Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
ahojte, dnes kontrola cukru, ako som predpokladala, bolo to v poriadku, potom som ešte absolvovala poradňu, tiež všetko ok, o 2t idem na sono v 30t 😉
@cukrik580 😀 tak ty si môj človek (myslím s tým žehlením) ja som tuším minulý rok ani ten vianočný obrus nevyžehlila, ale bol tak obložený taniermi a dekoráciami, že to nebolo ani vidno 😀
@eliska07 @lucul je pravda, že nie vždy si odgrgla a nie vždy sa kvôli tomu potom pučila-zobudila, ale tak snažila som sa vždy jej nechať čas na odgrgnutie, hlavne v noci, a tiež som ju ukladala tak na bok postielky, mala som aj taký polohovateľný poštár, v ktorom sa bábo nemôže pretočiť a tiež sme mali monitor dychu, zadusennia som sa ani nebála, skôr som sa chcela vyhnúť bolestiam bruška a následného zobudenia sa 😕
@biba ja mám sterilizátor avent do mikrovlnky, úplne postačuje a ak ho aj nevyužiješ hneď od začiatku na flaše s mliekom, tak od 6m, ak začnú príkrmy, tak sterilizovať budeš musieť, takže či si ho kúpiš už teraz popredu (nikdy nemáš istotu, či budeš alebo nebudeš kojiť, resp. min prikrmovať) alebo neskôr je už na teba... ja som ho samozrejme ako prvorodička mala kúpený pekne popredu, aj odsávačku, aj nejaké flašky... flašky s cumlíkom som teda vôbec nevyužila, som ich potom dala kamoške a len 2 som si nechala ešte pre druhé bábo, ak by náhodou bol problém s kojením, inak som čisto kojila do 6m, potom som začala dávať vodičku do flašky, ale už do flašky s náustkom 😉
@cukrik580 @biba ja som tiež nekupovala č. 50, až od 56, ale dcérka sa narodila o 3t skôr, mala 2760g a všetky vecičky čo som mala nachystané boli pre ňu megaveľké, takže nakoniec som predsa len musela zopár menších vecí dokúpiť 😀 ale stále si myslím, že sa to neoplatí vopred kupovať túto najmenšiu veľkosť, budeme rodiť v zime, tak aj keď bude bábo maličké a veci na ňom veľké, tak bude aj tak zababušný v nejakom fusaku a potom ľahko dokúpime ak by bolo treba 😉
@matabah nemalo by to pišťať ani robiť plané poruchy, my sme zažili jeden poplach a monitor sme používali tuším až do 1r, ten poplach bol tuším hneď prvý týždeň ako sme boli doma a teda riadne ma to vystrašilo, vtedy sme mali dcérku ešte u nás v spálni, tak sme boli hneď pri nej, zobrala som ju na ruky a zobudila zo spánku 😕 našťastie sa nič také už neopakovalo 😉
@blondi2 ja mám šatku Didymos, indio červenú
http://www.nosime.sk/kategoria12-babysatka-didymos
stála okolo 100e aj s nejakou zľavou, ja som si šatky neštudovala vopred, lebo ako som písala, som po operácii chrbtice a myslela som, že ja šatkovať nebudem môcť, ale ako sme prišli do toho obchodu kvôli látkovým plienkam, tak tam zrovna šatky predvádzali a tá pani mi hovorila, že sa toho nemusím báť, že aj ona mala úraz chrbtice a veľké problémy a že prvé dieťa nešatkovala, len nosila nejako na rukách a že veľké problémy a bolesti mala a druhé dieťa šatkovala a že úplne super, žiadne bolesti, čo sa týka chrbtice, tak šatka najlepšie riešenie, rovnomerne zaťažuje chrbát, tak som sa nechala presvedčiť a hneď som si šatku aj kúpila, vôbec som nevedela čo to stojí, mali tam viacero značiek, o každej šatke mi čo to povedala, výhody aj nevýhody a najlepšie vychádzala tá Didymos šatka a mali na ňu ešte zľavu, tak si hovorím, že super, tak kúpim tú najlepšiu predsa, a keď mi povedala sumu, tak ma to dosť šoklo 😕 ale tak už som ju mala zabalenú a kúpili sme ju 😀 😀 😀 a ochranú kapsu mám MaM
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?id=16504592
kukám baby vy už odušu opraté ožehlené...ja to mám ešte v krabiciach....aký prášok alebo v čom ste prali?pri malej som mala lovelu tak len sa pýtam...no ja som si pre istotu zlomila zub tak včera mi zubár vraví no a anestézu dáme a možme ísť nato...a ja mu hovorím To bude tak boliť?no pojdeme hlboko a ja mu nato asi si radšej poplačem...ale našťastie to nebolo také zlé...malá mu pri tom asistovala komentovala každý jeho krok...až sa jej opýtal či to nejde sama spraviť...ked sedela v kresle ona hned mu povedala Ale nebudeš mi nič robiť,len skontrolovať...hrdinka mne tam kybicovala...
@biba My máme sterilizátor Avent do mikrovlnky. Sterilizovala som v ňom cumlíky, fľašky, ale aj odsávačku na mlieko a tie avent via poháriky, do ktorých som si odsávala mlieko a odkladala ho na neskôr.
Je to vec názoru, ale my sme malému od malička dávali piť aj čajík - feniklový, kvôli kolikám a keďže som v tom čase ešte cez víkendy bola niekedy v čase, tak sa musel naučiť piť aj z fľašky. Zo začiatku som mu naodsávala moje mlieko a tak ho nakŕmili - keď som bola doma, tak som ho len kojila a po pár mesiacoch sa mi nechcelo už celý týždeň odsávať, aby mal mliečka dosť na víkend, tak sme ho cez víkend, ked som nebola doma - kŕmili Sunarom.
Malo to svoju výhodu, že keď som ho prestala kojiť, tak si to vôbec neuvedomil, pretože bol naučený piť mliečko aj z prsníka, ale aj z fľašky. Takže ten prechod bol úplne jednoduchý. A tomu som bola rada, pretože poznám prípady, keď bolo bábätko len kojené, a potom, keď už mamička chcela prestať kojiť, resp. už mliečko nemala, mali veľký problém ročné, resp. dvojročné bábätko naučiť piť z fľašky a poväčšine už potom odmietalo mliečko. Takže tomuto sme sa našťastie úspešne vyhli. Malý má teraz 4 a pol roka a pije mliečko ešte minimálne dvakrát denne - ráno a večer a cez víkend aj poobede, keď sa zobudí. Takže super.
Ten sterilizátor do mikrovlnky je veľmi praktický, pretože je to za 4 minúty tuším vysterilizované a nemám žiadne riady okolo ani nič. A tu na bazáre sa dajú kúpiť tieto avent napríklad aj za 12,- - 15,- eur, čo mi príde super cena. Pokiaľ nie je prasknutý (keďže je plastový) tak mu podľa mňa používanému nemá čo byť.
@blondi2 Ja som mala pri prvom malého otočeného tiež zadočkom, všetky predoperačné vyšetrenia porobené a keď som bola na utz 2 týždne pred pôrodom, tak malý už bol otočený normálne. Tak som teraz zvedavá ako to bude, ale ešte je asi dosť času, bábätko je ešte malinké, ešte som len v 28. týždni, tak sa ešte stále krúti.
baby ja som tak nachcípaná jak dlho nie ,
uspešne som sa tomu vyhýbala,brácho,ségra,otec ,malého kámoš ,všetko to bacilové kvantum som zvládla,
malý ostal doma tiež ten soplavý ,aj to som zvládla
a zmohol ma dážd 😠
v sobotu som zmokla jak kura,ešte aj fučalo, taký kašel ,že dovidenia 😖
ale podarilo sa mi na ebay vydražiť balík pre bambuľku,veľkosti 3-6mes. 🙂
@sonulka81 Môžeš byť kľudná, ja ešte nič neperiem. Polovicu vecí mám v skrinke - neopraté, len pripravené a druhé veci - nové, čo mi pokúpila mamina má ešte ona. Predpokladám, že ich dostaneme na Vianoce 🙂
A prať a žehliť sa chystám až po Vianociach 🙂 Keď už budem doma na materskej, a tú budem začínať niekedy v polovici januára 🙂
@blondi2 @eliska07 pre zaujimavost, v pondelok na poradni bol moj maly prvy krat KP, a vcera na ultrazvuku (kontrola po morfologii) bol ukazkovo hlavickou. Som si precitala v sprave. Co z toho vyplyva? Nic, iba tolko ze v tomto obdobi sa este veselo hore-dole otacaju. Niektore deti sa vraj do spravnej polohy otocia az celkom tesne pred porodom.
@eliska07 Ja len, ze ci to mikrovlnne ziarenie niej e dake blbe, predsa len uz do malicka pouzivat na to dieta umeliny, ale asi je to vazne jedno. . . tu odsavacku si asi tiez budem musiet kupit, lebo mam taky pocit, ze bude toho viac nez dost 🙂 tak nech pre istotu mam vsetko, mam mat pozicany aj ohrievac na flase, co asi vecer a v noci velmi ocenim 🙂
@virko ahoj, k Šimkovi som chodila s prvou dcérou aj teraz som sa k nemu vždy chcela objednať, ale neviem či to sestrička poplietla alebo ho zastupoval Foltín, tak už chodím k Foltínovi, ale je to tá istá ordinácia 😉
ahojte co sa tyka sterilizatora , ohrievaca a podobnych veci myslim ze to je zbytocne, ja som to vobec nepotrebovala pri dcere planujem dlho kojit takze snad len odsvacku by som si kupila ale to uvidim po porode ako to vsetko bude teraz nie je problem kupit taketo veci v lekarni alebo niekde v elektre. este do ja ocenim tak vysielacky byvam v rodinnom dome tak kamoska mi pozicia to si myslim ze je dobra vec nemusim furt odbiehat ked bude spinkat ak budeme v lete aj na dvore a tak....
@biba Ja som si odsávačku na mlieko brala už do pôrodnice, resp. na druhý deň mi ju museli hneď doniesť. Malý sa nechcel prisať a mlieko som mala, tak som si ho odsávala - prvé 2-3 dni a prikrmovala som ho aj z fľaše. Potom asi na tretí deň prišla moja mamina a tá malého nútila a učila ako sa má dobre prisať, aby odo mňa ťahal mliečko. Jednoducho to nevedel. Ale naučil sa, a potom už krásne papal len odo mňa, ale prvé dva dni sme ho teda museli aj dokrmovať. Ja ako prvorodička som si vôbec neuvedomila, že môže byť hladný a keď nám preplakal celú noc, tak som si ho skúšala prikladať, ale asi si nič nepotiahol. A ráno, keď ho zobrali na preváženie, tak mal chudáčik skoro o 300 g menej ako pri pôrode, tak ho hneď začali dokrmovať.
Ja som teda bola po pôrode na apartmáne - ja, manžel a malý, takže sestričky chodili len vtedy, keď sme ich zavolali. A keďže sme netušili, že je problém, tak sme ich nevolali. Potom už na druhý deň ho chodili kontrolovať ako papá a dávali ho prevažovať. Ale boli milé a povedali, že sme ich mali volať už v noci... No človek sa učí 🙂
Ale úprimne poviem, že aj teraz rátam s tým, že na jeden deň príde mamina na výmenu s mojím mužom a dohliadne na to, aby malinké správne papalo.
Ináč som mala v pôrodnici aj Avent krém na bradavky - taký, čo sa nemusí zmývať a môžeš ním mať natreté bradavky a rovno kojiť. Dosť mi to pomohlo, vôbec sa mi nepopraskali a nebolelo ma to pri kojení. Ale ja som si chodila prsníky a bradavky, a aj zospodu, dvakrát denne sa nahrievať na bio lampu. Tú mali v Štiavnici a odporučili nám ju na lepšie hojenie. Takže som si aj prsníky nahrievala, aby sa mi nepopraskali bradavky. Predsa len, ten začiatok kojenia je na prsia nápor a nie každá žena to zvláda bez problémov.
@biba Tak mne manzel, ktory rozumie principu mikrovlnky, hovoril, ze to su nezmysly s tym, ze by bola skodliva. Aj ked sa siria rozne poplasne spravy o tom ako tie mikrovlny vplyvaju na potraviny, ktore sa nimi ohrievaju, pravda je vraj taka, ze mikrovlny nerobia nic ine, nez ze rozkmitaju molekuly vody, cim sa vsetko zahreje (ale len to, v com je voda). Niektori si zjavne mikrovlny mylia s radioaktivitou. (je pravda, ze aj mikrovlny su elektromagneticke ziarenie, aj radioaktivita gama, ale aj obycajne svetlo je elektromagneticke ziarenie 😀 )
A nakoniec, keby to malo byt nebezpecne, asi by sa to nepredavalo ako produkt na dojcenske veci, ked na tie su najprisnejsie normy.
Podla mna je to otazka toho co komu lepsie vyhovuje.
Dobre ráno dievčatá...
vyšiel Vám niektorej na teste na cukrovku -horší výsledok??
dnes som bola na dia ambulancii, dr.to zhodnotila ako porucha glukozovej tolerancie, popísala hrozné scenáre, že z toho môže vniknuť cukrovka, ......maju mi nachystať veci, aby som si doma pichala - glokometer a mam si merať cukor niekoľko krat do týždna doma....
...tak som z toho taká rozladená....
@cukrik580 dakujem, pozerala som stránku, objednám matrac
@ivet51 kym to nie je cukrovka, neplas sa. Pravdepodobne bude stacit uprava stravy, co zas nie je taky problem (moj otec je diabetik tak viem ze sa stravuje normalne, len vynechava vsetko, v com je cukor - pozor, je aj vo vacsine suniek a pod.). Budes musiet viac dbat na to, co jes, kolko toho zjes, a ako casto, a mozno aj kedy. Glukomer ti pomoze sa orientovat v tom, co ma aky vplyv na glykemiu, teda, ze po com ti cukor prilis stupa a pod. Chapem, ze si rozladena, lebo nas vyplasi cokolvek, ale toto zas nie je az taky hrozny problem.
K diete ti asi povedia, ale je dobre pohladat si informacie o glykemickom indexe potravin a vyberat si take, ktore ho maju nizsi. Pomaha aj fyzicka aktivita, ale to je v tehotenstve obcas trochu narocnejsie. A nakoniec je tu aj tema o tehotenskej cukrovke, tam by ti urcite povedali co a ako a ako to brat...
A este mam pocit, ze velmi zavisi od toho, ako to ktory lekar hodnoti a co hovori pacientom. Vacsina lekarov velmi nevie komunikovat tak, aby zbytocne nevydesili cloveka, ked netreba.
@kazunomiya hej, presne tak ako píšeš.....dr.ma dnes naplašila...
ale budem musieť upraviť stravu, obmedziť cukry...a asi sa aj viac hýbať
takže ako píšeš, posledovať stravu....
cukrovku ani neviem ake som mala vysledky kedze som tam necakala ale asi dobre lebo u nas to robia tak ze ked je zly vysledok tak volaju na mobil a zatial mi nevolali uz je tomu tyzden takze snad je to ok
@veronikapodolska Presne 🙂 ja som sa tam isla najlasit povodne k Otapkovej. Na zaciatku ma vysetroval aj Foltin a teraz pri tehotenstve mam Simka a Foltin ho raz zastupoval a Otapkovu som prvykrat videla, ked tiez zastupovala 🙂 su tam trochu dopleteni 🙂 ale mne to ani nevadi. Myslim, ze su super vsetci traja 🙂
@kazunomiya asi mas pravdu a uprimne cenovo je to dostupnejsia varianta, ale zase mam pocit, ze do tej elektrickej sa toho zmesti viac, ci???
@biba neviem, ja zatial sterilizator vobec neriesim, pretoze zatial neriesim ani ziadnu odsavacku a flasky - az ked to bude aktualne. 🙂 I tak budem urcite mat dost zbytocnych veci.
@kazunomiya Ja sa tak o zbytocnosti ani nebojim, lebo viem, ze tu na koniku sa to da potom predat. . . a pomoct tak niekomu inemu . . . 🙂 ale asi tu odsavacku zacnem riesit. . . nebude to na skodu
@biba Ja som mala požičanú od sestry - Avent - manuálnu a v pohode stačila. Nemyslím si, že je nutné mať elektrickú. Sestra si kupovala pred pôrodom taký štartovací Avent set - a tam bola odsávačka, sterilizátor do mikrovlnky, 2 fľašky a ešte neviem čo. Viem, že to vychádzalo lepšou cenou. Ale možno by som sa aj po odsávačke pozrela len tu na bazáre. Nikdy nevieš, či ju budeš naozaj potrebovať. Ja po vlastnej skúsenosti viem, že je neskoro riešiť odsávačku, ked je ju treba.
@biba Ja som bola spokojnejšia, že som ju mala už pred pôrodom a to z jedného hlavného dôvodu. Doma som si ju pripravila, vysterilizovala. Keď som zistila, že ju potrebujem, už mi ju len doniesli. Kebyže mám len potom kupovať - novú kúpim predraženú, musí mi ju kúpiť niekto iný, takže si nemôžem vybrať, ale musia zobrať to čo je práve v predajni a musia mi ju potom ešte vysterilizovať a až potom doniesť. A kebyže chcem kúpiť používanú, tak neviem ako by som to z pôrodnice riešila - internet, notebook, úhradu, kým mi to príde a ďalšie veci s tým spojené. Radšej si to kúpim dopredu a presne tak, ako si povedala, keby to nebudem potrebovať, tak to potom predám.
Zápal prsníkov, ktorý môže žena dostať, ak nemá dobre odsaté mlieko je veľmi nebezpečný. Viem, že sa zvykne liečiť aj antibiotikami a potom už asi žena dokojí, pretože kým sa znovu prelieči a všetko... a to nehovorím o tých bolestiach, ktoré to sprevádzajú.
@eliska07 hej, ja som inak tiez rozmyslala, ze si aspon tu cez bazarik kupim - z toho co som sa na fore docitala, tie manualne Avent alebo Medela su dobre, a tu sa ich da najst v ponuke velmi vela... Lebo presne, ked budem niekoho posielat nech mi ju kupi v lekarni, nebudem mat istotu, ze kupi dobru. Ale teda... to je mozno len moj pocit ze chcem mat vsetko pod kontrolou.

@blondi2 som zvedava ako budeme fungovat, ja viem, materinske pudy, ale aj tak si to neviem predstavit ako ho chytim, ci mu neublizim 😀
nas samko bol otoceny hlavickou, ale to bolo v 22tt, v 26tt mi nepovedal, to len tak prefrcala poradna, ze som bola rada, ze mi ho aspon trosku ukazal ani som sa nestihla pytat ine veci, len co som si spomenula ze potrebujem, tak som zvedava o tyzden vo stvrtok v 30tt ze ako sa nam otocil mlady pan, lebo ja mam pocit ze sa mi tu toci asi trikrat denne hore dolu 😀