Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
aj my mame monitor s pestunkou... pre istotu 🙂 ... viem ze svagrina 2x kriesila dievcata... tak som si to radsej zohnala... keby nieco...
co porabate? 🙂
@barcelona94901 som rada ze si sa konecne ozvala 🙂 ty si trufas este na kino????my sme boli v novembri tusim ale som povedala ze dllllho nepojdem...zle sa mi sedelo.maly kopal no o nicom 🙂
Inak ja by som tiez furt nieci
o jedla a to len teraz co som doma cele tehu som tolko nepojedla
faaaaaaaaaaajny tvaroh 😀
@kazunomiya no vidíš, čo doktor to iný názor 😅 už som tu o tom písala.... ja som to inak aj čítala viac x, že TP sa môže upraviť max podľa toho prvého utz v 13tt, ale potom by sa už nemal vôbec upravovať ... tak Skalica bude mať o jedného dobré pôrodníka viac, to je super správa 😉 akože, ja nemám problém s pôrodníkmi, alebo doktormi ako takými, či už na Myjave alebo v Skalici, myslím, že sú tam dobrí doktori, aj keď primár v Skalici veľmi rád ordinuje cisaráky aj, keď to nie je nutné, ale mne tam vadí skôr prístup sestričiek a pravidlá nemocnice, ako napr. že ti bábo nedajú hneď po pôrode, majú tam určitý vyhradený čas, tuším 9h kým ti bábo donesú, ak rodíš v noci, tak ti ho prinesú 1x až ráno 😝 zbytočne vystresujú mamičky ohľadom dojčenia, stále tam majú vo zvyku vážiť dieťa pred kojením aj po kojení, ak bábo nepriberie podľa nejakej debilnej tabuľky, tak nútia mamičku prikrmovať, samozrejme UM a z flaše 😝 pričom bábo neplače, pekne da dojčí... podľa mňa celé zle 😝 zaspali v tomto dobu a presne vidím, na mamičkách a kamoškách v mojom okolí, ktoré rodili v Skalici či na Myjave, každá je vystresovaná a bojí sa, že má málo mliečka a že nevie či bábo dobre papá a pod., dokonca si niektoré počítajú koľko si bábo cuclo z prsa 😕
@os to ako sa ti podarilo? spať 8h vkuse? 😀
@kazunomiya každý zárobok, resp. každý odvod dane musí mať zvlášť svoju žiadosť, jasné, že sú tie žadosti rovnaké, ale údaje v nej ti zamestnávateľ dopíše inak 🙂 len nechápem, prečo ťa na to tvoj zamestnávateľ neupozornil, veď asi nie si jediná, čo tam má 2 pracovné zmluvy a odchádza na materskú, či? 😕 ale hlavné je, že sa to vysvetlilo a vyrieši v tvoj prospech 😉
@katty137 a ktorého považuješ v skalici za jediného dobrého? 😀
@cukrik580 ja som na tvojej vlne, dnešná noc fakt naprd 😝
@cerimi77 čo sa týka tej MD, tak zamestnávateľ nevedel, že treba dve žiadosti - dnes som si písala s personalistkou. Ona nepotvrdzuje konkrétny pracovný pomer... u mňa jednoducho celá vec znamená, že som musela dať dve úplne identické (!) žiadosti, lebo bez druhého papierika sa referentka nenamáha spraviť rozhodnutie, hoci všetky údaje vidí v systéme, a navyše s absolútnou samozrejmosťou na to nikoho ani neupozorní - keď som jej dnes volala tak mi povedala že veď vy ste dali len jednu žiadosť - pritom to netušil ani môj zamestnávateľ ani ja, že to treba. Keby som už nemala info, že treba celý postup zopakovať ešte raz, tak asi spadnem po takej samozrejmej vete zo stoličky. Inak tá personalistka bola rada že sa to dozvedela, lebo to rovnako platí samozrejme aj pri PN-kach...
TP viem od začiatku aký je v skutočnosti - mala som odsledovanú ovuláciu - takže od začiatku to tak aj hovorím lekárovi (on to akceptoval) a našťastie aj ultrazvuk to ukázal, takže vždy hovorím že v skutočnosti som napr. dnes v 36+4tt hoci keby to pozerali podľa MS tak je to o týždeň a pol viac... Ja sa od začiatku riadim reálnym stavom ktorý viem a len som dúfala, že nenarazím na niekoho, kto bude tvrdohlavo nástojiť, že musím ísť podľa poslednej MS... nakoniec by si v najhoršom mohli myslieť že prenášam a vyvolávať pôrod 😝
Ahojte! Uz straaaaaasne dlho som sem neprispela. Dnes som zacala 37.tt. vcera som mala poradnu, nase dievcatko je otocene dole hlavickou, 2674 gr, vyzera byt v poriadku, som otvorena na spicku prsta, krcok makne a skracuje sa. Mozno budem nakoniec patrit medzi marcovky, dla menstr. mam vyratany TP na 2.3., ale myslim, ze to pride skor ;) vsetkym vam prajem uspesne dotehulkovanie ;)
@cukrik580 v tehu knižke by si už mala mať písané CS.. ja som mala minulý týždeň 0 a tento 1, akože normálka na môj týždeň, ale tak mohlo by to ísť rýchlejšie 😀
@aplless ja mám, mala som aj pri dcérke, hneď prvý týždeň ako sme boli doma, začal pípať, tak sme vystrelili obidvaja z postele ako stíhačky zobrali Terezku na ruky, všetko ok, možno planý poplach, ale fakt je, že som bola potom kľudnejšia, vedela som, že ak by niečo, spustí sa alarm a mám aspoň šancu niečo spraviť 😕 dcérka spávala od necelých 2m sama vo svojej izbičke, takže potom stačilo vždy len nakuknúť, či bliká svetielko na monitore, to som vedela, že je všetko ok 😉 a bola som v kľude, inak by som bola asi vo väčšom strese 😝 😕
@cukrik580 mi teraz robíš chute s tou krupicovou kašou, joj, dala by som si, ale o takejto hodine? komu sa to chce robiť ? 😀 😀 😀 😀
@siinda akú máš diagnozu? 😕
@siinda @biba inak v TN bola reportáž o šoferovaní tehuľky v poslednom trimestri a gyn to absolutne neodporúča, takže ak nemusíte, radšej nešoférujte, nájdite si šoféra ako ja 😀
@20erika07 kontrolovala som aj pri monitore, ale nie tak často ako keby som ten monitor nemala, ja môžem za seba povedať, že som bola kľudnejšia keď som ho mala, zo začiatku som uvažovala či to nie je zbytočnosť, ale potom sme boli radi, že sme ho kúpili 😉
@barcelona94901 aj môj krpec bol už v 30tt (možno skôr) dole hlavou 😉
@kazunomiya tak ja som tiež pri dcérke presne vedela, kedy som mala ovuláciu a kedy sme plodili, ale tak gyn tomuto veľmi nedôveroval, upravil mi TP podľa prvého utz, tento termín sa líšil od termíny podľa poslednej ms o týždeň, ale pôrodník v nemocnici aj tak vždy chcel vedieť dátum poslednej ms a TP v knižke chcel mať podľa toho, aj kvôli tomu sa berie stále za normálny pôrod v termíne od 38-42tt, čiže +/- 2týždne, takže ja myslím, že s vyvolávaním pôrodu predčasne by nemal byť problém, preto sa robí ctg-monitor, kontrolujú sa prietoky, robí sa utz bábätka a ak je všetko v poriadku, tak ťa nechajú aj do toho 42tt.... a s tými žiadosťami o materské, viem, že sú to úplne rovnaké žiadosti, ale tým, že na sociálku donesieš dve žiadosti, tak vedia, že si mala 2 pracovné pomery a predpokladám, že pri každom si mala asi iný vymeriavaci základ, ale teda aj keby si mala úplne rovnaký, ide o to, že si mala 2 pracovné pomery, treba 2 žiadosti - na každý zvlášť jedna žiadosť, takto jednoducho funguje.. a ty si bola prvá u vás v robote, čo má 2 pracovné pomery a odchádza na MD? že o tom zamestnávateľ netušil?
@cukrik580 môj gyn tiež nepísal žiadne čísla, len tam čosi napísal, čo som nevedela prečítať (možno ešte neboli aké čísla písať, keďže krčok držal ako hluchý dvere 😀 ) ale čo chodím už na poradňu do BA, tak tam mi už dr. píše čísla 🙂 .... no budem sa musieť uspokojiť s bielym jogurtom, začínam byť hladná, len sa mi nechce vstať z gauča a ísť si poň 😀
@biba viem, že je to zlé bez auta a v BA už absolutne, ale v tomto štádiu tehotenstva sa myslím neoplatí už zbytočne riskovať, tých pár týždňov nejako treba vydržať.. ja radšej pootravujem hocikoho, svokra, uja, priateľa ak potrebujem ísť autom niekde, ale ja si za volant už asi od 30tt radšej nesadám 😕
@os tak to hej, ty s tým spánkom máš väčšie problémy, tak telo asi potrebovalo doháňať stratené, ja chodím neskoro spať, tak okolo 1-2h ale často sa budím na wc, do tej 8h kedy vstávam, idem 4-5x 😝 a niekedy ma drahý ráno zobudí ako ide do práce a mám problém zaspať, potom by som samozrejme vyspávala aj neviem dokedy a poobede tiež 😀
@cukrik580 teraz, keď chodím každý týždeň na poradňu, tak to holenie už nie je také brutálne, ale keĎ som chodila 1x za mesiac a mala som už väčšie bruško, že sa mi nechcelo so zrkadielkom šaškovať vo vani, tak som sa holila fakt že len pred poradňou a po mesiaci a to bolo hrozné 😝
@cukrik580 aj ja idem zajtraaa...hádam už bude číselko vačšie,ale dúfam,príde to samo...nechcem vyvolávaný,verím,že to pojde🙂..
@aplless presne aj ja za celé tehu som tolko neschniapala a somaríín,len odkedy som doma zostala,tak vymyšlam...
@os v lidli kupujeme teraz jogurty,že creamy kefir je na nich napísané..mnam,sú výbornéé..smotanové..no
@cerimi77
@cukrik580 baby ten boj zo ziletkou poznam,ja som sice pre istotu ostala na holeni aspon 1x do tyzdna,ake pokazde sa musim do toho brutal nutit,zo zrkadielkom sa mi sachovat sice nechce,ale uz som musela zmenit postup a prejst na holenie po stojacky 🙂 v leze som bola uz tak nemotorna,ze som zistila,ze to nie je nic moc ten vysledok. Ale posledne razy sa mi stane ,ze sa trochu porezem a zislim to az pri utierani osuskou a to sa pokazde zlaknem,ze co to je a ci sa uz nieco nedeje 😀
@cerimi77 presne...aj ja tak 😀 kto by to robil kazdy tyzden ked netreba 😀 teraz to sice trva kratsie ale mam v pase 141cm!!!vcera som sa merala 😀 este chvilku a radsej ma preskakujte 😀
takze to nie je bohvie co...nedociahnem 😀
@matabah ani ja by som nechcela vyvolavany...radsej ho skusim dako poprehovarat a hlavne nech najprv zacnu bolesti nech som v klude doma...voda nech drziiiiiii...tie jogurty su super...dnes chcem ist po poradni kuk lidl...teda ak sa nebude smykat hlavne 🙂 podla toho.lebo budem na peso 🙂
Baby ja nesoferujem uz par rokov...bojiiiiim 🙂
@saxxxana ako mozes byt v 37tt ked mas termin 19.2.???ja mam termin 17.2. a som 37+3 cize cca v polke 38tt 😉
@biba ze po leziacky 😀 som sa pobavila...to by dopadlo katastrofalne 😀 jedine v stoji a este aj zrkadlo som si k tomu kupila vacsie lebo to malicke je na prd 😀 ja sa tiez furt porezem ale len tak jemne ale vidim v zrkadle tak nerobim paniku 😀
@biba
@biba

Baby tak ja teraz večer prvý krát mam take zvláštne bolesti v podbrusku, ako menstruacne, nie nejak silne, ale sú
Aj vy to niektorá mate??? Normálne som dostala strach a muž schytal paniku
Tak uvidíme, snáď to prejde