icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
7. dec 2013

@alllexa1 no vitaj u nas 🙂
@os jaaaa som bola dva dni mimio diania, tak som bola odmlcana 😀 unavena som vycerpana som z tych dvoch dni, ale hlavne ze je nase male v poradecku a ze som ho videla, kyval maminke a ujovi doktorovi robil zle 😀
@matabah ja som pribrala 11, nas Samko ma 1520g a tiez, papiere na MD si mam prist vziat cez dvere sestricke, lebo doky bude mat dovcu uz a poradna 9.1. 🙂 no dufam, ze dovtedy vydrzim, ved to je 5tyyyyyzdnov 😀
@20erika07 aj ja som mavala take bolesti od zaciatku kramovania az po otehotnenie, takze ja si toto obdobie v tomto neskutocne uzivam, mne ani antikoncepsia nezaberala na bolesti, ja som sa vzdyyyy po stenach skriabavala...neskutocne bolesti, ziadna komunikacia s ludmi nic, ja som bola dva dni mimo vsetkeho ...
@bambulka12 je kraaaaasna, tak isto ako ivanka 🙂 urcite sa jej pacila torticka 😉

os
7. dec 2013

@cukrik580 kde presne to tam je? jake tesco?

cukrik580
7. dec 2013

@os u nas to bolo aj v obchodnom dome tesco, tam sme my kupili posledne 😀 a v hypermarkete tesco mame taky kutik so vselijakymi vypredajmi, tak tam to je , je tam cenovka ze 50% zlava, ale ked sme to oskenovali, tak tam bola cena 4,12 co je cca 75% a su v akcii aj flasky a cumliky .-) aj nejake vecicky, teda aspon v Nitre 🙂

katty137
7. dec 2013

@20erika07 to dúfam 🙂 ja z toho mám už teraz hrôzu, sme si užili vtedy... mlieka ako dojka, reflux a spánok max. 4 hodiny denne 🙂 ale kojili sme sa našťastie dlllllho 🙂 prežili sme, len teraz je všetkého viac a ešte k tomu o dieťatko viac, vlastný dom (vtedy akurát byt) no proste mám z toho trošku strach, tak dúfam, že to nič neznamená 🙂

cukrik580
7. dec 2013

jaky obed som dnes vymyslela, tak dufam, ze to bude jedle 😀 som vyklepala kare, do kazdeho som dala platok slaninky a zrolovala, do janskeho skla som dala kapustu kyslu, zavitky, trosku okminovala, zase kapustu, podliala trosku , zakryla, dala zapiect, teraz uz sa zapeka odokryte a k tomu sa mi pari knedla 😀 vonia to nadherne, dufam, ze sa to bude dat jest 😀

os
7. dec 2013

ja som feeeest lenivy obed urobila.. cestoviny so syrom a tuniakom... a narychlo sackovu polievku... lebo som mala na nejaku chut... takze za polhodku obed... 🙂

cukrik580
7. dec 2013

@os no mne to trvalo trosku dlhsie, ale mozem vyhlasit, stalo to za to 🙂

sonulka81
7. dec 2013

@cukrik580 no to vedierko som kukala za tých 8,25 aj ja ale sa mi nechcelo na skener...ma zabíja toto ležanie...ked mám všetko zakázané....a včera bublinka skákala o stotristo...až ma to rozčulovalo.nijaká poloha nepomáhala aby sa ukludnila,nič sa jej nepáčilo...dnes je pokojnejšia.Asi nezvyk celý deň preležaný..

zuzanka2302
7. dec 2013

pridavam prvu foto z dnesneho fotenia🙂

ivka_marek
7. dec 2013

@20erika07 mamina odisla po škole do Ba a tam aj ostala. Starku mam v Hnusti, tetu, bratrancov s rodinami..ty si z kadiaľ, z Hnuste či z iného mesta-dediny? Mame na Šoltyske chatu kam chodievame.

cukrik580
7. dec 2013

@sonulka81 asi sa jej nepacilo tolko lezat, ale len pekne krasne oddychuj a uzivaj si to 😉

cukrik580
7. dec 2013

@zuzanka2302 krasne nechtiky 😀 okrem ineho samozrejme 😉

zuzanka2302
7. dec 2013

@cukrik580 dakujem 😎

20erika07
7. dec 2013

@ivka_marek áno z Hnúšte priamo som 🙂 fu tak tu mas teda ešte dosť rodiny,a soltyska to je za klenovcom? Neviem presne teda...

20erika07
7. dec 2013

Inak baby,už uznajte ,dnes mi volá kamoska či som ok,doma,ja že áno,lebo sa dopočula že som potratila a že mám malú mŕtvu...ty kokos ostala som v šoku,kto už mohol vymyslieť taký tragický scenár,koho to len napadnúť môže,zasnem nad tými ľuďmi čo všetko si dokážu vymyslieť aby zaujali... Len toto je dosť nepremysleny výmysel,s takými vecami teda takú vec netreba o druhom ani vysloviť,nie to ešte veselo rozprávať ako pravdu...

kazunomiya
7. dec 2013

@20erika07 Cozeeee??? To musela pocut o niekom inom alebo ktovie co to je za informacny sum. Niekedy to vznikne aj bez toho aby to bolo zamerne vymyslene. Ale jasne, mozno si to aj niekto vyslovene vymyslel.

ivka_marek
7. dec 2013

@20erika07 veď také niečo sa nedá ani vymyslieť..verim že to nebolo naschvál

ivka_marek
7. dec 2013

@20erika07 Šoltyska je za Kokavou nad Rimavicou smerom na Hrinovu- presne uprostred, hneď vedľa Š je dedina Ďubákovo. A kúsok sa lyzuje na Linii.

20erika07
7. dec 2013

@ivka_marek jaj no áno heh,ale nebola som tam ešte,väčšinou len počujem o tom...my máme chatu pre kokavou na chorepe 🙂
No áno to sa ani vymysliet nedá,ale niekto to dokázal...teda možno to naozaj niekto chcel o niekom inom komu sa to stalo a dostalo sa tam moje meno,ale nic som nepočula žeby sa to niekomu stalo tu
@kazunomiya

cukrik580
7. dec 2013

@20erika07 take klebety neluuuuuubim...u nas tiez koluje vselico...

20erika07
7. dec 2013

@cukrik580 no uznaj...neoverené vymyslené hlúposti a ešte ich hrdo posúvajú ďalej...a nikto sa ma nespytal,mňa osobne,len dnes tá kamoska... No naschvál som sa išla dnes popremavat do tesca nech vidia že som stále TEHOTNÁ a šťastná 🙂

ifkael
7. dec 2013

@20erika07 to znamena ze budete obe dlho zit! ;)

cukrik580
7. dec 2013

@20erika07 len im to pekne krasne davaj najavo 😉

20erika07
7. dec 2013

@ifkael hehe nooo hladala som za tým aj nejaké znamenie ,a nakoniec toto 🙂 no dufam tu nebudem oxidovat 100 ročná 🙂 samozrejme,dcérke doprajem aj dvesto rokov žitia 🙂

cerimi77
7. dec 2013

@kazunomiya presne takto som to robila aj ja pri Terezke, tabulečka v Exceli, tiež pekne porozdeľované, farebne odlíšené, čo pre bábo, čo pre mňa do pôrodnice, čo do pôrodnice pre bábo a pod.... a aké veci do pôrodnice si kupovala v bazariku? idem pozrieť aj ja ten zoznam, a po sviatkoch asi nabehnem do jednej lekárne a pokúim všetko, teda jednorázovky, podložky, nohavičky... inak ostatné myslím mám všetko. ... a ešte ohľadom tých plienok, myslíš látkovky, hej? kupuješ použité značkové, alebo nové tu na MK? lebo ja mám skúsenosti aj s takými aj s takými a teda niektoré tie nezančkové čo som sa ulakomila a kúpila tu na MK, tak fakt vyhodené peniaze, len jedny kapsovky nezančkové sa mi docela osvedčili, ale neskôr začali pretekať aj tie, takže z mojich skúseností radím, že radšej si priplatiť a mať kvalitu a istotu 😉

cerimi77
7. dec 2013

@kazunomiya štvorce sú fajn, aj ja som ich veľmi používala, ale to skôr na také domáce nosenie, nepoužívala som ich na noc ani na denný spánok, ani keď sme išli na dlhšie von, tam sa osvedčili skôr tie kapsovky, lekbo tie majú také vlastnosti ako jednorázovky, sú z takého matrošu, že dieťa má pocit sucha aj v počúranej plienke, nemusíš pridávať stay-dry vrstvu, ale ak si nakúpiš takéto stay-dry vkladačky a budeš ich pridávať aj na tie štvorce (ja som to tak robila) tak pocit sucha bude mať aj vo štovrcoch, akurát nesajú až tak dobre, takže preto nie sú ideál na dlhšie nosenie-spánok, kapsovky sú fakt ako jednorázovky, na noc som používala bambusové nohavičkové plienky+stay-dry vrstvu samozrejme, tuším lttle lumb značku a nikdy nepretiekli, vydržali 12h

cerimi77
7. dec 2013

@bambulka12 veru, máš sa čím chváliť, šikulka 😉
@kazunomiya na leto si hádam kúpim, resp. ak pôjdem do BA na poradne pred pôrodom, tak si spravím cestu aj do H&M.. inak dojčiacich podprseniek mám docela dosť, keďže som dcérku kojila v podstate až do nejakého 10tt tehu čo som teraz s druhým krpcom 😉 a ešte som si aj jednu novú dokúpila....

bambulka12
7. dec 2013

@cerimi77 to som ale nerobila ja,taka sikovna nie som 😉

matabah
7. dec 2013

@20erika07 teraz už nie...ale do tej 16-tky som mávala....hrozné....potom mi dala Dr. antikoncepciu a totalne to prešlo...po rokoch,ked som ju vysadila bolo to už upravené a cyklus takmer presne na hodinu....už som potom nemávala také silné a bolestivé...ale tak si ja myslím,že ked som si to vtedy prežila/tie odpadnutia,triašky atd/,tak bude pohoda aj pri porode....teda ja sa tak nastavujem🙂

alllexa1
8. dec 2013

Ahojte, vy ste teda aktivne! Dva dni som tu nebola a pekne popisana strana🙂

@cerimi77 - ano, budem sa mat co obracat🙂 Len uz teraz dost nevladzem, strasne ma bolia krize... Pozeram, ze si mala problem s chrbticou a narocny prvy porod. Ako si to nakoniec zvladla? Dali Ta potom na cisarsky? Aj ja som sa dost pomaly otvarala, ale nakoniec mi vselico napichali a podarilo sa prirodzene. Skor sa obavam tej bolesti, pri druhom porode ma to zaskocilo (epiduralka akokeby uplne odisla) a mala som pocite, ze uz nevladzem tlacit.

@ivet51 - dakujem!🙂 Tak aj vy budete mat chlapceka?

@20erika07 - dakujem, tak budes mat parik, to je super🙂

@matabah - aj mne sa zda, ze je to dlha doba od jednej poradni k druhej - mam ist v utotok a potom az v januari - to uz do nemocnice... Dufam, ze sa dovtedy nieco nestane...
Ale pekne mate miery🙂 Inak, ja som pribrala uz 12 kg...

@os - dakujem🙂 Budeme mat chlapceka a meno dame asi Risko, a vy, ake meno chystate? My uz mame Miska a Jurka...