icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cerimi77
23. nov 2013

@blondi2 aj ja som čakala, až mi prídu spraviť vstavanú skriňu do detskej, aby som si tam mohla naskladať oblečenie, tak už tam má svoje poličky vyhradený aj druhý drobec 😀
@kazunomiya hej, predávam 3 štucky 😉 chalanovi takéto farby asi dávať nebudem 😀

kazunomiya
23. nov 2013

@cerimi77 pravda, ja mám tiež chalana... 🙂
@blondi2 ja len preto, že už by som to nemala kde skladovať, hromadilo sa mi to po škatuliach a taškách na skriniach aj na zemi...
Dnes som už takmer všetko upratala - pár kúskov sa ešte suší. Vyšlo to do 4 šuplíkov v starej veľkej skrini, ale už som si tam nachystala až po veľkosť 62 príp. 68 takže by to malo celkom dlho vydržať, potom po pár mesiacoch malé veci vyložím von a doložím tam zas väčšie. Tie, čo sú ešte na skriniach v taškách a škatuliach ;)

blondi2
23. nov 2013

@cerimi77 @kazunomiya baby nad tou BKM uvazujem aj ja. len si to musim este podrobnejsie nastudovat. len sa obavam, ci na to bude cas aj pri 2 detoch. predsa len, pri prvom babu bolo toho casu viac, ako bude teraz.

A planuje niektora z Vas nosit dieta v satke?

blondi2
23. nov 2013

@cerimi77 @kazunomiya aj ja cakam chlapceka. dokopy budem mat dvoch 🙂 tak bude veselo.

kazunomiya
23. nov 2013

@blondi2 ja 🙂 mám knižku už aj o nosení, aj o BKM, ale budem si to študovať asi na nete a možno sa niekoho popýtam, v najhoršom aj na nejaký ten kurz alebo workshop zájdem.

cerimi77
23. nov 2013

@blondi2 ja BKM budem robiť aj teraz, aj keď teda som to nerobila úplne tak ako by sa malo, nakoľko ja s dieťaťom nespávam v jednej posteli, a nemala som ho pripútané v šatke 24h, v našich zemepisných podmienkach sa BKM nedá praktizovať tak ako by sa malo, ja som skôr dcérku učila čurať na signál, držala som ju nad miskou, hlavne počas kojenia, mali sme dohodnutý signál a pekne sa vyčurala a vykakla, ale nejaké extra signály som nemala šancu postrehnúť, ale mne stačilo aspoň to, že sme mali menej plienok zašpinených (používala som látkové) a že nemusela byť v počuranom či pokakanom, nakoľko väčšiu časť sa nám podarilo takto zachytiť a ako vedela sama sedieť, tak bez problémov prešla na nočník a na signál sa vycikala, aspoň takúto BKM by som chcela praktizovať aj teraz s druhým dieťaťom a ja som šatku používala docel často a dlho, nedám nan ňu dopustiť, dcérka mi tam pekne spinkala, ja som práve prvé týždne ani kočík nepoužívala, mala som voľné ruky a dostala som sa do každého obchodu či úradu, schodov bez problémov, a teraz sa teším, že druhý krpec sa narodí až koncom zimy a máme pred sebou celé leto, kedy budem môcť šatku naplno využívať, hlavne ak pôjdem von s 2 deťmi 😀

cerimi77
23. nov 2013

@kazunomiya o BKM som prečítala knižku, nejaké rady od mamičiek z netu tiež pomohli, ale ja som s dcérkou nikdy nespávala v jednej posteli, od 2m dokonca spávala sama vo svojej izbe, lebo keď bola s nami v spálni, tak to nerobilo dobrotu a odkedy spávala sama, tak spinkala a zaspávala bez problémov, šatkovala som síce, ale len keď sme išli von, doma som šatku nepoužívala, takže nemala som dieťa nonstop pripútané na sebe, aby som dokázala rozpoznať každý signál, ktorý dieťa dáva ak chce cikať alebo kakať, ... ale ako som písala vyššie mne stačilo aj to, že sme odchytili väčšinou čurania a stolice do misky, keĎ som dcérku dávala nad miskou počas kojenia 😉 šatkkovať ma naučili v kamenom obchode s látkovými plienkami v BA, naučila som sa tam 2 základné úväzy a tie mi stačili, do nejakých zložitejších som sa nepúšťala, ale ani som ich nepotrebovala, dcérku som nosila v šatke asi do 1,5r, nie samozrejme každý deň, ale bola v nej docela rada 😉 odporúčam si vyskúšať tie úväzy s niekým, kto sa tomu rozumie, nie len podľa knižky, lebo poznám viacero báb, k toré šatku odložili, lebo v nej nemali bábo dobre uviazané, nebolo to pre neho ale aj pre ňu pohodlné a pritom stačilo len vedieť ako správne šatku dotiahnuť, aby bábo sedelo tak ako má a bolo to pohodlné a bezpečné pre mamičku aj dieťaťko 😉

kazunomiya
23. nov 2013

@cerimi77 hm tak skocim tiez do kamenneho obchodu, jeden je vo vchode kde byvam 😉 maju tam aj workshopy len zial v hroznych casoch (doobeda) takze k tomu sa asi dostanem az ked odidem na matersku. Skusala som si nejake uvazy ale je fakt ze tomu z tych knizkovych a netovych navodov tak dobre nerozumiem. Satku uz mam, vdaka tunajsiemu bazariku. 🙂

cerimi77
23. nov 2013

@kazunomiya no ja som bola v tom obchode, čo je v takom jednom paneláku, neviem teraz adresu z hlavy, ale majú stránky tuším latkovky.sk, alebo latkoveplienky.sk, tam som si išla pôvodne nakúpiť len látkové polienky, lebo som z toho mala riadny guláš, keĎ som to pozerala len na nete, tak som sa tam išla akože poradiť, o šatke som vtedy vôbec nepremýšľala, nakoľko som bola po operácii chrbtice a myslela som si, že to nebude nič pre mňa, ale presvedčili ma, že práve šatka je čo sa týka chrbtice najlepšie riešenia z rôznych iných druhov nosičov a musím povedať, že som šatkovala a nemala som žiadny problém s chrbticou, naučili ma to tam viazať, bolo to docela jednoduché a už sa teším, kedy zasa šatku vytiahnem 😉 ... určite si tam zbehni, je to lepšie vidieť naživo, vedieť ako šatkú správne dotiahnuť, ako ju držať pri uväzovaní, na čo si dávať pozor, ono je to inak veľmi jednoduché, som si to doma potom cvičila na bábike, len aby som nezabudla, kým sa dcérka narodí 🙂

matabah
23. nov 2013

@cerimi77 nooo,trošičku praxe mám od synovca...má rok a pol,tak hádam som nezabudla.. 😉 😉 😉 tak som to mysela,že raz sestrička ukáže a fičíme🙂,navyše pojdem rodit do ZH,ked mi robí tetka,taká vzdialenejšia a mám jej volat,už ked budem na ceste tam 😉

kazunomiya
23. nov 2013

@cerimi77 ano, tam 🙂 chcela som sa aj o plienkach radit, ale medzitym som si to celkom uz nastudovala na nete a bavila som sa aj s kamoskou, len ona pouziva vyhradne klasicke stvorce. Kedze tych uz nejaku zasobu mam, tak asi tiez budem tak, ale mozno to budem s niecim kombinovat. Uvidime co nam bude najlepsie vyhovovat.

cerimi77
23. nov 2013

@kazunomiya ja som si to tiež takto nejako nachystala, zatiaľ mám vecičky naskladané v 2 takých bedničkách a tie sú v polici, v jednej bedničke mám veci na prvé 3m a v druhej od 3-6m + nejaké zimné overaly a bundičky sú na vešiaku zavesené, všetko väčšie mám potom odložené v jednej uzatvárateľnej bedničke úplne hore v roldore, potom len malé vecičky dám preč a zoberiem zhora tie väčšie, mám ešte jednu voľnú celú skrinku s poličkami, tam potom vyložím vždy "aktuálnu" bedničku a vecičky si pekne poskladám prehľadne 😀 výhoda teraz bude, že malé vecičky už nemusím skladovať pre ďalšie bábo, budem sa ich už rovno zbavovať 🙂

cerimi77
23. nov 2013

@kazunomiya ja som to študovala asi 3dni na nete a mala som v tom miš-maš 😀 tak som si sparvila výlet do BA a nechala som si poradiť, ja som nemala nikoho vo svojom okolí, kto by používal látkové plienky, tak v obchode mi nabalili a namixovali takú počiatočnú výbavičku a aj ja som používala najradšej bežné štvorce, na také domáce nosenie iba tie, na noc bambusové nohavičkové plienky a na to pulky a na von keĎ išla spinkať do kočíka, tak som si obľúbila kapsovky, tie fungovali fakt ako jednorázovky, na dotyk aj po počúraní stále pocit sucha, tie boli z takého supre materiálu, do bežnných štvorcov som musela pridávať stay-dry vkladačky, aby malo dieťa pocit sucha, časom a používaním sama prídeš na to, ktoré plienky a aký druh sa hodí na spánok, pohyb, doma, vonku a pod.

cerimi77
23. nov 2013

@matabah ja som nemala žiadnu prax, žiadne malé dieťa v rodine sme nemali, takže ja som bola riadny laik 😀 len som chcela povedať, že v pôrodnici ohľadom obliekania dieťatka nepadlo ani slovo, dali mi do ruky krém na riťku, a lieh na pupoček povedali na čo to je toť vsjo 😉

blondi2
23. nov 2013

@cerimi77 dobre, dcerku si mala narodenu v lete, ale ako budes satkovat v takom marci, aprili? to je este celkom chladno. ja si toto neviem predstavit. Viem, ze niektore mamicky nosia babatka v satke pod bundou, ale ja mam z toho strach, raz som pocula o pripade, ked sa malinke babo takto zadusilo.
A konkretne aku satku si pouzivala?

Vyse hodiny som si teraz citala o BKM, tak som rozhodnuta dat sa tiez na to. mala si aj cinsky nocnik, ci si malu davala nad inu misku?

86zuzana86
24. nov 2013

Baby poradte, aky kocik ste kupili? potrebujem nejaky taky ktory bude vhodny aj na horsi teren...diky moc za vase rady🙂

bea00
24. nov 2013

@86zuzana86 ahoj my sme kupili Camarelo granada

katty137
24. nov 2013

@blondi2 čítam, že si na tom úplne rovnako ako ja 🙂 ja mám tiež všetko na povale a vôbec neviem, kde všade všetko 🙂 ale nejak sa tým nestresujem 🙂 snáď to všetko postíham a ak nie, o to viac bude roboty potom 🙂 strašne som zlenivelá, som rada, že spravím základné úkony, upratať, oprať, navariť, jednu doučujem neminu, 3x týždenne s malou na tréning a stále takto dokola 🙂

katty137
24. nov 2013

Dievčatá ja som mala tú šatku už pri malej, no v živote som to nepoužila... ale teraz už aj pri druhom by mi to mohlo helfnúť len vôbec neviem, ako na to 🙂 asi budem musieť študovať nejaký návod na youtube :D

os
24. nov 2013

mam studovacie obdobie 😀 ... od vecera citam kaaadeco na nete... ohladom BKM, cumlikov, dojcenia... atd.... akurat som niektore veci hovorila mm.... az ma rozculil ze nepocuval co som mu hovorila 😀 ... niektore nazory ma take tie "zastarane"... asi sa o tom musime viac rozpravat 🙂

amanda683
24. nov 2013

@86zuzana86 my Jané slalom

ania4
24. nov 2013

kocky ktore este nemaju kupene plienocky tak len dnes je v bille akcia na pampers biele č.1-78ks č.2- 72ks...za 9,99€ ale aj ine velkosti maju

cukrik580
24. nov 2013

pozeram ze nas dost cakalo na vstavanu skrinu 😀 aj my mame hotovu, uz som oprala detske vecicky nejake, tak prva varka je uz aj ozehlena 🙂 len som si odskocila uvarit obed a chela by som pokracovat, ale varim aj huspeninu a nejako mi nechce tuhnut ☹

nijka
24. nov 2013

@86zuzana86 my mame Jane Slalom Pro tiez prave kvoli terenu kupovany 😉

os
24. nov 2013

@cukrik580 ja sa neviem rozhybat ohladom zehlenia a prania veciciek... furt nejaka vyhovorka... ze malo casu.. mam inu robotu.. dnes je nedela 😀

nijka
24. nov 2013

@os ja som dnes zacala zhelit aj som to tak nechala.... toto je vec, ktoru proste neznaaaasam ☹

cukrik580
24. nov 2013

@os ja som to vseeeetulinko pozehlila.mna to bavilo lebo ja inak vobec nezehlim 😀 teda vsetko co bolo oprate 😀 este tak cca polovicka ma caka na pranie 😀 uvidime do kedy ma to bude bavit 😀

cukrik580
24. nov 2013

@86zuzana86 my mame camarelo malaga 🙂

os
24. nov 2013

@nijka ... nema ti kto iny pozehlit? 🙂 ... mne by aj mali.. ale nedovolim! ... sama si chcem 🙂
@cukrik580 ... ani ja inak nezehlim... som na to leniva... 🙂 ale kedze sa babatkovske veci musia.. tak musim 🙂
... no... pustila som sa do toho zehlenia 🙂 ... ale mala som oprate len tak... ze jednu potlacenu plienku, 2 perinky, deku tenucku.. spaci vak.. a neviem.. take len... neoblecenie 😀 ... a feeeest ma to bavilo.. len ma nejak boli bruskooooo... takze pojdem spat 🙂
.. medzitym som sa "pochytila" telefonicky s mami... lebo som jej povedala ze co a ako chcem s Lukaskom vyskusat... ze kvoli kojeniu nie cumlik atd... joooooooj... to ste mali pocut... vseeeeeeetko zle robim a rozmyslam... "urcite nemam pravdu a vymyslam hluposti".... takze uvidime jake to bude, ked tu potom bude po porode... normalne mam z toho stres.. ze co z toho bude... a jak velmi budem "vytocena" zo "vsetkych rad"... asi som divna... ne ze by som sa tesila ze mi ma kto a chce pomoct... ale.. nervacim pri kazdom "poucovani"...

aplless
24. nov 2013

ja mam veciciek plnu postielku ale nemam este skrinu