Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580 ty si tuším písala, že máš v igelitke nejaké minerálky zbalené, no mne by sa to nechcelo vláčiť do pôrodnice, veď tam bude bufet otvorený, tak všetko čo sa dá kúpiť tam, tak neberiem, ak prídem v čase, kedy bude bufet zatvorený, tak tú chvíľu vydržím aj pri vode z vodovodu 😀 príp. zaúkolujem drahého .... ja mám jeden menší kufor nachystaný, čo si beriem so sebou a potom veľká taška čo mi donesie drahý ak pôjde k pôrodu, tam sú tie objemnejšie veci, ako vložky, podložky, plienky, deka a pod. + malá taška s oblečením na cestu domov 😉
@biba
@cukrik580
nechajme sa prekvapit🙂...možno pojdeme aj naraz,ved aj vy už možte veselo🙂
@cukrik580 ten tvaroh som dnes len zmiešala 2 klasické s jedným pol litrovým smotanovým jogurtom,lebo v našej bille jemný tvaroh nemali poriadny,tak klasiku hrudkový....
ale zvyknem vačšinou miešat tvaroh s vyšlahanou šlahačkou,je to potom také mnam...nadýchané...ked 2 tvarohy,tak aj 2 šlahačky...nemám rada žiadne stužovače,ani želatíny....
Baby tak mam pocit,ze mi odtiekla zatka,neviem kolko toho ma byt ale klasika,zobudila som sa okolo 3.50 a mala som taky zvlastny pocit,vstala som a nie vzdy takto skoro rano mam vytok,ale dnes ano,reku idem sa umyt a utriet a pod. A pozeram,na prstoch som mala hustejsi vytok ako obycajne a bol trochu hnedasty,ale neviem,ci to bola cela zatka,alebo lem cast,netusim ake mnozstvo to tak asi ma byt aby to bola cela,ale dufam,ze do absolvovania vsetkych vysetreni maly vydrzi,velmi rada by som sa vyhla porodnym bolestiam 🙂 ale idem do tasky hodit pre istotu uz aj vsetky papiere, inak maly je daky nepokojny (neviem ci to je mojimi myslienkami,alebo fakt sa nieco deje) ale pocitujem taky, nie casty a nie silny, tlak na konecnik, skor je to take stipkanie nez nutnost ist na wc ... Tak uvidim,len neviem ci zaspim este dnes od pochodu mojich myslienok 🙂
Ja som bola včera u lekára, krčok po starom 1,5cm, tvrdnutie žiadne....nič sa nedeje. Ja tu snaď porodim posledna.. :D
@cerimi77 ja mam len jednu pollitrovu v malej taske a dve pollitrove vo velkej to nezabera tak vela miesta 🙂 to mi mm potom donesie normalne 🙂 sak to ze zupan plienky vlozky podlozy a taska plna 🙂
@biba nooo moja ze by to uz prichadzalo?drzim pasticky 🙂 mne zatial neslo nic do hneda ale tak bolo to take ine ...vytok mavam taky redsi toto bolo ozaj ako dake zele... Jaj uz nech mame po vsetkom a nech uz sme aj s drobcami doma 🙂
@matabah no uvidim...nevidim ze by sa mu chcelo vstavat a ist do obchodu tak asi spravim nieco obycajnejsie teda 😀
@cukrik580 ved totok,bolo to hustejsej konzistencie ako bezne rana,dnes sa budem brutal sledovat a pre istotu si na gauc a postel pekne rozlozim tu podlozku pod seba po 9 mesiacoch si dam vlozku ,rychlo este povysavam a posledne veci hodim do tasky,lebo citim podbrusko ako keby pri kramoch ale velmi slabulinko,tak neviem ci to mam vsugesovane,alebo preto,ze mi treba na vecko a cakam kym drahy dotroni 🙂
@angels882 ahoj... nechcem ta strasit, ale urcite by si mala ist k dr.... nech sa na to pozrie on... moze to byt vselico... nie len to uhniezdovanie... ja som prve babo takto potratila a pri lukaskovi pomohol utrogestan... takze by som na tvojom mieste urcite sla za dr... nech ta pre istotu skontroluju 🙂 .. verim ze bude vseeeetko dobre 🙂 drzte sa 🙂
@ivet51 caves.. no noc katastrofa... spala som od polnoci do 4.20... a potom uz nic... mm vstaval o 6.20, vyprevadila som ho do prace... a potom som bola zhanat listy prechodove (myslela som si ze ich mame.. takze stresy... este ze bol baumax otvoreny od 8mej.. svokor ma vyvazal 🙂 ) ... a o 9tej mi prisiel majster robit tie dvere.. takze uz ani nic nenaspim... 4 hodky je malo za noc... uvidime aka bude ta dalsia noc 🙂 ..
.. tebe sa ako spalo?
Ahojte, baby to ako vyzera ta zatka? Pri malej som nic take nezaregistrivala 😅 ale vcera na gatkach som mala taku zele bledohnedu hrudku
@cukrik580 ja som mojim všetko pripravila,ešte oprať ,ulohy spraviť 😀 nech maju potom pokoj
vodu,jedlo tiež neberiem,moj mi potom ľahko donesie,ved je toho dosť aj bez toho..mám tie vložky,podložky,obvazy,ved to je jedna taška..zdravotná karta ,papiere z vyšetrení..
no a vo veľkej tAšKE mám noč.košelu,pyžamo,papuče,prádlo,hyg.potreby,osušku,župan,uterák a tie veci pre bábo..plienky..no a keby trebalo ešte ,tak ľahko mi z domu donesie vložky,či dalšie plienky,niečo ak by trebalo..uvidíme,ako to bude teraz s kojením,či sa bude vedieť malá pricucnuť a ták
@barcelona94901 uz mam upratane uz len povysavat a poumyvat dovarit napapat sa niekam hadam vybehneme vraj je nieco vo vrabloch a mozeme ist vecer rodit 😀 ani by som sa neunuvala sa oholit ved som sa vo stvrtok 😀
@biba ja som dnes este ani telku nezapla 😀 ked som sama tak milujem tichooooo 🙂 baby aky kolac mam spravit s hruskami?okrem bublaniny...spravim tu piskotu a nejaku zelatinu?alebo mate nejake napady?som si nachystala zavarane hrusky tak z nich daco 🙂
@lucul isla by som aj ja veru.dnes este bude kacicka s knedlou a kapustou.to si vychutnam a nejak som nastavena ze by som dnes aj sla 😀 zajtra uz by sa mi ani nechcelo rodit mozno 🙂
My sme mali dnes halusky s brokol.syrovou omackou dcera si nakazala fu som sa prejedla nevladzem ani chodit. v noci ma strasne tlacilo cele brucho ako keby tam uz nema miesto koza uplne napata
@lucul no,to bude ono...ja som mala taký pluvanec hnedej krvi a potom celé poobedie takéto gelové kusky bledohnedé...
to je sranda,ako všetky "ZATKUJEME "😀 😀 😀
@cukrik580 ty si dnes akáá šikula...my len vstaneme a taký bezradný sedkáme,pijeme kávu atd...že ešte niiič...sem-tam niečo rozrobíme ,sem-tam povysávame,dáme prat atd....už nič velké nechceme rozrábat,ale asi by sme mali,lebo takto to neprivoláme veru 😉
@aplless
mnamko,ked som nemohla spat,tiež som rozmýšlala nad haluškami,aale vytiahla som pečené maso z mraziaku,čo nám ostalo z oslavy a spravím kašu k tomu potom a zeleninový šalátik z ladového šalátu..ten ja možem aj sam jest bez dochutenia..ale to bude až obedovečera 😎
baby! ako presne sa používa potom ten vankuš na kojenie...myslím po sediačky,okolo pása ho dám a babtko lahnut bokom k cicíku??idem to kuknut volakde,nech netrapoším potom...🙂
Ahojte,tak my už máme potom,Simonko sa narodil dnes o7:03h,váha 3000g a meria 46cm🙂 predbehol nás niekto vo februari?😉 o 2h mi začala odtekat poprocká,ale vo velkom a po ceste do BA mi začali kontrakcie,papiere od epi som zabudla doma,a nez sa svokor stihol pre ne vrátiť,tak už bolo neskoro mi ju dať,bolesti veľké,ale trvalo to aspoň krátko 🙂
@biba aj jaaaa 🙂 to uz musi byt ked idem upratovat 😀 potom sa vsade len chvalim aby ste zavideli 😀 ale neee ale potesi ked volakto pochvali hlavne teraz pocas tehu ked sa skutocne musim moc moc premahat...
Kolac sa zatial nekona ale baby ta kacica sa vazne vydarila 😀 teda stehna kacacie 🙂
@matabah ale podme dneeees ja chcem dneeees ja nechcem zajtra 😀
@matabah ja uz ho chcem dostat von tak musim makat a teda aj bolo na case vsetko vydrhnut.akurat vcera na poslednej priprave nam hovorila aj o vankusi a davala nam take papieriky prefotene 🙂
@cerimi77 jupiiiiii gratulujem silno moooc heeerecka tak to bola rychlofka to si si zasluzila za ten prvy porod !!!!vela mliecka ti zelame :-*
@cukrik580 jak tej cerimi závidím,a usmievam sa tu jak šišnutá na ten monitor 😀 😀 😀
no,však podme,podme...pojdeme sa dnes prejst na kamenolom,tak tam zaberiem a večer ideme,jo?.)
ja som si to aj tak vravela,že 1.2. vstanbem,ranajky a odteče voda a ideme....no trošku inak to bude,lebo ešte som furt v pyžame,no alee pojde to....takže mozgy zapojit,ideme dnes!!! 😝 😝 😝
@matabah ja zapajam mozog uz dllllho a furt nic 😀 no dobre dohodnute, tak mi rovno povedz co chces za to, ked to nesplnim, idem rychlo kupit 😀 ten moj cervik nevyzera ze by chcel von...ved ani poslickov nemavam 😀 mozno ten cervik nevie ako na to 😀
aj ja sa tu skerim na monitor, super, ze uz to maju za sebou 🙂
@cerimi77 riadna rychlovka, gratulujem a vela zdravicka a radosti 🙂
@matabah ja zas vyupratovane pozehlene oprate dve pracky, chceme ist s malou na karneval ale ten moj flegmatik to ma na haku a kasle na moje ukecavanie,ze dneska by to uz vazne slo 😀 este zajtra moze byt, vraj nedelne deti byvaju stastne
@cerimi77 gratulujem!
Baby ja som tu asi jediná, ktorá by kľudne ešte počkala... nebyť nepohodlných nocí, mohla by som toto brucho nosiť ešte do neviemkedy... 😀 Osobne dúfam, že naozaj vydržíme až do termínu alebo tak nejak (no najlepšie min. do 19.2., kedy sa vráti môj pôrodník). Dnes som začala 38tt (37+0) a mám ešte 22 dní čas 🙂
@aplless my sme si včera urobili brokolicu tiež ale zapekanú, mimoriadne sa podarila 🙂
@kazunomiya ale ty mas termin daleko 😀 ja uz 5.2. a pri prvej som o takomto case uz bola doma z porodnice 😀

@matabah bola som curat a tiez zase zeleee ktovie co to je 🙂 ten maly ma tu nacvicuje 😀
@biba som zvedava ktora z nas bude prva 🙂