Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@aplless
aj my stále kupujeme tie velké smotany a jogurty v lidli,vždy je doma aj biely,keby náhodou aj dressing chceme na šalát,alebo hocikedy prisypeme ovocie atd..,ale teraz majú dobré akcie na tie xxl veci,aj jogurty..sú ozaj dobré tie v lidli...a stále to vychádza menej,ako ked nakúpim hocikde inde...
@biba a na čo by si nosila tampony? 😕 vložky sú kvôli krvácaniu z rany pri prirodzenom pôrode, na tampony nebudeš mať myslím ani pomyslenie, najlepšie je však tam nič nemať, žiadne vložky, čiže ležať na podložke s nohami od seba, aby sa to tam max vetralo a rana sa rýchlo hojila a menštruáciu mať aspoň pár mesiacov po pôrode hádam nebudeme mať 😀 ja som pri dcérke nemala 1/2 roka 😉
@anies10 či nástrih alebo nie, ono nezáleží ani tak veľmi od pôrodníka, ale hlavne do priebehu pôrodu a ako ho mamička zvláda, či vie správne dýchať a tlačiť, hlavne či vie tlačiť vtedy keď má tlačiť a netlačiť vtedy keď nemá, lebo práve nesprávnym dýchaním a tlačením sa ženy sami potrhajú, čo je horšie ako keby pôrodník urobil menší nástrih a ak žena neviem čo má a čo nemá robiť pri pôrode, tak sú jej zbytočné aj všetky vymoženosti ako je epi-no a masáže hrádze... ja určite odporúčam, chodiť na predpôrodnú prípravu a toto mať aspoň teoreticky zvládnuté 😉
@cerimi77 Biba ide cisárskym, ona sa nebude potrebovať vetrať 🙂 teda aspoň myslím 🙂
ja dúfam, že budem ako pri malej aspoň chvíľu mať ešte kľud od mrchy... pri malej som dostala až po 11 mesiacoch kojenia 🙂 ale teda tá prvá bol riadny záhul, fuj, tuším sa to pôrodu podobalo 🙂 xixi, no máme sa ešte veru na čo tešiť 🙂
@matabah ja bývam na 5podlaž.bez výťahu, absolvujem ich každý deň min 2x a pri dcérke som bola tiež takto pred pôrodom na futbalovom zápase corgoň ligy a pohodička, nemyslím, že by ti to malo ublížiť 😉
@kazunomiya ja som na MD od 7.1. ešte mi zo soc. nič neprišlo 😝
@sona272 ahoj, aj ja mam naplanovanu na 10.2. Ale pochybujem, ze dovtedy vydrzim, velmi ma prekvapilo ( a mojho gynekologa tiez), ze v nemocnici mi dali termin az na zaciatok 41 tyzdna. teraz som 38 tt, caka ma 3 sekcia a na dnesnej poradni skoro doktorovi cocky vypadli, ked zbadal ten termin, sam povedal ze nie je dobre, ak sa mi sam rozbehne porod ked musim na sekciu. poprosila som ho, nech mi teda napise nejaky papier a ja sa pojdem preobjednat aspon o tyzden skor. A toto ma dostalo: Chodte tam a povedzte, ze vas intenzivne bolia jazvy ( co je pravda ), ale do popisu napisal : jazvy nebolestive. Tak ja uz ozaj neviem, ci ja som ta sprosta, alebo ako je to s tymi lekarmi. Pisem to preto, lebo pri oboch predchadzajucich porodoch som sa vytrapila, "uzila " si to takmer do konca a deti vytahovali zo mna v poslednej chvili. sestra pred 3 mesiacmi takmer zomrela pri porode, praskla jej maternica a vykrvacala im tam a mna tiez tie jazvy ukrutne bolia, mam ich vraj tenke a takyto termin mi dali, teda posledny mozny.
@katty137 po cisaráku dole nemá žiadny problém a ranu-rez má na bruchu, takže tampony kvôli rane riešiť nemusí a myslím, že nejaký čas ani kvôli menštruácii, aj keď poznám zopár prípadov, že baby dostali ms docela rýchlo po pôrode.. ja som síce kojila 2r, ale ako som začala v 6m prikrmovať, tak mi prišla aj mrcha, ale bola úplne rovnaká ako som mávala predtým, takže pohoda 😉
@adka31 tiež si myslím, že cisarák by mali plánovať skôr ako je TP, čo viem tak plánuje aj o tie 2t skôr, pre istotu, hlavne ak teba čaká už 3. sekcia a mala si predtým už také problémy... ale vidím, že doktori akosi nechcú ísť proti sebe, tak to nechali vyslovene na tvojich pleciach.. určite by som išla požiadať o skorší termín a povedala by som im, aj názor toho druhého doktora, aj keď napísal niečo iné 😕
@cerimi77 no, určite o tom vieš viac ako ja, ja sa akosi tentokrát vôbec nezaujímam celkovo skoro o nič 🙂 si stále hovorím, veď jedno je už na svete u druhého to bude určite dosť podobné a ak nebude pracovať mat. inštinkt a všetko samozrejme môže byť aj inak, potom viem, kde čo ako študovať či riešiť, tak potom budem... 😀 😀 😀 akosi ma to tentokrát nebaví, predtým som študovala všetko 😝
všetky už spíte 🙂 to je dobre... aspoň niekto 🙂 pa zajtra
@sona272 nie, o tom mi nic nehovorili,len mi povedal dr.ze nemozem ist prirodzene,aby mi nepraskla maternica ☹ ,tak ja som v tom,ze potom jedine akutna sekcia.Tebe nieco take hovorili?No ak to tak je,tak sa mozem len modlit,aby malinka vydrzala v brusku aspon do buducej stredy,kedy idem na prijem 🙂
Inak baby,tuto noc sa mi snivalo,ze som rodila,ze som zacala strasne krvacat a taaaaak som sa tesila,ze uz konecne a nikto si ma nevsimal ☹
@adka31 aj mne naplanovali az na 39 plus 2 a tiez mam taky dojem,ze dovtedy nevydrzim ☹ ,takze ak nie,tak budem musiet spontanne?No to by ma slahlo,ale zas na druhej strane,prvy porod som mala s oxytocinom,tak tento by to do mna hadam nenapichali,ak nie,tak by to mohlo byt v pohode.Bozeeeeeeeeee,ja sa bojiiiiiiiiiiiiiiim ☹
@bambulka12 pokial je tam objektivna pricina cisarskeho rezu, teda ze nemozes rodit prirodzene, tak ti ho musia spravit. ak ta to "chyti", na nic necakaj a utekaj do nemocnice, ja tak spravim tiez ak ma teda nepreobjednaju a aj tak keby ma to chytilo skor ako pred urcenym nastupom do nemocnice. len prave tomu som sa chcela vyhnut, ist si pekne v pohode a bez nervov a ako povedal moj lekar, potom budu saskovat so mnou v noci ( alebo kedy). predtym som mala porody rozbehnute fakt takmer do konca, ale neotvorila som sa dostatocne, detom hrozila hypoxia, nemali kyslik a zle srdcove ozvy, takze cisarak sa da spravit, to sa nemusis bat zeby si ho nestihla. len ako hovorim, zbytocne dlho necakat doma ak by si citila, ze to uz "ide". inak na termin ak vydrzis. prajem vela sily a optimizmu, neboj, dobre to dopadne 🙂
takže dámy dnešný verdikt po vizite:Otvorená na 5 cm a ak neporodím spontánne do pondelka tak ma v pondelok vezme na sálu a pomôže tomu..Takže určite nebudeme februárový ale januárový...Až som sa aj zľakla,že zrazu aj viem čo sa bude diať lebo doteraz bolo len čakať,čakať a čakať...
@bambulka12 mne povedali,že mám byť pripravená,zbalená,všetci,že január to bude,kedykoľvek..ale termín na sekciu bol voľný až február..čiže žiadné,že týžden,dva pred termínom ..no a bolo mi povedané,že ak to na mna príde,mám ísť hned na ten porodnicky príjem a budu musieť spraviť sekciu hned ..
mojho ked operovali na jesen,tiež ho posunuli,pretože prišla žena,ktorá mala naplánovanu sekciu,ale prišlo to na nu skorej..tak ju hned brali...sa spolieham na to,že nás teda nenechaju trápiť sa..ved sekcie nemáme len tak,pre radosť ,ale zo zdrav.dovodov ..

@sona272 ja maam tiez planovanu vo februari. Este neviem presny termin.