Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Baby tak mi sa pridávame
11.2. sa nám narodil Adamko, 3400 g a 51 cm. Včera nás pustili domov.
Nemali sme net, takze ani o vas nic neviem, idem si vas prečítať
Všetkým mamičkám gratulujem 🙂
ahojte tak len v rychlosti Lucas sa narodil 13.2 o 7,01 vaha 3040g vyska 47cm porod bol rychly o 5 sme isli do nemocky a o 2h bol maly na svete
@aplless no pekne, a to tuším máme naraz termín.. až na to, že tvoj malinký sa už narodil 🙂
My ešte čakáme.. chystáme sa... využívame čas... snáď stihnem porobiť čo mám v pláne 😀
tak u mňa všetko v poriadku, otvorená len na dva palce... a tak idem čakať ďalej... 🙂 a vám čo to máte za sebou závidieť, že už to máte šťastne za sebou... Gratulujem...
ahojte,
jeeeej, tu sa to kraaasne rozrasta....gratulujem vam babenky k malym pokladikom 😵
ja som dnes bola opat pri primarovi a dnes mi uz vravel, ze to dame sekciou kvoli velkej vahe malej....tak som ani neprotestovala, len som si sama vybrala datum....tak sme sa dohodli na pondelok 24. ze ked uz od zaciatku mam tak stanoveny datum tak nech to tak je 😉 jedine, zeby sa do pondelka nieco poriesilo samo, ale tomu velmi neverim
takze uz nas tu bruchatych zostava par.... 😀 ....prajem vam prijemne stravene posledne dni s bruskami
@matabah aká babizna krásna 😀 tie miery mi nejako ušli 😕 ale je krásna Hanička 😉 pri dcérke som používala espumisan, aj som nechávala poctivo odgrgnúť, inak sa mi do 20min vždy s plačom zobudila, inak som nejako extra neupravovala stravu, v 4m som aj vianočnú kapustnicu jedla a v pohode.. Simonko zatiaľ nemá nejaké problémy, nenechávam odrgnúť, len mám vypolohovanú posteľ do šikminy a dávam ho nabok, vždy po kojení si odgrcne trošku mliečka a to mu asi stačí.. zatiaľ.. inak máte dobré noci docela, Simonko síce spí a papá stále dokola, ale budí sa v 3-4h intervaloch, v noci je to skôr po tých 3h 😕
@veronikapodolska gratulka, tiež pekné miery, veľa zdravíčka a mliečka 😉
@majaon veľký chalanisko, gratulujem tiež, veľa zdravíčka a mliečka 😉
@barcelona94901 som čítala ten článok čo si dávala link, ohľadom toho balenia naširoko, ja som v pôrodnici dostala taký papier, kde bolo písané ako sa starať o bábo, ako dojčiť, čo jesť a pod. a tam bolo písané, že neodporúčajú baliť naširoko v zmysle vyhlášky MZSR, už sme sa tu o tom bavili, stále nájdeš protichodné informácie, ale viem že podľa najnovších info sa baliť naširoko preventívne neodporúča, lebo v pôrodnici robili sono klbikov a ak by bolo niečo v neporiadku, tak by ti povedali 🙂
@matabah bábo stačí kojiť 10-15min, za ten čas, ak je dobre prisaté a naozaj pije tak sa napapá dosť, mne Simon vygrcká skoro vždy trochu mlieka, ale ja ho po kojení, resp. uprostred kojenia balím do plienky a obliekam, nakoľko kakáme nad miskou, tak určite aj vďaka tomu viac grcká, ale Terezka zasa negrckala vôbec a ona bola po kojení tiež v pohode, aj mi zaspala na rukách, ale ak som ju nedala odgrgnúť, tak sa mi do tých 20min vždy zobudila, aby si odgrgla.. inak to píšu všade, že dieťa ak sa nenahltá vzduchu, akože pri správnom prisatí, tak nemá potrebu si odgrgnúť, ale ja myslím, že skoro každé dieťa dostane do seba aj vzduch.. mne sa napr. Simon tak vrtí na prsníku, kým sa nevykaká, stále sa odpája a prisáva, ale len tak napoly, až keď sa poriadne vykaká, potom začne poriadne papať 😉
Babulky kolko nas tu zostalo este celych? Ja mam zajtra termin a nic sa nedeje.....Nepomaha dohovaranie ani prosby, zda sa ze mala ma uz teraz vlastnu hlavu :D Trosku sa bojim tej vyvolavacky. Je to naozaj s vyvolavackou take strasne ako som vsade citala?
@saxxxana ja som ešte stále tu... každú noc sa mi horšie a horšie spí, dnes ma od rána bolí všetko ako pred MS, ale myslím, že stále ešte čakáme... teda dúfam. Nechcem porodiť posledný deň pred tým, ako sa vráti môj lekár, to by bola fakt smola, no uznajte.
@kazunomiya Moj je tiez tento tyzden dakde na lyzovacke v Taliansku, ale vobec by mi nevadilo ak by som to stihla pred prichodom. Uz mi povedal ze ak to nestihnem do 25teho, 26.2 mam nastup do nemocky a pojde to indukciou :(
@saxxxana fuuha tak to ti rozhodne zelam, aby to slo bez indukcie!
Neviem, mne sa to nepaci, vyhanat babatka von skor nez sa pytaju same.. jedine ak je na to nejaky dovod ze uz by im dlhsi pobyt v brusku uskodil.
Ja mam podla poslednej MS termin 11. 2. takze dnes akoze tyzden prenasam... ale v skutocnosti viem s istotou ze termin je az tuto sobotu. Problem je, ze v nemocnici mi to akosi niektori lekari nevedeli uverit, lebo to nemali napisane na spravnom mieste v knizke... tak dufam, ze sa nedostanem do situacie ze to zas budem musiet vysvetlovat... Aj preto cakam do zajtra 🙂
Len tie krce co mam teraz su trosku neprijemne... Co sa da robit, bez nich asi krcok nepovoli... uz mesiac je +- rovnaky - 2cm, otoceny dozadu, zavrety...
aj ja som este nepuknuta 😀 ale citim sa dost pod psa....neviem ci je to vcerajsim vysetrenim, predsa to nebolo nic prijemne aj som zacala spinit, alebo uz nieco zacina....ked sa doteraz nic nerozbehlo tak nech uz pocka do pondelka, ze manzel nemusi robit v robote rozruch a od pondelka ma uz nahlasenu dovolenku
@kazunomiya ja mam termin dobre vypocitany, ale to mi aj tak nepomoze 🙂 krcok uz mesiac mam uplne rovnaky 1,5cm zavrety na 10 zamkov a strasne vysoko lebo malinka sa dole vobec netlaci a teda ani poslickov a ani tvrdnutie bruska uz mesiac nemam. No uvidime, snad to dako zvladneme 🙂
@anaja81 pozeram ze obe sme na tom rovnako v tom zmysle, ze by sme potrebovali do urciteho casu pockat...
Aj ze sa citime nedobre...
Nahrievam si krize, je to trochu lepsie. Dufam, ze zajtra bude aspon nejaka zmena na krcku, nech nemam pocit ze toto trapenie je zbytocne 😀 Uz som roky navyknuta pri prvych naznakoch takychto krcov okolo menstruacie hodit do seba ibuprofen - a to teraz nemozem, hoci pocit je to podobny ☹
@saxxxana mne maly tlaci dole, neviem ci je to vyhra, lebo obcas je to dost neprijemne 😀 neostava nam nez dufat, ze v pravy cas vsetko povoli a bude to postupovat ako ma.
Tiez by som nerada akekolvek vyvolavacky a pod...
inak odporucam tie co ste este neporodili ked budu kontrakcie dajte si horucu sprchu na krize a brusko ulavi sa a urychli porod. mne to pomohlo voda odisla rychlo a vsetka naraz a porod do 5 minut
@kazunomiya @saxxxana @anaja81 Aj ja sa hlasim do klubu stale 2v1. Po nociach ma vsetko boli, ale vzdy to nejako prejde. Zajtra idem k dr., tak som zvedava.
@hulahop to si na tom rovnako ako ja tusim.
Ja idem zajtra tiez k doktorovi, poobede sa mu mam ozvat, tak vecer vam dam tuna vediet 🙂
@kazunomiya @hulahop @anaja81 Tak to nas tu vela uz nezostalo....Snad sa to do tyzdna zmeni...🙂
@kazunomiya daj vediet, ze co. Mne minule povedal, ze uz ma mozno aj nechaju v nemocke zajtra... @saxxxana @anaja81 musime mysliet pozitivne :D ...deti v nas ostat nemozu :D :D
@saxxxana
@kazunomiya
@hulahop aj ja tu este stale strasim, vcera som mala termin a stale nic. 😒 uz ma to cakjanie prestava bavit. bolesti v krizoch mavam poriadne, aj brucho tvrdne,ale na krcku sa to zatial nejako neodrazilo. vcera som bola u dr., zajtra zas, aj na monitor. ale vyvolavacku teda rozhodne nechceem. ak do zajtra nic nebude, idem prevliekat periny, poriadne upratat spalnu a mozno aj nejake okno dam.
@miky132 no a my máme už mesiac pomaly... ešte nedávno som nariekala v nemocnici ako je to na nervy a už malinká tu mesiac vykúka...🙂
@matabah o tom brušku mi hovor včera hečala od pol 7 do pol 1 na cicíku každú hodinu podriemať 10 min a znova.A nakoniec sa o pol 1 naposledy poriadne vyprdkala natreli ešte pupíkom napapala a spala do 6...🙂
ak som dobre postrehla tak po 24.2. ako mam ja termin uz nikto tu nie je...a pritom su tam este 4 dni do konca mesiaca....ja sa celkovo divim, ze som tak dlho vydrzala....syna som porodila 3tt skor a dalsie 3tt pred porodom som lezala v nemocnici tak som nepocitovala taku namahu pocas poslednych dni ako teraz....ale ked som uz vydrzala tolko tak tych par dni ma uz nezabiju 😅 len ked si predstavim co som prezivala po sekcii tak mi je nedobre, ale zatial na to nemyslim a spolieham sa na slova viacerych kamosiek, ze po druhej sekcii to zvladali i po psychickej a hlavne fyzickej stranke lepsie....takze na to najhorsie sa snazim nemysliet a dufam a verim, ze to bude lepsie
Okna poumyvane, pradlo vyprate, vyzehlene...asi idem vysavat alebo zehlit, mam dako vela energie 🙂 A malej sa stale nechce na svet..
@cerimi77 nám o balení na široko ani pol slovka nepovedali,iba poštolky boli na zozname,čo priniest do porodnice a vobec ich netrebalo..v tom článku aj tá váha,to priberanie,že do 120gramov na týžden,pritom my sme tolko pribrali podla ich váhy za den a noc kojenia,to čo vážia či bábo priberá,jeden den odvažili a na druhy den sme boli o toľko ťažšie
dnes naša vygrckala mliečko,aj si teda odgrgla poriadne a v noci bola hore od pol tretej do štvrtej ,teraz dospáva 😝
@majaon krásne meno ,gratulujem
Ahojte,tak pred hodinou som porodila svoju princeznú,3210g 51cm má a veeelmi maminku vytrapila ale o tom pozdejsie

@barcelona94901 aha! už som si to prečítala z toho linku...dikyyyyyyyy 😎