poriadne nema kde davat svoje).. my sme obmedzeni priestorom ale hlavne nabytkom ktory v nom uz je, a to su take tie stare dost rozmerne skrine... zmesti sa do nich sice dost, ale do panelakoveho bytu nie su idealne.
@cukrik580 my pult dame na jedine miesto kde sa v izbe da, ku dveram... celkom prakticke.. ale napriklad detsku postielku mat ani nebudeme, neni ju kam dat, tak budeme spat vsetci spolu na veeeeeeeelkej manzelskej posteli (to je vyhoda prave toho stareho nabytku, ze postele maju spolu 2x2 metre).
Tiez chcem mat cez Vianoce pokoj, a tak som si urobila taky prehlad v exceli ze ake veci vsetky pre babo treba, co uz mam a co treba kupit cim skor a co este pocka... mam hned lepsi pocit, ze na nic nezabudnem (vyrobila som to s pomocou asi troch roznych zoznamov z roznych stranok a este z materialov co sme dostali na predporodnom kurze). Kolonka "oblecenie" je uz cela vybavena v podstate, esteze mam tu kamaratku co mi toho tolko dala. Kupila som si len nejake drobnosti co sa mi pacili 🙂
@kazunomiya ja som si pokupila skoro vsetko nove a potom mi kamoska nabalila veeeelku igelitku, jej Misko sa narodil v januari 😀 takze parada 😀 mozem mat kludne 5 deti, my mame postel 1,8x2m ale nechcela by som aby bolo mimco s nami, tiez mam aky taky zoznam, ktoreho sa viac menej drzim, teda teraz uz ani nie, lebo uz mam urcite vsetkeho dost, teraz ked pozeram v obchodoch, tak uz pozeram ked tak vacsie vecicky 🙂 nam sa postielka nastastie vosla, ani som nedufala, ale na milimeter presne 😀
@aplless čo sa tíka protilátok to by ti mali pichnúť až pri pôrode aspoň mne tak povedala lekárka, respektíve ti ju mali pichnúť už pri prvom pôrode.
Ja mám 0RH- a manžel 0RH+.
A lekárka mi vravela že mi budú o jeden odber krvi brať viac aby sa zistilo či sa mi vytvárajú protilátky a ak áno tak mi pichnú anti-D. Ale ja mám prvé tehotenstvo tak to je asi iné.
Prečítaj si tento článok.... http://www.mamaaja.sk/tehotenstvo-a-porod/tehot...
no neviem ako to je lekarka mi to odporucila bolo to dobrovolne. pri dcere mi pocas tehu nic nedavali a pri porode neviem tam do mna vselico pichali tak asi mi to dali
dnes mam nejaku zravu nemoc 😀
Baby, prave riesim vybavicku a podobne zalezitosti, a uvzujem, ze ake hniezdo do postielky kupit, ci aby bolo okolo celeho obvodu postielky,a lebo staci pri hlave a po bokoch? Neviem a neviem ci mam kupit dva komplety, alebo staci jedno hniezdo a baldachyn, a viac povliecok len an perinky. . . inak moj drahy vcera prisiel s teoriou, ze absolutne nic doma pred narodenim nechce mat Ja som sice trochu poverciva a tak kocik, postielku som doma nechcela, ale uz vecicky som planovala doma nachystat, tak mu vysvetlujem, ze ale ved to potrebujeme poprat, pozehlit a on,ze ok mozeme (teda mozem) ale potom to odnesieme k nasim, no uplna parada a ja som si t chcela nachystat doma tak ako to bduem mat hned po ruke a nie,ze to necham na neho 🙂 asi si o tom budeme musiet este pohovorit 🙂
@biba ja som mala len okolo hlavky ale davala som ho tak ze jedna cast bola za hlavickou a zvysok po jednej dlhsej casti, jedna vec ze my sme nepouzivali bocnicu mala sa jedovala v postielke a mala som zly pocit ze ju nevidim ked este bocnica nebola. A perinky este neries to az casom bude treba 😉
A drahemu povedz nech nevymysla,ja uz ma cast aj popratu,pri malej som v septembri mala vsetko nachystane aj postielku zlozenu aj kocik nachystany aj zbalena do nemocnice som bola aj malej veci v taske a autosedacke nachystane na cestu z nemocnice a pohoda 😉
@cukrik580 ja mam stale minus oproti povodnej ale teda uz 4kg su spat
baby... vcera vecer ma mm meral v pase... mam 100cm a vazim o cca 11kg viac ako na zaciatku 🙂
... v obchode sa kamos cudoval, ze som uz v 7mom mesiaci... asi mam "male brusko" na ten 29tt.. myslite ze to este dobehnem nejak??? aj ked som vysokaaanska? 😀

@eliska07 obesim ta 😀 idem si uvarit krupicu 😀 veeeeela 😀 o 4 odvhadzam z domu idem do mesta a potom s mm do kina na kamenak tak dufam ze nebuden hladnaaaaa 😀