icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cerimi77
19. dec 2013

@cukrik580 ja som mala tiež všetko pekne vopred nakúpené, aj flašky s cumlíkom a aj cumlíky, myslím, že aj do pôrodnice som nejaké zobrala, flašky nie, tie som mala doma nachystané len v prípade, že by bol problém s kojením, ale cumlíky som zobrala aj do pôrodnice, ale nepoužila som a potom som si prečítala jednu takú fajn knižku a cumlíky som potom všetky zrušila - dala jednej kamoške čo ich používala 😉 a teda neskôr aj flašky cumlíkové, lebo ich nebolo treba našťastie, len 2ks som si ešte nechala pre druhé bábo, veď lahko ich zasa niekomu posuniem, či predám 😉 a sušené slivky ani mne nejako nič nespravia, ale myslím, že tá stolica pôjde ľahšie 😉 každopádne ti neublížia 😉
@20erika07 na rozbehnutie laktácie by bolo lepšie ak by si mala dieťa stále pri sebe, resp. čo najviac ako sa len dá, najlepšie koža na kožu, čiže pekne vyzlečené a na tvojom holom tele a prikladať k prsníku čo najviac, cumlík práve rozbeh mliečka aj samotné kojenie len zhoršuje 😝 ja som si nechala dcérku priložiť po pôrode ešte na pôrodnom sále koža na kožu a nechali mi ju prisať a potom sme nemali problém, som mala veľa mliečka, aj do banky som dávala trochu zo začiatku, čo mi išli prasknúť ako boli naliate 😉 veru, aj ja som zvedavá ako to bude teraz s druhým bábom 😉
@eliska07 ja som si cisarák nepýtala, to som nechala vyslvoene na doktoroch, ako oni rozhodnú, ja som len o ňom snívala, alebo aspoň o EPI, čokoľvek by som brala, čo by to trápenie ukončilo 😝 akože bolesti veľké, ale keby trvali do 6-8h, tak si poviem silná pohoda, ale 36h bolo fakt dosť, ja som už ku koncu bola v kome ako keby, nič som nevnímala, ani neviem ako som malú vytlačila, len si pamätám, že keď mi povedali, že teraz silno zatlačte už ide hlavička, tak som zozbierala posledné zvyšky síl a silno som zatlačila, som si v duchu povedala, že buď teraz alebo nikdy 😀 😀 😀 lebo už som fakt akože nemala odkiaľ brať ďalšie sily a keď malá nevyšla, tak vtedy som mala veľký pocit bezmocnosti a fakt som sa obávala najhoršieho, že to už nedokážem, našťastie to teda dobre dopadlo, samotné vytlačenie som necítila, nevnímala, ale bola som asi len min nastrihnutá, lebo šitie bolo krátke a vôbec nebolelo a hneď ako som prišla z pôrodnej sály na izbu som mohla normálne sedieť aj chodiť, takže hojenie po bolo u mňa už ok 😉

cerimi77
19. dec 2013

@eliska07 a ja som dnes zasa niečo pokúpila do pôrodnice, vložky a podložky, aj jednorázovky mám nakúpené, nejakú drogériu tiež už mám, mám to všetko v jednej skrinke zatiaľ nahádzané, po novom roku si donesiem od svokry kufor a len to tam všetko prehodím + ešte dokúpim nejaké maličkosti, dobalím, kojacie podpdy, župan, šlapky a nočné košele, tak mesiac pred pôrodom aby som to mala už nachystané, inak pri malej ako mi odtiekla plodovka, tak som mala v kufri len tak polovicu vecí zbalenú, som si to v kľude ešte dobalila, popolievala doma kvety, trochu popratala a potom si zavolala odvoz do nemocky 😀 a že prvorodička 😀 😀 😀 😀 😀 a vecičky pre krpca mám už dávno pretriedené, opraté a ožehlené naukladané v skrini, už len z toho vyberiem, čo zoberiem do pôrodnice a nachystám to do extra tašky čo potom drahý donesie, ... minule prišiel pre mňa a tašku nedoniesol, ešte že som mala nejaké vecičky pre drobca aj so sebou v pôrodnici, ktoré som tam nepoužila a vonku bolo 35st, takže stačilo 🙂 teraz to bude horšie, bude treba viac toho aby sme ich zababušili 🙂

cerimi77
19. dec 2013

@bambulka12 vidíš, ja mám zasa iné skúsenosti, jedna po cisaráku bola 3dni bez malého, lebo mala nejaké komplikácie a kojeniu už nikdy nerozbehli a čo som mala baby na izbe po cisaráku, tak tie išli so strachom domov, že čo budú doma robiť a ako sa starať o mrňúsa s takými bolesťami, aj po 5 dňoch mali problémy s chrbticou a bolesťmi hlavy, možno po anestéze 😕 v nemocke sa im o dieťa dokázali postarať a pomôcť, ale doma už to bude horšie a fakt ledva chodili po chodbe aké mali bolesti, to ja som bola oproti nim ako srnka 😉 ale tak je to indi-vindi... a je fajn sa zbaliť do 3 kabelí, do tej prvej si daj veci len čo potrebuješ na pôrod, príp. v prvý deň, zvyšné veci čo budeš potrebovať na pobyt v pôrodnici ti donesie mangel, počítam, že príde k pôrodu, alebo hneď po pôrode, ty sa tak nemusíš vláčiť so zbytočne veľkým kufrom... mne odtiekla plodovka 3t pred termínom, drahý jasné že bol v práci a ja som bola rada, že utekám do nemocky len s malým kufríkom, ostatné veci mi priniesol on potom 😉 inak, takto to radia aj v nemocke 😉

cukrik580
19. dec 2013

@bambulka12 neeee v jednej igelitke na porod v malej taske kde 80% zaberaju plienky a osuska a velka taska kde su vacsina vlozky a zupan 😀 ziadny stres 😀 a doma zbalene pre samusa a potom narychlo si na odchod pobalim do igelitky dake teplaky nohavicky tricko a mikinu nech idem domov aspon trochu jak clovek 😀

cerimi77
19. dec 2013

@eliska07 v dvoch rokoch sa snažila dávať dieťaťu flašku s cumlíkom? tomu fakt veľmi nerozumiem 😕 😕 😕 čím menej cumlíka má dieťa v puse tým lepšie, nie je to dobré aj čo sa vývoju chrupu týka, a aj zubnému kazu, ja som tiež kojila do 2r, prestala som vlastne až teraz, čo som zasa tehotná a dcérka teda nikdy nemala flašku s cumlom, ako som dokojila, som jej dala mlieko do flaše s náustkom, príp. pije z pohárika, ale UM veľmi nemusí, asi vie čo je dobré 😀 😀 😀 😀 UM alebo ovsené mlieko s kalciom používam skôr len na zarábanie kaší, tie našťastie papá každý deň, a inak dávam jogurty, ale mlieko ak nie je odo mňa, tak veľmi nechce piť 😉 preto som chcela kojiť do 3r, ale tak mala som vo februári potrat, tak som radšej pri tomto tehu neriskovala a skončili sme 😕

bambulka12
19. dec 2013

@cerimi77 ja som si vsetko zbalila do jednej,pre istotu,ale mam naplanovanu sekciu,tak aj ak by somisla skor,tak tu jednu zvladnem,je na kolieskach 🙂.Ja som chodila po spontannom od septembra,do novembra tri krat do tyzdna gynosovi,kvoli sitiu,tak ja som rada,ze budem sekciou a mala by som mat spinal,tak som zvedava,ktore budem lepsie zvladat 🙂.Je pravda,ze vtedy som mala o 13 rokov menej a byvala som u rodicov,ale mm mi slubil,ze si zoberie dovolenku,aby mi pomahal a hadam aj syn pomoze 🙂

bambulka12
19. dec 2013

@cukrik580 ale sak ja chapem,srandujem 😀,ja to mam vsetko vo velkej a tu hadam utiahnem,aj keby idem sama narychlo,aj ked dufam,ze to sa nestane 🙂.Pre Samuska do nemocky mas co?Ja mam ciapocku,rukavickya decku a beries aj latkove plienocky?

bambulka12
19. dec 2013

@cukrik580 a mimochodom sa citim trapne,ze ja mam len jednu 😀

cukrik580
19. dec 2013

@cerimi77 obesim ta 😀 taaaaaaakuto strasnu chut mam cely den na susene slivky!!!!! 😀

inak baby kupila som si taku zupanokoselu 😀 ma to zips a vacky takze supis a pod vetvu som si kupila papucky.potom raz ked budem na pc tak hodim foto 😀

cukrik580
19. dec 2013

@bambulka12 nemusis sa citit trapne ty mas male telo to znamena aj mensie kosele 😀 aj rit mas mensiu tak ti neni treba tolko velkych vloziek 😀 saminovi berem capicky ponozticky rukavicky deku a niekto spominal postolky tak aj tie a kolegyna mi radila dve obyc plienky pod hlavicku tak som zbalila 4 😀

sonulka81
19. dec 2013

@cukrik580 no mne tasku musí zbaliť mangel....takže uvidíme kolko krát sa otočí domov...

20erika07
19. dec 2013

@cerimi77 ďakujem za radu za to kojenie,nikto mi to doteraz nepovedal,a vtedy som ked som rodila,bola polnoc,všetci unavení v pôrodnici,doktor čerstvo zobudeny,ako som prišla tak do hodiny a pol som aj porodila a veru mi v noci nikto nic nepovedal,odrodili ma,malého dali na chvilku prisat a do rána som ho nevidela,všetci chceli spať tak som to brala ok tak ako oni povedia,ale tentokrát si dám na tom záležať 🙂

arhanta
19. dec 2013

Ahojte...neviete mi poradit???
Som v 31+4tt a dnes mi lekar robil velke sono. Dost ma vydesilo ked mi oznamil ze mam CS 6 a a nieco cerkvile alebo ako to nazvat-neviem to po nom precitat 27 cm..vraj mam makky krcok.
Neviete mi povedat ci sa mam obavat? :(

kazunomiya
19. dec 2013

@arhanta to sa treba hlavne spytat lekara, ale v tehotenskej knizke (aspon mojej) je napisana maximalna tolerancia kolko ma byt cervikalne skore v ktorom tyzdni. V 32tt tam mam napisane: prvorodicka do 5, druhorodicka a viac do 6. Co je tych 27 cm neviem - mne nic take doktor nemeria. makky krcok suvisi s tym cervikalnym skore, je to normalne, dolezite je ci je otoceny dopredu, skrateny, otvoreny atd. Podla mna toto ti ma lekar jasne vysvetlit a ked nevysvetli, treba sa opytat.
Dalsia vec je ze keby to bol problem podla neho, tak to riesi - poslal by ta do nemocnice resp. ambulancie pre rizikovu graviditu.

20erika07
19. dec 2013

@cukrik580 cukricek ty v tom máš systém ako čítam,to sa mi páči 🙂 no ja beriem len jednu tašku ako aj pri prvom,na pôrod som si len slapky vybrala a občiansky a mobil...vsetko mi dali,neviem jak to bude teraz,ale na vrch pobalim veci co by som teoreticky potrebovala na pôrod,aby som tam nehrabala potom v taške,a doma zbalim pre malú a tu mi donesú,dufam 😀 mama mi dala veľkú cestovku,tak tam aj nejaku vodu napcham,a rozhodne tu tašku nebudem niesť sama 🙂 ked nebude muž doma,zavolam susedu alebo pôjdu svokrovci 🙂 aj minule ma svokor viezol chudak,bol vo väčšom strese jak ja 😀 chlopi 😀

sonulka81
19. dec 2013

@arhanta to máš asi skrátený krčok na 2,7cm....asi to má desatinnú čiarku...a kontrolu ti dal kedy?po takomto vyšetrení mne o týždeň a po týždni rizikovku...

arhanta
19. dec 2013

@kazunomiya ahoj dakujem za odpoved, to mi nepovedal ze to moze byt aj takto rozdelene... Som druhorodicka. Len povedal ze mam makky krcok a cs 6 a zapisal nejake cervicx 27cm a norma je 25
Viac mi k tomu nepovedal

arhanta
19. dec 2013

@sonulka81 ahoj, desatinna ciarka tam nieje mam v knizke napisane 27cm a poradnu mam o 3 tyzdne

20erika07
19. dec 2013

@sonulka81 moja a ty ako ? Uz si dom.? Dufam áno 🙂

cukrik580
19. dec 2013

@sonulka81 ako sa mas kuratko nase? Posielame ti pusinky so samkom :-*
@20erika07 system system no to mam ale len teoreticky 😀 uvidime co bude v praxi jake stresy 😀

ivet51
19. dec 2013

@arhanta tých 27 to je určite mm- a nie cm
Meria sa dĺžka krčka

sonulka81
19. dec 2013

@20erika07 ležkám si stále v nemocnici....oddychujem za štátne....

arhanta
19. dec 2013

@ivet51 v knizke je cm .. To je uz jedno a je to velmi zle??? Som na prasky z toho, uz jedno dietatko mam

ivet51
19. dec 2013

@arhanta
Popisuje sa , ze ak je menej ako 25 mm hrozí predčasný pôrod....sonulka81 to asi potvrdí...
A je ordinovany kľud.. Niekto doma, niekto s infuziami v nemicnici
Takze sa treba šetriť

20erika07
19. dec 2013

@cukrik580 nooo tak ja mam väčší stres ako prvýkrát 🙂 si predstav ze prvýkrát mi mama zbalila tašku a to som ani netušila čo v nej mam a čo nie,ja som bola na udržiavaní v nemoc.a ona balila,potom som mala len ležať aj doma tak som tašku nepozerala 😀 ale čo si pamätám,tak pre malého čo som mala som nic nevyužila,iba plienky,dufam to bude aj teraz tak,ale samozrejme pre istotu beriem niečo aj pre malú ale nic extra 🙂

@sonulka81 mojka a ako to vyzerá? Pustia ťa ešte dom? Čo hovoria? Viem ze ten krcok uz nemas tak asi velmi nie sú za odchod dom...

sonulka81
19. dec 2013

@20erika07 no nechcú pustiť...v pondelok skúsim zjednať len štedrý deň....malá je nešťastná vianove bez maminy a muž zase,že je všetko na ňom:nákupy,varenie,vyzdoba to bolo moje....upratať....malá dotoho....ja tu tak stresy že čo somnou...nezávidím mu....

20erika07
19. dec 2013

@sonulka81 tak určite je to na nervy aj jemu,doteraz si to ty robila a teraz všetko on,môj by to vzdal a išiel by k mame,ani darčeky by nepobalil,nič...ale zase na druhej strane keby si doma tak určite by si popri lezani daco spravila a si zober ze takýto čas by si možno uz aj porodila,takže by aj tak boli bez teba... Ja som tiež povedala ze by mi nerobilo problém ležať aj v nemocnici,len kvôli malemu chcem byť doma,na prípravy vianoc sa vykaslat,daco zvládnu aj sami ked im poviem,len nech som doma,tak sa snažím vydrzat na tej posteli,aj ked aj ja občas zhresim a niečo porobim a potom po poradni si to vyčítam ked mi povie ze sa to zhoršilo ☹ a ked mas krcok nulový,aj pri stedrovecernej večeri môžeš začať rodiť,tak je to risk... No uvidis čo ti nato povedia odborníci...

eliska07
19. dec 2013

@cerimi77 Noo, sestrina malá nechcela mlieko vôbec - v akejkoľvek podobe a v čomkoľvek naservírované. Len som tým príspevkom chcela povedať, že si nemyslím, že fľaša dieťaťu extrémne ublíži a nášmu malému veľmi pomohla. Nemusela som sa báť, keď som niekam potrebovala ísť, že ho nebudú mať ako nakŕmiť a bude hladný, kým neprídem.

A keby mi nebol chcel mlieko, tak neviem čo robím, pretože kaše odmietal jesť úplne, jogurty rovnako. Takže okrem mlieka - či už môjho alebo neskôr aj umelého žiadne mliečne výrobky jesť nechcel.

Ja osobne na fľašu ani cumeľ nedám dopustiť. Pokiaľ sa to vie používať v správnej miere je to podľa mňa fajn. Asi som jedna z tých nie práve učebnicových mamičiek, ale mne fľaša vyhovovala. Mohla som dať malého k jedným alebo druhým starkovcom, keď sme si chceli povybavovať veci a nenosiť ho všade so sebou, resp. keď sme išli niekam na celý deň alebo celú noc.

A cumľa sa tiež pekne zbavil. Nemali sme s tým problém.

Teraz by som tiež rada kojila, ale rovnako rada by som naučila dieťa aj na fľašku - presne kvôli tomu, aby keď by som potrebovala riešiť veci bez neho, aby som ho mohla s kľudným svedomím nechať mužovi, resp. starkovcom.

mm87245
19. dec 2013

Ahojte, termín mám 20.2.2014, rodiť by som chcela v Trenčíne. Je tu niekto kto ide rodiť tiež do TN ? 🙂

cerimi77
20. dec 2013

@20erika07 tak ak by som ja im nepovedala, že nech mi malú vyzlečú a dajú koža na kožu prisať, tak tiež by to nespravili, pričom Kramáre sú akože BFH a prvé samoprisatie hneĎ po pôrode by malo byť samozrejmosťou, ja som po pôrode "precitla" a vidím, ako mi ju nesú zabalenú v perinke, tak som ich požiadala, aby mi ju zasa pekne rozbalili a dali k prsníku, našťastie s tým nebol problém ... ja som ohľadom kojenia mala však všetko vopred naštudované, aspoň teoreticky som vedela, čo je dôležité aby sa kojenie rozbehlo správne, ako správne prikladať, ako zistiť či dieťa naozaj pije a pod., veľmi dobrá stránka a spoločnosť podporujúca kojenie ja táto http://www.mamila.sk/
som si mnohé veci z tejto stránky normálne vytlačila a zobrala so sebou do pôrodnice a ešte tam si to všetko študovala 😀 😀 😀 lebo kojenie bola moja priorita, preto napr. som odmetala ísť rodiť do pôrodnice čo sú u nás na blízku, lebo tam bežne robia, že dieťa dajú matke až neviem koľko hodín po pôrode, príp. až ráno na druhý deň, dovtedy mu dajú samozrejme flašku do úst ak plače, čo je celé zle čo sa týka kojenia, toto som ja odmietala, som mala aj pôrodný plán dokonca napísaný (ale nestihla som ho s nikým prekonzultovať 😀 ) kde som písala, že dieťa chcem mať hneď po pôrode a stále pri sebe (ak to samozrejme zdravotný stav umožní) a Kramáre mi z tohto hľadiska vyhovujú, že než som ja prišla z pôrodnej sály dole na izbu, tak dcérka ma tam už vlastne čakala a po celý čas bola už len pri mne... tu u nás v pôrodnici bežne matky čakajú na svoje dieťa niekoľko, hodín, dokonca mi hovorili baby, že si museli ísť pýtať svoje dieťa od sestričky a ešte robili drahoty, že nechceli dať 😝 že mali nejaké postupy a neviem čo všetko 😠 ja jednoducho odmietam ísť do takejto pôrodnice, ak tam majú akože takéto zvyky či postupy 😕 .... verím, že teraz to bude aj v tvojom prípade lepšie a budeš pekne kojiť... naštuduj si na tej stránke základné veci a ono to pôjde, len treba veriť a myslieť pozitívne 😉