Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Moj manželik mi včera oznámil že budúci týždeň ide na služobku na týždeň, a ja malinkú už mesiac prehováram že to dáme prvý februárový týžden. 😀 Najhoršie že som 200km od rodiny jednej aj druhej a teda tu nemám úplne nikoho. Tak budem teraz len dúfať že ma nepočula a veriť že ešte chvílku počká.. 😉
Tak uz som januarovka,mame maleho Ondrika,3670g a 53cm.O tretej sme vyrazili do nemocnice a 5:50 sa narodil.Prajem pekny den.
@majmunka gratulujem a prajem vela zdravicka 🙂
@cerimi77 no musím uznať, že asi čo ľudia, to iné názory... Uvidíme, ako odpadnem teraz v skalici, čo sa prístupu všetkých týka... Neviem či to bolo tým, že som bola na privát izbe,ale ja som teda nemala so sestričkami žiadne problémy, jedna bola divná, ale aj tú som rýchlo usmernila. Primár je vraj ako kedy,teraz som ho mala 1.krát na poradni, ako pôrodník je vraj ako sa vyspí, ale vraj naj je teraz len budinský, ale vlastné skúsenosti nemám s nikým a ani to neriešim,inak by som určite narodila v skalici
@biba aj ja som ho o to prosila, predsalen pre istotu. On tam ani nechce ist, ale sefa ma tak blbeho ze asi bude musiet aby si nespravil zle. Sef dobre vie ze cakame kazdu chvilku ale mam pocit akoby mu to robil naschval, uz to bude 3 ci 4 sluzobka od januara a pred tym ho nechcel nikam pustit....Asi by som si mala pre istotu začať hľadať číslo na dáke taxi 😉
@majmunka jeeeeeeeeeej, to sú krásne miery... že malého Ondríka 🙂 je to krásne veľké bejbinko... chlapisko ako sa patrí 🙂 ja len dúfam, že to naše malé bude zase také drobné ako bola dcérka 🙂
Moc gratulujem... pôrod si mala teda krásne rýchly, to je super... teším sa s vami 🙂 keby sme to tak mali už aj my za sebou...
@cerimi77 to cs, včera som sa na to pýtala, bolo mi tu niečo napísané, ale pochopila som to asi trošku inak ako je skutočnosť, včera som bola u dokiho a napísal mi CS:3b, baby mi tu napísali, že je to "pripravenosť" krčka na pôrod a stupnica je od 0 po 10... to je v laickom povedané, že sa otváraš alebo nie? keď mám 3, tzn., že som na 3 prsty či ako? ty si taká vzdelaná v tomto, určite mi to vysvetlíš, nech viem, ako na tom vlastne som, lebo pán primár mi nič nepovedal 🙂 🙂 🙂 a ak to znamená, že som na 3 prsty (čo by ma teda aj potešilo), ako vie trvať asi tak, kým príde k pôrodu??? 🙂 xixi, to sú už zákerné otázky, čo?
troska sa nudim tak surfujem po nete
http://najmama.aktuality.sk/clanok/233991/ako-s...
@katty137 nie, mrkni sa do svojej tehotenskej knizky, je tam (aspon v mojej) ako sa pocita CS a z coho - je to niekolko "parametrov" a kazdy je za 0 az 2 body. Pocita sa to podla dlzky (resp. miery skratenia), dilatacie (ci sa otvara a nakolko), orientacie (dozadu, do stredu, dopredu), konzistencie (tuhost - tuhy, polotuhy, makky), cervikokorporalneho uhla (na to je tam taky obrazok, ale tomu velmi nerozumiem), naliehania (tj nakolko tam tlaci hlavicka). Mne pisal len CS 0 a potom pise konkretny popis do spravy, asi ked sa nieco meni oproti CS 0 cize pise dlzku, konzistenciu a naliehanie, u mna sa zatial nezmenilo nic ine. Hlavicka sa mi dole uz tlaci dost, to hovoril uz od 34tt alebo tak. Do spravy to pise ze "klenby plne"
@kazunomiya lenže ja toto vôbec v knižke nemám, žiadne grafy, nič... bohužiaľ, preto som z toho taká blbá :(
@katty137 aha, v mojej to je.. taka mala tabulka tam je, a pri kazdom tyzdni je uvedena maximalna tolerancia u prvorodicky a viacrodicky, ak je CS vacsie tak vtedy sa posiela na rizikovu graviditu. Myslim, ze uz som to niekde nasla aj na internete popisane.
Inak moje CS moze byt tak 4 podla tohto a tolerancia je v mojom tyzdni napisana ze 7, takze asi aj preto mi hovori ze este mame cas... (lebo sa zatial neotvaram vobec napr.)
@kazunomiya hmmmmmmm, tak ja neviem, u mňa to nie je, takže o tom ani nič neviem a čo čítam na nete, tak sú tie info pre mňa strašne klamlivé, nakoľko raz sa o tom rozpráva v bodovom hodnotení od 0 po 2 a inde hovoria až po 9-10, čo myslia vlastne to "otváranie na prsty", nakoľko si neviem overiť, čo to môže byť podľa tehu knižky, tak sa z toho neviem vysomáriť 🙂 ale nehnevala by som sa, keby som už bola pomaličky na ceste 🙂 xixi 🙂
@katty137 no ved je tam 5 veci ktore sa hodnotia od 0 po 2, to sa zrata, takze spolu to mas do 10 bodov. otvaranie je len jedna z tych veci, a hodnoti sa len tolko ze ci ziadne, alebo "tesne pre prst" alebo "volne pre prst", ziadne velke centimetre. Podla toho ako pise spravy moj lekar to vyzera, ze nie kazdy lekar sa riadi tymto zbieranim bodikov, ale proste realnym popisom stavu, pricom vie, ze kedy je nieco uz moc. CS je dolezite na posudenie ci sa nieco nedeje predcasne a teda ci nenastava rizikova gravidita. Tak som to pochopila.
Mne inak moj lekar vzdy aj komentuje (ked nahodou nezabudne) ze ako sa veci maju, takze v podstate vzdy viem.
@cerimi77 v nasom okrese sa v nemoccniciach robia praveze cisaraky LEN z vaznych zdrav pricin. Inak sa s vami ani nebavia,este aj KP ak je dieta okolo 3 kg a dievca rodia normalne, aj dvojcata. Mne by tiez neurobili hoci mam operovanu chrbticu. Ako dovod na cs uznal primar to, ze mam este dalsiu platnicku vysunutu 6 mm co by sa mohlo pri spontannom vysunut viac. 😒
Zienky dnesna poradna: chvalabohu vsetko ok, placenta "okopana" ale ukazkova, prietoky ok,no proste akokeby sme mali byt 2v1 este aspon pol roka!
Dufam len zea j krv bude ok, v januari som mala zvysene leukocity 😕
@kazunomiya
@katty137 baby ziadne stresy 😉 ja tu tabulku v knizke mam a aj tak mi to nepise a ani nehovori takze cs neviem ale...po poradni vsetko ok branka vraj otvorena na prst krcok na spicku nic sa vraj nechysta poradna buduci piatok ale ja tajne dufam ze uz sa neuvidime ale pochybujem 😀
@saxxxana
@saxxxana tak ale to ma termin podla ms 😉 a ty si tiez uz druhy den v 38tt a nie v 37 😉
@kazunomiya no vidíš a hneď som chytrejšia 🙂 xixi 🙂 takže síce v podstate nič neviem, ale aspoň viem, že to nie je otváranie 🙂 xixi 🙂 ale no možno som v kútiku niekde dúfala, že by aj mohlo 🙂 xixi 🙂 nevadilo by mi 🙂 oni si tu tomu už asi rozumejú 🙂
@cukrik580 neboj, ja práve vôbec nestresujem, práveže sa strašne teším a dúfam, že by sa už mohlo aj niečo začať... neviem, čo ma pri pôrode čaká tentokrát, ale po minulom raze som sa stráááááááááááááááášne bála až doposiaľ, že sa to zase všetko tak "poserie", ale akosi ma to viac a viac prechádza, dom si to vo mne nepostaví, tak to musím brať tak, že som porodila raz, porodím aj teraz :D len keby to bolo aspoň o polovicu kratšie 🙂
Cafte, tak mojmu drobcovi sa nechce von, cs9 hlavicka nalieha a ja stale cela ale mam prist v nedelu na ctg zas tak ho asi ukecam, ale taaaak ma vsetko boli po vysetreni
Caute koceny,ako vas tu citam,tak skoro vsetko pasuje aj na mna - palenie zahy,bolesti lonovej kosti,zrava nemoc 🙂,lehnenie na gauci,kopance maleho,aj to holenie.Dnes poradna ok,len mam znizene trombocyty,tak znova krv a uvidime,inak mam uz dost klesnute brucho a chodim jak kacica 🙂 Ale ujo Dr povedal,ze este tyzden mam vydrzat koli imunite malinkeho,no co by som prenho neurobila? Tak sa vsetky drzkajte a nech to v zdravi dotiahneme 😉
Babulky ako ste na tom s váhou. Lebo ja som skoro odpadla, za posledný týždeň som pribrala 1kg a to sestrička povedala že už priberať nebudem. To asi krpatá si robí zásoby (radšej nechcem vedieť aká veľká potom bude pri pôrode 🙂. Čudujem sa lebo ani neobedujem, proste mi nechutí... S týmto kilom už mám 17kg+

@cukrik580 jasne ved to sedi dnes som 37tt+1 ty si o 2 dni popredu 😉 len @barbora84 pisala ze vcera zacala 37tt a termin ma az v marci. 2.3. Tak mi to dako neslo do hlavy.