Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@aplless 😀 cica stráži bábenko 😀
@saxxxana @kazunomiya takze my 3 tu este strasime s bruskami 🙂
@jeessie a tých prvých 20min si aj poprdká alebo vykaká aspoň? Simonko tiež nevie nejako normálne papať, ak ho tlačí, ale našťastie mu to netrvá tak dlho, nám sa skôr stáva, že on si po chvíľke pitia hodí šlofíka 😀 nedá sa ani zobudiť, dám ho do polohy na odgrgnutie, tam sa preberie a hneď sa začne jedovať že, kde má prsník 😀 potom sa už zväčša chytí a napapá sa poriadne.. a keď sa neviem/nechce prisať, tak to viem, že bude kakať, musí sa povrtieť, potlačiť a potom to ide...a ako často sa kojíte?
@bambulka12 simonko nemával prvé 2t skoro žiadne bdelé fázy, bol hore, len keď kakal a papal, na prse mi zasa zaspal a ťahal do ďalšieho kojenia, takto stále dokola, každé 3-4h hore na papanie a zasa spánok, teraz posledné dni už má občas aj bdelú fázu, ale ak je napapaný a vykadený, tak mu našťastie nič nechýba a len si leží v postielke s otvorenými očkami, minule som na neho chodila pozerať a bola tam takto skoro 2h 😕 ale to čo popisuješ, to som zažila u dcérky, tiež som nevedela čo s ňou, ale možno to bola aj chyba, že som ju hneď brala na ruky a chodila som s ňou, lebo potom tiež iné nechcela a večer keď mala ísť spať na noc, tak to nepomáhalo už ani nosenie na rukách, aj tam plakala a mala riadnu výdrž, sme sa pri nej s drahým striedali až do 1-2h v noci a to bolo fakt na mašlu 😝 potom sme tomu spravili rázny koniec, lebo to sa fakt že nedalo takto, dali sme postielku preč zo spálne, ukladali ju skôr spať, a teda prvý večer sme ju nechali aj plakať, nebrali sme ju hneď na ruky, len som za ňou chodila, pohladila, ukludnila slovom a išla preč, takto som za ňou chodia možno každých 5min, vydržala nastriedačku plakať asi 2h, možno aj viac, ale vydržali sme, že sme ju nebrali na ruky, na druhý deň plakala už len nejakých 15-20min a na tretí deň už zaspala pekne sama, bez plaču, bez rúk, bez nosenia a docela rýchlo.. a odvtedy sme nemali problém, nemala ešte ani 2m, spala sama vo svojej izbe, ja som ju dlho kojila, takže pred nočným spánkom sa stalo, že mi aj zaspala na rukách, ale len som ju prehodila do postielky a spala ďalej, viac sa mi však osvedčilo, ak išla do postielky bdelá, že nezaspala na prse, lebo ak zaspala, tak sa zvykla po hodine zobudiť, ako keby nevedela kde je čo je, lebo tú fázu čo som ju dávala do postielky ona prespala a neregistrovala ju, takže potom som sa ju snažila vždy trochu prebrať, aby vedela, že ide do postielky spinkať ... a na zaspávanie som používala také svetielko-projekciu na stenu so zvukom mora, samé sa to po 12min vyplo a to jej púšťam vlastne dodnes 🙂
@barcelona94901 tak to teda nechápem, to sestrička ordinuje alebo doktor? ak je všetko v poriadku, tak netreba baliť naširoko, ani preventívne nie, len je pravda, že na túto vec majú ešte aj mnohí lekári odlišné názory, ale netreba sa čudovať, keď len donedávna do nich hustili, že treba baliť naširoko, nie každý sa dokáže prispôsobiť novým veciam... ja som pri dcérke tiež nemala žiadne problémy s klbikami a nikto mi nekázal baliť naširoko... ale ja som dosť šatkovala vo vertikálnej polohe, tam sú nožky od seba fixované a používala látkové plienky, tak trochu sme tie klbiky mali širšie 🙂 ... a ako som písala vyššie, Simonko je spachtoš riadny, prvé 2t skoro stále len spal a papal dokola, nebol skoro vôbec hore, a teraz keĎ aj je hore, tak si ticho leží v postielke, takže ja kebyže mám len jeho, tak sa doma fakt že nudím 😀 😀 😀 a úrady máme pobehané, skoro všetko pobehal drahý, trvalý pobyt, zdravotná poisťovňa, sociálka - tam dať prihlášku, odovzdať RL, + aj kvôli nemocenskému poisteniu, dôchodkové sporenie, doktorka bola u nás na druhý deň a na poradňu ideme až 3.3., to už budeme mať dožitých 28dní, potvrdí mi papier a môžeme ísť na úrad práce si povybavovať všetky tie príspevky pri narodení dieťaťa... tam ešte tiež odovzdám RL a dám papier zo sociálky, že poberám materskú, že mi už netreba rodičovský platiť 😉 ... ale mali sme to pobehané veľmi rýchlo, my bývame v centre mesta a všetky úrady mám len na skok od domu 😉
@kazunomiya ako si na tom s epi-no?
@cerimi77 uspokojivo - dala som max. 31cm... snazim sa cvicit kazdy den ked ide, v dvoch seriach za sebou, zda sa mi to celkom sikovne, verim, ze to pri porode bude poznat 🙂 Az sa mi nechce verit ze mi to tak dobre islo nakoniec...
@hulahop @saxxxana @kazunomiya ešste stale som tu aj ja 😒 . dnes som bola na poradni, na monitore ani naznak kontrakcii, ale ked ma pozrel, povedal, ze branka na prst priechodna, ze to uz porodim hadam do vikendu. ak nie, tak v pondelok nastup do nemocky. ☹ tak upratujem, umyvala som kupelku, wc, prevliekam periny, vecer sa este hdam mm posnazi a uz nech sa to spusti, lebo som uz totalne na nervy, aj z tych telefonatov kazdeho, ci este nic a co este robim doma a pod.
@kazunomiya určite to bude poznať, 31cm je super, tak už len aby ten pôrod už prišiel, že?
@nrmajky vitajte doma 😉
@vieraft tak nech sa to radšej do víkendu spustí samé, držím palce 😉
@vieraft no ja som zvedava na svoj nalez zajtra, velice... lebo uz mesiac sa nezmenilo nic... ty mas kedy termin?
tie otazky su otravne, mne skor ludia pisu nez volaju, od niekoho to potesi, ale vacsinou ma hneva, ze furt musim odpovedat... mozno je to na mne aj poznat ze sa mi to nepaci 😀
zato niektori ludia povedali nech dam vediet ked to pride aby na mna mohli mysliet tak to je take mile 🙂 len si urcite v tej chvili nespomeniem ktori to boli 😀 😀
@vieraft
@hulahop
@saxxxana
@kazunomiya aj ja som zatial kinderko.....a dnes mi asi zatka odisla, ked to bola ona...tak uvidim ci vydzim do pondelka, alebo sa to rozhybe skor
@cerimi77
@sonulka81 no,už je to s tým bruškom lepšie..klop klop klop....len akurát neviem,či dobre kojíme,dnes som mala menej naliate,ale zas od včera poobedia pýtala častejšie,tak asi preto...no ked kojím z lavého,mám ho trochu vačší a vtedy sa mrví ako šlak,a má nervy,aj ho pustí a kopcuje nohami...neviem prečo to tak je,či tam je slabšie...ked si vytlačím,je také priesvitnejšie...
ale pojdeme laktačnej poradkyni nech sa kukne,či dobre prikladáme...ale dnes sme vážili a mame naspat porodnu hmotnost...tak hádam ok...
a pupík natieram už preventívne 3krát denne...aj to sa mi zdá lepšie...
aa inak dr. v nemocke mi vravela,že sa mám pripravit na to,že bude aj laktačná kríza,ked bude mat 1-2 dni menej mlieka.. 😖 😖 😖 ...možno je to práve teraz..no prikladám poctivo...
@cerimi77 strasne dufam, ze sa to spusti, vyvolavacky som zazila uz 2 a teda nebolo to bohvieco 😒 . aj teraz ma dost bolia krize, aj brucho, ale nie je to nic pravidelne, skor trvale.
@kazunomiya termin som mala uz v pondelok, ten nalez sa meni strasne pomaly, pri predchadzajucich porodoch som bola posledny mesiac na 2cm otvorena, strasili ma predcasnym porodom a teraz som po termine ledva na 1cm. ale dnes dr. povedal, ze to uz porodite, uz to hadam pojde do vikendu.
@anaja81 no ja myslim, ze do pondelka uz nevydrzis, ak to bola zatka. a potom co? cisarsky , ci nechaju ta skusit normalne?
@vieraft ja uz som objednana na pondelok na sekciu....a keby sa to nahodou spustilo skor tak si myslim, ze tiez ma len na sekciu budu tahat, lebo hned v pondelok ma primar poslat na tu ARO konzultaciu co treba mat k preoperacnym vysledkom, ze keby nieco....tak len z toho som usudila, ze ma budu sekat tak ci tak....ale mohla som sa opytat, lebo v tom "soku" ze uz mam urceny datum sekcie som zabudla
@matabah keď máš naliaty prsník, vtedy si ho bábo nevie dobre chytiť, nevie uchopiť do ústočiek celý dvorec a môže sa aj kvôli tomu jedovať, alebo môže byť prudký tok mliečka, ktoré nevie o začiatku rýchlo spracovať, niektoré deti zasa preferujú jeden prsník, proste jeden majú radšej 🙂 .. ale aj predné mliečko je dôležité a má svoj význam, práve v prednom mlieku je najviac ochranných protilátok, zadné mliečko je zasa sýtejšie, ono ani nie je tak dôležité sa zaoberať, či pije dieťa predné alebo zadné mlieko, dôležité je aby pilo, lebo byť prisaté, ešte neznamená, že dieťa aj pije, ak dieťa nepije, iba cucká, tak nepije žiadne mliečko, ani predné ani zadné, potom už len sledovať, aby "vypilo" celý prsník, ak už nepije, tak potom treba stláčať prsník, aby vypilo aj to zadné mliečko a až potom, čo nepije aj po stláčaní, môže sa ponúknuť aj druhý prsník, ak priberáte a dieťa je spokojné, neplače, tak by malo byť všetko ok 🙂 ale ak si nie si istá, tak návštevu laktačnej poradkyne odporúčam, lebo správne prisatie je alfa omega celého dojčenia, od toho sa odvíja nielen priberanie a spokojnosť bábätka, ale aj problémy s prsníkmi, bradavkami a pod., na tú laktačnú krízu sa fakt treba pripraviť, ale určite nie tak, že si kúpiš "pre istotu" krabicu UM 😀 😉 .. ja som pri dcérke laktačnú krízu nemala a inak som ju ani nijako doma nikdy nevážila, jediné váženie bolo u doktorky na poradni 🙂 ja si myslím, že ak je dieťa spokojné, tak sa vážením netreba nejako zaoberať, zbytočne to mamičku len vystresuje 😉
@vieraft viem, čo to je vyvolávaný pôrod a aj preto moc držím palce, aby to išlo radšej pekne prirodzene, hádam už to nebude dlho trvať, keď už máš takéto bolesti 😕 aj keĎ ja som takéto predpôrodné stavy nikdy nezažila, ja som obidva pôrody mala také, že mi z ničoho nič, bez výstrahy len odtiekla plodovka 😕 a to 2-3t pred termínom 😉
@anaja81 @vieraft
@hulahop
@kazunomiya
Tak ako babulky? Co nove na vysetreniach? Daky pokrok? Pochvalte sa 🙂 Alebo dajte daku radu ako vyhnat mimco z bruska 🙂
@saxxxana Ja som noc prežila (najviac sa bojím noci, budím sa a býva mi všelijako)... Malý bol chvíľami dosť nepokojný... od rána ma naďalej preháňa a tak vôbec, myslím, že sa pôrod chystá, ale ktovie, kedy nastane. Poobede mám kontrolu, tak uvidíme, čo sa tam ukáže.
čo sa týka vyháňania, ja idem zatiaľ iba ďalej upratovať, piť čaj z malinového lístia a alchemilky, potom po kontrole sa rozhodnem, či nasadím nejaké drsnejšie metódy 😀
Hlavne dúfam, že tých nocí už veľa nebude, toto sa mi nikdy nedialo, ale normálne sa večer bojím ísť spať, čo bude...
@saxxxana @anaja81 @vieraft @kazunomiya Zdravim 🙂 Vsetko po starom, zatial ziadne vyhanacie metody nezaberaju 🙂 Maly ma pevne nervy 😉
@cerimi77 no,aj laktačná mi povedala do telefonu,že to može byt klučové,to správne prisatie a vyrieši to všetky problémy...tak dufam,že zajtra bude mat na nas čas....dnes v noci sme zase plakali do 1 hod..:(..ale evidentne to bolello....a už sa nám začína kakat pomaly praženička..🙂
inak je kludná,dobručká,len niekedy to bruško noooo...ale už aj lepšie grgáme vašinou..si už odgrgne🙂
diky za tvoje rady,rada si prečítam,som potom spokojnejšia,aj sa uistujem či robíme správne,ale tak viem,že je to aj individuálne u každého...no približne rovnaké🙂
určite nebudem kupovat umelé mliečko...vydržíme...aj nejakú krízu...a čo hovoríš na ten fenyklový čajík...??od 1.týždna...silno rozmýšlam,či je davat už sem tam z neho cucnut,alebo nie,ked dojčíme....možno by som skúsila trošičku pred večerom..možno by to bolo lepšie...???
@hulahop @saxxxana @anaja81 @vieraft @kazunomiya ahojte, u nas tiez nic nove, v noci som nemohla spat, otrasne bolesti v krizoch a nakoniec nic z toho.
@kazunomiya ja myslim, ze ti to uz coskoro zacne, telo sa niekedy same takto zacina cistit a je to predzvest porodu.
uz mi asi svitori, pisem aj sama sebe 😕
@vieraft baby držím palce
@matabah pokial kojis caj nedavaj malej zbytocne jej pokazis brusko staci jej prevarena voda cista. u nas bol vcera dr. na kontrolu tak tiez mam sa vyhybat granulovanym cajom radsej sackove tie su lepsie a ja pijem vela toho pre kojacie matky a rascovu polievku tak malemu nic netreba. a pokial mas problem s prisatim radsej si odsaj a malej daj svoje mliecko ak sa da vyhni sa umelemu.
mne tiez vcera troska vymyslal nevedel sa prisat inak s tym nemal problem ale asi som maly plny cicik tak som troska odsala odssavackou a potom sa pekne prisal

@bambulka12 no ja mám obavy z toho,či chripku nedovleče zo školy,zatial klop,,,klop