Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cerimi77 inak tesco ma teraz nejake zlavy, nahodou som tam bola a zistila som ze maju zlacnene napr. vlozky do podprseniek a dalsie podobne veci, tak som si hned nieco kupila. Porodnicke vlozky si tiez planujem kupit tam, lebo ich tu celkom chvalia vo fore.
Caute baby, chcem sa spýtať, ako často vám tvrdne bruško? Mne dnes začalo od rána a nejako sa nie a nie upokojiť. Už mám aj magnézko v sebe, aj ležím a podchvíľou sa to stále vracia..
@jeessie obcas sa mi to stava, mozes skusit este viac magnezia (neviem, ake silne si si dala, ale bezne Magne B6 a pod. neobsahuje zas tak vela Mg.) ale pomaha tepla vana, vyskusaj 🙂
@jeessie ahoj, ja som kvoli tvrdnutiu uz lezala v nemocnici... Normalne je limit 10-15 tvrdnuti za den, mne niekedy tvrdne sj viac ako 20 krat a beriem magnezium 4x2 tbl. Niektore dni netvrdne vobec. Ak je to viac ako tych 15 za den, ak su tvrdnutia pravidelne alebo citis pri tom bolest, tak sa chod ukazat dr. Inak iba magnezko a lezat 🙂
@kazunomiya
@jeessie hlavne nato nemysli a uplne sa uvolni,najdi si polohu a tak uvidis... mne teplu vodu zakazali hned na zaciatku,vraj praveze moze spustit porod,v nizsich stadiach tehotenstva potrat... vcera mi len sestra drzala jej teplu ruku na mojom brusku a uz mi zacalo tvrdnut... ja beriem magnezko 3x1 len a tvrdne mi hlavne ked mam plny mechur a sem tam ked lezim a nahle sa obratim...
@20erika07 ja to poznam tak, ze podla toho sa spozna, ci ide o porodne kontrakcie alebo este nie - ci sa po teplej vode zastavia alebo nie. Mne tepla voda na tvrdnutie brucha pomaha, lebo sa v nej uvolnim, ale je mozne ze niekomu moze robit zle... to zas neviem. Mam ale informaciu ze nema byt teplejsia ako 37 stupnov.
Magnezium mi funguje zatial spolahlivo, nastastie
@kazunomiya aha tak zasa som nevedela ze sa tou vodou da rozlisit len obycajne tvrdnutie alebo ozajstne kontrakcie 😀 to mi uz nikto nepovedal 🙂 ale kedze som to mala zakazane tak neriskujem,aj ked je to pre mna velke utrpenie teraz cez zimu ze si nemozem dat teply kupel alebo teplu sprchu,vzdy len vlaznou vodou sa mozem,no na porazenie,ale po sestonedeli si to tak uzijem ze az 😀 uz sa neviem dočkať 🙂
no mne uz dnes stvrdlo aspon 10x, predtym to byvalo 2-3x za den, hlavne, ked som nahle vstala alebo tak, ale dnes fakt zatial iba lezim. a magnezko beriem 3x2, ale uz je pomaly cas na dalsiu davku, tak si idem dat a uvidim, co to urobi. diky za rady 🙂
Tepla voda urcite nie hlavne na krize, ano rozlisuje sa to podla nej ale v tomto case je to este nebezpecne hlavne v osmom mesiaci, na cakacke v porodnici zas co najteplejsiu ako znesiete na krize
Fu baby,tak dnes som fest lenivá 🙂 dnes som len jednu práčku pradla vyvesala,a jeden malý nákup urobila,malého okupala tak len zo stoličky a inak nič... Teraz som si vysusila vlasy,aj to sa mi nechcelo po uspavajucej sprche ... Jo a dnes mi svagrinka poslala plno ponozticiek a malinke body veeela po jej malej no ale sa aj bojim použiť bo sú vsetky ako nové 🙂 zajtra by som chcela konečne pozehlit čo som mala pred týždňom urobiť 🙂 ale človek mieni,pán boh mení tak uvidime jak sa mi bude chcieť 🙂
No a okrem všetkého,dnes mám čudný pocit ked som sedela alebo stala tak úplne akokeby sa mi už hlavička malej chcela dostať von,taký zvláštny tlak...tak mám kus aj obavy čo mi v stredu dokt.povie ☹
@kazunomiya ahooooj.citam,ze si si objednala aniball?aj ja zzvazujem.od kedy by si chcela zacat cvicit? Kedy mas termin?
Ja som rozmyslala nad epinom z bazaru....ale pouzivany vyjde na tolko co novy aniball.tak si radsej kupim novy.... 🙂 bozinku,len dufam ze kym mi dojde vyplata a objednam ho,tak hadam s nim este stihnem nieco pocvicit kym porodim 🙂
@figurka1985 pouzivany epi-no? To hadam ee.. :/
@figurka1985 ja nie, to bola Cerimi77
@ifkael pokial sa pouzivalo prisne s kondomami, tak je mozne ho posunut dalej, dokonca to podla vsetkeho kedysi poziciavali porodne asistentky klientkam, ked to tu nebolo este velmi rozsirene a dostupne. Viac je v tej teme o epi-ne co tu je vo fore.
Povodny navod k epi-nu predpoklada ze ho pouziva len jedna zena a aj to maximalne pre dve tehotenstva. Ale tu sa to vymyslelo s tymi kondomami... komu to vadi, tak si samozrejme radsej kupi uplne nove.
tak baby mám už aj ja doma balíček ala svokra a nie je tam nič pre nás ..
ešte čakám balík od tetušky ,vraj nejaké poštolky a perinky ,tak uvidíme 🙂
a neviem ako vy ,ale teda ja v poslednom čase zaspávam ako také mača..večer som k.o
@jeessie mne tvrdne stale a niekedy este viac,ked lezim,ale ja neviem lezat,musim byt stale v pohybe a ked bolo veeeeeeeelmi zle,tak som isla k dr.aby ma pozrel,ci sa neotvaram.Zajtra idem na poradnu,tak som zvedava,dufam,ze je vsetko ok 🙂 .Tiez beriem magnezko,ale ja si davam bud 3x1,alebo vacsinou zabudnem,tak 2x1.
@barcelona94901 ja som mala pred tehu problemy so zaspavanim,ale odkedy som otehotnela,ako keby utalo,ako lahnem,hned zaspim,len ma stve,ked musim v noci aj 5 x vstat a ist na wecko 🙂 .
Ja cakam balicek,som si objednavala z jednej stranky plienky a polodupky a kabatik,v com pojdeme z porodnice a bolo to uz pred dvomi tyzdnami a stale nic 😠
@bambulka12 mne tiez zacina tvrdnut brucho, aj ma to boli obcas. Aj v noci. Sa mi snivalo, ze rodim 😀
Do poradne idem na buduci tyzden tak sa o tom poradim, ci to mam nejak riesit okrem toho magnezia. oddychu a pod.
@kazunomiya urcite ti nakaze oddychovat 🙂 .Ja som mala byt od zaciatku tehu PN,ale stale som sa tomu branila a vysvetlila som dr.,ze ked bude zle,ze hned pridem a uz teraz chodim do prace len 3x do tyzdna a robim len do 20.12. a potom uz budem len doma lezat,aj ked neviem,ako to vydrzim,nie som zvyknuta.Ale tak uz som ako tulen,tak mozno bude dobre 🙂
Ahojte zienky! Ak mozem, pridavam sa k vam. Cakam oficialne zaciatkom marca ale kvoli cisaraku to bude februar. 🙂
Co sa tyka toho tvrdnutia, pri synovi mi tiez zacalo tvrdnut brusko v 7. mes, ako prvorod som bola z toho vystrasena, kedze sa to stupnovalo, niekolko krat denne. V nemocke ma hospit na 1tyz, dali mi magnezko a lezala som.
Teraz v 7.mes mi takisto tvrdne. Niekedy viac niekedy menej. Magnezko beriem 2-3xdenne. Niekde som citala, ze ak to nie je 14x za hodinu tak je to v norme, vraj sa maternica roztahuje. Zas na druhej strane, netreba to brat na lahku vahu, ak sa pridaju bolesti treba hned utekat. Mam nedavnu skusenost z blizkeho okolia, znama sa nepriznala lekarovi s tvrdnutim, vecer dostala bolesti a do rana porodila. Nastastie vsetko dobre dopadlo 🙂
Damy v prvom rade vam prajem bezproblemovy porod a zdravicko vam aj detickam. V druhom rade vam chcemponuknut vecicky po dcerke narodenej minuly januar tak myslim ze by sa vam mohlo nieco hodit. Veci su malo nosene niektore iba oprate. Su tam aj neutralne veci. Pokukajte 🙂
@bambulka12 ja sa ešte len chystám objednávať ,ten potrebný "zvyšok" 😝
teraz pred sviatkami aj pošta,kuriér..to vždy trvá..
@barcelona94901 ja som uz nedockava 😉 a chcem si to poprat a nachystat ,ale tak ratam,ze tento tyzdne to uz pride a este mi kamoska da nejake veci,aj sestra,no bude toho pozehnane 🙂
@20erika07 To je hrozne, ale ja tiez nechapem, preco ludia siria klepy bez toho aby sa teba priamo spytali, o mne sa tiez suskalo vo firme, ze som tehotna (ked som sa to este snazila tajit) ale z 35 ludi prisli asi 5 a rovno sa ma to spytali, ostatni boli schopni si o mne suskat rovno pred mojimi ocami a usami 🙂 asi je to ludska zavist, ale nad tie reci o toebe znamenaju, ze budete obe zdrave ako repy 😀

@cerimi77 k tym plienkam pozeram, ze uz mam asi celkom predstavu ake sa ako pouzivaju, lebo tak ako to pises by som to nejak kombinovala aj ja. Aj ked ta kamaratka to robila tak ze doma stvorce a na von jednorazovky. Byvam rovno nad predajnou s latkovkami, a ukazovali mi ze maju kooopu kapsovych (a dalsich typov, aj tie nocne), takze ked sa mi to bude zdat sikovne, urcite si tam kupim. Tie z bazarika beriem tak ze na zaciatok vyskusame, uvidime. A potom si mozno kupim nove, aby viacej vydrzali. Ale planujem to kombinovat s bezplienkovou metodou takze nemam ani trochu ponatia kolko toho naozaj bude treba. Potom to dopada tak ako vidim na bazariku, ze baby predavaju celkom nepouzite plienky a nohavicky.
Inak tie veci do porodnice to som si kupila len takych par drobnosti, lebo v porodnici kde rodim zvycajne vsetko davaju. Takze par podloziek, fixacnych nohaviciek, vloziek do podprsenky a podobne. To tu baby tak rozpredavaju ked im ostane par nepouzitych kusov z niecoho a myslim, ze mne to bude stacit. Daco si ale kupim v lekarni alebo v obchode.