Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580 ale celé tehu pn,to ti nezavidim ☹ no čo už keď už,hlavne nech sú bábätká v poriadku 🙂 potom daj vedieť ako vo stvrtok,ja len o dva týždne idem...
Inak k tým potahovkam,ja kupujem smartflex velvet cez net,a som s ňou spokojná , K2 som ešte neskusala,smartflex sa mi paci v tom že nelepi,netreba podsypavat,ako je to s K 2 ? Skúšala som aj doma robiť zo suseneho mlieka,no hmota chuťovo fantastická,len konzistencia je taká nie bohvie aká,dosť sa lepí ale na postavičky pat a mat som ju využila 🙂 mňam,ostatné hmoty vôbec inak nejem,dako mi neberú 🙂
@kazunomiya a to sú tehotenské ? alebo sú volnejšie na páse ?, lebo ja normálne pančuchy mať nemôžem mňa to dosť tlačí 😒
@20erika07 no ja som sa tak sama rozhodla 😀 aj ked som nevedela ze to bude az take na nervy lezuce, ale pracu mam namahavu a stale dakoho otravovat aby mi pomahal a byt v strese, tak som radsej zostala doma...aj ked som prisla o vela peniazkov, ale nestoji mi to za to...dlho sme na drobca cakali a nechcela som onho prist za svoju hlupost 🙂
smartflex som uz pocula ale neskusala 🙂 k2 som zacala kupovat, lebo mi chutila na torticke 😀 ma taku zaujimavu chut 😀 treba trosku podsypavat, ale len ked moc s nou pracujem, ked je taka moc zohriata 😀 vacsinou teda ked ju farbim 🙂 ked pouzivam nabielo tak pohoda 🙂 uvidime aka bude tato z kauflandu, snad nepridem o nervi 😀
@cukrik580 jasné,keby mám namahavu prácu tak ak idem pn od začiatku...teda minulý rok som ešte robila namahavu prácu a som potratila v 9tt ☹ teraz 26.11 bol rok...a moja malá sa mi vrátila 🙂 aj keď mi jeden anjelik ešte stale ostane v nebicku,ale aspoň jeden sa vrátil 🙂 tak radsej teda naozaj nepodcenovat tehu...
Tu K2 musím vyskúšať ale už len na rok v marci muzikovi niečo upeciem k narodkam 🙂 a som nevedela ze to aj v takýchto obchodoch predávajú ako kaufland,hmm,dobre vedieť keď na rychlo treba 🙂 no už gniavim milku do seba,keď sa sladké spomína 🙂 ozaj a so zahou nemas problémy? Bo ja mám strašné ☹
@20erika07 no ved toho sa aj ja bojim...sme sa snazili skoro 5 a pol roka a bala som sa aby sme nemali anjelika aj my...to ma mrzi...
ani ja som nevedela, len som si to raz v kauflande vsimla ako som maslo brala, hovorim muzovi, ze pozri, uz predavaju aj linecke cesto hotove a vedla kukam a tam potahovka 😀 aj marcipan a fondan tak predavaju, ale marcipan nelubime a fondan nechcem ani vidiet 😀 ja som si dala za lyzicku kremu co mi zostalo 😀 no palieva ma, ale neviem z coho, niekedy z aj z nicoho a inokedy zeriem piate cez deviate a nic...tak neviem...
@cukrik580 juj 5 a pol roka,si neviem predstaviť...pre mňa bolo len polroka ťažké ...juj tak normálne sa tesim za teba,a predstavujem si ako sa nebudete vedieť nabažiť bábätka keď sa narodí 🙂 bože to je krásne 🙂 ja nastastie už jedného chlapčeka mám a velmi mi pomohol prekonať tie ťažké chvíle po potrate,a keď som mu oznamila ze som tehotná,tak mi povedal : no vidíš maminka,ako to rychlo prešlo a si znova tehotná 🙂 zlatý 🙂
No práve mi prišiel muzik z práce tak sa idem kus povenovat 🙂
@20erika07 ja sa neskutocne tesim na Samuska, a niekedy tomu vobec neviem uverit, ze som tehotna, ja neuverim asi ani ked sa narodi a budem ho drzat 😀 ja nebudem verit tomu, ze je len a len nas 🙂 uz teraz ho neskutocne milujem aj si poplacem a rozpravam mu ako dlho sme nanho cakali a nech poslucha aby bol zdravucky a aby vsetko dobre dopadlo 🙂 neviem si to predstavit ako by som to zvladla keby pridem o babatko...mas uzasneho synceka ked ta takto podporuje 🙂 bezkaj sa venovat, nech nepovie, ze ho zanedbavas 🙂
KKs baby ja som dnes chytila ale, ze taky samonaser, ze az. . musim sa vam trochu postazovat, spustilo sa to dnes tym, ze moji kolegovia (medzi nimi aj moj priatel) si sli na obed a tak som ich poprosila aby mi priniesli nieco z MC-u, a oni si boli prosim pekne na obede 2 hodiny a ja som skoro odpadla od hladu, ze aky ohlad na kolegynu. . . a pocas hladu som sa tak nasrala, ze sa nevie ukludnit, vcera som si vypocula,a ko chcem kadeco pokupovat (odsavacku a ine veci pre dieta prosim pekne) a vobec si nevazi,ze sa snazim kupovat veci co najlacnejsie aby sme usetrili (hlavne,ze si chlapec chodi do fitka za 800e na rok a popija si tam drahe napoje,chodi na obediky nad 5e,a ja sa snazim vopchat max do 3) a mne povie, ze rozhadzujem a nakopujem veci, slaka ked sa to decko narodi, mu ho strcim do ruk a nech sa stara, ked je taky mudry. . . nikam nechodime, jeho program je lahnut a hrajuskat sa na mobile aj ked na neho rozpravam a tak viem, ze ma pocuva tak na 1/4 ucha a odpoveda na 1/2 ust a potom sa tvari,z e som nic nevravela, alebo dobehne s programom, ci niecim inym a je udiveny,ked mu poviem,z e sa to neda, lebo. . . a dodam, ved som ti to vcera 3x vravela. . . . ja netusim ci toto vobec dava zmysel, ale vlastne ani mne to nedava ale tlaci ma to na dusi tak, ze az pamprlon poskakuje. . . normalne zahajujem pristup k tomu tak, ze si jednoducho budem robit svoj program a on nech si robi co chce . . . lebo evidentne pocas dna mysli na to, ze co a ako a aby mi nieco dal dopredu vediet. . . porazi ma. . . prepacte, ale muselo to ist von, lebo asi by som ho dorazila. . ..
@biba nie si v tom sama...myslim ze maloktora tu ma super partnera a ak ano tak im naozaj tisko zavidim, ale v dobrom...ja to mam s tym pocuvanim tiez tak...ked pride z prace opyta sa ako z povinnosti co a ako ...ja sa mu velice vyrozpravam ze co nove ak nieco, sak som len doma lebo som na urade p. ..a on sa ma o hodinu opyta nieco co jasne dokazuje ze ma vobec nepocuval ked som prvy krat vravela...viem ze aj on sa tesi nakolko o dva baba sme uz prisli a teraz po roku sa zasa zadarilo a vyzera ze to bude ok,,,ale mam pocit ze sa len ja tesim z takych malickosti ktore sa deju okolo mna... az mam niekedy pocit ze ho tym otravujem, na druhej strane chcem aby vedel ako co prebieha ako sa citim nech sa vie troska vzit do mna,,,no mam pocit ze nie vzdy som v tom uspesna a vazne sa nikedy citim ze som na to sama... ☹ no uvidime co sa zmeni ked uz bude malicka s nami...
@cukrik580
@biba
Tak už som tu bo išiel k jeho mame...Biba,aj u nas to funguje tak s tým pocuvanim resp.nepocuvanim 🙂 vytaca ma to ale na mňa sa stačí pozrieť aby pochopil,nemusím sa aspoň rozculovat 🙂 len keď si to tak spätne premietnem,tak pred tehu bol horší,teraz sa polepšil,ale zasa mi niekedy viac vadí 🙂 aj keď je milý a tak,ale to sú hormóny... A ten tvoj by mal byť rád ze nemusí on zháňať pre bábätko čo treba ale zariadis to viac menej sama bez neho,veď keby išli sami do obchodu a mali by nakúpiť vsetko na začiatku čo treba tak by sa zblaznili z tej konečnej sumy,ale oni si to neuvedomuju,zato my ženy sa snazime aj cez net a bazariky nakúpiť zachovale a pekne vecicky aj o polovicu menej... Ten môj je dosť lakomy ale nastastie mame po malom plno malých nových veci a sú biele tak budú malej a modré aj na doma využijem a vonku,noaco,a vtedy pred šiestimi rokmi to zacvakal on,lebo ja som ešte do školy chodila,ale vsetko som mu x krát vrátila,starám sa o neho,on platí len za byt a ja vsetko ostatné plus úver ale to už nevidí ,tak mu ani nevesiam na krk čo by sa zišlo čo nie,kúpim a poviem ze až je ochotný tak nech dá polovicu( pri vyšších sumách) . To sa mi najviac osvedčilo. Ale každý sme iný,originál 🙂 aj my ženy mame svoje chyby a muchy a povahy hehe 🙂
@ania4 mojka...nechcem obhajovat,ale asi sa boji tešiť,keď ste prišli o dve bábätká,ale vo vnútri sa už isto nevie dockat maličkej,len sa to boji ukázať,aby sa daco nepokazilo...väčšina chlapov prežíva takto tehotenstvo partnerky,len velmi malé percento sa správa opačne 🙂 bude to v pohode moja,zvladnes to ,občas si zo smútku poplaces ale aspoň sa ti ulavi. V tehu je to normalka 🙂
a sme PN :(
@cukrik580
Máte krásne meno vybraté,Samko,to sa dá stále tak pekne povedať 🙂 moja bude Natalka...vysnivana a keby bol chlapček bol by Riško,po mojom starkom... Prvý je Dušanko po ockovi ale on nechce aby sme ho volali ani Dudko,Dudo,Dušanko ale Dušan 🙂 ako veľkého chlapa 🙂 inak som čakala ze budem mať dvojičky,bo ja som z dvojičiek,ale malá si k sebe očividne nikoho nepustila 🙂
Mojka,tak to určite budeš mať pocit ze neveris aj keď ho budeš držať už v náručí,niet ani divu po toľkých rokoch ... Je to ten naj.naj.naj pocit keď ho konečne uvidíš 🙂 to sa nedá ani opísať 🙂 škoda že tak rýchlo rastú ☹ ja by som pristála aj nato keby aj rok bolo také malinke,v perinke,juuuj 🙂 naozaj je to tak že až na deťoch zistis ako ten život beží...
@20erika07 dakujem, mne sa pacilo Miska a Misko, ale aj kamoska mai Miska a mm sa moc Misko nepaci, tak sme sa asi pred 4 rokmi dohodli, ze Samko, jemu sa paci podla pesnicky, ze volam sa Samuell pisem sa s dvomi "el" ale to som zas neni ja za to, takze len s jednym 😀 aj Natalka je pekne, aj sesternica ma 🙂 no mne hned kazdy ze ci nebudu dve, lebo ocino ma dvoch bratrancov dvojicky a potom este sesternicu s bratrancom, tak ze ci to nejak nepreskocilo, ale nastastie nie 🙂 no uz sa vidim jak sa tam budem len usmievat furt, jak teraz na monitor jak to pisem a budu kukat na mna jak na debila ze co sa skerim 😀
@cukrik580 hehe ja som takisto reagovala keď sa malý narodil ,ani som sa nespytala či je ok,jediné na čo som sa zmohla pri pohľade na neho že ,,aký je krásny,,a plakala som od šťastia 🙂 no a už mám slzy v očiach 🙂 a tiež sa usmievam na display ako šiši 🙂
Inak mužov starký sa volal Miško,tak sme tiež uvažovali,ale Natalka to zrušila keď ukázala svoje intímne partie 🙂
@veronikapodolska ja používam stehenné samodržiace. Bežné pančuchy prípadne tiež (napr. v DM majú aj také čo sú mierne kompresné, 40 DEN), ale tie si musím vytiahnuť nad brucho ak sa to dá, alebo nechať pod bruchom.
@veronikapodolska my tiež budeme mať v obývačke cestovnú postieľku. kúpila som do nej riadny matrac, aby to nebolo len tak a od sestry mám na začiatok požičané také skracovanie do postieľky, takže bábätko nebude ležať dole, ale bude normálne hore ako v normálne postieľke.
cavte... dnes mi mm kupil cizmyyyyyyy.... take papuckovskeeeeeee... tepluckeeeeeeeeee... pri tych zimach pod tatramy... aby som mohla chodit na prechadzky s malilinkym a nebola mi zima na nohy 🙂
... to za to, ze mame veeela vydavkov s babatkom a potrebujeme setrit!!! 😀
a zacal vikeeend.. fest sa tesim 🙂 .. v pondelok poradna... takze uvidime ci dr. daco s terminom porodu vymysli, ale myslim si ze nevymysli ☹ ...
a vazila som sa...uz mam 74,2 zo zaciatocnej 62,2 🙂 ... a to som v cca 30tom tyzdni 🙂 duuufam ze este priberiem kusok 🙂
otazka>
... uz mate vysavac na sopliky??? my musime nieco kupit, ale neviem jaky to mat tah... aleboco... viete mi poradit s akym vykonom je najlepsi? nieco by som pokupila... mooozno aj v povianocnych vypredajoch ak by sa dalo 🙂 .. len o tom potrebujem nieco zistit.. najlepsie zo skusenosti... takze... baby pls radte 😉
1800W na 5 stupni...doteraz som pouzivala len 3 stupen pre malickeho a pre starsie 4 stupen, ale neviem kolko je to W. Tak asi som moc nepomohla, vsak. Nemozem najst krabicku s odsavackou, schovala som ju pred detmi 🙂, tak neviem k nej podat blizsie info - aspon teraz nie.
@veronikapodolska
@kazunomiya
ja mám podkolienky na mieru šité,z lekárne ...ale na predpis ,lebo mam krčové žily...velmi dobre sa cítim tiež,ked ich mám...neporovnatelne....

@ania4 posledné týždne pred pôrodom sa magnézium vysadzuje, aby nemalo dieťa znížený svalový tonus (napätie). Ale ak povie lekár, že ho treba užívať, tak treba dať na lekára.