icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
9. dec 2013

@jeessie mna to zas bavi aj ked to nie je dokonale, a teda nie vzdy sa podari, ale kazdy sa ucime na vlastnych chybach 🙂

bambulka12
9. dec 2013

@cukrik580 ty ma vies vzdy rozosmiat,ty si moje srdecko 🙂.Nebud na Majka zla,oni su vsetci,ako male deti 🙂.Ja nemam pre mm este nic zatial,ale budeme len tak poskromne,lebo sme si aj tie dvere objednali,to je dost a synakovi chceme kupit novy monitor a ja som si vybrala parfem,na oblecko budem kupovat az ked porodim.

cukrik580
9. dec 2013

@bambulka12 😵 😵 😵 som rada, ze ta rozosmejem 😵 😵 😵 aj ja ta luuuubim 😀
aj ja som si zazelala nejaku vonavecku, ale nepotrebujem nic, na oblecko si aj tak musim dake rifle kupit, ale tiez az po porode asi..uz tie dva mesiace aj v teplakoch dako pretrpim 😀 kompankovi som chcela kupit holiaci strojcek, ale taky co je na vlasy, lebo on sa neholi do hladka, len striha, ale sak nejak sa nevieme k tomu dokopkat a svacnem pod strom dvoje desatkilove granule tym nasim tajtrlakom, teraz su do konca roka v akcii v tescu, tak im kupim, nech to plno vyzera pod stromcekom 😀 a darcek najskutocnejsi pride vo februari 🙂

anies10
9. dec 2013

Idete niekto rodit do Popradu? Neviem ake plienky mam kupit. Ci kvalitnejsie alebo lacnejsie. V niektorych porodniciach vraj davaju plienky zaradom, nie tie ktore prinesies.

bambulka12
9. dec 2013

@cukrik580 jeeej,to si krasne napisala o tom februarovom darceku 🙂 ,ja sa uz neviem dockat tej mojej malinkej bambulky.Ked som bola u sestry,tak od malinkej som sa nevedela odlepit,take malinke krehucke vtacatko,neskutocne,uz aby som aj ja mala 🙂 .
No ja vobec neviem,co tomu mojmu,ale asi nieco na oblecko,bude rad 🙂

cukrik580
9. dec 2013

@bambulka12 to bude moj najvytuzenejsi darcek, nikdy uz nic nechcem, len mat ten moj uzlicek navzdy pri sebe 🙂 teda mozno si este zazelam jednu Misicku 😀 nech mame parik 😀
kedy si budes planovat cisarsky? to az tak o mesiac, ci skor?neviem ako sa to vybavuje, ked mas dopredu...ja teda dufam, ze nebudeme musiet cisarskym 🙂 hlavne nech sa ten moj chrustik uz neotoci 🙂

bambulka12
9. dec 2013

@cukrik580 zajtra idem na poradnu a vypytam si uz sprievodny do nemocky,lebo chcem mat so spoluziackou rovnaky termin,lebo dalsia spoluziacka by nas mala uspavat a povedala,ze nebude tam chodit na dva krat,ze jednym vrzom obidve 😀 .Tak by sme isli medzi sviatkami sa objednat a som zvedava,aky datum daju a dufam,ze do toho datumu aj vydrzim

cukrik580
9. dec 2013

@bambulka12 😀 no pekne, babinec 😀 budes celkovov uspata??? ja sa takeho bojim 😀 aj o maminu som sa hrozne bala, ked jej v januari vsetko vyberali, ale nastastie to dobre dopadlo 🙂 som zvedava kolko vazite damy 😀 teda len ta mala 😀 tak potom informuj .-)

bambulka12
9. dec 2013

@cukrik580 chcela by som len spinal,ale uz som zmatena,lebo kazda baba tu pise inak,ale radsej spinal,aby som bola pri vedomi,ked malinka zacne placinkat 🙂 .Tiez som mala operaciu v celkovej anesteze a bolo to hnusne prebudenie,tak uvidime 😉 .No to som aj ja zvedava,kolko malinka vazi a dufam,ze sa neotvaram,toho sa bojim najviac ☹

cukrik580
9. dec 2013

@bambulka12 neboj, bude to vsetko ok 😉 ja vzdy pred poradnou stresujem a bojim sa a ako krasne sme vo stvrtok dopadli 🙂 ved to...neviem si predstavit, ze sa mi narodi dieta a ja budem drichmat 😀

bambulka12
9. dec 2013

@cukrik580 😀 ty si strasny blazon 😀 ,ze drichmat 😀 .A krpan sa ako choval,ked si bola na poradni?

buczka
9. dec 2013

@anies10 ja idem do pp, ale termin 2.3. a plienky mam kupene pampers 1, mali akciu v tescu, tak sme kupili 🙂

cukrik580
9. dec 2013

@bambulka12 😀 😀 😀 sak a nie? 😀 nooo ukazkovo 😀 skoro rozkopal ultrazvuk 😀 tvaricku ako boxerista si zakryval rukami a boxoval 😀 cely tato, zakerak maly 🙂 dufam, ze ked sa narodi bude kludnucky po maminke 🙂 o maminke ani nevedeli ze ju maju ked bola mala 😀

cukrik580
9. dec 2013

uz ma chyta spanok...ale som taka leniva, ze si ani lahnut nejdem 😀

bambulka12
9. dec 2013

@cukrik580 😀 no prepac,ale Samka by som nikdy nenazvala krpan,myslela som tvojho gynosa 😀 😀 😀 ,aj ked som sa zas pobavila na malom zakerakovi 😀

cukrik580
9. dec 2013

@bambulka12 😀 😀 😀 😀 😀 vcul som sa dobre ja zasmiala 😀DDDD uz si ozaj musim kupit tu blond farbu 😀 no ja neviem ci uz ma vianocnu atmosferu alebo co, ale sme sa rozpravali o vianocnom peceni 😀 a ze on papa na veceru mrkvicku a neviem co, chapes, hrabe sa mi medzi nohami a rozprava mi o medovnikoch 😀

bambulka12
9. dec 2013

@cukrik580 😀 😀 😀,idem si asi ja lahnut,lebo uz z teba odpadneeeeeeeeeeeeeeeeeeem 😀 😀 😀 a hybaj aj ty 😀 😀 😀

cukrik580
9. dec 2013

@bambulka12 no hybaj 😀 ja si mozno pojdem upiect konecne tu medovnikovu chalupku 😀 nech mam kde byvat 😀

anies10
9. dec 2013

@buczka dakujem za tip, kolko kusov treba? No mozno sa tam stretneme. 😉

sonulka81
9. dec 2013

@cukrik580 no vidíš a ja furt dobre a zrazu bum...som vo štvrtok zvedavá ako dopadnem zas...ja mám doobedný spánok o pol 8 vypracem malú do školy a potom o 9 lahnem na hodku dve... 😉

cukrik580
9. dec 2013

@sonulka81 ja som sa k tomu spanku dnes nedostala...isla som nakoniec piect...mam hotove medovnicky, vanilkove rozky a orechove tycinky sa dopekaju...a uz nevladzem...linecke bud neskor alebo zajtra 😀
budem na teba silnoooo mysliet, som zvedava, takze nas hned informuj 😉 o kolkej ides?

os
9. dec 2013

@alllexa1 Lukasko 🙂 ... asi sa to udomacnilo.. mm uz nechce o inom mene pocut 😀

os
9. dec 2013

@anies10 ahoj.. aj ja idem do PP... a riesim to pamperskami.. zo zaciatku.. uvidim jak si potom zvykneme 🙂

sonulka81
9. dec 2013

@cukrik580 no o 10.10.ma šuchla medzi kohosi...plus mínus,si šikulka...

os
9. dec 2013

zeny.... poradte 🙂

Uplatnenie nároku

Ako, kde a kedy požiadať o materské a aké tlačivo je potrebné predložiť.
....

Kedy? – najlepšie ihneď po vystavení žiadosti (pozri premlčanie)

toto citujem so stranky soc.poist... o ake premlcanie ide??? co pod tym myslia??? ak dostanem tlacivo, tak to musim IHNED riesit? nestaci do tyzdna? alebo do MD?

cukrik580
9. dec 2013

@os no neviem veru, ja to sice zanesiem hned do prace ako ho dostanem, teda na druhy den planujem ale kedy to tam ony odnesu to neviem, lebo nastup na md mam az 6.1. a ja to tam zanesiem 20.12.

cukrik580
9. dec 2013

@sonulka81 budeme so samuskom drzat pasticky 😉

cukrik580
9. dec 2013

babyyyy ja som to zdolala 😀 aj linecke, sice mam krize v prdelke ale mam aspon daco napecene 🙂

sonulka81
9. dec 2013

@cukrik580 dakujem...

cerimi77
9. dec 2013

@alllexa1 keby som neabsolvovala operáciu chrbtice, tak neviem ako by som dokázala donosiť dieťa 😝 ale operácia našťastie pomohla a nemala som počas tehu žiadne problémy počas pôrodu som našťastie nemala kontrakcie v chrbtici, ale len v bruchu, takže čo sa chrbtice týka pôrod ok, rodila som prirodzene, teda nie cisarak, ale inak tam už veľa toho "prirodzeného" ani nebolo 😀 keďže som sa neotvárala, tak ma napichali neviem koľkými vyvolávačkami a ja stále nič a rodila som bez EPI 😝 , tým, že išla dcérka o 3t skôr, tak som si ju nestihla vybaviť a na Kramároch ti ju už nedajú potom 😝 takže bolesti som mala hrozné a hrozne dlho to trvalo, samotný pôrod si pamätám veľmi slabo, medzi kontrakciami som upadala do komy 😀 😀 😀 ešte že tam bol drahý a povedal mi kto ma vlastne odrodil 😀 😀 😀 😀 ja som bola po 36h už tak vysilená, že som prestávala vnímať čo sa okolo mňa deje 😝 .. ja teraz len dúfam, že aj keď bolesti možno nebudú menšie, ale pevne dúfam, že to aspoň bude kratšie trvať 😨 .. ale EPI si chcem vybaviť hneď pri prvej návšteve Kramárov, idem si zistiť ako sa to vlastne robí 😕