icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

os
1. dec 2013

@cukrik580 no ved... feeeest suche som to mala... este ze ma mm lubi... papal aj take...

cukrik580
1. dec 2013

@os ja som sa tiez poucila na vlastnych chybach 😀 nabuduce budes vediet 😀

os
1. dec 2013

@cukrik580 ... lenze ja mam rada pripecene... a toto mi vyschlo velmiiiiiii... joooooooooj... asi musim na MD zlepsit svoje kucharske schopnosti... lebo skrachujeme pri vyhadzovani jedla a budeme veeecne hladni 😀

barcelona94901
1. dec 2013

@lienocka6 jj

nie,ale kámošky,známe,spolužiačky,rodia po celom svete,od nás ,z nášho okolia sme my už skor takou rarittkou,že sme ostali tu žiť 🙂

v uk ich máme najviac,teraz nedávno další čerstvý prírastok
,prvé tehulkovanie ,niektoré prileteli na sono sem 😀
dalšie tehotenstvá už brali všetky v poho 😀 jednu spolužiačku tam mám, čo odrodila doma,márnosť šedivá baby to by som ja napríklad nezvládla
všetko má pre a proti,to hej..ale ked je maminka s bábom v poriadku,páči sa mi že ju pustia do domáceho prostredia ,nemusí kvasiť v nemocke ako tu,nič ti nie je,bábo v poriadku a čakáš a čakáš na nejaké papiere..a nevieš čo doma,no..a zmrzku ti tu tiež neponuknu 😀

matabah
1. dec 2013

@bambulka12 ved tak sa chystám,že ak by to bolo pre mna také tažké,tak si budem pýtat epidural,ak mi ho ešte budu moct dat...hihi...
@cukrik580 asi si sem tú fotku nemala radšej dat 😨 😨 😨 ,slinky mám na kolenách.... 😝 😝 😝
@jeessie no,žiadne pásy u mna neboli ani ešte len spomenuté...sem tam pustí na sone tlkot srdca malinkej,a to je vše....zatial...možno v piatok na poradni prekvapííí... 😉

matabah
1. dec 2013

@os asi si to mala na nízkej teplote...?ja pečiem spodným,aj vrchným ohrevom + ventilátor...zemiaky možes kludne 180 a viac...aj klobásu,a potom trošku stíšit...každú rúru treba vychytat..

lienocka6
1. dec 2013

@barcelona94901 tak teda ten porod doma by som fakt teda nexcela... Neviem mozno ked budem mat jednu skusenost za sebou,tak sa na to pozriem inak,ale momentalne nie... Ja som cakala na vysledky cukru,a tie su v pohode,tak uvazujem nad porodom do vody,takze uvidime co z toho stihneme.. Este 9 tyzdnov.... 😕

cukrik580
2. dec 2013

@os pripecene ano ale vyschnute ee preto ten ventilator nepouzivam 😀

cukrik580
2. dec 2013

Babyyyyy pamatate si ako som vam vravela ze nechcem ten kupaci kybel 😀 tak uz ho mam doma 😀 mm ma vcera presvedcil...v tescu bol zlacneny zo 16,50 na 4,12 tak som povedala ze ok ...maximalne budem donho pleeeenky hadzat :D

ivet51
2. dec 2013

dobre ránko...a pekný týžden....

@cukrik580 a aky je ?? to je originál kupaci???taky maju teraz v Tescu??
my sme sa tiež rozhodli, že ho kupime...

barcelona94901
2. dec 2013

@cukrik580 ja som v starom tescu videla ,cca dva týždne dozadu zlacnený bol ten kýblik na 8 eur...ale taku čudnu farbu mal a ešte len dokladala tovar ,odvtedy som tam nebola ,to je super cena 😉

bambulka12
2. dec 2013

@cukrik580 ja uz mam vanicku,ostavam pri starej,dobrej klasike 😀,ale u nas v porodnici kupu v kyblikoch,sestra mi hovorila,ze ona sa bala v tom,lebo malinka je taka vrtka,tak som zvedava,ked ma budu v tom nutit kupat malu Misku,asi uteciem 😀

cukrik580
2. dec 2013

@ivet51 hej je to original 🙂 neviem ci v kazdom ale v nr hej v od tesco sme kupili posledny a v hypermarkete bol jeden v zlavnenych veciach aj ho mm chcel zobrat ze predame dakej konikovke ale nakoniec sme nevzali 🙂
@barcelona94901 tento je taky mliecny alebo aky 🙂 normalny bola tam cenovka 16,50 potom 8,25 a nakoniec 4,12 🙂 tak sme sli vecer cez cele mesto az do vianocneho mestecka jak debili s kyblikom 😀 a obrovske zlavy maju aj na cumle a flasky...kupili sme na neskor taku sosacikovu flasku na vodicku xa 1,60 capicky dva kusy za 1,20 🙂 dudle uz boli vypredane klobuciky na kojenie 1,29 🙂 a tak 🙂
@bambulka12 aj ja uz mam vanicku daaavno bojim sa Samka v tom kybli kupat ale mm ma presvedcil ze za tu cenu 😀

aplless
2. dec 2013

ja som aj dceru kupala vo vanicke a bola som maximalne spokojna , mne vanicka vyhovovala a kupila som si ju aj teraz

bambulka12
2. dec 2013

@cukrik580 ved uvidis,ako sa bude tebe lepsie,popripade tvojmu muzovi 😀 ,ked kupuje,nech si vyskusa 😀 .Moju neterku kupe len a len tato 😀

bambulka12
2. dec 2013

Baby,minule sme boli u sestry a sestrina mala je este v perinke a mm sa pyta ze dokedy bude musiet byt v tej SUPKE? 😀 a odvtedy volame perinku šupka 😀.No a nelub ho 😀

cukrik580
2. dec 2013

@bambulka12 ha ha 😀 tento bol dobryyyyyyy 😀 uz ho vidiiiiiim 😀

bambulka12
2. dec 2013

@cukrik580 sak ty ho budes muset nenapadne zapajat a samozrejme chvalit,chvalit a chvalit 😀

biba
2. dec 2013

Baby ako je to vlastne s materkou dovolenkou? Ja si pamatam, ze bola 6 mesiacov a slobodna mamicka mala 9 ale cez vikend som nieco okolo toho zistovala a zistila som, ze materska je 33 tyzdnov a slobodna mamicka ma narok na 37 tyzdnov??? Lebo my nie sme zosobaseni, priatel nema u mna trvaly pobyt a vsetky ucty platim ja, ytak ma zaujima, ci je to dovod, alebo moznost a hlavne ako je to potom s uplatnovanim si danoveho bonusu? Ak si ho nemoze priatel uplatnit, tak si ho mozem ja, aby sme mali narok na dlhsiu dobu poberania materskej??? Boze tato papierova birokracia, katastrofa ☹

lucul
2. dec 2013

@biba ked nemate trvale bydlisko tak len podas cestne prehlasenie zamestnavatelovi a do socialky, ze si samozivitelka, myslim, ze je na to tlacivo, ja som ho tiez podavala, kaslem tento stat a ked ma budu este stvat tak aj teraz si podam. a danovy bonus som supla na neho na nech sa staraju 😀

lucul
2. dec 2013

@biba vlastne pardon, danovy bonus som si dala prvy rok este na seba a druhy som zabudla, teraz zas si supnem na seba, a uvidim o rok

biba
2. dec 2013

@lucul Ale ako je to s tou dlzkou MD uz nie je 6 alebo 9m ale 33 alebo 37m?? lebo ak je to len rozdiel 4 tyzdnov, nebudem sa s tym srat, ale 3 mesiace by za to stali 🙂

aplless
2. dec 2013

@biba skus sa opytat na socialke alebo si tam zavolaj

lucul
2. dec 2013

fu to si nepamatam, a za tie 4tyzdne ti to stoji, to je len jeden papier, oni neriesia, aspon vtedy neriesili a hlavne ked ti to vychadza v priebehu mesiaca tak dostanes za ten mesiac cely rodicak a cast materskej 😉

barcelona94901
2. dec 2013

@biba no s tou slobodnou mamičkou to tiež je zmenené..
my nie sme manželia a danový bonus si moj uplatnuje

biba
2. dec 2013

N tak som tam volala a vitajte v socialnom state a podpora slobonych mamiciek je zvyhodnenie az o 3 tyzdne, parada . . . na to sa vykaslem, a necham, nech si danovy bonus od zaciatku uplatnuje drahy 🙂 a v tom momente ako si ho bude uplatnovat sa vo firme prevali, ze my dvaja sme kolegovia, ale okrem par ludi o nas nikto nevie, len vedia, ze cakam dieta (to uz asi neschovam) zo svojim priatelom 🙂

cukrik580
2. dec 2013

@biba odpadnem 😀 to vazne nevedia? 😀 ja by som to vybavovala aj za tri tyzdne...malo tomu po...temu statu platime my? nech aj ony nam nieco daju... mne by to za to stalo...

ocujte baby, danove mi este buduci rok spravia v praci, ci si musim sama? planujem sa veducej spytat, len sa bojim, ze zabudnem 😀

biba
2. dec 2013

@cukrik580 Tak uvidim, ako, ale mam strach, ze ked si priatel poziada o danovy bonus a ja sa budem vyhlasovat za samozivitelku, tak by nas mohli popotahovat ☹

cukrik580
2. dec 2013

@biba ja myslim ze nie...ved nemate rovnake bydlisko...tak nech to dokazu...aj ked hej, nikdy nevies aka dobra dusa sa najde...

bea00
2. dec 2013

Jaj baby dnes som si už pár vecičiek objednala z perinbaba.sk už sa neviem dočkať kedy to príde, tento týždeň objednávam aj postieľku a komodu na prebaľovanie.