icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
5. dec 2013

@kazunomiya ja mam tp podla ms 8.2. Ale mam sa riadit 17.2. Doky povedal ze ked mi bude chciet dieta niekto vybrat skor ak sa same nevypyta tak mam kricat a nedat sa :D a 17.2. Sedi aj podla mojich vypoctov podla oplodnenia 🙂

cukrik580
5. dec 2013

@veronikapodolska jasne ze to je ok 😉 vsetko bude vporiadku uvidis 😉 a nebudes tam musiet ist vobec skor 🙂

sonulka81
5. dec 2013

@cukrik580 ahoj no ja mám po dnešku nariadený prísny kľudový režim...ani variť nemôžem,s malou mi zakázal do školy ráno chodiť a to ju vozím autom,len na záchod a lahnúť...oo týždeň kontrola a keď sa to zhorší tak do nemocnice ležať,čo nechcem veď idú sviatky...termín mám 8.2. čo asi nevydržím....že musím 6 týždňov ešte potiahnuť...

sonulka81
5. dec 2013

@matabah ahoj no nám silvester v Tatrách po dnešnej poradni padol.Krčok nespolupracuje takže ležať doma ani sa nepohnúť ani variť,nič nesmiem...inak do nemocky ležať....tam už budem donútená ležať...

cukrik580
5. dec 2013

@sonulka81 cooooo???? To mije velmi luto...a co ti hovoril uz sa otvaras ci ako? A co babo?kolko ma vsetko ok???

sonulka81
5. dec 2013

@cukrik580 no práveže bábo sa má dobre má 1680,všetko ako má je 30+5 a že do 6 týždňov asi pojdem a to vyzerá na 16.1.krčok je slabý tak mi dal už o týždeň kontrolu ak to nebude dobré tak ležať do nemocnice...tak ani pohnuť do štvrtka nechcem mať sviatky v špitály ...ale ja som aj malú rodila o tri týždne skôr tak to vychádzy na toho 16 až 18.1

ivet51
5. dec 2013

Jooj baby tak držím všetky prsty..... Nech sa to nekomplikuje, nech vydržíme aspoň do konca januára....

cukrik580
5. dec 2013

@sonulka81 len si davaj pozor prosim :-/ a setri sa nie len do stvrtku ale stale :-* drzkajte sa a budte vporiadku hlavne 😉 urcite to nakoniec vsetko dobre dopadne!!!!

sonulka81
5. dec 2013

@cukrik580 no vieš ale keby som skákala odzemok ale okrem varenia a vozenia malej do školy nič nerobím...no musím to doklepať do toho 18,1,a vy so Samkom sa držte keď sa ti polepšilo tak pekne pokračujte...

os
5. dec 2013

@kazunomiya no.. pokial ja viem.. tak na socialke pocitaju tabulkovo.. to ze ty nastupis neskor na matersku ako by si mala.. tak nijako neovplyvni vypocet MD... ak ti posunu termin porodu (co u nas sestricky hovoria ze sa da max 3 dni horedole) a z toho ti vypocitaju nastup tabulkovo ... tak potom ti to mozu pocitat aj z tohto roku...
.. napr. ja mam TP 3.2., nastup na matersku 23.12. .. ak by som chcela nastupit na matersku az 1.1. mozem... ale vypocitavat to budu aj tak podla toho decembra. akurat mi nikto nezaplati tie dni co som na materskej nebola... teda nedostanem nic od socialky za tie dni od 23 do 1... tak to chapem ja...

20erika07
5. dec 2013

@sonulka81 sme na tom podobne,mne sa tiež vyhrážal nemocnicou ☹ tak ale snad to nejak vydržíme aspon do polovice januára,hlavne nech nejdem do nemocnice,bo neviem kto sa o maleho postara,muž by ho svokre zakvačil a to by ani do školky nechodil a dost nezdravo sa stravoval ☹ ja navarim len raz za tyzden kus viac,bohuzial musia sa prisposobit az ma chcu mat doma...
A čo baby,už mate čižmy na oknach ? 😀 ja som prvýkrat bez muza doma,dnes ma prvu nocnu,predtym som len ja chodila do nocnej 🙂 to je pokoj doma 🙂 malý si vycistil cizmu a isiel rychlo spinkat tak mam casu pre seba 😀

matabah
5. dec 2013

@sonulka81 to ma mrzíí,len si daj pozor tedaa.... 😨 😨 😨

bea00
5. dec 2013

Tak baby dnes som bola u doktorky u ktorej budem rodit a ona mi povedala ze pravdepodobne ziadny cisarsky nebude, ze ona radsej odporuca riadny porod. Moj gyndos mi od zaciatku tehotenstva hovori ze iba sekcia uz som sa s tym aj stotoznila a teraz toto. Ako ja sa aj tesim len dufam ze tam dorazim z komarna do blavy a neporodim niekde na dialnici 😝

ifkael
5. dec 2013

@sonulka81 tiez som na tom podobne..krcok mas este nejaky? Ja ho mam skoro spotrebovany- do 1cm..a hrdlo makke.. Zatial zvladame doma lezat...drzim palce nech zo zvladneme aspon do 36tt

sonulka81
5. dec 2013

@ifkael no ešte je ale tiež hovoril,že je to mäkké...vydržať...človek si dáva pozor a myslí,že je všetko ok a potom ho ovalí....

20erika07
5. dec 2013

No baby tak ja poberiem do postieľky,ešte malemu balík naplním a hajde spať...ešte by som síce niečo spapala ale pááááli ma záha tak ju nejdem znásilňovať 🙂 a akurát mi drahý volal,že chudák nevie zaspať v nočnej 😀 sám v izbe bez tv,to bude mať ťažké on 🙂 tak dobrúúú nocku,malá síce začala v brušku vyvádzať ale mne to vôbec nevadí keď spím 😝

cerimi77
5. dec 2013

@bea00 jasné, pri cisárskom by som si aj ja radšej zazmluvnila doktora.... som trochu šmejdila aj v téme pôrodnica kramare, tak čo som tie posledné príspevky prešla, tak sa tam väčšina zhodla v tom, že na kramároch fakt netreba zazmluvňovať pôrodníka, lebo tam sú v podstate všetci dobrí, je jedno kto príde k pôrodu a mamičky tam písali viac-menej len pozitívne skúsenosti s nimi, ja mám ten istý názor 😉 minule som si chcela zazmluvniť dr.turkotu, ale nestihli sme to a nemohol prísť k môjmu pôrodu, nechali ma dosť dlho sa trápiť, tak len z tohto hľadiska som potom rozmýšľala, či by to bolo inak, ak by som mala predsa len niekoho zazmluvneného, ale ja pevne verím, že 2x to pôjde rýchlejšie ako pri prvom 😕

os
5. dec 2013

@20erika07 aj moj siel do nocnej... prvej 🙂 ... zeby mali ti chlapi rovnaky cyklus??? 😀 ... nie sme nahodou susedy este??? 😀

... no, niekto hodil hlasku, ze v tescu su tie kupacie vedierka za cca 4ecka... tak som tam dnes nabehla... nic som nevidela... a este som sa bola aj pytat na info ci sa uz vypredali aleboco... a teta mi vravi - ze ani nic take nemali... takze sa ani necudujem ze to tym zenam neslo.. kupat v takom dacom dieta.. ked to ani nebolo na to urcene 😀 ... no ale ok 🙂

katty137
5. dec 2013

Baby, ja trošku z iného dúška... mala som to síce aj pri malej a potom po narodení mala reflux ako hrom poriadnych pár mesiacov, ale aj vám to malinké v brušku toľko štiká? my máme štikaňu min. 3krát za deň a to je čas len kedy to vnímam a nič nerobím, inak určite aj viac 🙂 neuveriteľné... môže to mať čo dočinenia s tým, že môže mať opäť po narodení reflux? mám z toho už teraz strach... malá mi grckala min. 6 mesiacov po každom jedno kojení :( až sme začali trošku prikrmovať, začalo sa to ako tak mierniť a zlepšovať

cerimi77
5. dec 2013

@kazunomiya ja som to riskla a kúpila som ten aniball balonik, myslím, že ten princíp je ten istý, tak hádam pomôže, pri prvom tehu som tiež nad epinom veľmi rozmýšľala, ale teda mali sme toľko výdavkov, že som sa nakoniec rozhodla len pre masáž hrádze, ale myslím si, že som si tým skôr ublížila, odtiekla mi plodovka, pričom telo na pôrod nebolo prichystané, museli mi pichať neviem koľko vyvolávačiek a ja som sa stále neotvárala, takže bolesti jak sviňa, našťastie tým, že som rodila 3t pred termínom, dcérka nebola veľká a aj keď ma samozrejme nastrihovali, bolo to len minimálne, nebolelo ani šitie ani nič tam dole potom, 3h po pôrode som mohla normálne sedieť a fungovať ako keby som ani nerodila, možno aj tá masáž pomohla, ale teda je tam asi určité riziko neodborného zásahu, tak to nechcem už 2x riskovať 😕

cerimi77
5. dec 2013

@veronikapodolska až od 36tt sa chodí na častejšie poradne - ale to sa už chodí tam, kde budeš rodiť. mne to teraz tak vyšlo, že som bola pred 2t na poradni, ale 30tt mi vychádza na budúci týždeň, to idem na to kontrolné sono a potom o 2t poradňa

cerimi77
5. dec 2013

@sonulka81 joj, veľmi držím palčeky aby krčok vydržal ešte 😔 fakt radšej pekne ležkaj teraz, aby si aspoň Vianoce bola doma 😕 ono už teraz asi stačí, len keď stojíš a neležíš, že bábo je už dosť ťažké a tlačí sa dole, takže preto ani variť ani nič, len ležať, tak pekne vylož nožky a nech ti všetci pomáhajú, dúfam, že máš niekoho nablízku, kto ťa dokáže zastúpiť 😕
@bea00 teraz čítam, že ti nakoniec odporučili normálny pôrod? boli si na tých kramároch, či?

bea00
5. dec 2013

@cerimi77 ano bola som u dr.bohacikovej a ona mi odporucila spontanny porod nakolko po cisarskom by som mohla mat este viac zrastov. Ako ja sa aj tesim len som so sekciou uz bola vyrovnana a bojim sa ci vcas dorazime z komarna na kramare

cerimi77
5. dec 2013

@bea00 ako to máš ďaleko vlastne? km a časovo? ja to mám cca hodinu cesty po diaľnici, kramare sú hneď nakraji, takže sa nemusíme trepať cez celé mesto, pri dcérke sa ma tiež každý pýtal, že či sa nebojím, že by som to nemusela stihnúť, ale teda ja som sa nebála a dcérku som rodila nakoniec dosť dlho, by som tú cestu stihla otočiť aj 15x 😀 😀 😀 jasné, stať sa môže hocičo, ale hodinka je myslím v pohode, a ak by sa niečo stalo, že by som nestíhala, tak stále tu mám aj bližšie pôrodnice a v najnutnejšom prípade pôjdem tam, odrodiť ťa musia všade 😉

bea00
5. dec 2013

@cerimi77 je to asi 120 km a nieci vyse hodiny lenze cez madarsko, a neviem ci by ma tam odrodili. Aj mama mi hovori ze porod nebude po jednej hodine ale ako prvorodicka mam obavy.

cerimi77
5. dec 2013

@bea00 lepšia cesta do BA je cez Maďarsko? odrodiť ťa musia aj v Maďarsku, teraz je v platnosti zákon, že v každej krajine EÚ môžeš rodiť a SVK poisťovňa ti preplatí pôrod do výšky pôrodu čo stojí na SVK, som si to zisťovala, lebo som rozmýšľala nad Breclavou, v Čechách vychádza pôrod lacnejšie ako u nás... tak určité obavy vždy sú, ale ja myslím, že to nemáš tak ďaleko 😉

ada252
5. dec 2013

@os ahoj, ja som myslela, ze ty to vedierko uz davno mas., no a v Tescu v Poprade ich za 4,12 eur naozaj mali, takze informacie ti neposkytli spravne... mm tam vcera bol a kupil asi posledne... 🙂

bea00
5. dec 2013

@cerimi77 no tak pevne verim ze bude vsetko v poriadku. Inac cesta cez madarsko je uplne super, je trocha dlhsia v km ale aspon netreba chodit cez dediny. Inac dakujem za ukludnenie 🙂

kazunomiya
6. dec 2013

@cerimi77 ja som tiez rozmyslala nad aniball, ked som sa o nom docitala v teme o epi-no. lenze som tam nenasla info ako sa to da kupit zo SR, vyzeralo to, ako keby to distribuovali len v CR. Nakoniec som zvolila epi-no z bazarika. Inak niektore si ten aniball velmi chvalili, ze je aj lepsi 🙂

20erika07
6. dec 2013

@os dobré ranko,noo ten môj sa ešte nevrátil,mal končiť o siedmej,ale začal robiť na cestách,a dnes nám napadol prvý sneh a rovno sa mu podarilo zlomiť radlicu na odhrnacom aute,tak musí opravovať 🙂
A už o piatej sme boli aj my hore,keďže malý sliedil po okne či tam má balíček 🙂 som jak mechom ovalena,zmena počasia na mňa zle vplýva,malá skáče v brusku,neviem čo tam sice presne robí ale kope ma niekde dole a picha to 🙂 hehe akurát mi krúži pod pupkom,je to zaujímavé teda 🙂