Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cerimi77 ano,klasické prietoky co sa robia 🙂 som velmi zvedava,keďže som toto nezazila 🙂 a ano to zato asi že je aj porodnik tak sa stačí k nemu chodiť a nie do nemocky kde budem rodiť,to je super,lebo vzdy tam v nemocke je plno zien a co je horsie že tých bielych menej ako tých druhych...
Inak presne aj mne dokt.robí každú poradňu sono,ale nie vždy meria,len tie tyzdne meral kedy sa malo,čiže co som bola asi 10krat na poradňu z toho len 5x zapisoval miery atď... Tak by to malo byť 🙂
@cukrik580 s tým machrovanim so ziletkou ani nevrav,menej sa narobim pri riadení celého bytu alebo inej dlhšej fyzickej aktivite 😀 teraz sa holim častejšie pre istotu az by to prišlo,nech ma neholia v pôrodnici,z toho mám väčší strach ako z pôrodu 🙂
@cerimi77 mne zatial vzdy len raz mi nepovedal ani vahu ani polohu ani nic len ma tak rychlo odbil ale mal asi vtedy dake problemy doma alebo co lebo som hodinu cakala u sestricky a fuuuurt mal telelefon na uchu...ale uz sa nanho zato nehnevam 😀
babeny celkom dobre sa mi spalo...aj ked som bola okolo druhej curat ale hned som zaspala...aj maly bol vcera ovela kludnejsi akp obvykle...moze to byt tym ze ked je cez den rozkokoseny tak sa mi neda spat a ked je kludnejsi tak paradicka?
@20erika07 radsej nech ma oholi sestricka v porodnici ako muz doma... 😀 ten moj sa neholi len striha s masinkou tak nema prax.jemu by som sa nezverila 😀 ale dufam ze tu hodinku v kontrakciach si na seba este najdem a zvladnem sama...ale ked rupne voda tak veru cakat nebudem a odchadzam ci oholena ci nie 🙂
@cukrik580 Ten gravimilk je ako klasické kakao, ak si dobre pamätám. Ja mlieko nemám rada, ale toto som pila aj pri prvom malom, aby som mala vitamíny a malý ich dostal aj pred narodením aj potom v mliečku.
Ja už teraz nejem žiadne tehotenské vitamíny, tak som sa rozhodla, že začnem už aspoň toto piť.
Tu je ku nemu popis:
prirodzenejšie alternatíva k vitamínovým prípravkom
vynikajúca chuť
jednoduchá a rýchla príprava
s prirodzeným obsahom mliečnych bielkovín
prirodzený zdroj vápnika a fosforu v optimálnom pomere
obsahuje dôležité minerálne látkky
Sušené mlieko Gravimilk s čokoládovou príchuťou je vhodné ako doplnok stravy pre tehotné a dojčiace mamičky. Gravimilk obsahuje vitamíny a minerálne látky, ktoré sú dôležitou súčasťou stravy tehotné ženy. U niektorých vitamínov a minerálnych látok je ich požiadavka na príjem počas tehotenstva zvýšený, čo je zohľadnené aj v Gravimilku.Obohatenie Gravimilku kyselinou listovou prispieva k rastu zárodočných tkanív počas tehotenstva, prispieva k normálnej krvotvorbe a psychickej činnosti. Rovnako tak sa podieľa na normálnu funkciu imunitného systému.Vďaka konzumácii odporúčanej dennej dávky 500 ml Gravimilku denne získate dostatok vápnika, ktorý prispieva k normálnej činnosti srdca, svalov a funkciu nervových prenosov. Taktiež sa spoločne s vitamínom D podieľa na udržanie normálneho stavu zubov a kostí.Pravidelná konzumácia Gravimilku súčasne pomáha dodržiavať pitný režim.
Myslím, že v týchto týždňoch - 34-35 - sa vypĺňajú kosti bábätku, a preto je dobrý zvýšený príjem vápnika. Tak aj preto som sa rozhodla pre toto.
@cukrik580 Ja som sa doma stihla osprchovať ešte pred pôrodom, kedže mi stále tiekla voda, ale oholiť som sa dala až v pôrodnici. Veď sa tam dole už ani nevidím, takže som to ani neriešila. V pôrodnici ma hneď pri vstupnej prehliadke oholili a bolo... potom sú aj horšie veci ako prežiť toto... 🙂
@biba Ja som teda sekciu nemala, ale krvácať budeš. Ale nebude to také zlé ako pri klasickom pôrode, pretože dole nebudeš šitá. Takže mi to príde asi možno ako masívnejšia menštruácia. Druhá vec ale bude rana po cisárskom reze. Na tú si daj pozor, zbytočne sa nepreťažuj potom a aj s chodením a dvíhaním drobčeka si dávaj pozor, aby sa Ti stehy zbytočne nepotrhali. Kamoška rodila sekciou a krásne sa za 10 dní dala dokopy 🙂
@matabah tak to zrejme bolo tak, ze merala hlavicku (kvoli odhadu ake velke je babo) - ale merat sa ma viac parametrov nez len hlavicka, meria sa este brusko obvod a stehenna kost - dlzka. A to co pustala naozaj nebolo srdiecko, to su prietoky pupocnikom, tam si tiez zmeria dajaky parameter ci je v norme. Toto mi robil doktor na poslednych dvoch poradniach, a viem ze to kontroluju potom aj v porodnici ked sa chodi na poradne, potrebuju vediet ake je babo velke aj ake su prietoky, aby mohli odhadnut kedy asi bude porod a ci je vsetko OK.
uz viete ako pojdete rodit maminy ??? ci sekcia ci normalne ???
@biba Na to radšej nemyslím... To by človek potom ani nemal deti. Ale pevne verím, že tak ako to pri prvom dopadlo dobre a tiež som sa dosť rýchlo dala dokopy, tak to bude tak aj teraz.
Ty sa hlavne priprav na to, že po sekcii sa ťažšie rozbieha mliečko, tak ak chceš a plánuješ kojiť, tak si dávaj nejaký čaj na podporu kojenia a tvorbu mlieka a možno aj iné potraviny.
U chlapcov - hlavne narodených sekciou - zase bývajú dosť časté problémy s kolikami. Ale aj na to existujú čajíky.
Občas by som si aj priala aj ja rodiť sekciou, ale potom si pomyslím, že ten prirodzený pôrod je asi lepší a chcem zase rodiť normálne... Tak uvidíme ako to nakoniec bude.
A akú anestéziu si ideš dať? Celkovú alebo lokálnu?
@bambulka12 Ahoj,no včera som mala šťastie,že boli od rána,inak su od 10.30 ,bola som tam teda prvá a cca len nejaku hodku sme čakali na sono,brali prvych pacientov a pred 10tou už prišiel Lajtman,mal operačky..to už ti tam bol obrovsky nátresk,ale šťastie v tom,že brali nás tak,ako sme prišli
na sone mi zas zmenili dátum ,že cca o týžden sme vačšie,plod vyvinutý,plod.voda ok,všetko ok,dole otočená,dievčatko tiež potvrdili,ale teda mne dal vym.lístočky na predoperačné ,že týžden pred tým,,a obvazy,vložky,podložky do postele a neviem čo ešte sestrička hovorila,no a teda termín..hovoril,že sekcia sa dáva tyzden-dva pred termínom..mne termín posunuli na 3,2 ,a on že 3,2 bude sekcia naplánovaná,že neni voľný termín predtým 😕 ale že mám byť zbalená ,ked to na mna príde,že ma šupnu hned na sekciu ,že to bude januar..no takže tak..každý týžden k mojmu gyn..,na sone mi tiež povedala,že malá je dole,že to bude skorej,..no tak a potom mne svokrovci povedia,že jak to,že ja neviem termín,dátum..no neviem ved mi ho stále všetci posuvaju nižšie a nižšie ,zo 14steho ,na 5teho,potom tretieho,potom ,že ešte týžden dole..a nakoniec sa dozviem,od každeho lekára to iste,že mám byť zbalená..
a nemám ešte tu vložku do periniek,skusim tu deku,čo baby písali a rukavičky ešte musim dokupiť ,dogulam sa ešte do mlynov,malemu tiež musim dokupiť tričká,nejak cez prazdniny podrástol ,tak mrknem rovno aj kojenecke a ešte chcem mrknuť či som nezabudla na niečo,pred porodom..uradne behačky,
jáj a teda som bola prekvapená cca na 20 žien v čakárni,bolo asi 5bielych,ja fakt neviem,na tom šestonedelí to bude asi o šťastí tiež,,bud bude volna izba,alebo nebude..a možno už len dufať,že budeme mať šťastie na inu mamičku na izbe..
@biba ja som bola po sekcii rychlo doma,maly nemal žltačku,boli sme zdraví,nebol dovod..a rychlo som bola fit,neviem ako to bude teraz ,ale toho sa ty neboj,každá sme iná,dalšia vec,tvoje telo je na tom lepšie než tie naše ,,ty budeš možno aj cvičiť,ako naša známa ,kým mi ešte sa budeme spamatávať niekde strapaté ,v pyžame 😀
@kazunomiya bola som dnes na tom monitore a aj všetko ostatné sme doriešili,už som sa na to nepýtala,všetko je v poriadku...maternica sem-tam vyskakuje....ale na porod ešte daleko 😉 😉 😉
už som spokojnejšia🙂
a teraz zas o týžden a každý týžden do porodu...pekný den všetkým!!!
idem pozriet kolegyne do práce...dám si tam obed a už potom sa može všetko diat,čo sa má...myslím,že som/sme pripravenáááá/ýýýý... 🙂
No takze baby 🙂 34+3 otvorena na spic prsta 😝 mam mat kludovy rezim...maly stale hlavou dolu cca 2400g zdoraznena otazocka ci som zbalena 😀 takze to asi dobalim...brali mi krv a stery z krcka 23.1. Dalsia poradna a odporuca mi vydrzat aspon do 27.1 🙂 tak uvidime 🙂
A boli sme sa dohodnut s detskou lekarkou no ta je vam prijemna 🙂 hned nam ruky podavala vislo si do mobilu ulozila aj sestricka velmi zlata veeelmi som spokojna s vyberom 🙂 a keby bolo treba pride k nam 🙂 zazelala nam vela stastia a tesi sa na nas 🙂
@matabah 🙂 tiež idem dnes do práce pozrieť, máme tam oslavu tak som pozvaná 🙂
@barcelona94901 no sak to,ze tam len same cigosky 😀 ,ved ja ked som isla na amnio,tak som tam dosla a potom uz len same cigosky,brusiska mali jak hovado a vek odhadujem tak na 15 rokov a ked moja sestra porodila,tak rodili aj dve cernoty a tam milion ciganov,normalne sa nedalo ani na navstevy chodit,fuj 😠 .Tak ked to mas 3.2..tak 2.2. by si mala prist do nemocky,ja by som mala rodit 30.1.takze nas deli len zopar dni,hadam sa tam aj stretneme aspon na jeden den,odpadnem potom 😀
@cukrik580 no tak super,nakoniec sa tam este stretneme vsetky tri aj s @barcelona94901 😀 .
Ktoru pediatricku ste si vybrali?Ja chodim so synom k Belicovej,ale neviem,ci este chcem k nej chodit,som rozmyslala,ze by som obe decka dala k nejakej inej,ale neviem ku komu
@bambulka12 my máme zatial tu Holecovu
@cukrik580 ja už v utorok poradnu ,koho ste vybrali,aku lekárku?
možno bambulka má veštecke schopnosti a fakt sa nakoniec všetky stretneme 😀 ako sa nám to baby mení celý čas 😀
@cukrik580 mojaaa,veď ja som potom na tom "vyborne" 😀 mám este 1cm z krcka a ty uz otvorená na spic 🙂 ja mám dnes koniec 35tt...ale váhu neviem,spytam sa v stredu ale pochybujem že by mi robil take sono,asi sa len pozrie ako sme na tom ☹ noo zlatko tak len oddychuj,si si sa ty riadne pomordovala pred sviatkami,este dobre že si potom kus polavila,bo by si uz možno aj porodila... Jaaaajajaj,drz sa este pekne domka,lezkaj 🙂
@barcelona94901 juj,bodaj by si mala pravdu,celkom sa na to tesim 🙂
Baby, mne krv berú pomerne často hlavne teraz pri konci.som rh negatívna,tam sa kontroluje niečo viac, tak preto. Ale neviem to vysvetliť presne.
@katty137 tebe musia protilatky ja som pozitivma tak mne nemusia 😀 brali mi len dvakrat a az teraz 🙂
@bambulka12 ked povedal do kedy aspon vydrzat tak ma hned napadlo ze este aby som vas tam nahodou neprivitala 😀 pripadne nedosla kuknut 😀
@barcelona94901 boli sme vybavit Gallusovu na klokocine.kolegynka mi ju odporucala ze do nicoho netlaci poradi pomoze aj na mliecko ked sa neda kojit robi vsetko aby pomohla a tak a ze je velmi mila tak reku skusime a maximalne po pol roku vymenim a poviem vam baby ze ja som sa do nej zalubila na prvy pohlad 😀 hrozne zlata hned vstala ruky podavala z oci do oci sme si pozerali ne ze by si hned lofla sama mi rozpravala co a ako po porode ze mozme prist aj hned alebo na druhy den ze sa dohodneme ked jej zavolam a uvidi sa ked nebude dobre tak ju mm pride vziat a pride k nam.no u mna vreeelka spokojnost 🙂 xatial...neviem ako to chodi u inych moja bola mila ale len sedela ani moc blizsie nesla nech neochorie a tak...ale ta uz isla do dochodku 🙂 chodila som k Mikulasikovej 🙂 inak aj ja mam Holecovu ale pre dospelych takze asi nie tu istu 😀

Baby vidim,ze vsetky zijete prechodom od lekara k porodnikovi,my ideme s drahym v piatok na obhliadku do porodnice tak som zvedava,stale neviem komu budem chodit na kontroly na antolsku,ale je to asi jedno,lekara si aj tak nechystam zaplatit,zoperovat ma musia tak ci tak 🙂
Ja akosi posledne noci nemozem spavat,asi mi chyba fyzicka unava,dnes som od 12.00 smirglovala postielku u nasich na dvore,asi do 17.30 ale moc to nepomohlo,zajtra zacinam s malovanim a v piatok by som chcela lakovat,no a od buduceho tyzdna,zacnem prat,zehlit a chystat vecicky pre pamprlona.Len ten nespanok ma stve,nechodim na wc,nic,len proste nemozem spavat,a maly pri tom dako nevystraja,tak neviem.
Co sa tyka vybavy do porodnice,ak som si kupila dve take kosele,co sa daju cele durch rozopnut,neviem,ci to je dobre,ale stali kazda po 6.5 tak som si povedala,ze kaslat na to,aj tak ich potom vyhodim,nenavidim take nieco na spanie 🙂
Chcela som sa spytat,ci aj po sekcii je potrebne tolko vetra0 a ci to krvacanie potom je masivne a asi ako dlho trva?Lebo tie mega vlozky,no des,ako kedysi lidie,mam strach,ze sa mi medzi nohami zosulaju do rulicky a budu skor zavadzat,ako plnit ucel ochrany ;-D
Kocky,kazdopadne nam drzim palce,aby ste vydrzali co najdlhsie,ale ja osobne od 1.2. beriem akykolvek datum,no ak by som si mohla vybrat,tak 14.2.2014 by bol super ;)