Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@os mne robí vždy moč ,tlak,váhu,krčok pozrie a srdiečko ,tiež už chodím každý týžden ,minule robil ešte kultiváciu a krv ,ale nemala som napríklad nikde váhu dieťatka ,ako tunak baby píšu niektoré už od začiatku tehu..moj doki povedal,že to je aj tak orientačné..že doležité je,že je všetko v poriadku..a predišla som tým stresu..pri prvom som celé mesiace na sone počuvala,že bábo bude malinké,že skorej porodím..iba moja gynda ,že nie..že to je blbosť...a mala pravdu ,prenášala som malý mal 3,7kg
až teraz v nemocke na sone napríklad už som mala zapísanu váhu 3kg,ale baby zvyknu byť vacšinou menšie ,tak to tiež beriem orientačne iba..teraz čo mi známe rodili jedna za druhou vačšinou okolo 2,5kg mali baby váhu,,2,7..a boli v poriadku,zdravé,čo je doležité ,že zatial máme bábenka zdravé,či už máme v knižkách vsetko dopodrobna alebo len to najdoležitejšie info 😉
@cukrik580 moja svokruš nekupila nič ,ani sa nepýta nič ,
až ,,,
minule,že ktorý den budem rodiť,aký mám presne termín a svokor,že ako to,že to neviem..no tak ked mi traja lekári povedia,že mám byť zbalená,že to može prísť už hocikedy,,asi ťažko budem vedieť presný den ja 😀
@barcelona94901 ja som bola vcera na rizikovej v nemocnici a na vahu som sa aj zabudla opytat,ale presne,ako pises,je to len orientacne.Kedy ides teraz najblizsie do nemocky?A ja mam tu sekciu 31.1.,takze ak dovtedy vydrzime,tak sa urcite stretneme 🙂
@eliska07 krasne fotky,budete mat pamiatku,my sa dame pofotit asi az s malou a dnes sme si kupili zrkadlovku,tak budeme fotiiiit 🙂
@bambulka12 My sme si dali urobiť aspoň pár fotiek, a potom sa chystáme na fotenie už keď bude bábätko na svete - hlavne aby som mala spolu pofotené detičky.
Zrkadlovka je super vec, má ju aj švagor a náš drobec má od neho krásne fotky, keď bol malý 🙂
my sme sa dali fotit kamosovi... ale fotky este nemame 🙂 .. takze nemozem ukazat 🙂 ...
a Lukaaaaaaaaas.. je prave akcnyyyyyyyyy.. neviem co sa mu nepaci... je hladny alebo co??? lebo ja soooom 😀
... a este otazka...
chodite na nejake tehu cvicenia? ... zajtra mam moznost ist.. na jedno za 5e... ale este potvrdenie od gyn potrebujem k tomu... ze zistit ako dychat... a ako cvicit... len rozmyslam ci vobec pojdem...
.. lebo som si na nete nasla ze jak sa dycha (celkom jasne popisane)... a od kolegyne mam nejake staaare video ze ako cvicit... dost sa bojim bolesti v klboch... lebo mi odchadzaju pri kazdej ture... tipujem ze mam menej maziva na svoju vysku... takze to lezanie na tehu "stole" ci ako sa to vola.. bude asi narocne...
@eliska07 veľmi pekné fotky🙂
@barcelona94901 presne tá váha je orientačná +-500 g.
@os ani mi nehovor naša malá to je niečo neskutočné od rána do večera iba búcha, skáče a brucho sa mi vlní.Dievčatá nám je dnes veľmi zle prehováram malú nech ešte vydrží aspoň dva týždne.:(opäť mám mať kľudový režim.
@barcelona94901 kde si nakoniec nasla? U mna bolesti zase vecer ale ked ja som zas nejaka vynimka 🙂 vsetci maju bolesti ako pri ms len jaaaaa zas musim mat ine 🙂 krce odvrchu bruska k pupku cca jeden a pol hodinky pro cca 8 min uz som myslela ze pojdeme a po sprche preslo...
Boze baby ja uz nemozem ☹ dnes dalsia tragedia...byvaly kolega podlahol dnes rakovine ☹ vo stvrtok ma pohreb...dalsi clovek co si to nezasluzil ☹ aj ked sa na to uz cakalo ☹ ach jaj...snazim sa ani neplakat...zatial sa celkom drzim aj ked je to tazke...
A inak spalna dokoncena samulik ma nachystanu postielocku ale nech este pekne zostane tam kde je...chcela son pridat fotecky al
CHcela som pridat fotecky spalne ale cez mobil mi to nejak nejde a teraz som cez tablet a tu ich nemam takze uvidime 🙂
zenyyy... som sa vazila 😀 ... ze 79,6 kg... prirastok cca 17 kg 😀 ... uvidime co mi ostane 🙂 ...
no a mm mi povedal, ze mam vacsie brusko zase... tak sme sa odmerali... aaaaaaaaa....
som ho dobehlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 😀
mame 106 cm obvooooooooooooood 😀 ... chapete ze az v 9tom mesiaci som ho dobehla? .. skoro na konci??? ... mohol by kustik zhodit.. no... ale ... nie je na tom az tak zle.. ked som ho dobehla.. ak by som vooobec nemala sancu ho dobehnut... tak to by uz bolo zle 😀
Ahojte kocky. Vybehls mi na ploche vaša skupina. Neda mi to Vám nenapisat a hl popriat všetko dobre. Zdravé deticky a super porody. Takto rok vzad som riešila presne to iste co vy. Termín som mala 04.02.2013. Ale drobcek šiel uz 29.01. Ake mile zaspominanie si s vami 🙂
@os ja mám 72,5 teda minulý tyzden som tak mala,z pôvodnej 51,5 🙂 pri prvom som išla 60kilova rodiť 🙂 dufam ze ostane niečo na mne,drahý vraví ze konečne vyzerám ako žena 🙂 rici cici by mohli ostať 🙂
No nic,idem si pripraviť flasticku na ráno na moč,lebo ráno nestiham,furt letím na wc s plným mechurom 🙂 som strasne zvedava či mám este niečo z krcka 🙂
Tak sa vybuvajte,paaaa,zajtra napisem koľko času mi ostáva 🙂
vcera ma bolela hlava cely den, dnes rano cele nohhavicky mokre snad to nie je plodova voda, bolesti nemam teraz sledujem poyby uvidime do vecera co bude. snad to nie je nic vazne. kontrola bola v piatok vsetko ok krcok tuhy a uzavrety zeby sa to zmenilo?? co to moze byt?
Tak baby včera som bola na poradni a monitore. Brala som moč a merali tlak všetko ok. Pred týždňom mi Dr. hovorila že vydržím do TP 4.2. ale včera mi už vravela, že sa začínam otvárať a pravdepodobne nepočkám termín. Bola som aj na UTZ a Adamko je cca 2974 gramový a na monitore sa hýbal jak besný ( podľa slov Dr.) 😀
Baby asi mi teraz odišla hlienová zátka 😲 Bolo to jak výtok len gelové a ružové
@bea00 tak sa asi Adamko naozaj chystá pomaly von - ale čo viem, tak hlienová zátka odchádza niekedy aj pár týždňov pred pôrodom (a niekedy tesne pred). Daj vedieť, ako sa to ďalej vyvíja, budem na teba myslieť 🙂
@kazunomiya no dúfam, že ešte tento týždeň vydržím lebo ešte mám dosť súrnu robotu v práci, ale keď nie tak to asi budem vedieť aj z nemocky. 😒
@bea00 fuha, este pracujes?
Ja mam podobne pocity, tiez dufam, ze maly vydrzi (moj ma trochu viac casu ako tvoj), lebo by som chcela tiez daco stihnut, ale uz nie v praci, tam som to uz ukoncila a uz to po mne prevzal niekto iny nastastie... chcem este daco porobit doma, nech to tu dako vyzera - s malym novorodencom sa mi poriadky budu robit tazsie... Ale myslim si, ze ked ide o babo, tak ide vsetko nakoniec bokom a vsetko sa mu prisposobi 🙂
@kazunomiya no ano pracujem ale vo vlastnej firme a o to je to ťažšie, robím zmeny na obchodnom registry a zajtra mi má dojsť aj klient tak dúfam, že vydrží malý ešte pár dní
Zostali mi tri balenia Pampers plienok - všetko veľkosti 2. Jedny sú premium care a druhé dve zelené pampers - jedno z nich to veľké 108 kusové balenie. Nepotrebuje ich niekto za nejakú obojstranne výhodnú cenu?
@20erika07 ja mam z 53 teraz 68 a tiez mam take zenskejsie tvary,konecneeee,len to ma stve,ze celulitidu mam aj na palcoch na nohach 😀
ahojtee...tak my sme v noci mali tiež nejaké bolesti typu menštruačných a klby,ale predýchali sme...no,len som sa bála vstat z postele,že mi vyšplechne plodová voda🙂,,,ale nič,pekne som dospala do pol1 na obed 😀 😀 😀
už je to čím dalej tým viac zvláštnejšie..malá sa pri tých bolestiach hmýrila tolko,ako za posledné týždne nie,v utorok som sa aj bála,či je všetko ok,ked nehmýri,no a aha ju...
tak idem varit dnes špenátik,priatel už šúpe zemiaky,tak sa držme ženy...ešte kúsok podržíme🙂
zajtra na monitor,tak uvidíme,čo bude...
a ešte,normálne som rozmýšlala,že ked sa postavím a odteče mi voda,musím ešte rýchlo zapnut pc a napísat vám,že už idem 🙂 🙂 to by som si neodpustila🙂cez mobil to niekedy nejde 😉
@aplless hádam všetko ok???
@cukrik580 centro

@20erika07 ... no... stazovat sa dr.. mi pride blbe... si pohnevat sestricky... ale nemam v tehu knizke ani vysledky z poslednych dvoch odberov krvi... a predpokladam, ze tam by som mala mat vsetko...
... tak uvidime co z toho bude... ked uz moze prist hocikedy...