icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

os
28. jan 2014

@cukrik580 no... nejak to babo musia zo mna dostat 😀 ... akokolvek!... sak aj mm bude na mna kricat ze nech tlacim 😀 ... a som pisala, ze 220 za epi je moc.. radsej budem dychat ten plyn ked bude fest najhorsie...

kazunomiya
28. jan 2014

No práve som prišla z poradne v nemocnici - všetko OK, vraj máme čas (bábo sa nikam neponáhľa) a spinkal na monitore až ho sestrička musela trochu poduriť aby sa prebral... aj tak sa poriadne prebral až na lavičke pred vyšetrovňou 😀

katty137
28. jan 2014

@jeessie nie, je to asi tak ako máš aj ty... fu, si ma úplne ukľudnila... veď uvidím, čo mi zajtra povie lekár, ale myslím, že to bude ok, uvidíme, aký bude tlak...

Babulky, zajtra ideme prvýkrát do poradne do nemocnice, idem pekne aj s Maťom, nech si podpíše papiere, aby mohol byť pri pôrode... som zvedavá, čo nové nám povedia...

A dnes veľké huraaaaaaaaaaaaa, konečne som zbalená do pôrodnice a nachystaná igelitka pre Maťa, čo nám prinesie na cestu domov 🙂 Ja už chcem ísť rodiť 🙂

Ešte OTÁZKA, keď mi lekár povedal, že magnezko mám užívať do 38. tt, myslel tým 37tt + nejaké dni alebo 38tt+ ??? hmmmmmm, teraz neviem, čo a ako 🙂 a vôbec ma nenapadlo opýtať sa, ako to myslí 🙂 keď tak sa zajtra opýtam v poradni 🙂

cukrik580
28. jan 2014

@os no aj ja si robim ked tak zalusk na ten plyn, len som zabudla ze jak sa to vola 😀 volako na k tusim 😀

cukrik580
28. jan 2014

@katty137 asi do 37+6 by som si tipla 🙂 asi do ukonceneho 38tt...myslim...

os
28. jan 2014

info 🙂 ... dnes som bola na poradni u mojho dokyho... posledny krat 🙂 ... bud. tyzden ma uz poslal do nemocky.. ze to uz bude po TP (pondelok)... no a mne vychadza predporodna pripava o dojceni akurat na ten pondelok, takze ma dufam vezmu v ten pondelok aj na prehliadku tam, nech sa nemusim aj v stredu motat 🙂
... babo je dole hlavickou, krcok zanedbatelne... otvoreny? 🙂 tak som to pochopila... pytala som sa, ci naaahodou nie som uzka alebo Luki moc veeeliky.. tak povedal ze to je vsetko primerane 🙂
... este skonstatoval, ze prvorodicky zvyknu prenasat... (neviem ci je to pravidlo 😀 ) ... takze s tym asi pocita.. ze sa budem motat uz po nemocnici 🙂 ... ale skusime maleho vyhnat niekedy ;)
... a mame tu uz dvereeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 🙂 ... len.. robit nam ich pridu asi az v sobotu... tak dufam ze sa to stihne este pred porodom... resp. ked prideme.. ze uz budu zalozene 🙂

katty137
28. jan 2014

@os ja som ako prvorodička malú prenášala 6 dní 🙂 ale myslím, že je to ako u koho 🙂 len sa modlím, nech teraz neprenášam a skôr naopak, nech je skôr 🙂

@cukrik580 no, tak to ešte teda tento týždeň budem užívať a potom končím, nech sa to čo najskôr rozbehne 🙂 už by mi aj nevadilo 🙂 akosi mi to už prekáža :D

kazunomiya
28. jan 2014

@katty137 tak ja to poznám tak, že magnézium sa má vysadiť od 36tt, aj doktor mi to tak hovoril, ale asi sú na to rôzne názory... proste posledné týždne sa už vysadzuje aby nemalo prílišný efekt na bábo (môže spôsobiť svalovú slabosť u novorodenca - dočasnú samozrejme). Niekto hovorí aj že môže spomaliť pôrod, ale myslím, že naozaj rozbehnutý pôrod magnézium určite nezastaví 🙂

anies10
28. jan 2014

@bambulka12 no a to je to coho sa ja tiez desiiiiiiim. Prvy som mala priserne tazky porod, az som si povedala nikdy viac. 21 hodin bolesti a otvorena na 4!!!!! Rokmi sa to akosi zabudlo 😀 Isla by som do toho znova lebo viem, ze to zvladnem. Ale caka ma cisarak ☹ A to som pocula o tych bolestiach potom, takze by som fakt isla na tych 21hodin radsej. Ja sa zas bojim toho, co nepoznam. 😒

cukrik580
28. jan 2014

babyyyyy nespravime daku banku??? potrebujem prachy 😀

bambulka12
28. jan 2014

@anies10 ale neboj,nebude to take strasne a vydrzime,ja som mala tiez prvy porod problemovy a to sitie sa mi veeeelmi dlho hojilo,tak v podstate to je jedno,ako porodime 🙂

anies10
28. jan 2014

@os nemyslim si ze ti to dobre povedal o tych prvorodickach. Ja som sa narodila o 3 tyzdne skor, a moj syn o 2 dni skor. Kazdy den som presla cely areal nemocnice 2-3 krat,a schody ani neratam! Aj tak tam cely mesiac nebolo co robit. 😎
Asi zalezi aj od toho co pred tym robis 😉 . Pri mne bola mamka tancovat, pri bratovi malovala kupelnu. Tiez isiel 3 tt skor 😀 A je z neho chlap jak hora

20erika07
28. jan 2014

Babule tak zajtra poradňa, som zvedavá či som sa už viac otvorila, v nedeľu chcem ísť rodiť 🙂kamoska čo bola minulý týždeň na pol prsta otvorená včera porodila a ja čo som bola minulý týždeň na prst tu ešte oxidujem 2v1 🙂 začala zima, malej sa nechce... ozaj baby, taká blbá otázka, ale mne už dlhé týždne strašne ráno zapacha moč, ako silaz a to večer vypijem strašne veľa tekutín, no aj tak, sa aj hanbím nosiť moč do poradni ☹ vy nemáte taký problém? Len ten prvý ranný, inak predtým som taký problém nikdy nemala a moč mám vždy v poriadku... Ja uz neviem

anies10
28. jan 2014

@bambulka12 ja som bola po siti taka opuchnuta, ze ked mi to na 3.den odpuchlo museli mi tie "kabliky" skratit lebo som nemohla nohy spojit, tak to skrabalo 😀 😀 😀
Samozrejme moja mamina to zasite chcela hned na druhy den vidiet. ( 😖 Ona je taky domaci chirurg, neurolog, atd) No ked som videla ako sa zatvarila, vedela som ze je zle 🙂 Ale zahojilo sa!

os
28. jan 2014

@anies10 jasne ze prehanal... to viem... 🙂 ... v podstate ma ukludnoval 🙂 ... ale celkovo si myslim, ze Luki bude v brusku dlhsie kus 🙂 ...jasne ze to za neho nemozem zarucit 😀

matabah
28. jan 2014

@os vidíš,ešte ti tie dvere budú liezt aj na nervy,ked budes musiet otvárat,zatvarat s baby na rukách🙂

neboj porod dáme všetky,tak ako píše
@cukrik580 ,ved sme nejaké ženy... 😀
ja mám tiež taký svoj porodný plán,že to pojde a hotovo!!!

dnes som nejaká iná...ráno po 7dmej už hore,potom nespala,potom o 10tejzaspala do pol1,rýchle ranajky-starý rožok so syrom a včerajšia párka uvarená....išli sme povybavovat čo to 20km do PD,došli sme,naobedovali o 17tej🙂,a potom že pojdeme sa prejst,ale priatelovi sa nechcelo a mna to tak rozcítilo,že som si aj poplakala a zaspala následne do 20tej pri peci...malá hýbe,kopcuje... 😕 ...
a tak tu už sedím v pyžamku a tukám,tukám....a to som chcela furt chodit a chodit,nech mám kondičku...ale nedá sa mi furt,mrvím sa vačšinou,no zdá sa mi to málo na to moje velké telo a mám sem-tam strach potom,či ozaj budem vládat,,,,ach tá naša psychika šišnutá ☹

ale tak dúfam v moj plán,najneskor v sobotu vstanem,dám ranajky a potom to začne....
a dnes som sa dozvedela,že kolegynina dcéra,ktorá mala termín na konci februára...vo štvrtok sme sa stretli na gynde,brušinko ako nič...a v nedelu porodila 4kg dcéru...no chápete...tak ja potom som moooc zvedavá,aký my budeme🙂 😉 😉

os
28. jan 2014

@matabah neviem ci som to pisala.. ale doky mi chcel dat prasky na spanie... lebo nespavam 🙂 ... v noci som bola od 3tej do 7mej hore... a potom ma zalomilo... ale nedala som si nic predpisat, ze to zvyknem cez den dospat 🙂 tych 6-7 hodin denne spim... tak to hadam zatim staci 🙂

no a za tie dvere... nejake sukromie a ticho pre mm potrebujem (chodi na smeny).. ked bude Luky vyvadzat.. a este sa sem chysta aj mamina.. a to teda tiez neznesiem aby sa mi do vsetkeho montovala 🙂 ... takze tie dvere mi nieco odburaju 🙂 duuufam 🙂

aplless
28. jan 2014

@os ja tiez zle spavam idem o 12 o 4 som hore medzitym dva azy na wc o 5 sa zobudim lebo muz ide do prace neda sa mi zaspat ani sa mi neoplatie lebo je pol 7 o 7 dceru vystrajam do skoly a potom o 8 zalomim do 11. ale aj tak je to o nicom tie noci

biba
28. jan 2014

Baby pruser,maly sa mi posledne dni zacal strasne roztahovat,a zacal mi tlacit na cievy,aj ked nemam problem s chodenim na wc,tlacit sa von zacina vselico, asi ma poraziii,aj preto som rada,ze bude cisarak a nemusim tlacit,ale aj ked si davam pozor na vhodnu strravu a snazim sa aj dost pit,komplikacie sa aj tak dostavili,slaka,asi budem musiet ist do lekarne,ja len dufam,ze po porode sa to vsetkou upokoji a uz nikdy s tym nenudem mat problem ☹

matabah
28. jan 2014

@os si myslím,že tie nespavosti sú normálne...bez liekov určite je lepšie..ved čo máme také na robote..už len čakáme🙂

cerimi77
28. jan 2014

@anies10 nie som v tomto odborník, ale myslím, že áno, spadá to ešte do lehoty na výpočet vymeriavacieho základu, príp. sa na to informuj, každopádne sa nič nestane, ak podáš 2 žiadosti, v horšom prípade ti tú jednu neuznajú, alebo hneď ako to tam ponesieš ti povedia či to treba alebo nie 😉
@kazunomiya ty si trochu špecifický prípad, ak oba príjmy máš od jedného zamestnávateľa, to veľmi nechápem zasa prečo to máš rozdelené ak je jeden zamestnávateľ 😕 každopádne si zisti u zamestnávateľa aj aký príjem ti teda na materské dal a over si to aj na sociálke, dnes si musí človek všetko obehať sám, zbytočne by si dochádzala o peniaze, to čo ti vypočítali je podľa mňa blbosť 😕
@cukrik580 tieto vyšetrenia sa robia v 36tt a ja som u svojho gyn bola naposledy ešte v 35tt a na ďalšiu kontrolu ma už vlastne odoslal tam, kde chcem rodiť a teda pripomenul mi, že tam mi tieto vyš. spravia, tak som vedela, že to nemám spravené, len pri prvej poradni som na to zabudla 😕 .... ale zasa keby mi to v 35tt spravil aj môj gyn, tak výsledky by mal možno až o týždeň a to ja už s ním nebudem, nemal by mi to ako napísať do knižky 😕 ale tak už to je jedno, hlavne, že mi to spravili, aj keď si pofrflali na neho, ani si nepamätám presne ako to bolo pri dcérke, kde som to mala napísané, ale nakoľko mi odtekala plodovka tak mi čosi aj preventívne pichali tuším 🙂
@os v BA stojí epi 150e 😝 ja som pri dcérke váhala či si ju dať alebo nie, hlavne kvôli bábu si myslím, že je lepšie rodiť bez EPI a ak EPI, tak aby aspoň mali mamičky zvládnutú predpôrodnú prípravu a vedeli ako majú dýchať pri pôrode, lebo potom môže byť EPI skôr aj naškodu, ale ja mám problémy s platničkami, som po operácii a veľmi som sa bála ako zvládnem pôrod, kontrakcie ak by som mala v krížoch a preto som chcela mať EPI ako poistku... nakoniec som si EPI nestihla vybaviť, lebo dcérka sa vypýtala skôr ako sme čakali a pôrod som mala taký, že by som brala hocičo čo by mi pomohlo.... takže EPI bola teraz prvá vec, čo som si vybavila, keď som išla do BA 😕 ... ale ja dúfam, že tento pôrod bude prirodzený, rýchlejší a EPI bude naozaj len poistka 😕 si fandím 😀 😀 😀
@cukrik580 😀 😀 😀 😀 ja ti veľmi prajem, aby si mala taký pôrod, že EPI fakt nebudeš potrebovať, ja teraz tiež dúfam, že to bude lepšie ako 1x a si stále hovorím, že keĎ som to vtedy prežila, tak teraz už prežijem všetko 😀 , ale 2x by som si taký pôrod už nechcela znovu prežiť, tak už len pre pokoj duše EPI mám vybavenú, ak nepoužíjem, vrátia peniaze 😉
@katty137 tiež mi opuchajú prsty, ale myslím že to je v norme, ale prstienky čo som nosievala už dávno nemôžem dať na prsty, aj nohy trochu opuchajú, ale myslím, že v norme počas tehu.... a len ti opuchajú, či aj tŕpnu?
@anies10 @cukrik580 o tom tlačení sestričiek na brucho, to je hlavne vtedy, ak mamička nevie ako má tlačiť a ako dýchať počas pôrodu a ešte ak má mamička pichnutú EPI, hlavne prvorodička, tak vtedy to môže byť doslova vražedná kombinácia 😝 a sestričky potom majú fakt čo robiť aby mamičke pomohli tlačiť, lebo tá nevie vďaka EPI kedy má kontrakcie, kedy má tlačiť a kedy nie 😝 preto niektoré pôrodnice majú ako podmienku podania EPI, že mamička musí absolvovať predpôrodnú prípravu 😕
@kazunomiya treba 2 žiadosti, aj keĎ to na sociálke vidia 😀 ja som musela dávať pri dcérke 2 žiadosti, jednu normálne od svojho zamestnávateľa a druhú som musela dať za to, čo som si platila dobrovoľné pripoistenie, ktoré som vlastne platila rovno im, oni mi to vtedy aj počítali, koľko mi treba platiť... ale musela som podať 2 samostatné žiadosti o materské 😵

anies10
28. jan 2014

@cerimi77 a nie je to problem ked mas operovane krize dat si EPI? v raj to pichaju niekde okolo 5stavca. Ja som chcela cisarak bez celk anestezy, ale kvoli operovanym krizom nemozem. 😒

cukrik580
28. jan 2014

@cerimi77 u nas ani nedavaju epi tak nemam nad cim ani rozmyslat 🙂

cerimi77
28. jan 2014

@cukrik580 ako ďaleko máš do pôrodnice? 😀 ja to mám asi hodinku po diaľnici, pri dcérke som to mala v tomto jednoduchšie, že mi začala odtekať plodovka, tak nebolo čo riešiť a išla som do nemocnice, teraz som zvedavá ako sa rozbehne pôrod, tiež by som chcela byť pri normálnych kontrakciách čo najdlhšie doma, ale človek nevie aké budú cesty a ešte ak chcem aj EPI aby mi pichli, tak treba ísť radšej skôr 🙂

cerimi77
28. jan 2014

@os ja som ako prvorodička porodila 37tt+1 (to je zajtra) 😀
@anies10 veď EPI ti nepichnú bez predošlého pohovoru s anestéziológom, takže sme sa aj o tomto samozrejme bavili, ja mám problémy s poslednými dvoma platnička a EPI vraj pichajú vyššie, takže s týmto by nemal byť problém, každopádne si mám doniesť potom aj papier z operácie, aby vedeli presne ktoré a čo mi robili 😉
@cukrik580 hej, čítala som, že nedávajú EPI, prečo?... majú málo anesteziologov? u nás napr. tiež EPI vedia dať len ak rodíš tuším cez týždeň a cez deň, v noci a cez víkend nie 😕 😀

cukrik580
28. jan 2014

@cerimi77 no ved toto, nebyvam daleko...cca 17-18 km, ale ked budu u nas v zapadakove zaveje a neodhrnute cesty tak aj vyse hodiny 😀
neviem preco, ale vobec nedavaju epi...neviem ci to je anesteziologmi alebo preco, ale aspon od jedneho rozmyslania ma uchranili 😀
neni sme nahodou dnes 37+1? 😀

os
28. jan 2014

jooooj Lukasko sa chce vykopkat vonkuuuuuuuuuuu 😀 .. dnes je maximalne hyperaktivny 🙂

cerimi77
28. jan 2014

@cukrik580 podľa tehu kalkulačky áno, len môj gyn to neviem ako presne počíta, ale vždy mi to na tento deň píše ako 37+0 a termín pôrodu v knižke mám 18.2., pričom podľa tehu kalkulačky je to 17.2. 😝 ale aj pôrodník v BA mi to píše presne ako môj gyn.... tak aj ja to tak beriem 🙂 jeden deň hore dole 🙂 .... tak možno ako prvorodička by som kvôli EPI tiež nerozmýšľala o iných možnostiach a iných pôrodniciach, potom čo som si zažila už pre istotu EPI fakt že chcem mať, keby len ako poistku 😀 ale tak ja mám 2 pôrodnice do 20km od miesta bydliska (Myjava a Skalica) ale rodiť idem do BA radšej 😉

cukrik580
28. jan 2014

@cerimi77 ahaaaaa, no ja som mala termin podla ms 8.2. 😀 ale otehotnela som neskor, to viem na isto 😀

cukrik580
28. jan 2014

@os aj nas samko bol dnes uplne ze hyperaktivny, ale to on je vzdy 😀