Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@veronikapodolska a u koho si bola?ja som bola u hammerovej a tiez som v tom dni mala spinenie a den na to husty hlien,akoby zatka,to spinenie bolo podla mna preto,ze mi robila vysetrenie zospodu a asi viac zatlacila a sla hlbsie,inak si to neviem vysvetlit,zajtra idem na sono a potom rovno k nej,snad ju stiham 🙂
Babenky asi pred par dnami sa mi na brusku vyhadzali take cervene malinkate pupaciky a straaaasne to svrbi. Neviete čo by to mohlo byt? Podla mna to alergia nemoze byt jem len to co doteraz.....a uz ma to riadne hneva lebo sa v noci skriabem akoby som blchy mala 🙂
@veronikapodolska neviem, co budem robit ked pri dalsom tehotenstve uz moj doktor nebude v tej nemocnici pracovat (akurat teraz tam konci)... lebo toto absolvovat mi pripada hrozne :( a to tam bola doktorka ktoru si tu baby chvalia a mne sa vobec nepacila - ale mozno to bolo tym ze po tych 4 hodinach cakania mi tam uz fakt nebolo dobre a nie este ked mi povedala ze nemam ist naboso, do spravy napisala veci na ktore sa ma vobec nepytala, atd, vobec nechapem podla coho to pisu, kebyze sa nepozriem do knizky co mam v tej sprave napisane tak vobec neviem, co vlastne zistila.. ja neviem, znesiem toho dost ale mi to pripada predsa len take necitlive od nich - ved oni tomu sice rozumeju lebo sa tym zaoberaju kazdy den, ale ja som tehotna prvykrat a neviem ako to chodi.
@biba No ja som chcela ísť k Málovej a tiež som skončila u Hammerovej. Aj mna vyšetrovala zo spodu ale zdalo sa mi to jemnejšie ako predtým môj doki a po tom som nemala špinenie. Ale tak nie je to nejaké silné tak asi to bude OK. A ty si tam tiež tak dlho čakala ? či si bola objednaná - lebo niektoré baby tam boli aj objednané, ale som sa dozvedela že to asi tie čo majú zazmluvneného lekára.
@kazunomiya presne zdielam tvoj názor, že mi trochu chýbal taký ľudskejší prístup, tiež mi tam popísala kadečo, a všetko rýchlo, rýchlo... niečo sa ma pýtala a zároveň mi hovorila aby som sa posúvala ku sestričke aby mi zmerala tlak, také to bolo chaotické, tiež som bola zvyknutá na iný prístup u svojho lekára. Ach jaj asi to musíme pretrpieť. 😠
@saxxxana ja mám tiež také malé pupáčiky aj na dekolte aj na bruchu ale nesvrbia mňa, neviem čo to môže byť ked ťa to svrbí a ani krém alebo sprchový gel si nemenila ?
@veronikapodolska Praveze nič. Ani dake alergie specialne nemam, akurat tak na macku a tu som nevidela uz aspon 2 mesiace. Takze neviem. Prasok tiez pouzivam ten isty. Mozno ze len hormony sa mi buria :D ...
@veronikapodolska mna prekvapila totalna absencia nejakej konverzacie, proste pozrela krcok (au, moj doktor je omnoho jemnejsi), pozrela prietoky, poslala ma naspat, potom uz mi len dali knizku ze mam prist nabuduce. Neviem teda, ako zistila ze udavam obcasne kontrakcie a podobne veci, co som tam nasla napisane... a este neviem ze vraj mam na pravej nohe varixy, pozeram sa teraz doma jak totok a nijake nevidim.. ale po 4 hodinach sedenia v kuse ma bolia nohy aj vsetko ☹
Snad to nabuduce zvladnem lepsie.. rozmyslam ci som precitlivela ze mi to vadi, alebo mi to fakt ma preco vadit. Jo a pridem asi podstatne skor, nech necakam tak sialene dlho. Len ked ja rano fakt mam problem vstat!
@veronikapodolska bola som objednany,ale nemam ju zazmluvnenu,ale povedala mi,ze mam prist v pistok,ale snad tam nebudem cakat moc dlho,ale ked som tam bola 1x tak ma poslala aby som sa naobjednavala na krv,interne,aro a sono a dnes som absolvovala interne a aro,krv uz mam vysledky,takze zajtra len sono a ambulancia,tusim ordinuje do 11.30-12.00 a to stiham v pohode,aj keby som si tam mala chvilku posediet 🙂 dufam,ze mi rovno da termin a potom tam uz vlastne nemusim chodit tak jedno posedenie zvladnem 🙂 ale celkom si ju pochvaluju tak uvidime 🙂
@biba - mne urobil dr vysetrenie zospodu a povedal ze mozem mierne spinit,ale ked bude krv jasno cervena tak treba ist do nemocnice.
A minuly piatok po vysetreni som mala mierne spinenie.takze pohoda.
Ja som mala termin na 13.2 a minuly piatok ked kukol na mna dr tak mi povedal ze mozem porodit aj do hodiny mam to naspadnutie.
Tak vecer zrazu som len citila tlak na krizoch ale nic silne a zacala som krvacat, dosla som do nemocnice o 23:15 ze som otorena na 4 cm, hned ma zovrali na vzdycharen, klistir ,monitor , ziadny epidural a sup uz som bola na sale a o 2:18 bol maly na svete.
Inak vobec to nie je take strasne, je to bolest ktora sa da vydrzat.viac bolia zuby alebo zapal obliciek.
Vsetkym vam drzim palce nech vsetko dobre a rychlo dopadne.
@ina44 tak to si mala super rýchle, blahoželám a vela zdravíčka. Aj ja by som chcela taký rýchly pôrod, prvý trval 16h od začiatku prvých kontrakcií ☹
@biba to je asi lepšie ked si objednaná, pri mne už bola taká nepríjemná, rýchlo rýchlo lebo sa asi ponáhlali na obed... dúfam že budúci týžden to bude lepšie
@veronikapodolska dakujeme, len terz musime byt v nemocnici lebo ma silnu zltacku ☹
Kazdy mi to hovori ze ako rvorodicka som to mala ryhle, len najlepsie na tom ze mne nic skoro nebolo, ziana plodova voda odtiekla, tieslabe tlaky na krizoch len to mierne cervene krvacanie inak nic.
Fuha 16 hodinto je dost ale teraz to bude sup sup.
@veronikapodolska no teraz nie som vyslovene objednana,proste mam prist 🙂 tak som zvedava na ten pristup 🙂
@kazunomiya ahoj, chcem sa spýtať chodíš ku dr Oravcovi na Antolskú 🙂 ?????
@maruskaa1977 nie, chodím do Ružinova.
ahojte, tak včera nás pustili z pôrodnice 🙂 aj som vás tam čítala, len sa mi nechcelo veľmi reagovať z mobilu, tak mám sklz 2dni 😉 ... pôrod inak veľmi rýchly, do 5h od odtečenia plodovky, plodovka zasa odtiekla bez nejakej predošlej výstrahy 😀 vôbec to nevyzeralo že by sa malo schylovať k pôrodu, tesne pred odtečením som zacítila taký sťah maternice jeden, ako takú mini kontrakciu a potom to už išlo, po ceste do BA začali už kontarkcie hustnúť a silnieť, asi 30min som bola na čakačke, potom už klystír, horúca sprcha a odtiaľ rovno na pôrodnú sálu, EPI mi zasa nestihli dať, lebo ja herečka som si papiere od nej nechala domov, a kým mi svokor išiel pre ne, tak už ma anesteziologička prehovorila, že to zvládnem bez nej, že už vlastne rodím, som bola na 7cm otvorená, ale pri kontrakcii som sa stiahla na 5cm.. ale báli sa, že po EPI sa pôrod zbytočne predĺži, tak ma ukecali a rodila som bez nej, bolesti neskutočné už pri konci, tlaky na konečník, to si z prvého pôrodu vôbec nepamätám, lebo tam som bola po 36h už taká omráčená, že som už nič nevnímala.. teraz som vnímala všetko až moc 😀 ale tak dalo sa to.... simonko je zatiaľ úžasné bábo, stále spinká a pekne papá, mi ho nechali koža na kožu ešte neumytého pekne prisať, celé 2h ako som musela ostať na pôrodnej stále, aj s partnerom sme tak ostali pekne spolu, simonko sa pekne prisal a papal .... dostala som sa na nadštandard, super, 2 na izbe, vlastné wc a sprcha, tv, nemôžem sa na nič sťažovať, som sa cítila ako na hoteli, super spolubývajúcu som mala, super prístup všetkých sestričiek aj doktorov, nemám Kramárom teraz čo vytknúť 😉 ... inak túto noc som mala dosť veľké bolesti, jednak naliate prsníky neskutočne, na bok ležať sa nedalo a po prvom nočnom kojení sa mi asi maternica začala tak sťahovať, že veľké bolesti, som si normálne musela dať panadol 😕 inak obidvaja krpci spali dobre, simonka som asi 4x dojčila cez noc, chalanisko mi zaspáva pri kojení a nemôžem ho prebudiť, tak si asi nepotiahne veľa, ale zasa cez deň spinká skoro celý deň, vydží aj 4h vkuse 🙂 napapá sa a spí zasa... včera spal odkedy sme opustili pôrodnicu, od 14h a večer o 19h som ho musela už prebudiť 😉
a ešte nejaké fotečky 🙂
@cerimi77 nádherné chlapčiatko, rýchle zotavenie a veľa mliečka prajem... jooooj už by som to tiež chcela mať za sebou. Si to mala super rýchle 🙂 to si mala odmenu ked si sa s dcérkou tak dlho trápila 😉
no zeny... ja vam neviem... mm mi pise casy... kazdych 5-7 min to nejak vychadza... ale nie je to az take strasne... tak mi to nepride ako kontrakcie... fest neviem... stiahne mi podbrusko... ale ani predychavat nejak nemusim... takze pre istotu idem do sprsky, hladna som jak vlk, ale nejdem pre istotu jest... mm som zohriala obed... ze nech sa on naje ked ja mooozno nemozem 🙂 ... a asi sa ideme spytat do nemocky... ak to bude ono.. bud sa to rozbehne.. alebo zastavi 😀
@cerimi77 krásny synček, gratulujem 🙂
@os jeeej, jasné, choďte do nemocnice, verím, že nám čoskoro poreferuješ tiež 🙂 Už by sa predsa patrilo, aby sa bábo vypýtalo von 🙂
@cerimi77 chcem sa spýtať či ti pomohol balónik epino , či si nestihla veľmi cvičiť ? Ja som pri poslednom cvičení trochu krvácala ale dosť som sa vyplašila, ale doktorka včera povedala že všetko OK, ale že ona tomu neverí lebo vraj kto nemá elastické svalstvo tak mu to nepomôže, že si môžem skôr poškodiť, urobiť trhlinky a dostať dáku infekciu, tak neviem či mám cvičiť či nie 😒
zeny... chaos... bola som v tej sprche... a nic... nejak prestali... som vychystana... a teraz idem asi este doma cakat ze co sa bude diat 😀 ... fest nerada by som tam sla "skorooo"

@cukrik580 no ved tiež si myslím aj ked veľmi ochotná nebola tá doktorka. No ved uvidím čo to bude 😒