Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Baby chcela by som sa vas spytat kedy prebalujete pred alebo po papani. Lebo v porodnici hovorili pred, ale moj maly mi potom pri papani nakaka a ked ho necham tak zaspat tak s mi potom budi lebo nema cistu plienku.a ked zas po papa i mu dam vtedy zvykne grckat a sa zobudi. 😒
pijete alebo ste pili ten ostruzinovy caj???
@nadanka hej, pijem.. ale neviem, či to funguje 😀
@bea00 len som zabludila sem do skupiny.. Ale ja som malú prebalovala len keď bola pokakana, aby jej to nevystipalo ritku.. Alebo keď jej vadila pocikana plienka. Ale väčšinou to bolo po kojeni.
@kazunomiya povies mi ked porodis ok?? 🙂
@nadanka mne ho tu ktosi radil, ze na privolanie porodu, to by som ale asi porodila uz v 36tt ci odkedy ho pijem...
Ahojte baby,tak mám troška čas,tak v skratke popíšem. Takže minulý pondelok ma prijali na rizikovku a na 3cm otvorená ale žiadna činnosť maternice,, v utorok sa to nezmenilo,tak O pol ôsmej mi dali klystir, a okolo deviatej Infuzku a začali vyvolávať...bolesti začínali skoro,ale som sa stiahla na 2cm hodinu potom. Bola som zúfalá z toho,bolesti silneli, stale na pásoch a na infuzke, každú kontrakciu mi kazali v stoji predychat na mieste... Vodu mi pichli okolo desiatej ale neodtiekla celá naraz... Otvárať som sa začala po štyroch hodinách utrpenia,cca pred jednou...bolesti už boli neznesiteľné, ani predychavat som už nevládala,najradšej by som rozkopala steny vtedy... Ležala som stále na pásoch,bolo mi zle,od rána som nemohla jesť ani piť... Okolo 13.40 prišla taká kontrakcia že som začala tlačiť na posteli,už som kričala od bolesti,pôrodná asistentka nevedela či ma budú skoro rodiť na posteli alebo čo,rýchlo nosila veci,ale nakoniec ma preniesli na sálu,mňa už ani nohy nedrzali, museli mi pomôcť,a len čo mi priviazali nohy došla tá posledná neskutočná kontrakcia,a na tú jednu som malú na 3nadychy vytlačila,bolo to také rýchle že nestihli ani nastrih, potrhala som sa po zadok,aj šitie som veľmi cítila,nestihlo mi to ani strpnut pri pôrode...tak o 13.50 sa mi narodilo moje dievčatko,ale ešte aj po vytlaceni som predychavala tu kontrakciu taká bola silná...dali mi ju hneď na brucho,nádherný pocit,pri malom som to nezažila... Bola taká krásna,čistá,hladucka, nevedela som sa jej nabazit... Ale to všetko predtým je pre mňa traumou, to boli úplne iné bolesti ako tie spontánne. Šitie ma bolí doteraz dosť,no co uz... V nemocke som to mala stále na vzduchu,ani som veľmi nekrvacala,minula som len balík vložiek,stale som bola hola keď to bolo možné,cikat len do sprchy,tú sme našťastie mali na izbe... Potom prišiel bohužiaľ problém s kojenim, mala si nikdy nechytila aj dvorec,nevedeli sme to,detská bola nepríjemná,sestrička len jedna ochotná poradiť,ale nikto mi nepomohol naučiť ma to aby si chytila aj dvorec,takže bradavky dokusane,už som plakala od bolesti,malá mala skôr cumel z nich... Tak mi doniesli klobuciky, prišla úľava,malá sa konečne najedla. Bradavky som osetrovala, celkom sa začali pekne hojit, a keď sa vyhoja úplne tak skúsime odznova to prisatie, raz sa nám to podarilo doma,ale mám zápal na oboch prsnikoch, tri dni v teplotách a zimnici som bola,tak asi sa mi cez tie rany dostala infekcia od bábätka, ale túto noc už lepšie,jeden je už skoro ok,už ma ani tak nebolia,aj odsavam,a častejšie malú prikladám. Tak baby,takto sme my na tom... Inak je malá krásna,zlatá,spala by cely deň ale potom v noci nespí tak jej V tom zabranujem kus cez deň...Drzkajte sa,užívajte si drobcekov 🙂
@cukrik580 cukricek,mne v nemocnici povedali,ze ten pupcok sa moze hojit aj tym , ze po odpadnuti bude trochu krvacat,mne napriklad povedali,ze na pupok nemam davat vobec nic,ziaden lieh nic a hoji sa pekne,tak nebudem maleho trapit,tak uviim
Inak gratulujem,k vahe,ja som v nemocnici nechala tak 5-6 kg a nemyslim,ze som nieco dala dole doma,nemam tu vahu tak netuim,ale tatinko nam kupuje same mnamky tak uz sa tesim,ked budem na nakupy chodit ja,lebo on v ramci strasnej snahy mi s chudnutim nepomaha a neuvazuje nad tym co kupuje 🙂
mmoj sa pose..ie pocas kojenia takze pred kojenim uz ani neprebalujem doma ju jeden cicik potom prebalim a dopapa druhy. Inak uz druhu noc je taky nepokojny vecer okolo 22 sa zobudi a mrvi sa a len by cical neviem ci je hladny ci ma krce alebo co mu je potom o 2 zaspo pekne na tri hodnny potom sa napapa a spi dalej do rana aj cez den pekne spinka
@cerimi77 nedá sa neodsávať, zatvrdnú mi prsia, malá to nevie spapať, glve z toho, bolí ju bruško, tečie to ako strhané... odsávam úplné minimum, ke´d bude viac papať, budeme už stíhať, ale musím to dať preč, inak by sme iba plakali, skúšala som to hneď od začiatku neodsávať, malá má hrozné problémy s odgrgnutím, takže sme len plačkali a prdeli a grcali dokola...
Hej, písala som hneď z pôrodnej sály, teda manžel 🙂 v mojom mene 🙂 Máme od 16.2. malú Lilien, 3200 g a 49 cm... po odtečení vody sa narodila za 6 hodín... pôrod proti prvému oveľa bolestivejší, ale šup lup, chvalabohu 🙂 mám len 3 štychy, takže sa hojím rýchlo 🙂 ideme papať, keď tak napíšem zase neskôr 🙂
Ahojte maminky,chcela by som sa spytat tych co mali sekciu ,v poslednych dvoch dnoch pocitujem bolesti pri vstavani v mieste rezu,alebo vajecnikov ( neviem to presne definovat ) mam take pocity akoby zastavene vetry a celkovu bolest,akoby "plyny" sice von sli ale v poslednej faze akoby sa vstrebali a neopustili telo, tak neviem co sa deje,ci vydrzat,zeby som nachladla na vajecnikoch tak sa len drzat v teple,alebo ist k lekarovi,ale ktoremu?obvodnemu?gynekologovi? Prepacte,ze pisem tak otvoreno,no mam trochu strach ☹
Babule ja sa idem dneska posťažovať na toho môjho malého lenivca... pila som korenené čajíky, ostružinu aj alchemilku, upratala som celý byt, oprala asi 4 pračky, pochodila s manželom nákupné centrum (peši tam a naspäť), ešte aj po schodoch som na piate vyšla... a NIČ! Mám dnes síce trochu výraznejšie poslíčky, ale inak nič... ešte skúsim spoluprácu s manželom...
A zajtra snáď budem umývať okná alebo čo...
Keď ja by som nás oboch resp. všetkých troch rada ušetrila toho vyvolávania vo štvrtok... ☹
@cerimi77 uz nam dnes odpadol po kupkani 🙂
@biba never tomu ani ja necitim ze by som zhadzovala ani to nevidim len vaha mi to prezradila 😀 a ten lieh ho neboli len studeni 🙂
@biba mne sa to tiez stalo s tymi prdikmi...a vies kedy?ked sa mi chce cikat a nemozem ist...lebo kojim alebo niecco...a idem potom a vtedy...pisem jak madar snad chapes...
@katty137 aha, tak preto som to asi nepostrehla, že si to nepísala ty, tak veľká gratulka ešte raz a teda si sa zastrájala, že budete menší ako my 😀 😀 😀 a s tým odsávaním, tak jasné, trošku treba ak sú takéto problémy, veď aj ja som si odsávala asi 2 dni, čo sa mi naliali prsníky, ale len rukou vždy pred kojením, inak by chudák ani prso nemal ako chytiť do úst, lebo megatvrdé a plné a boleli jak šľak, na bok ľahnúť si bolo nemožné, ale odsala som si fakt len trošku a behom 1-2 dní sa to pekne upravilo... tak pôrod si mala podobne ako ja, rýchly, bolesti pôrodné som tiež viac prežívala nakoľko som teraz nestihla úplne odpadnúť 😀 😀 😀
@20erika07 veľmi ma mrzí, že si mala nakoniec vyvolávaný pôrod, presne viem čo si prežila 😔 ale pri maličkej rýchlo zabudneš 🙂 ja inak stále nosím vložky, stále trošku krvácam, a to sme viac ako 3t po pôrode, ohľadom prisatia odporúčam pozrieť stránku mamila.sk , sú tam videá, názorné ukážky ako docieliť správne prisatie. moc moc držím palce aby sa vám to podarilo a aby si sa rýchlo zotavila po pôrode 😉
@nadanka myslím maliníkový čaj? ja som poctivo pila aj pri prvom pôrode aj teraz, neviem či aj to pomohlo, ale obidvoch som rodila skôr, 2-3t pred termínom 😀
@bea00 hej, v pôrodnici radia, pred kojením prebaľovať, ale mne to tiež nedá ho nechať v tom pokakanom, aj keĎ si myslím, že by sa na to nezobudil, lebo niekedy som ho počula ako naložil do plienky, keď som ho už uložila na spánok po kojení a spal tie svoje obvyklé 3h ako vždy, takže nakakané mu evidentne nevadilo 😀 inak v pôrodnici hovorili, že ak je dieťa čisto kojené, tak taká stolica mu riťku nevyštípe... ale teda mne to nedá, my aj tak kakáme nad miskou, takže ja pred papaním, dám dole plienku a počas kojenia, kedy zvykne kakať, ho držím nad misku a tam sa vykaká, potom dám čistú plienku a ešte prípadne pokračujeme v kojení a tiež vygrcká niečo, ale to myslím by vygrckal vždy.. mne sa inak skôr zdá, že sa jeduje vtedy, keď chce kakať, vtedy sa začne pučať a krútiť a plakať a keď sa vykaká, tak je už dobre, už zaspáva 🙂
@cukrik580 ako písala @biba už sa veľmi neodporúča s liehom pupček potierať, aj keď mne to v pôrodnici kázali a aj sestrička od mojej pediatričky, s tým liehom som šetrila a nemáme žiaden problém 🙂 ... a váha, ja som nechala v pôrodnici 10kg, ale ďalších 10kg som si doniesla domov 😝 čo sme doma išli už 3kg našťastie dole, ale už som 8dní na macingovej 🙂
@cerimi77 aaa sak myslim ze ten lieh nemoze uskodit...a teda keby si videla co dokaze pri prebalovani 😀 raz mi strcil ponozku do hovienka a potom sa tak mixoval ze si ju obtlacil na svoj cicik 😀 takze myslim ze u nas je dezinfekcia opodstatnena 😀 trdlo male...a ked sa jeduje na nieco tak si dupka nozickou 😀 vcera sme mali vaznu debatu o tom kto som a co si ku mne moze dovolit lebo ma kopol do brucha...som mu povedala ze tentokrat mu odpustam ale viac nech sa to neopakuje...no keby ste videli ten uuuuusmev od ucha k uchu 😀
@majaon ahoj,ty si písala,že večer dokrmujes BEBOU...prečo vlastne?a ako z flaše? pýtam sa,lebo mám pocit,že máme málo...včera bol koncert večer ako šlak,a skúsila som odsat,no mala som ozaj len 10 kvapiek..tak sme jej to dali a potom doriešili vodou,lebo som už nevedela dat rady.....rozmýšlam,že budem pýtat od dr mlieko aspon na ten večer,alebo neviem ako to riešit,,,prikladám stále,ked pýta,snažím sa,ale ked je poobede už vyhladovaná..a včera to tak bolo takmer celý den,večer to už bolo riadne..
@cerimi77 no, ved ja jej dostriekavam mliečko....odkedy sme boli u laktačnej,tak pýta tak často...poobedia hlavne...skúšam aj homeopatiká,čaje mám,vela pijem,papám...včera večer len pýtala,pýtala skusila som odsat a bolo 10 kvapiek....vypila to,dala som jej potom vodu,už som nevedela čo s nou....a prespala od pol2 do pol7 ráno..teraz som už mala plné prsia,napapala a buvka dalej...len takto je to už odvtedy,od piatku,že poobede a večer len pýta a pýta....a ja len prikladám,no snažím sa...dnes rozmýšlam,že zavolám dr,nech mi dá nejaký dokrm...neviem čo s tým iné...nechcem s tým prestat,a budem dojčit,pokial to pojde...aj priberá pomaličky,vidno to na nej,tak neviem...
a ešte to,že z lavého prsníka,ked pije často,ked ho nenechám aspon 2 hodky odpočinut,tak má v nom páli,štípe atd...aj pri dostreknutí je to bolestivé...ked si oddýchne,tak to zase ide...dúfam,že sa netvorí nejaký zápal...ráno bol aj tvrdší,teraz už je lepšie,jak vypila z neho...stačil jej zatial len tento lavy a spinká...
@cukrik580 lenze ja tom mam celkovo pri vstavani z postele sedacky,ako v nemocnici po operacii,proste ked sa idem zapriet do noh tak idem cez bolest,ale tak ma napadlo,ze to moze byt aj z toho,ze nemam takmer ziaden pohyb,budem si musiet naordinovat cvicenie doma, aby som sa celkovo rozhybala 🙂
Dievčatá tak my máme dnes mesiac🙂neskutočne to letí..
@cukrik580 úplne viem ako sa cítiš, mňa stále zrádza môj chrbát takže večer už sa cítim tak zle a bojím sa ako to bude keď bude väčšia a bude mi dávať viacej zabrať:(
@cerimi77 tvoje príspevky ma niekedy dokážu tak potešiť🙂som rada že existujú ešte stále také mamičky ako si ty. Stále viac sa stretávam s takými že sa veľmi rýchlo vzdávajú aj v robote ma to vždy tak zamrzí že človek sa veľmi snaží a oni vôbec nebojujú o to dojčenie.Ma teší ako sa tu snažíš babám pomôcť a to s tým koncentračným táborom to máš neskutočnú pravdu. Samozrejme viem že sú aj také čo sa snažia a nejde to ale aspoň sa snažia @matabah neboj bude aj lepšie ak ti laktačná pomohla skús to chvíľu skúšať a keď to nepôjde skús jej zavolať opäť.Ja by som ti rada pomohla ale takto nadiaľku neviem v čom je problém,ono sa veľa krát stačí naozaj uvoľniť, ukľudniť ,oddýchnúť si vyspať sa a keď veľa piješ, tak čo viem že naozaj pomáha je vinea, matyšák, čierne nealko pivo( s toho sa mi naozaj nalievajú prsia)a keď už ani to tak potom existujú tie prípravky ako napr: more milk čo kúpiš aj v lekárni.
@biba neboj o tebe vôbec nepochybujem že sa dáš dokopy rýchlo🙂
tým čakajúcim prajem aby sa ich bábätka konečne umúdrili a tým čo svoje poklady majú prajem veľa radosti, síl a trpezlivosti!🙂)priložila by som aj ja pár fotiek ale neviem ako sa to sem dáva:(?
@cerimi77 tak tak asi nejak tak to je všetko 🙂 tiež sa snažím čo najmenej odsávať, včera cez deň sa podarilo ani raz, to bol úspech ako hrom, ale noc bola hrozná :( zase som musela, prsia tvrdé, nemohla som ani ležať ani nič, tak pred kojením som musela, nedala by to ani do pusinky... ja neviem, to sa fakt najviac tie prsia nalievajú vnoci? a aké sme začali mať problémy s bruškom, to ani nehovorím... to bolo včera plaču, potom to nejak prešlo, po asi 3 hodinách nekľudu a plačkania... no desné... staršia bola úplne rovnaká, po týždni som staršiu musela dať preč z perinky, čo sa nemohla v nej pozgrčať, Lili som včera tiež vytiahla a spinkala len v podkove... tak sme preč z perinky...
Baby, viažete detičky naširoko?
@katty137 my plačkáme tiež od bolesti..od začiatku ☹
a mlieko je neviem kde....od hladu už plače aj doobeda,nielen večer....je mi to velmi luto,ale snažím sa...aj priatel...to je podpora,ale chuda,už aj on má dost...
včera sme skúsili nahriatu plienku na bruško.....mám pocit.že to bolo jediné,čo zatial ako tak zabralo na chvcílu...a každý sa čuduje,že to mávajú len chlapci.... 😖
zatial nebalíme na široko,príde kartička poist. a pojdeme na nožičky,tak uvidíme...
@katty137 My nebalíme,preventívne sa nemá pokiaľ nemáš v rodine nejakú dyspláziu alebo pokiaľ malá nebola kp.Máme už absolvovaný ultrazvuk a chvalabohu je všetko v poriadku. Ortopéd Kusin, ktorý je v tomto odborník tvrdí že preventívne sa nemá baliť, že to môže aj uškodiť. My používame síce látkové plienky takže malá je v podstate ako naširoko ale odobril nám to.
@sonulka81 to že máš mäkké prsia neznamená že v nich nie je mliečko,neboj sa🙂pokiaľ pije, kaka ciká tak je dobre🙂
@matabah brušká trápia aj dievčatá neviem prečo tvrdia že len chlapci🙂a naozaj plače od hladu?lebo vieš deti neplačú len keď sú hladné aj to je mýtus.Deti plačú keď sú pokakané, pocikané bolia ich bruška, je im zima alebo teplo alebo sa len potrebujú pritúliť.Dobre bude uvidíš materstvo je náročné ale ty robíš pre svoje dieťa všetko to je treba si uvedomiť.Podstatné je pre dieťa hlavne to že ma maminku ktorá ho ľúbi🙂
Ahojte maminky....po vyse ako tyzdni som sem zabrusila v rychlosti precitala...novopecenym maminkam gratulujem k deturencom a veeela radosti s nimi prajem 🙂 nie ako mne ten nas drobec dava riadne zabrat.... :( v noci sice pekne spinkame, vstavame 2krat za noc, ale rano uff....6hod vydrzi v kuse hore a pravdepodobne mame detsku koliku, lebo s prdikmi a so stolicou mame veeeelkyyyy problem...a uz sme museli zacat aj prikrmovat, lebo maminka stratila mlieko :( v nemocnici som mala na rozdavanie aj par dni doma po prepusteni, ale po cisarskom som tak bola vycerpana az som dostala horucky a tym mlieko zdupkalo...odsavame sice, ale to tak na max. 2 davky denne...takze takto sa my mavame...dufam, ze vy ste na tom oooooovela lepsie 🙂
@miky132 snažím,snažím a snažím...🙂
vždy je prebalená,bruško pomasírované,aj sa jej venujeme,ale často sa aj spúča na prsníku,,,a niekedy napr. dnes ráno krásne pila,dllho,skoro 15minut/viem že sa to nemá sledovat,ale všimla som si/...potom chvilu spokojná,a ked som jej dala z druhého za pol hodinu,tak po minutke assi..driemala a vobec netahala,ale revala potom na ratu....priatel ju kočíkoval a vyvádzala riadne,a to v kočíku vždy pekne spinkala.......mno každý den je to iné..teraz vo vnutri zaspinkala,velakrát sa mi zdá že od únavy..neviem už ani čia som poriadne....
laktačná nedvíha,ale budeme mat cestu okolo,tak ešte k nej určite pojdeme,nech sa ešte pozrie na tú techniku,myslím,že to ešte nie je ono....aj ked niekedy ano.. 😒
@matabah tak ono nie je dôležité koľko na tom prsníku je ale či aj pije dôležitá je tá pauza v brade možno jej ten jeden stačil, alebo je pomalší tok mlieka preto sa jedovala, alebo teda naozaj ju bolí bruško...máš pravdu každý deň je iný.Chápem únava je "sviňa". Časom si budeš viac istá uvidíš, na začiatku to tak býva že robíš všetko pre to aby bolo spokojná a nie si istá či správne...Keď máš cestu a už ti raz pomohla určite by som ju vyhľadala.Ja som z odboru a na začiatku som si tiež nebola istá či sa mi dobre prisáva tak som aj kolegyňu poprosila aby sa na to pozrela a bolo mi to aj trápne🙂
@sonulka81
@matabah ja balím teda nonstop, ale túto noc som dala dole, potrebovala som sa aspoň trošku vyspať, je toho dosť... teraz cez deň som jej to dala znovu... no uvidíme, čo bude 🙂
My máme ešte ten problém, že malá nechce cumlík, takže upokojenie je doslova umenie 🙂 podarí sa mi jej ho dať max. vtedy, keď už má tak hodinku do papania, inak ani bohovy 🙂 ani staršia nemala, nikdy ani fľašu, začala hneď s pohárikom, ale začala si to nahrádzať prstami a to je na odnaučenie stokrát horšie... tak jej ho tam strkám 🙂 xixi 🙂 snažím sa ju naňho naučiť...
No, už sme sa stihli aj napapať, idem uvariť zemiaky a pôjdeme von, je tam krásne 🙂

@cukrik580 tak to nič, to je normálne, sestrička inak prišla kvôli pupčeku ešte raz ku nám domov, aby mu ten pupček čímsi ošetrila, aby mu krvička nešla, ale ani nám netieklo, len ako bola u nás pediatrička, hneď na druhý deň ako sme prišli z pôrodnice, tak tam mal ešte tú stvrdnutú časť, to bol štvrtok a v pondelok sestrička prišla ešte raz to skontrolovať, už to mal odpadnuté a kázala len liehom vytierať tú zaschnutú krvičku, ale tuším len raz som to tým liehom potom vytrela, už nebolo potom ani treba 😉
@nadanka tak to si mala super pôrod, druhý bude určite tiež taký, zväčša druhý pôrod je ľahší 😀 tak držím palce 😉
@biba hm, ale ty ho musíš nejako donútiť otvoriť doširoka ústa, inak môžete rýchlo skončiť s dojčením 😕 vytlač si na bradavku trošku mliečka a bradavkou mu prechádzaj po vrchnej pere, to ho donúti trochu širšie otvoriť ústočká, ja som to tiež musela Simonka naučiť 😀 .. mne na začiatku vždy tečie mliečko bez toho aby musel sať, takže tiež má tendenciu si len bradavku chytiť a len srkať mliečko čo z nej samovoľne tečie, ale tak nedovolím mu to takto 😕
@sonulka81 o mlieko sa neboj, hlavne sa nestresuj a prikladaj, psychika je v tomto najdôležitejšia, dobrým príkladom sú mamičky čo dojčili svoje deti v koncentračných táboroch, boli vychudnuté na kosť, strava skoro žiadna, makali od rána do večera, ale vedeli, že ich mliečko je jediné čo svojim deťom môžu dať, aby prežili, nemali inú možnosť a prežili 😉 mliečka budeš mať dosť, len si v hlave nemôžeš pripustiť inú možnosť, ak by sa ti zdalo, že máš menej mliečka, tak častejšie si prikladaj maličkú, najlepšie koža na kožu 😉
@anaja81 držím palce 😉
@katty137 neodsávaj, budeš v začarovanom kruhu.... samé sa to upraví behom 1-2 dní... a aký si mala vlastne pôrod? a nepostrehla som ani či si dávala miery a meno? len z tvojho príspevku som pochopila, že máte druhú dcérku 😉