icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

biba
21. nov 2013

@lucul v kociku a vpostielke sa zhodneme, doma bude az ked sa pamprlon narodi, ale ostane 🙂 no bude to sranda ako s vyberom mena 🙂 ale ved perinku urcite potrebujem, nie?? vankusik to mi je jasne, ze nie, ale ved sa nam babo narodi do zimy. .

lucul
21. nov 2013

@biba nebudes, ja som dlho pouzivala zavinovacku pri malej (oktobrova) a paplonik az od nejakeho 8mesiaca ale to bolo leto takze az na jesen, vela bab prejde do spacieho vaku ale mne to mala nezniesla

eliska07
21. nov 2013

@biba My máme kočík a postieľku doma, ale nie u seba, ale u rodičov 🙂 Oblečenie nerieš, to si doma pekne poukladaj, nedávaj si ho preč. To nie je o poverčivosti. Pred pôrodom pokiaľ viem, nemá byť doma najmä kočík 🙂

Perinky nekupuj, nebudú Ti treba. Bábätko sa ňou nezakrýva, mohlo by sa pridusiť, ak by sa zosunulo nižšie a nebola by si pri ňom.

Ak plánuješ používať zavinovačky, na začiatku mu bude stačiť spať v zavinovačke, max. prehodiť naň nejakú deku, ale pri zavinovačke to nie je potrebné, tá ho ohreje dostatočne.

Ak zo zavinovačky vyrastie, resp. ju neplánuješ používať vôbec, kúp si spacie vaky. Trčia bábätku z toho len rúčky a je mu v nich teplo a hlavne sa do neho nezamoce.

Prikladám foto nášho drobca ako spinkával 🙂

katty137
21. nov 2013

úplne presne takto spávala aj naša malá, mala problémy s vetrami... nebola dlho v perinke, nev ydržala v nej nemohla sa pozgŕčať a v kľude sa vyprdkať... mali sme s tým ohromné problémy... prešli sme do zavinovačky, aj to bolo naprd, nepraktické, tak skončila v spasom vaku a spávala v ňom snáď až do roka, potom už prešla do veľkej postele aj s paplónom... teraz paplónik bude v postielke len na okrasu, nikdy sme nepoužili 🙂 a určite takto budem aj pri tomto drobčekovi postupovať 🙂

os
21. nov 2013

@katty137 takze zacinas so zavinovackou, ci pojdes rovno do spacieho vaku? 🙂

katty137
21. nov 2013

začínam v perinke a ak sa v nej nebude cítiť dobre ako malá, tak zavinovačku ani nepoužijem a idem rovno do spacieho vaku...

matabah
21. nov 2013

@cukrik580
@kazunomiya ja práve píšem zoznamy...čo potrebujem,potom čo potrebujem do nemocnice atd atd atd...🙂
a u viem,že naši nám kúpili komodu v ikei a asi ju plánujú schovávat do vianoc...však dobre,mám čas nechám sa prekvapit🙂..no nevedia tajit,mimika nepustí,a ja počujem aj za rohom🙂...ale ako sa potom tvárit pod tým stromčekom 😀 😀 😀 ,nechám to na drahého 😉 😉 😉
@aplless niečo som už o tomto počula....držím palce a všetko dobre dopadne!!!teším sa ,ked už si tu budeme pridávat fotky našich krpcov a radit si,ktorá ako kojí atd atd.... 🙂
@os ja som velká,aj brucho mi vylieza ako slak...aale včera večer mi strelila žiarovka a taak som sa naplašila ako ešte nikdy,no a ked som to všetko naspat nahodila-ističe a tak,tak aj moja zápcha odišla a bruško je menšejšie...kks,strašne som sa naplašila,to sa mi ešte nestalo..tak som sa dnes super cítila,žiadne tažké brucho...🙂

matabah
21. nov 2013

ach dnes štvrtok a ja som už vždy ko...dobrú nocku vám dievčatá a aj chlapci v brušku 😉 😉 😉

aplless
21. nov 2013

no nakoniec som obetovala 50 eur a dala som si pichnut tu injekciu radsej aby som nic nezanedbala ved uz me predsa za polovicou a nestoji za to riskovat a prist o babo. takze asi tak a tiez mam doma bombu v postielke ta sice pekne stoji uz na svojom mieste ale len do nej haz´dzem veci a cakam kedy bude mat muz cas slubil mi ze mi spravi komodu snad do januara to stihne potom chcem prat a a po novom roku pojdem na nakup drogerie este.

os
21. nov 2013

u nas otvaraju DM... a 15% zlava ma byt od 21 do 24 dec. a ta zlava sa da kombinovat s inymi... a to DM ponuka moznost aj ... nejaku kartu DMmacku mat a nejake detske bonusy.... tak neviem ci plienky a vsetko kupovat vtedy - pred vianocami, alebo potom az... cakat ci budu nejake akcie a vypredaje 🙂
... idem uz spat.. bo vcerajsia noc bola zase hrozna... ne a ne zaspat, potom o 3tej hore cca hodinu.. wc, pocit hladu 😀 (ten som v noci mala prvykrat... tak som sa sla napit 😀 )... no a rano som vstavala s mm... uz by som nespala... tak ideme dat teraz pokus.. aj ked je uz doooost hodin... dobru noc 🙂

biba
22. nov 2013

@eliska07 Jeeeej ale ved to je celkom dobra sprava, aspon usetrime 🙂 akosi ma vobec nenapadlo ako babetka spinkaju ked su uplne cerstvo narodene, parada tie spacie vaky sa zdaju byt super. . . a zavinovacky tiez, len napr neviem, ci mam kupit aj taku klasicku perinku, alebo nie. . . kazdy hovori inak . . . a kolko vrstiev na spanie ma mat babo??? predsa len februarove, ale ja som clovek co moc neprekuruje byt a ani sa v tom nechystam zacat koli babu, predsa len na spanok treba cerstvy vzduch a nie horuco, tak ma napadlo,ze asi na spanie jedno bodycko bez rukavov a noziciek, na to jeden overalik a a sup do zavinovacky??? kks ja vazne neviem :-/ ja budem hozna mama

lucul
22. nov 2013

@biba zalezi od babanka ja som mala malu cez den doma v bodycku a polodupackach a v zavinovacke a v noci overal a zavinovacka a mikrovetranie a spalo sa jej uzasne nebola studena. Len moja mama z toho mala hysak a vzdy ked dosla ju zakryvala este hrubou dekou a potom som mala malu prehriatu a mala teplotu. Kamoska mala dve zimne a rovnako ich obliekala a pohoda, tretiu mala majovu a v najvacsom teple jej musela davat dlhy rukav aj dole dlhe a zakryt deckou lebo bola studena 😉

aplless
22. nov 2013

@biba neboj sama zistis ako je babu dobre a co mu vyhovuje ked bude mat studene rucicky tak mu je zima ked sa bude moc potit tak mu je teplo a bude nepokojne najdete si system. ja mam par zavinovaciek este po dcere take klasicke kupila som uz aj paplonik do postielky a mam aj nejake deky po dcere tie larysi ci ako sa to vola tak uvidime co nam bude vyhovovat. a ja si vravim ked bude nieco chybat nie je problem ist niekam kupit tovaru maju vsade habadej

eliska07
22. nov 2013

@biba ja som si aj teraz kúpila spací vak tu cez bazár. Stál ma 6,- eur aj s poštovným - krásny smotanový, zamatový na veľkosť 0-6 mesiacov. Čisto nové sú zbytočne predražené a tu sa dajú kúpiť krásne veci. Aj zavinovačky som kupovala tiež tu. Mám aj nové po synátorovi, ale teraz som už nové nekupovala.

Perinku s vankúšikom by som riešila neskôr.

biba
22. nov 2013

@lucul
@aplless
No baby a zacinam mat jemnu paniku, ale uvidime teda ako to bude 🙂

kazunomiya
22. nov 2013

@biba no vidim ze sme trochu podobne. Ja ako teraz zehlim tie detske veci tak mi napadaju rozne otazky ze ako sa to vlastne pouziva (priklad: dava sa pod overal este bodycko?) a nasla som tam aj dvoje "opalovacky" to je ako dupacky, len to nema nohy, nerozumiem vobec ake je vyuzitie tohto kusu odevu - k tomu snad treba este pancuchy alebo neviem.... na spanie mam zatial co som dostala jednu klasicku zavinovacku ("perinku") a nejake spacie vaky, chcem si kupit este jednu zavinovacku taku teplejsiu modernu ale uvazujem este ze dokupim aj jednu klasicku, len netusim ci to vyuzijem... vsetko tuna cez bazarik pozeram, nema zmysel to zbytocne draho kupovat nove, ked tu je taka siroka ponuka.

Inak mam veelmi vela overalov, keby ste potrebovali niektora hlavne z BA, viem posunut, z cisla 62 ich mam mozno az 20 a to fakt pochybujem ze vyuzijem.

lucul
22. nov 2013

@kazunomiya bodycko som davala bud pod polodupacky (take gature ukoncene ako dupacky) alebo pod dupacky, doteraz ich malej davam nech nema hole krize. A opalovacky sme nosili ked uz bolo teplo bud len tak von s ponozkami alebo aj bez ked bolo veeeeelmi teplo alebo na spanie

Ozaj baby ak by ste niektora chcela tak svagrina bude posuvat chlapcenske veci po synovi pomaly tiez z ba

lucinka1104
22. nov 2013

Ahoj nechcete niekto ? stal vyše 100 eur a teraz len 45 🙂 aj s perinkou a gratulujem všetkým tu 🙂 alebo dake vecičky ak tak toho veľa

matabah
23. nov 2013

@biba ty máš tiež z toho mišung,ako aj ja 😉 😉 😉 niekedy pocit,že pohoda,zvládnem a inokedy panika,že ty kks,ja nič otom neviem 😀 ,ale spolieham sa,že v porodnici ma naučia a potom je tu net a mama 😉 😉 😉 tak a moja sestra hovorí,že to prišlo úplne spontánne po porode tá starostlivost...budete neodlučitelný...a ešte aha,však sme tu,tak od rána do večera pripojené,že keby niečo... 😝

eliska07
23. nov 2013

Babulky, musím sa vám pochváliť 🙂

Náš štvorročný synček ma práve poslal si ľahnúť a oddychovať a on umýva riad (z maľovania vodovými farbami), všetko si odkladá, išiel utierať prach a všetko chce upratovať. Že ja mám len oddychovať 🙂

Teším sa z neho veľmi, že mi tak chce pomáhať 🙂 Takéhoto pomocníčka ja mám doma 🙂

Peknú sobotu vám prajem. 🙂

cerimi77
23. nov 2013

@hermivona to je tuším mohykan, že? v tej farbe je veľmi pekný, u nás v meste je obchod, kde predávajú túto značku a tak ich tu je na okolí veľmi veľa, ale predavačka mi hovorila, že nemajú skoro žiadne reklamačky na tento kočík, že je dobrý a za rozumnú cenu, tak verím, že budeš spokojná 😉

krupicovú kašu som veru dávno nejedla, a do pôrodu asi ani nebudem 😝 ale keď sme boli decká sme ju mali docela často, ale s práškovým cukorm, si zasa neviem prestaviť že by mi to škripotali, ale vyskúšam 😀 a inak tak isto, maslo, cukor a kakao, ak by som dávala granko, tak už asi netreba cukor, lebo granko je samé o sebe dosť sladké, terezka sladké môže, ale takéto som jej ešte nerobila, cukru ako takého je všade až až, tak aspoň to, čo jej robím ja sa snažím bez cukru, ja jej robím inak kašu sladkú skoro každý deň na raňajky, ale to robím normálnu viaczrnnú, alebo špaldovú kašu, alebo krupicu, trochu masla, najaké ovocie čo mám namrazené v rozmixovanej podobe tam primiešam, potom tam primiešam nejakú nestlé alebo hami kašu, tá to trochu osladí, ak je to málo sladké, tak tam pridám slivkový lekvár bez pridaného cukru, alebo čiernu bio melasu, roztlačím banán ešte, niekedy jej tam pridám také prešničné klíčky, má to takú orieškovú chuť, alebo rozdrvím celozrnné piškoty, alebo vločky, každý x nejak inak, aby mala zmenu 😀

cerimi77
23. nov 2013

@biba ja som tiež klasickú perinku ani klasickú zavinovačku vôbec nepoužívala, v zime som do postielky dávala lodger zavinovačku, pri nej nehrozí, že by sa dieťa zadusilo, resp. väčšiu deku, ale tak, že spodný aj bočné kraje zastrčís pod matrac, aby si ju bábo nemohlo pretiahnuť cez hlavičku, aby sa nezadusilo, ja som deku začala používať až neskôr, alebo len spací vak, ten používame stále, poštárik ešte nepoužívame, čo chvíľa pôjde dcérka do veľkej postele, tak až tam dostane svoj prvý vankúšik a perinku 😀 ale aj vo veľkej postele bude ešte v spacom vaku, to je super vec 😉

cerimi77
23. nov 2013

@biba v spálni by nemala byť vyššia teplota ako 20st, my mávame aj chladnejšie, ak sú mrazy, tak okolo 18st a vtedy som dávala body s DR, na to pyžamko tepejšie a teplú zavinovačku - používala som lodger, to je taká ako keby hrubá deka, v tom bola zabalená ako bábo, minulú zimu už len body s DR, pyžamko a teplejší spací vak + deka na nožky, ale tú zväčša ani nemala na sebe 😉
@kazunomiya bodyčko pod overal sa používa ak je treba - ak je zima, tak ako som písala vyššie, v zime na noc som dávala pod overal-pyžamko ešte body s DR, ak sa začalo oteplovať, už len body s KR, potom už úplne bez body, len overal, overal-pyžamko tak isto môže byť tenšie alebo hrubšie, v lete som už potom dávala napr. len ľahké body, alebo len body, záležalo od teploty, my máme podkorvný byt, takže cez tie najväčšie horúčavy, keď sme mali v obyvačke večer +36st, tak dcérka spala len v plienke 😕 aj tak jej bolo samozrejme horko, aj keĎ sme jej izbu vychladili pred spaním, takže oblečenie a vrstvy podľa teploty, ale radšej menej ako viac, aby sa bábo neprehrievalo zbytočne 😉 a tie opalovačky to je taký overalík na leto, aby boli holé rúčky, nožky, je to niečo medzi body a dupačkami, ja som ich používala skôr ako pyžamko na začiatku leta, keď už bolo teplo na celý overalík 😉
@matabah neviem ao to funguje v iných pôrodniciach, ja som bola v BA na kramaroch a tam ťa teda veľmi naenaučia ako obliekať bábo, to si skôr pozri na nete, alebo od kamošiek-mamičiek, alebo tu na MK si myslím dostatočne navzájom poradím 😉 v pôrodnici ukázali len ako prebaliť bábo a ošetriť genitálie, poradili s kojením ak bolo treba a ukázali ako okúpať, s oblečením budeš zo začiatku experimentovať, skúšať, ako dieťa bude reagovať, či bude dobre spinkať ak bude viac či menej oblečené a podľa toho sa budeš odvíjať ďalej, ja pozerám vždy teplotu vzduchu, viem čo mi dcérka znesie a čo už nie pri ktorej teplote a potom už len uberám alebo pridávam vrstvy, podľa toho ako klesná či stúpa teplota, všetko je to len otázkou praxe, neboj... a ja si tiež pamätám, že tá starostlivosť o bábo prišla po pôrode nejako samo, automaticky, si pamätám, že keĎ som mala malú 1x prebaliť v pôdornici, tak som nad tým dosť maturovala 😀 😀 😀 ale potom to išlo už super, na moje prekvapenie som sa ani nebála ju nejako chytiť a nosiť na rukách, ja ako jediná, som tam dcérku nosila bez zavinovačky a perinky, lebo bolo veľmi teplo (vonku +36st) a len v bodynku na jednej ruky, prisatú na prse, som chodila s ňou po chodbe 😉

kazunomiya
23. nov 2013

@cerimi77 hm, len ja mám aj jedny teplé "opaľovačky" - normálne je to ako hrubé dupačky len to nemá nožičky. To sa asi nosí potom s pančuškami alebo tak nejak - neviem si to inak vysvetliť. Inak vďaka za vysvetlenie k tým overalom. Tak nejak som si to myslela, len som si nebola istá, či sa nosia aj celkom na holé telo alebo sa pod ne vždy niečo má dať. Tie sa nosia hlavne na noc, že?
Niektoré kusy mám so zapínaním na chrbte, je to praktické alebo to radšej nemám ani používať?

kazunomiya
23. nov 2013

@eliska07 to je parádny syn 🙂 Dúfam, že aj z môjho taký vyrastie.

cerimi77
23. nov 2013

@kazunomiya tak hrubé opalovačky som nevidela 😀 tak možno by sa dali použiť k látkovým plienkam, ja som také používala a k tomu som mala také teple štucky na nožičky, a mala som také vlnenené plienkové nohavičky, bolo to fajn, aby som nemusela odkrývať celé nožky a tiež to bolo dobré do šatky 😉

kazunomiya
23. nov 2013

@cerimi77 nad tým ešte uvažujem, lebo tiež plánujem látkové plienky plus aspoň čiastočne bezplienkovú metódu a tie opaľovačky mi pripadajúú praktické v tom, že sa dajú veľmi rýchlo dole rozopnúť. Ale uvidíme v praxi.
Tie štucne som už pozerala, predáva sa to v takých univerzálnych veľkostiach, dá sa to aj celkom malým deťom dávať?

cerimi77
23. nov 2013

@kazunomiya ja som tak isto praktizovala BKM a štucky sa zišli 😉 ja ich teraz predávam v bazariku, hej, je to univerzálna veľkosť, pre deti čo ešte nosia plienky 😉

kazunomiya
23. nov 2013

@cerimi77 Predávaš? Idem pozrieť! 🙂

blondi2
23. nov 2013

@kazunomiya Zapinanie na chrbte pri takych malych babatkach nie je moc prakticke. Pri prvom babatku som podostavala aj par takych, ale nakoniec som pouzivala iba tie, co sa zapinali vpredu.

Baby vy uz takto vsetky chystate satocky? Uz aj ja chcem, ale musim pockat. Zatial mam vsetky babatkovske veci po synovi na povale. O 2 tyzdne nam pridu spravit vstavanu skrinu a potom konecne mozem zacat aj ja s pranim a zehlenim. hura 🙂