icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

matabah
20. jan 2014

@bambulka12
@20erika07
@majaon
noo,tak asi to bol len ten planý poplach...aj tie nejaké tlaky pominuli..akurát tvrdšie bruško zostalo..a dostala som pažravku,noo,priala by som si už do ráno,ale neviem,neviem.. 😕..porobila som,čo sa dalo,aj periny prezliekla,ponatahovala sa...no a čakáme 😉,aspon som sa pobalila,ked niečo šupnem už len kefku a pastu🙂
@ivka_marek držíme palce !!!

ivka_marek
20. jan 2014

V tej nemocnici je taaaak teplo..a tu kde ležím sa nedá otvoriť okno...ma mrle zozeru do rana..

cerimi77
20. jan 2014

ahojte, ste toho akosi dosť popísali 😕 ... dnes som bola na prvej poradni v nemocnici, vybavila som si EPI, monitor aj poradňu, ale na sono musím ísť ešte zajtra znovu do BA 😝 nechápem prečo to nemôžu urobiť všetko naraz 😖 .. čo už, krčok drží ako hluchý dvere 😀

cerimi77
20. jan 2014

@biba veľmi pekné fotky 🙂 krásna tehuľka si, fotka s pávimi perami nemá chybu... a ja mám už +18kg 😝 toľko som pribrala aj pri dcérke, len tá išla o 3t skôr, takže už som viac nestihla pribrať a veru nešlo to dole tak ľahko, aj keď som kojila, ale je pravda, že aj kvôli chrbtici som necvičila vôbec (predtým som tiež poctivo makala vo fitku, asi 14r) 10kg mi ostalo a dlho sa ma držali, až neskôr keĎ som začala aspoň doma poctivejšie cvičiť, tak to išlo dole, ale kým som otehotnela teraz, tak mi ostali 4kg nadváhy 😝 už teraz spriadam plány ako budem cvičiť a zdravo sa stravovať, aby som do leta čo-to zhodila dole, ale prvoradé je u mňa kojenie, tak uvídíme, nechcem nič nasilu 😉

anies10
20. jan 2014

@ivka_marek uplne ta chapem.Ked som bola v nemocke v 20 tt na jednodnove pozorovanie, musela som tam ostat 3 dni lebo poistovnaa jeden ani2 dni nemocnici nepreplaca. Ja uz na druhy den zbalena, ze sa idem domov vyspat a oni ma hned zabrzdili. Taka panika ma chytila,lebo pri synovi som isla do nemocky v 36 tt. Tiez slubovali 3 dni a bola som 3 tyzdne do porodu!! Tak drzim prsty nech to pride cim skor 🙂

cerimi77
20. jan 2014

@biba neboj, po týchto deťoch do leta nebudeme mať čo dojedať, veď budú papkať iba mliečko 😉

cerimi77
20. jan 2014

@ivka_marek a mala si už pravidelné kontrakcie, alebo ti odtekala plodovka, keď si išla do pôrodnice? 😕 a držím palce aby si nemala vyvolávaný pôrod 😝 radšej nech ťa pošlú domov a počkáš si na kontrakcie 😕
@matabah možno to bola len hlienová zátka, dávaj si čistú vložku a uvidíš, ak budeš v kľude ležať a bude mokrá, tak to je plodovka 😉
@danilee @ivka_marek ja som pri dcérke nezažila poslíčkov ani žiadne postupné kontrakcie, takže čisto teoreticky len viem, že ozajstné kontrakcie by mali trvať aspoň tých 30sek (čas tvrdnutia bruška) a mali byť byť aspoň každých cca 8min (od začiatku prvej po začiatok druhej) a v takejto intenzite by mali prebehnúť aspoň tých 10-12 kontrakcií - to je čas, kedy by sme mali vyraziť do pôrodnice, záleží ešte ako ju máme ďaleko samozrejme 😉

os
21. jan 2014

no cavte... je jedna v noci.. a ja nedokazem zaspat!!! katastrofa!!!... co budem zajtra robit? cely den prespim??? tolko som toho mala na zajtra naplanovane.. a v noci sa mi to neda robit... joooooooooooooooooooooooj...
je tu niekto dnes taky nespavy? 🙂

vieraft
21. jan 2014

@os ahoj, ja som taka nespava kazdu noc uz asi 2 - 3 mesiace. v posteli nemozem lezat, vsetko ma boli, nijako si neviem najst dobru polohu, tak som takto hore. potom rano spim cca do 10, ale vstavam aj tak dolamana a som z toho uz unavena. poobede si obcas lahnem s dcerkou a pospim. ale tak hovorim si, ze uz to nebude dlho trvat a potom toho spanku bude este menej.

os
21. jan 2014

@vieraft .. pekna perspektiva... min. noc som mala celkom ze dobru.. zaspat sa podarilo, o 4,40 do 8.00 hore... a potom som spaaaaaaaaaaala do 11tej 🙂 ... budik som potrebovala 🙂 ... tak teraz to mam na striedacku? ... asi ma Luki cvici uz... akurat sa mu zacalo stikutkat... takze sa idem napit...
... co porabas po nociach ked nespis?

vieraft
21. jan 2014

@os nuz väcsinou sa mi nic nechce, ale niekedy zehlim, citam MK, pri detoch sa mi moc neda. o 7 rano vstanem, vychystam syna do skoly a potom si este lahnem a zaspim. deti maju tiez teraz taky na nic rezim, ale ja verim, ze sa to pri babatku upravi.

os
21. jan 2014

@vieraft fuuu.. ste velka rodinka 🙂 ... predpokladam ze starsi pomahaju 🙂

vieraft
21. jan 2014

@os pomahaju, ako sa im chce. najstarsi je pubertak, ten najprv nad vsetkym gula ocami, sam od seba teda moc nepomoze, ale ked ho poziadam, urobi , co treba. najviac mi asi pomaha dcerka, hoci ma len 2 roky, vyklada so mnou umyvacku, dava pradlo do pracky, podava mi stipce, poskladane pradlo mi odnesie do spalne, pomaha prestriet na stol a pod. je to uplne ine mat aj dcerku. som rada, ze ju mam 😵 .

os
21. jan 2014

@vieraft jeeeeeeej.. zlataaaa...
... ale aj tak si to treba uzit.. kym sa jej chce 😀 ... z vlastnej skusenosti viem (z mojho detstva) .. ze to cloveka casom prejde 😀 ... prajem ti aby ju to nepreslo este dllllllllllllllllllllho 🙂
cakas babu ci chalana?

vieraft
21. jan 2014

@os ja viem, ze ju to raz prejde, ale kym chce, nech pomaha. 😉
teraz neviem, co cakam, potvorka sa nam nechcela ani raz ukazat.

os
21. jan 2014

@vieraft raz sme boli na navsteve u kamosov.. maju 4 vlastne dcery... a potom si adoptovali chlapceka.. maly je este... 2-3 roky... a hovorili... ze si mysleli ... ze ta "aktivita" je dana tym, ze je rom... ale potom im doslo ... ze to je tym ... ze je to chlapec 😀 ... dievcatam ked dali kreslit. .tak sa zabavili, bol klud.. a toto len lieta a vymysla... 🙂
... (jasne ze to neplati o kazdom dievcati.. 4 rocna neter je za 5 chlapcov 🙂 )
.. takze predpokladam, ze by si brala radsej babu ;) ... kamosku malinkej 🙂

vieraft
21. jan 2014

@os veru radsej babu, ale tak ked bude chlapec, samozrejme nevadi. len nech je zdravy. nasa mirka je teda dost ziva, je neustale v pohybe, ale aj tak je to uplne ine ako synovia. vy ste chceli chlapceka? aj ked pri prvom je to jedno.

os
21. jan 2014

@vieraft mm bol presvedceny ze to bude dievcatko... a svokra tvrdila ze chlapec 😀 ... no a zatim to je Lukas 🙂
... takze predpokladam... ze mm bude chodit lyzovat, korculovat, bikovat... a maly sa bude veeeeeeelmi skoro ucit soferovat 😀 (mm je autoopravar a sofer 🙂 ) ... taku nejaku predstavu zatim mam 🙂
... len dufam ze ja nebudem len na tie zle veci ako.. ucenie... atd... a tatino na zabavu... 😀

vieraft
21. jan 2014

@os 😀 to uz tak byva, aj ja som u nas ta "horsia", lebo so mnou su cely den, tak aj nakricim, aj upratat treba po sebe a pod. a mm je denne min. do 18,30 v praci, tak potom sa s nimi len blazni a ked treba ist spat, tak je to zase na mne, aby sa vpratali do koze. 🙂

vieraft
21. jan 2014

@os podme uz spat, lebo rano bude zase tazke. moje krpate je so mnou tiez vzdy takto do noci hore a snazi sa mi asi vykopnut rebra. snad bude lepsie spavat potom, lebo vsetci moji krpci boli hrozni nespavci, kym boli kojeni. dobru a pokojnu noc tebe aj Lukaskovi 🙂

os
21. jan 2014

@vieraft dik.. podobne 🙂

ivka_marek
21. jan 2014

Tak nerodim, nález rovnaký ako včera, ale musim tu ostať kvôli poistovni 24hod..ach jaj, načo som sa sem trepala...

saxxxana
21. jan 2014

@ivka_marek kvoli poistovni ta tam drzia? ale snad ked tam budu dake mamicky rodit aj tvojmu babatku sa zachce ist von 🙂
ja sa sice stale troska bojim, kedze neviem co cakat a epi mat nebudem, ale tak ma vsetko boli ze uz by som im tam sama vyliezla na to kreslo :D

angels882
21. jan 2014

ahoj babule je to mimo tuto temu ale chcem vediet vas nazor vcera som si vecer robila test rapid clier kazetovy bol negativny aspon som si myslela a pozeram na neho teraz a uplne slabulinka druha ciarka tam je co si myslite

aplless
21. jan 2014

@angels882 pockaj par dni uvidis podla ms ti to ako vychadza?

angels882
21. jan 2014

do ms mam este tyzden ale dost ma bolia bradavky aj podbrusko

biba
21. jan 2014

@ivka_marek verim, ze to bude dobre, cakame na spravy ale dufam,ze to bol len plany poplach a zbytocne ta tam nedrzia, alebo teda,ze uz si 1+1 😉
@matabah kocka, dufam, ze ste sa pocas noci upokojili a vsetko je ok
ja som na vas tolko myslela, ze tiez som mala v noci divne pocity a maly vystrajal jedna radost 🙂 ale potom sa to upokojilo a ja som si to viacmenej len navravala 🙂 ale dnes si maknem s pripravou, preistotu 🙂
baby, uz sa pomali postupne zaciname rozpadavat z 2v1 na 1+1 🙂 a uprimne zacinam mat trochu strach z celkoveho diania, ale tak buducu stredu idem prvy krat do ambulancie do nemocnice, tak som zvedava co nam povedia 😉 a mozno uz aj naplanuju sekciu 🙂
z veci co mi chybaju potrebujem pozhanat uz len prebalovaciu tasku na kocik, rukavniky na madlo a buduci tyzden si idem vyzdvihnut chranic matracu a stahovaci pas a mam asi vsetko 🙂

cukrik580
21. jan 2014

Ahojte babulecky 🙂 vcera dorazila podprda 🙂 sa vytesujem ze som tu z mk zohnala taku velku aj ked teda bola draha ale aspon jednu som chcela.dnes mi ma dorazit aj balicek z blancheporte ci jak sa to vola tak som zvedava.objednavala som prvykrat 🙂 dnes bola nejaka divna noc :-/ od osmej som hore a citim sa hrozne nevyspato...hlava boli a huci mi v nej...citim sa jak na horucku ale nic mi neni...nechapem to...u nas v hypertescu maju v akcii gravimilk vanilka za 3e a minule som povedala ze 6 nedam ze ochutnam ked bude v akcii aspon za 4 a ked sme toto videli tak mm hned ze nech si kupim a ochutnam ci mi to bude pasovat a teda mne to chuti a prosim pekne on mi kupil dalsie 4 krabice a karton vinei 🙂 zlaty 🙂

Taka som unavena ☹ len som nalozila mycku a pozbierala hovienka lebo idu smeti a teraz oddychujem...potom dam prat vcul sa mi nechce...strasne ma ta hlava boli ☹

biba
21. jan 2014

Baby, co ste uz rodili a hlavne cisarskym, co je pravda na tom, ze nemozem mat farebne nechty na operacii?? Vcera som sa to dozvedela, ze neradi to vidia, ze anesteziolog sleduje stav aj podla zafarbenia nechtov a ja mam cervene gelove nechy a mam ich v plane si dat aj tesne pred porodom, aby aspon nieco bolo na mne pekne?? Co je na tom pravda???Mam si dat radsej francuzku pred porodom?? Aby videli na nechtove lozka??? Ja viem, ze je to taka malichernost ale vazne som ostala prekvapena z tej informacie :-/

bea00
21. jan 2014

@biba Ano je to pravda, ja keď som bola na operácii vaječníka som mala tiež lakované a na poslednú chvíľu mi to zbadali a doniesli lieh aby som si to dala preč. No narobila som sa s tým lebo to bolo slabšie ako odlakovač. Takže ja odporúčam ešte predtým si očistiť nechty a nedať si nič lebo podľa mňa aj francúzsku dajú odstrániť 😒