Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
prepáčte, že píšem tak neskôr, nedalo sa skôr :(
sme doma kvôli tým neustálym bolestiam v podbrušku a tvrdnutiu bruška aj napriek užívaniu magnezka... po malej mám dotrhaný a zle zošitý krček, takže istota je gulomet, úplný kľud, žiadne vychádzky, ak sa do 16.teho nezlepším, nemocnica... zatiaľ krček ako tak drží, placenta sa nedľupuje, ale musíme byť doma :( aspoň sa nachystáme 🙂
@matabah krásny ,tá farba perfiš
65 dniiiiiiiiiii.... fuuuuu... uz len 2 mesiace... skracuje sa to ryyyyychleeeeee .. tesite? ;)
@os my sme tiež dnes len tak po byte.... Upratovali sme s mm, trochu som žehlila a tiež sme piekli babovku
Ale už ležím pred telkou a som rada , ze som v posteli....dala som si 2 magnezka
@katty137 tak sa drž, naozaj hlavne treba daj veľa oddychovať.... Ja pociťujem tiež take občasne akoby pichnutie v konecniku, aj mierny tlak....ale ked si oddychnem , tak je lepšie
Ale myslím, tie už teraz stále niečo bude..... Len nech vydržíme, čím dlhšie....
caute, ja som na fore nova, ale som rada, ze som nasla take, kde sme vsetky zhruba v rovnakom tyzdni 🙂 . Ja som doma uz tri mesiace, naposledy to nedopadlo dobre, tak pre istotu... Tento tyzden som bola prvykrat na pasoch a uz mi tam vyskocili mierne kontrakcie, tak ma dr. trochu naplasil, ze mozno bude nemocnica, ak sa to nezlepsi.. Mali ste to niektora tiez?
@os teškáme sa velmi,veelmi...ale sem tam si skúšam predstavit,ako budem tlačit 😕 😕 😕 velmi to ušlo ten čas...však som si to asi zabudla užívat,ja sa furt chystám,že cez vianoce,ale však nezadržatelne sa to blíži... 😉
my pojdeme asi prvé🙂...dúfam,že máš internet v mobile...hned si napíšeme po porode🙂 😎 😎 hádam to zvládnem...hihihi
ja som už písala,čo som robila,bola som u našich s hafanom,s tadial som odbehla na sestrinom aute do lidla...prechádzala som sa tam ako tí dochodci🙂...aa minula som zase,čo som nechcela....a nasnežilo u nás,tak som vonku vychutnávala ten dobrý vzduch....a k tv som sa vobec netešila,ved nič nedávajú...horor niečo prepnut....priatel je v Cz,tak sa tu tmolím sama po našom obydlí 😖 😖 😖 a ked ma chytá smútok,prejdem sa k našim,alebo sa snažím niečo robit.....inaqk,ked som doma,tak vstávam "ráno" pravidelne 10:20....a ani neviem ako,už je večer....
@matabah nemam net v mobileee... muzovi platime nehorazny pausal.. on ma vsetko.. a ja len tak co najmenej 🙂 ... takze neviem ako rychlo dam vediet ze uz je vsetko za mnou 😀
... inak.. akurat kukam stranky o fazach porodnych... zatim len 2 su za mnou 😀 ... a pojdem asi aj na tie predporodne prednasky.. neviem ci mi pomozu.. ale aspon si popozeram tych ludi v nemocnici 🙂
@os aj ja rozmýšlam o tom,že v januári ked už budem doma,tak by som tam išla raz za týžden...hádam zo 2krát to stíham...ale segra vraví,že ked rodila,dýchala úplne inak,ako jej kázali...
mna včera cestou z roboty velmi pichalo v boku...ledva som došla na zastávku...a skúšala som to cestou predýchat a myslím si,reku takto to bude nejak aj pri porode 🙂 🙂 🙂 a pomáhalo to🙂...asi som naivka,no neva🙂
každý mi radí,čo všetko si mám dat pichnut,a nech sa dám umrtvit od pasa dole atdatd atd...ale ja tak nejak myslím,že budem si vraviet,že to nebude také zlé a proste som silná a zvládnem a pojde to lahko...spolieham sa aj na svoje široké boky 😀 😀 😀
@matabah to cvicenie sa mi nechce platit.. len na prednasky by som sla... cvicis nieco? ... ja mavam bolesti len trosku, ked sa chcem postavit zo sedu... trochu rozchodim a je vsetko ok...
... ja som velmi nerozmyslala nad "ulahcenim" porodu... neviem sice co si budem mysliet pocas porodu... ale.. ked to zvladali aj predtym... a je to nas "udel" po Eve... 🙂 ... taaa... hadam s Bozou pomocou zvladneme 🙂
.. aj tak je to v Jeho rukach vsetko.. tak co s tym narobim? 🙂
@os necvičím nič... 😝 akurát sa snažím hýbat a každý den íst na čerstvý vzduch,aspon nejakú prechádzku...
tiež si tak hovorím,že ten porod budem riešit,až ked to príde...tam a potom...aale sem-tam ma prepadne strach,ale to hned zahanam inými myšlienkami...
akurát,čo ma serká,je to,že ked ležím na chrbte,a niekedy aj na boku,tak sa mi zasekáva nerv vzadu a potom mám tažkosti sa len prehodit na bok,a vstat,tak to vstávam na minuty.....ak ma to chytí pri porode,tak amen-tma... 😖
Cafte baby,taaak konecne som to tu cele okukala a uz mozem komentovat... Cakam 1. Babatko,bude to chlapcek. Termin mam 2.2. Je to fakt super ze tu fsetky s podobnym terminom,tak vieme pochopot co ta druha zaziva.... Ja to mam kusok ine,som v anglicku...
rozhodli sme saze pockame drobca tu a potom sa vraciame... Tu je to trosku ine a tych kontrol je menej a hlavne ziadna gynekolog. prehliadka... Uz asi mesiac mavam " tvrde brusko" na zaciatku aj dost bolestive,ale tu kazdy povie ze je to normalne.. Ze si mam dat par paralenov a lahnut si ze to prrjde... Tisko vam zavidim tie prehliadnky... Uz som sa ukludnila a snazim sa to neriesit,ze co ma byt to bude a hadam nie som ani prva ani posledna tu.. Na zaciatku som sa velmi bala,citam o skrateni krcka a pod. No ked som pochopila ze teda ziadne vysetrenie nebude,tak uz len malemu dohovaram ze ma vydrzat aspon do vianoc..:P
Fakt som velmi rada ze je tu taka skupinka bab,ktore su na tej istej lodi... :D pekny vecer...
Baby,ved ja uz buduci mesiac rodiiiim,ako to ide ryyyychlo a tak sa tesim,ako mala 🙂.Niekedy mam aj obavy,ako to budem zvladat,take malinke babatinko a mm mi vzdy povie,ze uz mam dieta a ze robim v jaslickach,tak ze pre mna to musi byt malina 😀.Porodu sa nebojim.budem sekciou a strasne som zvedava,ako bude malinka vyzerat,na koho sa bude podobat,ci bude mat vlasky a tak 🙂.
@matabah ak by som mala ist rodit normalne,asi by som si dala epidural,alebo do vody,to musi byt uzasne a s tym dychanim u mna to bolo tak,ze ked prisla kontrakcia,tak som zacala uplne plytko dychat a pomahalo to.
@ivet51 dakujem.bolo super aspon som sa odreagovala 🙂 torticka bola uuuuzasnaaa vsetci chvalili a dokonca bola vraj lepsia ako ta co mali od cukrarky povedal moj ocino 😀 a ten ma teda takto verejne nezvykne chvalit 🙂 teda ani neverejne 😀 ked budem na pc pridam fotku v reze 🙂 a nabalili mi aj domov tak bude na ranajky asi alebo po obede 😀
@lienocka6 mne sa zas páči,že "u vás" funguju porodné baby a to,že ráno porodíš,večer si doma ,mne príde ako fantastické 😀
@cukrik580 mnááááááááááááááááááááááám
mate ruru s ventilatorom = zadnym vyhrevom? ... skusam piect zemiaky a klobasy v jednej rure... a neviem ci mam zapnut aj pecenie zhora zdola, alebo staci len ventilator 🙂
@barcelona94901
@20erika07 nech sa vam aspon oci napapaju :-P 🙂
@cukrik580 no tak dakujeme 🙂 tak ale ani palacinky neboli zle hehe 🙂 inak ja som teraz v novembri robila malemu na 6rokov chcel krtka a jeho kamaratov...nestíhačky,stres,nervy z tých postavičiek 🙂 nakoniec som nestihla všetko,len krtka a zajka ako su v aute,heh krtko este ok ale na zajka sa ma kazdy pytal ze co to je za zviera hehe 🙂 A poviem ti,prvá sa zjedla 🙂 napriek mojej nespokojnosti s vysledkom bo som si to inak predstavovala 🙂 ale minuly rok som mu robila mc queena,cela torta v tvare toho auta a tá sa mi zdala ľahšia na modelovanie ako tie zvieratká 🙂 a aj vyzerala hlavne ako mc queen,nie ako zajko-nezajko 🙂
@barcelona94901 myslim ze vsade najdes aj vyhody aj nevyhody.. Vzdy si vravim ze pohoda ved nie som anivprva anibposledna.. Takto to tu normalne funguje,tak je to asi v pohode...uz som si pomaly zvykla neriesit,lebo na zaciatku som sa bala aby som nieco nezanedbala,aby somvdrobcovi neublizila... Tiez sme na nho skoro rok cakali... Obcas ma chyti panika,ale to asi kazdu... :P a ty mas skusenosti s porodom v uk?

no.. dnes sme sadili vianocne stromceky 😀 ...
... minulorocny nam zdochol - kupili sme ho v crepniku, ze si ho budeme pestovat... ale uschol....
takze... mm doniesol z lesa jeden asi 40cm a jeden 10cm... take biednucke slabucke su, takze ozdoby budu skoro ziadne 😀 ... a dufam ze vydrzia do vianooooooc... sme ich teda dnes sadili 🙂
... a Lukasko dnes kopeeeeeeee ako o zaaavod 🙂 uz sa tesim na pondelok, dufam ze bude vseeetko v poriadku 🙂
... a piekla som s mm kolac... taky "ranajkovy" 🙂 .. jablka do cesta... namiesto babovky abo tak 🙂
co ste robili vy??? 🙂