Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
No, baby, tak som z toho už unavená... stále bolesti a stále nič :( raz som mala pravidelne 1,5 hodinky po 10 minútach, potom sa to stoplo na raz za 20-25 min. teraz zase trošku častejšie, som z toho už taká divná 😀 😀 😀 😝 Akurát si napúšťam vaňu, skúsim ešte to, uvidíme... už sa normálne zase začínam báť, že to prejde... ach jooooo, aj malá už vidí, ako trpím, už hovorí, že hlavne nemám porodiť vo vani 🙂 xixi 🙂 ma posiela, že už mám ísť porodiť 🙂 tak keby to tak aspoň išlo 🙂 no uvidíme... neskôr dám zase echo 🙂 ale teda toto nepoznááááááááááááááááááááám, ja chcem malú do bruška 😀 😀 😀 😀 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝
a ďakujem za podporu, už by som to mala veľmi rada za sebou 🙂
No dievčatá, pomaly sa s vami lúčim... Odtiekla mi voda, bolesti každých 9 min.ešte si počkáme a pôjdeme. Až budem môcť, ozvem sa. Nemám net v mobile a wifi tam nie je. Snáď od muža sa pripojim... Držte nám palce ;)
@katty137 tak sa drž 😉 tak predsa sa to rozbehlo 😉
@lucul mojka no nič, stale som doma,dnes aj sex bol,celé doobedu som riadila celý byt,potom veľký nákup v tescu,a nič zatiaľ nepomohlo ☹ predsa asi len zajtra to vyvolávanie ma neobíde ☹ tak sa bojím,vraj sú väčšie bolesti pri vyvolavacke ☹ ach jaj
@katty137 držím palčeky drahá, mozno to už máš aj za sebou 🙂 veľa šťastia. 🙂
@lucul bojím sa veľmi,možno prvá ani nezaberie,som dosť mimo z tohto,vôbec som to nečakala,celá som nervózna,podráždená ☹ susede nezabrali vyvolavacky po tri dni jej dávali a nakoniec jej robili akútnu sekciu,aj vodu už mala zelenú... Ach,myslela som že keď bol prvý taký rýchly a o dva týždne skôr,že tentokrát to bude podobné... Neviem či je správne nasilu dostať dieťa von keď je zatiaľ všetko v poriadku a po termíne zajtra budem len štvrtý deň... Ani spať asi nebudem,nemyslela som že budem z toho taká pototo...
@20erika07 A to ti zacnu vyvolavat len 4dni po termine? U nas sa caka 7. Ja s tym uz rátam, termín mam sice v stredu ale zavreta som na 7 zamkov, krcok tvrdy, dlhy a vysoko. Mala vobec netlaci hlavickou teda sa uplne nic nedeje. Ani brusko mi netvrdne, proste sa citim jak v 7 mesiaci len o polovicu vacsia. Hlavne sa neboj lebo malicke to citi. Musi citit uvolnenu mamicku, ku ktorej samo najradsej vylezie 🙂 Lahko sa mi hovori, ale ta moja asi tiez zo mna citi napatie, ze neviem co ma caka, neviem ci to zvladnem....mozno preto sa jej nechce 🙂
@katty137 drzim palce...nech to mas cim skor za sebou a co najsetrnejsie, ak sa to da 😉 ....a mozno v tejto chvili uz mas aj po
@vieraft este aj ja som 2v1 a poviem ti, ze uz by som najradsej mala tiez malu pri sebe....uz normalne nevladzem a hoc co jednoduche spravim hned mi tvrdne brucho a musim sadnut co sa na nohach nevladzem udrzat
zajtra idem opat na vysetrenie na porodnicu ku primarovi tak som zvedava co bude nove....ale sa mi zda, ze vsetko ostane po starom, lebo ziadne zmeny necitim....manzel mi vravel, ze on to vidi, ze nakoniec este aj sekciou skoncim, lebo normalne sa mi to asi samo nerozbehne....zajtra budem mudrejsia
@20erika07 nemysli na to co mala suseda, mysli pozitivne a bude to rychle, svagrina aj moja suseda mali vyvolavacku a do 6hodin porodili a pozri aj mataba mala vyvolavacku a tiez rychlo porodila, neboj myslime tu na teba 😉 ja som bola tiez pototo z vyvolavacky a kamoska mi vynadala ze co vymyslam, ona rodila prve 18hod bez vyvolavacky a skrabala sa v bolestiach po stene a druhe planovana vyvolavacka a do 4hod mala babo v pohode na svete
@anaja81 No to ta pekne strasi vlastny manzel 🙂 Ja by som to nevidela tak cierno, ked vravis, ze ti brusko tvrdne kazdu chvilu, predsa len sa ta maternica pripravuje.. ja som sa tiez citila stale rovnako, nic nenasvedcovalo, ze sa nieco bude diat, sla som v noci na zachod a zrazu praskla voda a uz bolo hotovo 🙂
aj ked teda, ja som nakoniec skoncila tou sekciou, ale to malo ine dovody..
@jeessie lenze mne uz takto brucho tvrdne dobry mesiac....to uz by som davno porodila, nie?....a sekciou ma nestrasi, musim pocitat aj s touto moznostou...prve som mala sekciou a ked sa tento porod sam nerozbehne, vyvolavacku mi dat nemozu tak ostava jedine sekcia...ved uvidime...dajak uz len vyjst musi....ci uz cez malu dierku, alebo slecne otvoria branu 😅 😝 😀
@anaja81 jaj, no tak to je ine, ked si mala prve sekciou... tak drzim palce, aby sa to tentokrat rozbehlo samo. inak, mne brusko tvrdlo tiez statocne uz od decembra, ale ku koncu paradoxne menej, tiez som sa uz psychicky pripravovala na vyvolavacku a nakoniec sa to rozbehlo samo, aj ked teda s takym koncom..
Babulky zeby som bola posledna? Ale brusko mi tvrdne kazdu chvilku,aj ked lezim,no neviem ci sa mam na to spoliehat,ze sa nieco zacina diat 😒 tiez by som bola najradsej keby ma to chyti doma,budem dufat 🙂
baby ja možno už tiež pôjdem, ja som mala od rána slabšie nepravidelné kontrakcie, od pol šieste už boli pravidelnejšie a teraz mi postupne odteká voda, tak neviem čo z toho bude. Idem skúsiť tú teplú sprchu 😉
@majaon nie nie moja, ja som ešte tu... a ešte tu plánujem byť aspoň do stredy.
@veronikapodolska Keď ti odteká voda, tak to nie je možno už, ale určite už 🙂
@20erika07 úplne ti rozumiem ja som natom psychicky rovnako. Dnes som mala nastúpiť na vyvolanie a nakoniec ma poslali ešte domov a nástup zajtra. V utorok zatazovy test a ak nič nepomôže v stredu vyvolajú. Už len tie 2noci v nemocnici má desia. Stále dúfam,že sa babulka sama vypýta dnes v noci. Budem ti veľmi veľmi drzat zajtra palce,skús si dnes dobre pospať a možno ta drobatko ešte prekvapí 😉
@veronikapodolska jej, dalsia dnes, tak drzim palce, nech je to rychle a co najmenej bolestive.
@anaja81 ja som na to tiez tak, vobec nevydrzim na nohach stat, o dlhych prechadzkach mozem len snivat a tak by som sa uz isla prejst, najradsej s kocikom. tiez idem zajtra do porodnice, dr. chce pozriet, ci sa to cez vikend nejako posunulo, vcera som sice mala riadnych poslickov, tak dufam, ze som sa uz aspon trochu otvorila. ja som si myslela, ze stvrte dieta pojde lahko a rychlo von a ja budem nakoniec aj prenasat, pritom som neprenasala ani jedno. ale vyvolavacke by som sa teda rada vyhla.
@katty137 tak dúfam, že už máš drobčeka pri sebe, ak ti odtiekla plodovka, netreba čakať na žiadne pravidelné kontrakcie 😉
@20erika07 prečo ti zajtra majú vlastne vyvolávať pôrod? ak je placenta ešte v poriadku, prietoky a mimčo tiež, tak by sa ešte mohlo počkať, či máš zazmluvneného lekára?.. ja som mala prvý pôrod vyvolávaný a vyvolávačky tiež nezaberali, ani EPI som nemala 😝 tak som sa modlila, aby tento pôrod nebol vyvolávaný, čo sa mi našťastie splnilo, tak držím palce aby aj u teba to išlo radšej prirodzenou cestou 😉
@veronikapodolska ak odteká plodovka, nemáš na čo čakať, pekne smer pôrodnica a držíme palce 😉
Pise manzel...manzelka odpociva,narodila sa nam mala princezna Lilien,3200 g a 49 cm... Cas21:47 hod
@katty137 blahoželám veľmi 🙂 malá fazuľka 🙂 veľa zdravicka prajem 🙂
@cerimi77 nemám zazmluvneneho doktora, ja to tiež nechápem,no ráno idem ešte na záznam,bude robiť moja doktorka tak sa ešte jej spýtam či je to potrebné dnes...malej sa aj tak očividne nechce,kope jedna radosť,bruško mi neklesá,ale doktor vravel že je to na spadnutie,aj hlavičkou na vchod nalieha, no mne ani brucho netvrdne ani po námahe. Nepomohlo ani to ručné pootvorenie, tak nerozumiem prečo to chcú silit... A vždy mám všetko ok,placenta bola v piatok stále na 2-3 takže aj to je v poho... Neviem či to môžem odmietnuť aspoň kým budem týždeň po termíne,neviem sama čo mám robiť a som z toho na nervy,som ani zaspať nevedela,teraz som sa snažila na wc sa vyprázdniť,bo už ani včera mi nešlo,tak ani teraz nejde čo som nervózna ☹ a malá v pohodicke, veselo mi podkopava rebro,chudatko, som jej vravela nech ide radšej sama,lebo potom pôjde "nasilu"... Ach... Idem sa teda pochystat, o siedmej príde drahý, tak skocim na ten záznam a dúfam sa ešte všetko zmení...

@katty137 jasne uz to budes mat za sebou, snad to tentoraz neprejde, tak drzim palce 🙂