icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

ivka_marek
10. dec 2013

@kazunomiya ahoj, ja mam doma aj látkové po dcerke a aj jednorazové som akurát dnes kúpila dve balenia. Keď som kojila dcerku, tak mi dosť tieklo mliecko,takže naozaj sa rýchlo minali. Tie látkové tak nenasiakali mlieko,takže som mala pocit vlhka na bradavkach, čo nie je vôbec dobre. Takže odporucam tie jednorazové, ja som kúpila v DM ale ako písali baby, teraz som si spomenula že majú aj v Lidli, tuším aj v Tescu. Inak ja som mala kúpené z Tesca aj také veľké vatove tampony- obdlznilove. Majú ich hneď vedľa tých vloziek do podprsenky. Pouzivala som to miesto vlhcenych utierok,len som ich namocila do vody, lebo dcére vadili vlhčene utierky.

jeessie
10. dec 2013

@20erika07 no ja sa presne toho bojim, bo naposledy sa mi uz nemocnicou vyhrazal. tak sa teraz naplno prejavili aj tehotenske nalady - jeden den sa citim v pohode a som presvedcena, ze to dobre dopadne, a druhy den citim uplne vsetko zle. no vsak zajtra sa to uz rozluskne, hadam dobre dopadneme obidve...

ivet51
10. dec 2013

Dievčatá.... Držím prsty na poradňu 🙂

20erika07
10. dec 2013

@jeessie veď toto s tou nemocnicou,tiež povedal ze sa uvidí...a to fakt lezim tristvrte dna,aj keď mam vycitky ze by som mohla aj viac,no predsa niečo musím spravit,prichystať aj babo,a tak...no nic namahajuce nerobím,este aj pradlo z práčky si rozdelujem na 2-3casti aby som ho naraz neniesla ťažké... Uvidime,mozno je to len nas blby pocit,mozno nie... Pozitívne myslenie 🙂
@ivet51 a dakujeme moja,si zlatá 🙂

zuzkat1
10. dec 2013

Baby aky je ruzinov? Ja som rodila na antolskej a uz nechcem...

cukrik580
10. dec 2013

@sonulka81 aj ja sa cudujem, este som jedneho majstra obskakovala a potom aj chlebicky som robila a teraz odisiel, tak mam klud 😀
@barcelona94901 sak ked tu na mna seriete, tak aj robit zacnem 😀 ale tiez som zo seba prekvapkana 😀
@lucul no ty tiez dost makas 😀 ono sa to nezda 😀

esteze som dnes akotak upratala spodok domu a hlavne povysavala, zajtra okolo dvanastej si pride kamoska pozicat gel na nechty, takze mozem spinkat, len doladim detaily pred jej prichodom, hore hadam nepojde 😀

20erika07
10. dec 2013

@cukrik580 moja ty uz prestaň!!! 😀 normálne som frustrovana keď čítam čo vsetko si porobila za dva dni,a ja nemám ani len riad umyty čo som taká vystresovana z tej zajtrajšej poradne 🙂
Kedy budes oddychovat,hmm? Sikovnica jedna sikovna nerob nám pomalsim stresy 😀 ale chvalim samozrejme 😀

kazunomiya
10. dec 2013

@zuzkat1 ja idem do ruzinova, mam odtial doktora a od kamosiek a znamych mam dobre referencie na tuto porodnicu 🙂

cukrik580
10. dec 2013

@20erika07 nebooooj, to ja zas ne kazdy den takto 😀 a mam umyvacku, takze ja mam plne nalozenu, ale pustim uz az zajtra 😀 aspon tato pomocnicka mi pomaha 😀

20erika07
10. dec 2013

@cukrik580 ja budem rada keď za jeden den jeden druh upeciem a takto pomaličky kazdy den niečo kus,ale najviac sa aj tak tesim na kapustnicu,šalát a rezeň alebo klobásku z kapusty hmmm toho sa teda neviem dockat 😀 ako nas budú zahy páliť si budeme písať hehe 🙂

20erika07
10. dec 2013

@cukrik580 no a malý si struhal ceruzky ako pozeram na koberec,hmm,čo myslis dokedy to tam bude? 🙂 do zajtra určite kým sa nevrátim z poradni,lebo toho môjho to vobec netankuje,a ja pred poradnou nechcem nic robiť aby bolo vše ok 🙂

zuzkat1
10. dec 2013

@kazunomiya tak sa ta potom opytam ako bolo... 🙂 Dakujem

cukrik580
10. dec 2013

@20erika07 nooo ja uz mam od vcera zlozene pradlo v kosi na ciste pradlo a co myslis do kedy tam bude ? 😀 netreba to prehanat 😀 aj som chcela piect tie slahackove keksy a ako vidim, mozno v nedelu 😀 neviem ci sa mi zajtra poobede bude chciet 😀

sonulka81
10. dec 2013

@cukrik580 našťastie mám pomocnicu aj ja...ale toto ležanie ma irituje...lebo mm neuprace tak ako by som chcela a to ked vidím že čo kde strčí,položí...trhá somnou..

cukrik580
10. dec 2013

@sonulka81 ale aspon sa snazi, ten moj sa ani nesnazi 😀

20erika07
10. dec 2013

@sonulka81 juuuj akokeby som seba počula 🙂
@cukrik580 jaaaaj to nemas este dopecene??? To koľko druhov chceš piecť? 😀 paaaana beka tak ja budem tento rok riadne zaostávať 🙂 medovniky poberem od svokry,linecke sestra upecie (poviem jej nech mi pribali) a ja zvyknem len salkove suhajdy,medové rezy a kokosovu roladu 😀 ale tento rok budem rada ak urobím aspon tie suhajdy a medové rezy... Keď ja to tak dopredu nemozem piecť lebo mi to muž vsetko zje ( v tomto stave aj ja) 🙂 minulý rok som narobila 80ks suhajdí asi tyzden dopredu a pred vianocami som musela zas robiť 23teho 😀

cukrik580
10. dec 2013

@20erika07 no sak u nas podobne, polovica zozrata 😀 musim to odlozit dakde, lebo ma slahne 😀 nieee este mam len linecke, medovniky, orechove palicky, ale tie by sa mali este macat v cokolade, no neviem neviem a vanilkove rozky, este chcem slahackove keksy, tam ide do cesta len jeden vanilkovy cukor a potom sa to obaluje v cukre, takze to neni aaaaz take strasne sladke 🙂 podla toho kolko obalis 😀a neviem co este 😀 ja vzdy peciem milion druhov, ale uz asi koncim tento rok 😀 potom az s malym

20erika07
10. dec 2013

@cukrik580 hej hej,tento máš právo to neprehanat 😀 aspon ja si tak hovorím,ale na druhej strane mam pocit ze sa odomna očakáva to iste...zvykneme kazdy rok svokrovcov pozvať na veceru ale tento rok rozhodne nie,budem rada keď budem môcť pre nas pripraviť,budú to musieť chápať... Dnes sa mi muž smial ci plánujem niečo klonovat a ja ze prečo? A on ze lebo uz začnú plesniet neumyte poháriky po káve ,no ale žeby sa zobral a poumyval,tak to nie 🙂 tak som mu povedala ci by bol spokojnejší keby si to idem odlezat do nemocnice,joooj tak hneď mal iný názor,ze čo by tu bezomna robil a podobne dristy 😀

sonulka81
10. dec 2013

@20erika07 tento rok nech teba svokrovci pozvú,nech máš menej starostí...

sonulka81
10. dec 2013

@cukrik580 no niekedy by som bola radšej keby to nechal tak...ale aj tak ho lúbim čo už...

cukrik580
10. dec 2013

@20erika07 no ved to, ze nenapadne buzerovat, to vedia, ale keby sa dacoho chytia, tak to nie 😀
@sonulka81 bud rada ze sa snazi pomahat 😉

sonulka81
10. dec 2013

@cukrik580 jaj akurát dopieram prvú várku vecičiek ak by ma vo štvrtok šupol ležať nech mám aspoň opraté...

cukrik580
10. dec 2013

@sonulka81 no jaka parada , ale ja stale pevne verim ze neposle 🙂 a ak ano, tak len preto, lebo ma dovolenku, tak aby na teba dohliadali 😉

20erika07
10. dec 2013

No babule,farma skončila,idem hajat,až zaspim bo tá zaha je nezmar a robí mi zle 🙂 dobrú nocku tehulky 😀

ivka_marek
10. dec 2013

@myzma mňa doky vysetruje aj hmatom aj sonom..no viem že niektorí doktory nechcú hmatom vysetrovat, že nechcú stuchat do krcka..pre istotu..teda aspoň nie často.

cukrik580
10. dec 2013

@20erika07 aj mna trosku pali...ale da sa to vydrzat...idem aj ja buvat, dobruuuu 🙂

cerimi77
10. dec 2013

@kazunomiya ja mám tie Imse Vimse a prala som ich tuším každý týždeň, vyschli veľmi rýchlo, takže teoreticky 2páry by mali aj stačiť, veď keď máš látkovky obchod hneď pod sebou, tak ľahko dokúpiš, ja som mala tuším 3 páry, musím ich pohľadať 🙂
http://www.latkovky.sk/produkt-detail/vlozky-do...
@luba28 ja som používala aj jednorázové aj látkové a ja som skôr za tie látkové vložky do podpsenky, lepšie sa mi osvedčili sú bez syntetickej nepremokavej vrstvy, nepremokavosť je zaistená čisto prirodzenými vlastnosťami vlny a vložky z vlny a hodvábu udržuj prsia v suchu a teple, umožňujú pokožke dýchať a urychlujú hojenie poranení 😉 ... a ešte k tomu ťa to víde lacnejšie ako stále kupovať jednorázové 😉 ... a tak isto to beriem aj s látkovými plienkami, pre dieťa oveľa zdravšia alternatíva ako tá umelina čo je v jednorazovkách 😕
@kazunomiya u štovrcov som značku nejako neriešila, som kupovala tuším tú českú značku, tie s tými obrázkami sú na dotyk jemnejšie ako klasické biele a tie používam dodnes ako uteráky pre malú... ale skôr som rozlišovala len klasické štvorce a bambusové štvorce 😉 a 36ks ti bude stačiť 😉 na noc odporúčam tie bambusové nohavičkové plienky, pohodlnejšie to zabalíš a je to myslím pohodlnejšie aj pre dieťa a v pohode mi v tom dcérka vydržala 12h 😉 a ja som mala ešte popolini viacvrstvové štvorce, to nie sú ako klasické štvorce, je to ušité tuším z 3vrstiev a smotnú plienky ešte poskladáš na 3x, takže máš vlastne 9vrstiev ako keby a bolo to jednouchšie skladanie aj vkladanie, tie sme využívali tiež max 😉
@myzma ja mám tieto látkové vložky do podpsenky
http://www.latkovky.sk/produkt-detail/vlozky-do...
a teda nevytrčajú ani nikdy nepremokli, osvečili sa mi viac ako jednorázovky 😉 a ešte k tomu som aj ušetrila...tak ako aj pri látkových plienkach, odporúčam si vybrať radšej overenú kvalitu ako kupovať v lidli, lebo potom naozaj skončia skôr v koši, tam, kde predávajú aj látkové plienky tam majú aj látkové vložky do podpsenky a treba su už len zvoliť veľkosť, tie čo som dávala link sú myslím super 😉

cerimi77
10. dec 2013

@alllexa1 bol to fakt des, bola som taká vyčerpaná, že som už skoro nič nevnímala a bola som ako keby v kome 😔 a fakt som mala už také myšlienky, že už chcem radšej zomrieť, že nech už so mnou urobia čokoľvek, len nech to už skončí a aspoň malá sa zachráni 😕 a to som si tiež myslela, že mňa hocičo nerozhodí, lebo teda mám za sebou už nejaké bolestivé veci a operácie, sama som bola zo svojho tela sklamaná, že sa v podstate nedalo mnou vôbec ovládať 😔 ale na druhý deň na vizite mi primár podal ruku a povedal, že som bola veľmi statočná a ja na neho prekvapene, že čo? ja? veď som to vôbec nezvládala 😝 ale on mi potom vysvetlil že vyvolávaný pôrod bez plodovej vody - nasucho je jeden z najťažších a tým, že som sa ani za pána stále neotvárala, tak to veľmi dlho aj trvalo, takže som si to fakt užila... a ešte bez EPI 😝 .. tak som si po pôrode povedala, že ak budem 2x tehotná, tak si EPI vybavím už hádam v 8tt 😀 😀 😀 tak pri prvej návšteve Kramárov skočím asi aj za anestéziológom, musím ešte prezistiť ako to treba vybaviť, už si to nepamätám 😝

bambulka12
11. dec 2013

Tak baby,poradna za mnou,mala ma vraj 1600 gr.,co vraj zodpoveda 31 tt,ale moj doky sa pomylil,ja som uz v 33 tt a koncom mesiaca mam ist na odbery a 3.1. na poradnu a potom ma posle do nemocky,objednat sa na sekciu a rodit by som mala vraj v 38 tt a ak to tak bude,tak by som mala rodit 22.1.,to je presne 8 rokov,co mi zomrel brat ☹

jeessie
11. dec 2013

@bambulka12 netrap sa velkostou, v tomto tt sa to uz moze o tyzden-dva lisit, aj tie merania nie su take presne. a s tou sekciou to tiez nemusi byt presne na den, kamosku objednali skoro o tyzden neskor a aj to potom odkladali. ak by ti to zrovna tak vychadzalo, ze na toho 22., tak sa nechaj objednat o den skor alebo neskor...