icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

katty137
12. feb 2014

@20erika07 no si ma potešila teda 🙂 😀 😀 😀 😝 malú som prenášala, aby som ešte nedopadla ako pri nej 🙂 no uvidíme...

Ani by som sa nečudovala, pri malej som sa nechcela otvoriť ani pri samotnom pôrode, museli mi pomáhať ručne stručne, takže sa ani nečudujem, že je to takto :( a ja som sa tak tešila, že by to mohlo znamenať niečo lepšie 🙂 no uvidíme 🙂

@kazunomiya všetko provozujem, len teraz som sa rozhodla, že musíme vydržať, môj má ísť k pôrodu a je chorý, tak pár dní ešte nie 🙂 dúfam 🙂 uvidíme

kazunomiya
12. feb 2014

@katty137 no ja som sa tiež rozhodla, že čakáme.. ale na pôrodníka, ktorý je momentálne preč. Som zvedavá, čo mi povedia na poradni, ja mám totiž podľa poslednej MS už po termíne, ale viem, že v skutočnosti mám ešte čas... len to vie môj pôrodník ale nemusia to vedieť v nemocnici...

20erika07
12. feb 2014

@katty137 jaj zas nepotesit som ťa nechcela mojka,ono je to individuálne, aj z hodiny na hodinu sa stav krčka môže zmeniť 🙂 snáď to budeš mať oveľa lepšie ako pri malej,rucne to muselo veľmi bolieť ☹ snáď už nejako porodime tie naše babuliatka,vytrpime aj nemožné len aby boli v poriadku naše zlaticka 🙂

aplless
12. feb 2014

Ja som mala krcok 3cm v piatok zajtra idem na poradnu tak som zvedava ci je zmena kedze mi uz odisla zatka

vieraft
12. feb 2014

@katty137 teda 2cm mas este ozaj dost. ja som mala uz mesiac 1-1,5cm a to som bola zhrozena, ze to moc nepostupuje. dnes uz teda ziadny cm, ale otvorena len na 1prst, co je tiez podla mna malo, pri ostatnych som bola o takomto case uz cez 2.

katty137
12. feb 2014

@20erika07 Si zlatíčko, neboj, nejak to dáme všetky a samozrejme aj ja... Jo jo, ručne stručne to bola neuveriteľná a neznesiteľná bolesť, nikdy by som to nikomu nepriala, ale teraz to bude URČITE lepšie 🙂 ale si nahováram, že? ale nemôžem sa báť... 😀 😝 ženy sú veľmi silné osoby, zvládneeme úplne všetko 🙂

@kazunomiya tak dúfam, že sa to čakanie podarí a bude to stáť za všetko 🙂

@aplless hlavne sa nám nezabudni ozvať... ktovie čo ti povedia, že? neboj, onedlho už to určite bude... po zátke je to maximálne do niekoľkých dní... držím palečky

katty137
12. feb 2014

@vieraft keby sa namiesto "páči sa mi to" dalo dať "nepáči sa mi to" 🙂 boli by tu už 2 lajky 🙂 😀 😀 😀 😀

vieraft
12. feb 2014

@katty137 neboj, kazdy dalsi porod uz byva zväcsa kratsi a lepsi. porodne cesty uz raz boli roztiahnute a ked neuplynulo nejako vela rokov od predchadzajuceho porodu, tak sa zase lahsie roztiahnu a babo vyklzne von.

katty137
12. feb 2014

@vieraft no lenže práve ja už to mám 6 rokov, takže aj dosť 😝 nevadí

saxxxana
12. feb 2014

Ahojte, rozmyslala som ze kupim tu na bazariku za par supiek daku rucnu odsavacku mlieka, len pre istotu aby sme potom nezhanali (lebo ako poznam mm donesie mi odsavacku na sopliky 🙂. Vedeli by ste mi poradit aku? Rozmyslala som nad medelou harmony a rucnou aventkou...

aplless
12. feb 2014

@saxxxana ja mam kupenu jednu flasu od avent sklenu pre istotu a odsavacku planujem tiez avent rucnu ale kupim novu v lekarni az ked budem potrebovat nebudem to zbytocne dopredu kupovat a dnes uz nie je problem kupit v lekarnach akurat som ju dnes muovi ukazovala ze keby nahodou surne potrebujem v nemocke

saxxxana
12. feb 2014

@aplless Len su dost drahe, ja som uz pozerala aj v obchodoch....Tu Ta vyjdu okolo 15e

aplless
12. feb 2014

@saxxxana no hej ale mne sa tie pouzite nepacia lebo su tak zazklknute a aspon nejaku vec budem mat novu kedze nemam ani monitor dychu ani steriliator a podobne veci tak odsavacku treba mat poriadnu ak budu problemy s mlieckom a radsej zainvestujem ako byt na umelom mlieku ktore je tiez neskutocne drahe

miky132
12. feb 2014

.@saxxxana ak ti mozem poradit tak som si vyskusala aj avent aj medelu a poviem ti ze s tou medelou je to ovela lepsie vobec to nebolelo ...ja som kupila cez bazos a bola pouzivana len v porodnici takze ako nova a za dobru cenu...

cerimi77
12. feb 2014

@lucul to je škoda s tým kojením 😕 a v pôrodnici vám to ako išlo? malá musela priberať keď vás pustili..... držím palce aby sa polepšilo a nejako to zvládli 😕
@biba druhú spolubývajúcu na izbe čo prišla po cisaráku, tak 24h musela ležať na pooperačnom, vraj to bolo najhoršie... neviem ako a či jej malú nosili aspoň na kojenie, potom ako ležala na izbe, tak si ju vypýtala, doniesli jej ju, ale tak nemohla vstať z postele, tak si dcérku užila len hodinku tuším, keď začala plakať a bolo ju treba prebaliť a pod., tak volala sestričku aby si ju prišli zobrať.. keď som odchádzala, tak jej ešte dávali transfúzie krvi 😕 ... a neboj, po sekcii ti ho určite "nezavesia" na krk hneď, vlastne ak si povieš, že nevládzeš, máš bolesti a pod. tak krpca zoberú a prinesú zasa až na papanie a ak budeš chcieť tak ti ho zasa zoberú, alebo nechajú, aspoň na Kramároch to tak je 😉
@katty137 to bude asi dlžka krčka, ešte ho nemáš úplne celý spotrebovaný myslím 😕

nrmajky
12. feb 2014

Uz tam chyba len matrac a Samko 🙂

cerimi77
12. feb 2014

@katty137 neviem či aj mne akože pomáhali "ručne stručne" sa otvoriť teraz, ale sestrička mala ruku vo mne pichnutú a teda bolelo to riadne 😝
@vieraft je keď som prišla do pôrodnice po odtečení plodovky, som bola tiež len na 2cm a potom v priebehu 2h som už bola na 7cm, ale tak maternica po odtečení plodovky už pracovala naplno, kontrakcie začali veľmi rýchlo
@saxxxana ja mám doma ručnú aventku a som bola spokojná, teraz pri Simonkovi som ju teda ešte nepoužila a dúfam, že ani nepoužijem 😀 pri Terezke pár x, ale na to odsanie čo som potrebovala to úplne stačilo, iné by bolo, ak by si dieťa nemohla normálne dojčiť, ale chcela by si ho krmiť svojím mliečkom aj naďalej, tak potom už radím určite elektrickú odsávačku, lebo to by si sa s ručnou namakala až až... ale na také odsatie príležitostné je ručná v pohode a ja mám všetko od aventu 😉

biba
13. feb 2014

@20erika07 ja som stale len na 1.5 tak asi by som tiez prenasala,tak sa aj tesim,ze o par hodin uz budeme mat po tom 🙂 lebo naco zbytoce by som uz len naberala

Juj baby,je moja hodinka,co zvyknem byt hore,no som nervozna,od vcera ma pobolieva hlava a od nervozity cgtim aj zludok,dufam,ze nebudem blinkat 🙂 sikmacka celu noc zmuri do mobilu,tak neviem ci tam cita tolstoja,ci co,no snad vobec nespi, maly pamprlo je od vcera tiez nepokojny a akosi sa zacal tlacit k rebram,tak neviem,ci sa nahodou neotocil,ale je to uz jedno,o chvilku ide na vzduch ci chce alebo nie 🙂 a mozno sa boji a snazi sa vopchat a schovat sa niekde medzi rebra 😀
No nic baby,idem este skusit trochu pospat a ideme na to,myslim na vas a hned ako budem moct podam aspon kratku spravu 😉

biba
13. feb 2014

@saxxxana ja som tiez kupika aventku rucnu a tak som zvedava,ale tiez mam vacsinu veci od nich,dokonca aj prebalovaciu tasku na kocar,koho poznam tak je s touto znackou spokojny,tak verim,ze budeme aj my 😉

aplless
13. feb 2014

@biba ahoj nemozes spat ja som sa zobudila na bolesti brucha a bola som na wc a mala som hlin s krvou tak cakam bolesti v brusku kazdych 5 minut meriam si este chcem pockat nechcem hned stresovat do nemocky

aplless
13. feb 2014

upratala som riady uvarila si caj este lebo ma poboileva hrdlo asi hodim sprchu a o nejakej 6 pojdem do nemocky ak budu bolesti nechcem tam v noci halabusit co ak je to poplach este

lucul
13. feb 2014

@cerimi77 no schudla vela ale posledne rano mala rovnaku vahu a ze je uplne v poriadku a bez zltacky. Ale odvcera poobedia ju uspesne salim tak aj zapal mi vytiahla a v noci krasne spala 2krat po 5hodin tak snad jej to vydrzi

@biba myslime na teba

helulatko
Odpoveď bola odstránená
veronikapodolska
13. feb 2014

@20erika07 no ved to sa aj ja bojim, nabudúce sa opýtam že prečo mi to nerobia ak vydržím do stredy 😒

barcelona94901
13. feb 2014

sevaste,tak sme konečne stihli rodny list,zdravotnu,. nakoniec sme vybrali babysense 5 a malinká v postielke nechce spávať.. 😝 všade zaspí,okrem svojej postielky ,kojiť,kojíme,síce častejšie,ale vraj je to tou váhou..že má vačšiu spotrebu,ale v noci fajn,zobudí sa len dva krát ,okolo jednej a nad ránom ,ked už vstávame do školy
ale musím si dávať pozor na stravu,pretože riadne prdkáme ,tak si zostavím nejaký jedálniček
neviem ako vy,ale ja sa brutálne,strašne moc teším už na jar ,dufam,že bude krásna,slnečná

biba držím palce 😉cukríček,babenky tfuj,tfuj,nech máte všetky krásne,zdrave,vonavé balíčky pri sebe ,je to neskutočné ako rychlo nám to uletelo

saxxxana
13. feb 2014

@aplless Takze uz aj Ty? Ja tu snad zostanem fakt posledna.... Prajem vela stastia, daj potom vediet 🙂

sonulka81
13. feb 2014

@aplless šikovná,ja som kupovala tu na bazoši použitú elektrickú a použila som ju asi 3x v porodnici kým sa malá nechcela prisať a aby som mlieko rozbehla.teraz je v šuplíku a malá papá ako má.🙂spolubývajúca potrebovala odsávačku lebo malému zistili reflux a tá mi ju zabehla...tak sa jej páčila,že jej ju mangel objednal cez net.ja voľne dúfam,že ju nebudem potrebovať 🙂držím palčeky nech sa to skončí dnes s malým voňavým uzlíčkom...ja sa tej mojej neviem vynadívať...staršia je na lyžiarskom tak nemám čo riešiť tak len kukám,kukám a kukám aká je krásna a úžasná...🙂

kazunomiya
13. feb 2014

Hlásim príchod z poradne - od minula sa nič nezmenilo, takže stále čakáme. Vyšetrovala ma jedna doktorka a potom som išla na CTG a keď som sa vrátila, bola tam už druhá a mala problém s tým, že tá predtým mi napísala posunutý termín ako som jej povedala (že som teraz 38+5) a podľa posledných MS som už 40+2 tak bola domotaná, ako to vlastne je... inými slovami, mala problém s tým, že mi môj doktor nenapísal upravený termín do knižky... hoci s ním stále pracuje. To som tušila že sa stane, že si niekto bude myslieť, že už prenášam...
Ale inak to tam bolo príjemnejšie o niečo než minule.

katty137
13. feb 2014

@saxxxana no neboj, ja verím tomu, že ako posledná budem veru ja... všetky detičky idú skôr a my sa nosíme a nosíme 🙂 síce ešte termín nemám, ale už som tak blízko, že som dúfala, že v tomto čase už budeme spolu... našej prvej sa tiež nechcelo, tak predpokladám, že na tom budeme rovnako... no uvidíme... ale neboj, o to väčšiu radosť budeme mať, keď budú s nami 🙂

saxxxana
13. feb 2014

@katty137 Ale neboj, kedze mas uz jedno za sebou moze sa Ti to rozbehnut za par hodin, aj doky mi povedal ze ak by som bola 2-rodicka tak takyto nalez aky mam (uplne zavreta, krcok dlhy 1cm, stale moc vysoko, hlavicka netlaci) by bol OK . Povedal ze kedze nie som, zostava mi len dufat 😀