icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

vieraft
18. feb 2014

@20erika07 gratulujeme, uz si to len pekne spolu uzivajte 🙂

vieraft
18. feb 2014

@saxxxana aj ja som uz oprala, aj som vysavala, brucho ma boli, ledva chodim, ale ci sa to aspon uz blizi, tazko povedat. 😒

aplless
18. feb 2014

tu je nas poklad

aplless
18. feb 2014

konecne doma

vieraft
18. feb 2014

@aplless je krasnucky 🙂 . pri kom si rodila? bola si v tych bojniciuach, ze?

jeessie
18. feb 2014

@20erika07 gratulujem 🙂 na trapenie rychlo zabudnes a uz si budete len spolu uzivat kazdy novy den 🙂

lucul
18. feb 2014

@20erika07 gratulujeme a vela zdravicka a mliecka 🙂

anies10
18. feb 2014

@20erika07 tiez srdecne blahozelam, vela zdravicka, mliecka a rychle hojenie 😉

kazunomiya
18. feb 2014

@20erika07 gratulujem... veru dlho ta trapila... ale hlavne, ze uz je tu! 🙂

kazunomiya
18. feb 2014

Baby tak ja som poobede spala, teraz som sa zobudila, je mi trochu lepsie, este to hadam dako dotiahnem do zajtra - o druhej mam volat svojmu doktorovi...
Najhorsie je ze v tomto stave neviem spat, vsetko ma boli ☹ A netusim, kolko to este potrva, ci to nie su len nejake vzdialene poslicky este furt. Lebo mam krce ako pred menses ale ziadna pravidelnost v nich, skor je to take neustale napatie, pomaha na to teplo... Po tomto asi fakt bude porod pre mna vyslobodenim

aplless
18. feb 2014

@vieraft ano taka mlada dr. Bakova sa tusim vola

aplless
18. feb 2014

@kazunomiya viem o com pises rany z porodu su nic ale vydrz ved raz to pride a babo bude pri tebe

kazunomiya
18. feb 2014

@aplless vies co uz je to riadne otravne, uz chytam aj zachvaty nervov, chlapi doma sa nestihaju divit (moj otec a moj manzel)... vlastne ja sa sama sebe tiez divim ze co to stvaram...
radsej by som bola co najviac v pohode a v klude cakala a nie sa nervovat kvoli kravinam...
Aspon fyzicky sa teraz citim celkom OK. Uz sa neviem dockat zajtrajsej kontroly, niekedy vecer by mala byt, uvidime ako sa s dr. dohodneme...

cerimi77
18. feb 2014

@barcelona94901 akože ani mne v pôrodnici nikto nič ohľadom balenia naširoko, to len každá mamina dostala ten papier a mala si prečítať tie základné pravidlá starostlivosti o bábo, ten istý papier som dostala aj pri dcérke pred 2r a teda tam bolo písané, že naširoko neodporúčajú baliť preventívne, ani poštolky nemajú preto na zozname čo si doniesť do nemocnice, v 1m ideme na kontrolu a ďalej sa uvidí, v pôrodnici sme mali všetko v poriadku, ja inak krpca šatkujem a dávam ho do polohy, kde má nôžky naširoko 😀 + budem používať látkové plienky, takže nožky budú trošku viac od seba ako v jednorázovke 😉 Simonko vygrcká trošku mliečka skoro vždy, ale ja prebalujem, resp. dávam plienku novú počas kojenia, alebo po kojení, ale tak nevadí, ak si trochu odgrcne, aspoň ho toľko netlačí a dnes som ho nechala aj odgrgnúť po kojení a sa mi zdá, že je to lepšie, sa toľko neštorcuje ak ho položím do postielky, cez deň mi to nevadí, aj ho nechám sa trošku pojedovať, lebo on si potom uľaví a zaspí, ale v noci sa bojím, aby mi Terezku nezobudil, tak ho hneď beriem na ruky a tiež niekedy potom neviem zaspať... cez deň spí ako dudek, a keď aj nespí, tak tíško leží 😉

cerimi77
18. feb 2014

@20erika07 gratulujem, veľa zdravíčka a mliečka 😉

jeessie
19. feb 2014

baby ako vam papkaju babatka? ta nasa sa vzdy krmi minimalne tristvrte hodinu. najskor tak 20min len tak cmula, prisaje sa, pusti, popuci brusko a tak dookola. a az potom sa "chyti" a poriadne napapa, co trva tiez cca 20min.

cerimi77
19. feb 2014

@jeessie samotné papanie by malo trvať cca 15min, ak naozaj pije tak viac mu netreba, ak sa nechce prisať, tak sa potrebuje asi najskôr vyprdieť, vykadiť, ale zasa zväčša pomôže ak sa napije trochu a potom to kakanie ide rýchlejšie,ale ak má veľa vzduchu v brušku, tak ho potrebuje dať najskôr von aby mohla papať, ak len cmúla a nepije, tak ju odpoj a skús prisať znovu, lebo 20min ak len cmúľa to je dlho, aby si nespravila z prsníka cumlík

aplless
19. feb 2014

ako mame babatka nejak pomenej piseme 🙂

jeessie
19. feb 2014

@cerimi77 no ved ona si tak dva-tri krat cucne, potom poprdka, zase sa prisaje... tiez mam pocit, ze to suvisi s tymi prdikmi, ale neviem, ci je toto zrovna najlepsi sposob, ako sa s nimi vysporiadat... skusala som ju medzitym dvihnut na odgrgnutie, ale po chvilke zase zacne pytat prsnik a vyplakavat. takto to ide dokola a k tomu ozajstnemu papaniu sa fakt dostaneme az tak po 20 minutach...

bambulka12
19. feb 2014

Baby,co robia vase babatka,ked nespinkaju?Miska chvilu kukenka a potom len place a na rukach ju musim vlacit,samozrejme,ked sadnem,rev,tak musime len chodit 😀,spekulantka mala a toto robi pravidelne doobeda a potom vecer a medzitym vacsinou spinuska a ja doobeda nic nestiham,lebo chcem aj upratat,navarit,aj von s nou ist.Vy ste ako na tom?

barcelona94901
19. feb 2014

@cerimi77 dnes sme boli na nožičkách,vsetko ok,za tri mesiace kontrola ,doktor nič a sestrička,že odporuča baliť na široko,ako gramofon to tam opakovala 😀
jáj tuto noc sme mali fajn,neviem aká bude dnešná,pretože sme si pocestovali aj po uradoch a to malinká potom spííí a spííí,prdelku si rada v aute nosí,ako syn 😀 tak uvidíme,či bude spať
prdkanie sa mi zdá o čosi lepšie ,ale ešte sa jedošíme
babyy máte už vsetko pobehané? ja som vyfasovala kopec papierov ,možem vyplnať a dať si potom
tour de nervy 😝
bambulka naša ked je hore vyžaduje si pozornosť nás vsetkych 😀 na rukách,hore dole,ked leží to isté,ja nestíham naraz nič,vsetko na etapy a aj som teraz rada,že je medzi deťmi taký rozdiel,že drobec sa aj prihovára,zabáva ju,ked niečo potrebujem,,aspon na weco skočiť 😀 a už máme o niečo vacsie pauzičky medzi kojením ,tak snad sa zlepšujeme

barcelona94901
19. feb 2014

@jeessie to sa mojka , 🙂

aplless
19. feb 2014

@barcelona94901 mne vybavil vsetky papiere muz uz len na socialku na ten prispevok za mesiac a rodinne pridavky poziadat inak vsetko mame poistovnu rodny list atd. dnes bol u nas dr. na kontrolu v stredu ideme na poradnu inak sa mame fajn. maly papa a spinka troska sa pomrvi zatial je dobre dufam ze mu to vydrzi., inak aj ja som rada ze mam dceru vacsiu strasne mi pomoze ked nieco treba poda mi aj maleho popestuje do obchodu mi ide pomoze doma upratat maju teraz prazdniny jarne tak je doma

jeessie
19. feb 2014

@bambulka12 no nasa tyzdnova este dokopy nic. ked sa preberie, tak chvilku len kuka, oci puci, ustocka spuli, ale to jej vydrzi tak par minut, potom sa ohlasi. a ked sa napapa, tak bud place kvoli prdikom, alebo zase tie ociska vyvaluje, kym nezaspi, ale to tiez trva len par minut, lebo ked brusko nehneva, tak hned po papani zaspinka...

jeessie
19. feb 2014

@barcelona94901 @aplless no mne tiez s papiermi pomaha manzel. dala som mu zoznam, na ktory urad ma ist co zistit, doniesol papiere dom, tak som povyplnala a teraz zase pojde pozanasat. no a tiez o mesiac budeme riesit prispevok na babo. ozaj, neviete ako je to s pridavkami na deti? to tiez az po 28dnoch, ci to si hned mozeme poziadat?

aplless
19. feb 2014

pridavky si mozes hned poziadat
@jeessie

kazunomiya
19. feb 2014

heh heh baby takze vsetky uz o babatkach 😀
este nas tu je par ktore este maju babatka v brusku... ja zatial tiez.. momentalne cakam kym dostanem sms ze moj doktor je uz dostupny na mobile a volam mu - dnes by som mala ist k nemu na kontrolu tak neviem... cakam kym sa mu bude dat dovolat.

bambulka12
19. feb 2014

@barcelona94901 ja mam syna teraz choreho,tak k malej sa nemoze ani priblizit,aj ho to hneva,ale je z nej uplne na makko,ked prvy krat spustila taky silny plac (vreskot),tak syn sa na tom strasne bavil,ze taka mala a taky hlasisko ma 🙂.Inak uz dnessom si s nou aj ja poplakala,chudatko,tak mi jej je luto,ked placinka,ona tak zlatunko tu hubenku malu pokrci 🙂.
@jeessie no to aj nasa bola taka,len teraz asi treti den je taka ukricana 🙂

saxxxana
19. feb 2014

@kazunomiya a ides len na kontrolu ci nastup do nemocky? ja mam termin dnes ale citim sa jak na zaciatku 9mes- proste stale nic, ani ma nic neboli nepichá, netlací. A dost ma to hneva 🙂

kazunomiya
19. feb 2014

@saxxxana na kontrolu idem, ale nakoniec sa to posunulo este o jeden den na zajtra - idem na kontrolu do doktorovej sukr. ambulancie .. termin upraveny podla realneho stavu mam v sobotu takze snad ma necaka hned hospitalizacia, hadam az ked sa nejak dlhsie nic nebude diat...
Vcera mi bolo kadejako a dnes zrazu nic, akurat ma prehana, ale nic ine sa nedeje, tak to vidim tak ze zatial sa nic nekona.
Do tej soboty budem asi este pokojna a potom uz asi vyrazne znervozniem.. uvidime 🙂