Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@biba myslim si ze je to aj funkciou obliciek, to asi velmi neovplyvnime. Pri synovi som pribrala 20 kg a bola som opuchnuta pred porodom. Pamatam si ze po porode mi nestihali na sale menit misu co som sa nemohla docikat. 😀 Domov som isla o 5dni a mala som o 13 kg menej.
Teraz zatial nic, ( klopem 3x 🙂 ), mam o 15kg viac.
Ahojte, ja mam termin 18.2. a tiez som este stale 2 v 1. Cakam svoje druhe dietatko ale akosi sa mu von nechce. Takmer vsetky zeny co poznam vraveli ze babo cislo 2 prislo vzdy pred terminom tak ja budem asi vynimka. Moj prvy syn sa narodil 4 dni po termine tak som dufala ze tentokrat sa budem tesit skor ale uz som vyskusala vsetky tzv zarucene urychlovace a samozrejme ze nic z toho nezabralo tak mi neostava nic ine len cakat. Citim sa ako velryba, tazko sa mi aj chodi, brucho zvesene az dole, tlaky pri chodzi ze az a energia odo mna usla uz davno. Uz aby to bolo. Prajem vam vsetkym cakatelkam rychly a bezproblemovy porod, tip top zdraveho potomka a rychlu regeneraciu 😉
@hrdamamicka no neviem ja som mala kludovy rezim co som sa mi krcok skratil a 2tt pred terminom krcok spotrebovany, otvorena na 2cm a prenasala som 3dni a prva bola 8dni pred terminom, a vraj normalne u druhorodicky a tiez vyskusane vsetky urychlovace 😀
babulky, idem vás zasa namotivovať k pôrodu 😀
pár sekúnd po pôrode 😉
@sonulka81 na vizite nic dokopy.mlada povedaka ze je tu sanca ak bude moc ok aby som isla domov...no ale ten tlak...ach jaj...ja som vystresovana stale.neviem sa ukludnit vobec a ked zbadam tlakomer tak som hned v riti...teraz mam tak cca 130/80-135/90 a o siestej som mala 140/90 ale ja som uplne v riti dnes...no ale im to nevysvetlis z coho je to...pocuj ten moc ked teraz budem do rana zbierat tak uz rano na vizite budu aj vysledky?nevies?
nejako ste stíchli, dievčatá :D čo už všetky rodíte?
@cukrik580 mojka,dáko vydrz, bude dobre si myslím zajtra a buď kludnucka keď ti budú merať tlak...myslím že na vizite už musia mať rozbor moču, aby mohli skonštatovat ako čo ďalej... Každopádne je vysoký tlak nebezpečný aj pre teba a Samka, takže radšej byť pod dozorom... Alebo rovno porod a budeš mať pokoj 🙂
@cukrik580
@sonulka81 ano pri vyssom tlaku robia sekciu. Je to pre vas oboch bezpecnejsie. Viem, ako ti je,pri synovi som si to odkrutilka v nemocke 5 tt a kazdy vecer som zaspavala s tym presvedcenim, ze rano podpisujem reverz. Len to mi pomohlo zaspat 😅 Samozrejme, ze som rano nemala odvahu Ved neslo len o moj zivot. Nebran sa nicomu co ti lekari odporucia, tlak je fakt nebezpecna vec. Vsimla sdom si ze si viackrat pisala ze ta bolela hlava. Ten tlak tam uz musel kolisat dlhsie. Velmi vam drzim prsty, nech ti to rychlo zbehne, aby ste sa uz mohli doma zo Samka vytesovat. 😉
@cukrik580 juj, čo to čítam 😕 ty vždy plná optimizmu a humoru... hlavu hore, ja ti verím, že to musíš mať ťažké, ležať v pôrodnici ešte pred pôrodom, bez bábätka je vždy na nervy, ale musíš to už nejako dobojovať a držať sa, kvôli samkovi, on potrebuje kľudnú a šťastnú mamičku teraz 😕 držím palce aby moč aj tlak boli v norme a pustili ťa domov, kým príde deň D, alebo ešte lepšie, aby ten deň D už prišiel 😔
Ahojte, planujete byt niekto buduci yzden v ruzinovskej porodnici? Ja mam na 18.naplanovanu sekciu, tak som zvedava, ci sa tu niekto najde 😉
@marcy30 ja mam termin 22. 2. ale teda nemam planovany porod, tak neviem, kedy to pride. mame tu aj skupinku o ruzinovskej nemocnici, tam najdes partaciek viacej:
https://www.modrykonik.sk/group/4671/
Babyyy tu sa nieco deje so mnou: Od vcera mam chut upratovat systematicky v izbe aj inde v byte (asi zacnem od izby), presne to co som planovala ale poslednych par tyzdnov som bola na to prilis leniva. A dnes rano vazim zas o pol kila viac, a to len pred par dnami bolo o kilo viac nez tesne predtym, asi zacinam zadrzovat vodu - vcera po navsteve u kamaratov som mala opuchnute nohy... bojim bojim, musim to potom povedat v poradni, takto prudko som nepriberala predtym. Nepomaha na to nieco?
Ale stale trvam na tom ze este do terminu vydrzime! (alebo aspon tak 9-10 dni...)
@kazunomiya Vies ze ja som sa vcera zobudila s rovnakou myslienkou? Poupratovat, umyt kupelku, povyhadzovat skrine 😀 A okrem toho tiez mam na vahe viac ako v poslednej poradni co bolo v piatok o 1kg, myslela som si ze pojdem na wc a zmizne to ale vazila som sa zase aj mam este viac.....ja mam sice termin 19teho ale brala by som to aj zajtra
@kazunomiya tak sa mozno stretneme 🙂

@cerimi77 dakujem za rady 😉