Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580 ty ma vies vzdy rozosmiat,ty si moje srdecko 🙂.Nebud na Majka zla,oni su vsetci,ako male deti 🙂.Ja nemam pre mm este nic zatial,ale budeme len tak poskromne,lebo sme si aj tie dvere objednali,to je dost a synakovi chceme kupit novy monitor a ja som si vybrala parfem,na oblecko budem kupovat az ked porodim.
@bambulka12 😵 😵 😵 som rada, ze ta rozosmejem 😵 😵 😵 aj ja ta luuuubim 😀
aj ja som si zazelala nejaku vonavecku, ale nepotrebujem nic, na oblecko si aj tak musim dake rifle kupit, ale tiez az po porode asi..uz tie dva mesiace aj v teplakoch dako pretrpim 😀 kompankovi som chcela kupit holiaci strojcek, ale taky co je na vlasy, lebo on sa neholi do hladka, len striha, ale sak nejak sa nevieme k tomu dokopkat a svacnem pod strom dvoje desatkilove granule tym nasim tajtrlakom, teraz su do konca roka v akcii v tescu, tak im kupim, nech to plno vyzera pod stromcekom 😀 a darcek najskutocnejsi pride vo februari 🙂
Idete niekto rodit do Popradu? Neviem ake plienky mam kupit. Ci kvalitnejsie alebo lacnejsie. V niektorych porodniciach vraj davaju plienky zaradom, nie tie ktore prinesies.
@cukrik580 jeeej,to si krasne napisala o tom februarovom darceku 🙂 ,ja sa uz neviem dockat tej mojej malinkej bambulky.Ked som bola u sestry,tak od malinkej som sa nevedela odlepit,take malinke krehucke vtacatko,neskutocne,uz aby som aj ja mala 🙂 .
No ja vobec neviem,co tomu mojmu,ale asi nieco na oblecko,bude rad 🙂
@bambulka12 to bude moj najvytuzenejsi darcek, nikdy uz nic nechcem, len mat ten moj uzlicek navzdy pri sebe 🙂 teda mozno si este zazelam jednu Misicku 😀 nech mame parik 😀
kedy si budes planovat cisarsky? to az tak o mesiac, ci skor?neviem ako sa to vybavuje, ked mas dopredu...ja teda dufam, ze nebudeme musiet cisarskym 🙂 hlavne nech sa ten moj chrustik uz neotoci 🙂
@cukrik580 zajtra idem na poradnu a vypytam si uz sprievodny do nemocky,lebo chcem mat so spoluziackou rovnaky termin,lebo dalsia spoluziacka by nas mala uspavat a povedala,ze nebude tam chodit na dva krat,ze jednym vrzom obidve 😀 .Tak by sme isli medzi sviatkami sa objednat a som zvedava,aky datum daju a dufam,ze do toho datumu aj vydrzim
@bambulka12 😀 no pekne, babinec 😀 budes celkovov uspata??? ja sa takeho bojim 😀 aj o maminu som sa hrozne bala, ked jej v januari vsetko vyberali, ale nastastie to dobre dopadlo 🙂 som zvedava kolko vazite damy 😀 teda len ta mala 😀 tak potom informuj .-)
@cukrik580 chcela by som len spinal,ale uz som zmatena,lebo kazda baba tu pise inak,ale radsej spinal,aby som bola pri vedomi,ked malinka zacne placinkat 🙂 .Tiez som mala operaciu v celkovej anesteze a bolo to hnusne prebudenie,tak uvidime 😉 .No to som aj ja zvedava,kolko malinka vazi a dufam,ze sa neotvaram,toho sa bojim najviac ☹
@bambulka12 neboj, bude to vsetko ok 😉 ja vzdy pred poradnou stresujem a bojim sa a ako krasne sme vo stvrtok dopadli 🙂 ved to...neviem si predstavit, ze sa mi narodi dieta a ja budem drichmat 😀
@cukrik580 😀 ty si strasny blazon 😀 ,ze drichmat 😀 .A krpan sa ako choval,ked si bola na poradni?
@bambulka12 😀 😀 😀 sak a nie? 😀 nooo ukazkovo 😀 skoro rozkopal ultrazvuk 😀 tvaricku ako boxerista si zakryval rukami a boxoval 😀 cely tato, zakerak maly 🙂 dufam, ze ked sa narodi bude kludnucky po maminke 🙂 o maminke ani nevedeli ze ju maju ked bola mala 😀
uz ma chyta spanok...ale som taka leniva, ze si ani lahnut nejdem 😀
@cukrik580 😀 no prepac,ale Samka by som nikdy nenazvala krpan,myslela som tvojho gynosa 😀 😀 😀 ,aj ked som sa zas pobavila na malom zakerakovi 😀
@bambulka12 😀 😀 😀 😀 😀 vcul som sa dobre ja zasmiala 😀DDDD uz si ozaj musim kupit tu blond farbu 😀 no ja neviem ci uz ma vianocnu atmosferu alebo co, ale sme sa rozpravali o vianocnom peceni 😀 a ze on papa na veceru mrkvicku a neviem co, chapes, hrabe sa mi medzi nohami a rozprava mi o medovnikoch 😀
@cukrik580 😀 😀 😀,idem si asi ja lahnut,lebo uz z teba odpadneeeeeeeeeeeeeeeeeeem 😀 😀 😀 a hybaj aj ty 😀 😀 😀
@bambulka12 no hybaj 😀 ja si mozno pojdem upiect konecne tu medovnikovu chalupku 😀 nech mam kde byvat 😀
@sonulka81 ja som sa k tomu spanku dnes nedostala...isla som nakoniec piect...mam hotove medovnicky, vanilkove rozky a orechove tycinky sa dopekaju...a uz nevladzem...linecke bud neskor alebo zajtra 😀
budem na teba silnoooo mysliet, som zvedava, takze nas hned informuj 😉 o kolkej ides?
zeny.... poradte 🙂
Uplatnenie nároku
Ako, kde a kedy požiadať o materské a aké tlačivo je potrebné predložiť.
....
Kedy? – najlepšie ihneď po vystavení žiadosti (pozri premlčanie)
toto citujem so stranky soc.poist... o ake premlcanie ide??? co pod tym myslia??? ak dostanem tlacivo, tak to musim IHNED riesit? nestaci do tyzdna? alebo do MD?
babyyyy ja som to zdolala 😀 aj linecke, sice mam krize v prdelke ale mam aspon daco napecene 🙂
@alllexa1 keby som neabsolvovala operáciu chrbtice, tak neviem ako by som dokázala donosiť dieťa 😝 ale operácia našťastie pomohla a nemala som počas tehu žiadne problémy počas pôrodu som našťastie nemala kontrakcie v chrbtici, ale len v bruchu, takže čo sa chrbtice týka pôrod ok, rodila som prirodzene, teda nie cisarak, ale inak tam už veľa toho "prirodzeného" ani nebolo 😀 keďže som sa neotvárala, tak ma napichali neviem koľkými vyvolávačkami a ja stále nič a rodila som bez EPI 😝 , tým, že išla dcérka o 3t skôr, tak som si ju nestihla vybaviť a na Kramároch ti ju už nedajú potom 😝 takže bolesti som mala hrozné a hrozne dlho to trvalo, samotný pôrod si pamätám veľmi slabo, medzi kontrakciami som upadala do komy 😀 😀 😀 ešte že tam bol drahý a povedal mi kto ma vlastne odrodil 😀 😀 😀 😀 ja som bola po 36h už tak vysilená, že som prestávala vnímať čo sa okolo mňa deje 😝 .. ja teraz len dúfam, že aj keď bolesti možno nebudú menšie, ale pevne dúfam, že to aspoň bude kratšie trvať 😨 .. ale EPI si chcem vybaviť hneď pri prvej návšteve Kramárov, idem si zistiť ako sa to vlastne robí 😕

@jeessie mna to zas bavi aj ked to nie je dokonale, a teda nie vzdy sa podari, ale kazdy sa ucime na vlastnych chybach 🙂