Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
ahojte, maminy, mozem sa k vam este pridat? tiez cakame babo vo februari a doma mam uz 3 poklady 🙂 .
@vieraft ja som si tiez myslela, ze to bude hamblivka po mne a neeee veru 😀 takze na to by som sa moc nespoliehala, aj co mam kolegynky co boli nedavno tehu, tak dve baby sa ukazali hned a dvaja chlapi az neskor 😀 tak neviem neviem 😀 aj doky na 3D si srandu robil, ze nebude zvyknuty nohy rozkracovat, tak sa nechcel ukazat 🙂
@cukrik580
@eliska07 ja uz som aj rozmyslala, ze si to ani nedame povedat, nech mame prekvapenie. ale hlavne mm je zvedavy, tak uvidime, ked pojdem v 30.tt na utz, ci sa ukaze. ak nie, tak potom sa to dozvieme az pri porode. ale nevadi, hlavne nech je zdrave, mala som zle tripple testy na Downa, amnio sme odmietli, tiez mam dost velky myom, mame inkompatibilitu Rh faktorov s mm, takze skor riesime to zdravie ako pohlavie.
@cukrik580 no dievčatá včera ma ten náš malý zázrak tak zatlačil na žalúdok,že som myslela,že z kože vyskočím...to boli také krče že ani najsilnejšia moja kontrakcia spred 9 rokov taká nebola a trvala 45 min.Nie a nie sa pohnúť,ako naschvál si lehnilo na svojom miestečku....nech je už február a drobec von lebo ma to maximálne unavuje a strašne ma z tých krčov potom boli celé brucho...
@blondi2 ja myslím, že to je práveže úplne super, lebo celé leto a pritom ešte malé bábo je pred nami, dcérka síce bola v auguste a nosila som ju v šatke tuším ešte do polovice novembra, ale na jar už bola zasa odosť ťažšie 😀 teraz to bude myslím lepšie, už v marci-apríli bývajú docela pekné a teplé dni, ja mám na šatku aj takú ochrannú kapsu a ak bolo ešte väčšia zima, tak mám taký suprovský kabát, že áno, mala som malú v šatke a ešte zababušenú pod kabátom a bolo jej určite teplejšie ako keby bola v kočíku, zohrievalo ju moje teplo, som ju musela menej obliekať, ako keď sme išli do kočíka a do fusaka 😕 takže v tomto nevidím žiaden problém 😉
@cukrik580 ja tiež nežehlím doma, len stankove košele do roboty 😀 pre bábo som ožehlila len 1x keď som chystala výbavičku, teraz tak isto, som všetko oprala a vyžehlené nachystala do skrine, ale to bude asi aj posledný x čo som žehlila detské vecičky 😀 potom už na to nebol čas, tak často sa oblečenie menilo, že žehliť už nebolo kedy, resp. si viem predstaviť tráviť čas aj nejako inak ako žehlením minibodyčiek 😀 😀 😀
@lucul kojené dieťa si nemusí odgrgnúť? 😕 to som nevedela, ja som kojila dcérku vlastne až doteraz, kým som znovu neotehotnela, skoro 2r, ale zo začiatku, ak bola maličké bábo, tak veru odgrgnúť som ju nechávala, lebo potom lepšie spala, resp. ak si neodgrgla a dala ju do postieľky, tak som vedela, že za 10-15min je hore z plačom, lebo si chce odgrgnúť a potom zasa problém so zaspaním 😕
@blondi2 to fakt v NItre učili kúpať vo vedierku? som myslela, že naše pôrodnice sú všetko ešte taká tá stará škola 😀 ja som dcérku kúpala v kýbliku, už som to tu spomínala a max spokojnosť, kúpala sa v ňom veľmi dlho a veľmi rada, som neverila, že sa doň zmestí ročné bábo, ako písali, ale dcérka sa v ňom kúpala ešte ako 2r 😀 aj keď už chodievala aj do veľkej vane, často krát si sama pýtala ešte kýblik, takže ani pri druhom nebudem meniť a kýblik je nachystaný 😉
@hermivona tak mi tvrdila predavačka, nemám žiadnu známu mamičku s týmto kočíkom, tak neviem povedať z prvej ruky aký je ten kočík, ale u nás ho má tuším každá druhá mamička, čo mňa trochu odrádzalo od toho kočíka a potom ešte to, že sa nedá zložiť celý aký je, že musíš odpájať tú vrchnú časť pri športovej verzii, a tú nezložíš, skladáš len tú konštrukciu, čiže zaberie veľa miesta v aute aj po zložení, ja som mala podmienku (okrem iného) že kočík sa musí zložiť jedným ťahom čo nejakých rozumných rozmerov, aby sa dal pekne do kufra auta 😉a nakoniec drahý zavelil, že poľský kočík nechce ani zadarmo, tak sme nakoniec kupovali iný 😀
@ivet51 by si sa čudovala aké to je pohodlné pre bábo, dokonca aj pre 2r bábo to vedierko a ako v ňom deti radi sú, lebo im pripomína pobyt v brušku, a je to fajn aj na prdíky-bolesť bruška 😉
@kazunomiya ja som tiež neverila, že sa do vedierka zmestí ročné dieťa, ako píšu, ale veru, dcérka sa mi vo vedierku kúpala ešte ako 2r a si ho sama pýtala, pritom už chodila aj do vane, ale vedierko mala najradšej 😉
@os tak ja by som na just tú vaničku nepoužívala 😀 😀 😀 ja sa poznám, takéto veci nemám rada, ak teda vedela a si jej to hovorila, že uvažujete nad kýblikom a až potom tú vaničku kúpila bez vášho vedomia a zvolenia, tak by som jej ju hneď teraz vrátila, aby jej ju obchod zobral späť 😠 vyššie som písala o kýbliku, že my sme ho používali a dcérka sa v ňom veľmi rada kúpala ešte ako 2r, aj keď už chodievala aj do vane, tak stále si pýtala a chcela ísť do kýblika, pekne tam dlho vydržala teplučká vodička, fakt má bábo pocit väčšieho bezpečia a istoty a pre malé bábo je to dobré aj na uvoľnenie bruška, poloha ako v brušku 😉
@vieraft Človek sa vždy bojí, keď sú zlé výsledky. Nám pri prvom vyšli zlé výsledky a všetko bolo v poriadku. Tiež sme na amnio neboli. A v mojom okolí sú po väčšine len maminky, ktorým vyšli tieto testy zle a všetky majú krásne a zdravé detičky. Takže treba len veriť, že je všetko v poriadku.
A je to presne tak ako hovoríš, pri takýchto veciach je to pohlavie najmenej podstatné. Aj ja som rozmýšľala, že na ďalšom utz sa ešte skúsim opýtať, ale ak aj bude vedieť, tak to poviem len manželovi a ostatným to už necháme na prekvapenie. Nech sa najskôr mi tešíme len tak sami pre seba 🙂
Držkaj sa, nech ste zdraví 🙂
@cerimi77 Náš malý v noci vôbec negrgal 🙂 po dvoch týždňoch od príchodu z pôrodnice sme to vzdali. Vôbec nechcel grgať, tak keď som ho v noci nakojila, tak som ho len položila do postieľky a hneď spinkal. Malo to svoju výhodu pri početnom nočnom kojení 🙂 ale tá obava tu samozrejme bola, aby sa nezadusil. Ale zase sme mali monitor dychu, tak ten dával pozor aj za nás a vždy som ho položila akoby na bok, aby neležal na chrbátiku. Cez deň si niekedy odgrgol, ale v noci vôbec.
@cerimi77 podla toho ako papa,vraj nie, ked papa hltavo alebo ide mliecko rychlo tak ano potrebuje si uvolnit brusko ale kojene deti menej grgaju. Nasa z toho bola nervozna ona zaspala a stacilo ju len prelozit ale treba davat na bok keby mliecko vybehlo, ale ked si potrebovala odgrgnut tak to dala najavo bud sa zobudila alebo sa mrvila
@kazunomiya Keď chceš dávať postieľku priamo k posteli, tak sa ti spúšťacia bočnica zíde. Resp. tú jednu bočnicu môžete dať úplne dole. Mne sa to celkom páči, keď je postieľka priamo pri posteli, len mi to príde nepraktické z dôvodu, že mne samej by sa tam zle išlo ľahnúť a neviem si predstaviť, ako by som si to bábätko odtiaľ brala, ale je to asi o zvyku. Ja osobne mám slabé ruky, to už mám odskúšané pri malom a keď som ležala, resp. bola v takom polosede, tak som ho nevládala preložiť.
My budeme mať postieľku na dva kroky od mojej strany postele, takže sa k bábätku len pekne postavím, nemusím v podstate nikam chodiť a pekne si ho zdvihnem. Pri malom sme mali postieľku na opačnej strane izby ako sme mali posteľ, tak som sa vtedy nachodila 🙂 a to som ho v noci kojila v obývačke, nie v spálni. Ale to plánujem aj teraz. Potrebovala som si spodnú ruku oprieť o opierku na kresle, tak som chodila tam. Keď som ho chcela kojiť len na posteli, držal sa mi zle a po ležiačky som ho kojiť nevedela.
ani ja som malu nedavala odgrgnut po kojeni, ona to nepotrebovala, malo kedy si grgla a casto pri kojeni zaspala a keby som ju davala odgrgnut, tak sa hned zobudila a bolo zle, kazde babatko je ine, niektore to potrebuju, ine nie... a tiez som ju polohovala na boky, tak som vedela, ze sa nezadusi keby nieco... a aj monitor dychu sme tiez mali, nastastie ona nam ani moc negrckala, bola ukazkove babatko, tak neviem ci nam to teraz druhy drobec vsetko nevynahradi... 😉
Ahojte baby, už dlhšie a rada vás tu čítam 🙂 tak sa ku vám pridám aj oficiálne 🙂 Mám termín 20/2 bude to druhý pôrod, doma mám už 7 ročnú slečnu. Nevieme ešte čo to bude, lebo sa nechcelo ukázať na 3D. Tešim sa na ďalšiu komunikáciu 🙂
@veronikapodolska Máme rovnaký termín pôrodu 🙂 a ani my nevieme, čo to bude, keďže sa doteraz stále odmietlo ukázať 🙂
@veronikapodolska vitaj 🙂

@os po potrate je to ine, ale po porode mne bolo fajn a hlavne som vedela ze budem viac nervozna z ich pritomnosti ako ked som bola sama s malou a aj tak som nic nerobila len kojila a mala spala a jedlo sa da aj donaskou objednat 😉
Joj baby ja som rada ze nas ma svokra na haku malu vidi tak 2krat do roka, prvykrat ju videla ako 3mesacnu aj to len preto ze ju tam muz zobral aj s flaskou odsateho mlieka a ked ho vypila tak jej chcela cajik navarit tak ju moj chlap zvozil ci je normalna ze doba uz je ina ako ked bol on maly 😀 a ked mala rok tak nedosli na oslavu lebo ich na odchode sused odchytil a dosli tyzden pred tym a doniesli kavu a bonbonieru tos moja svokra