icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

aplless
26. feb 2014

ahojte tak my mame dnes poradnu som zvedava kolko sme pribrali doma vahu nemam a len sa kojime. dnes bola ukazkova noc o 21 sme isli spat a kazde 3 h sa napapal a spal dalej az do teraz. inak dve noci pred tam troska nas trapili prdiky ale pocvicime a je fajn tak uvidime.

os
26. feb 2014

no cavte... dnes som sa rozhodla pre postelovu kulturu .. aspon zatial 😀 ... v noci Luky vyvadzal do jednej... potom spal do 6tej... takze som sa rozhodla ze este pospim kym sa da 🙂 ... mm v praci, a doobedu som hodku a pol pospala este... a doniesla som si laptop.. takze vas konecne citam a pisem 😀 ...
... nejaky je zase nespokojny po kojeni... stiahol oba prsniky (mam ich male.. takze sa mu necudujem)... a este raz som musela dat ten prvy (asi mal malo??? ) ... v noci to bolo 6x prikladanie na striedacku...
a vrtaju nam tuuu... este stastie ze to maly az tak neregistruje.. ak by ho to malo budit... tak neviem neviem co by bolo... asi by sme sa museli odstahovat 😀
... inak... mame fest nejake vyrazky alebo pluzgiere... koza sa mu fest supe na slabinach a stehnach (tam kde ma plienku) ... aj vy to mate? v zahyboch je tiez cely potrhany... sa to neda ani poriadne poumyvat ked ho prebalujem (fest mam pocit ze ho to boli... teda mna by urcite bolelo) ... dr. nam na to dala taky mastickovy puder nejaky .. im... neviem co 🙂 ... tak dufam ze to zaberie... aj vy mate take nieco?

ivmani
26. feb 2014

@matabah dak za radu 🙂 .. este sa spytam laktacnej bo o tomto mi nehovorila a uvidime...inak nutrilon nam robil zle tak po konzultacii s detskou sme dali bebu a musim zaklopat to znasa lepsie

ivmani
26. feb 2014

@os aj nas maly to ma...tiez hlavne na slabinach a tazko sa to umyva..lekarka mi povedala, ze kremovat ho nemam... az po 6 tyzdnoch patlat vselijake masticky, samponiky atd...na toto mi poradila trosku detskeho olejicka klasicky aviril, tak od vcera olejujeme 😉

os
26. feb 2014

@ivmani ja som ho tiez len vodou umyvala... ale ked prisli tie vyrazky ci pupence ci co... tak mi to neslo nechat len tak... dr. nam dala imazol... tak natieram.. a este pomedzi to mam davat tu rybaciu mast... najradsej by som brala, keby ze mu nemusim davat nic 😒

majaon
26. feb 2014

@matabah ahoj,ano davala som mu Bebu,ale iba v nemocnici a z flasky co mi tam pozicali,lebo dlho trvalo kym sa mi spustilo mliecko a tam nemali nic na prikrmenie,tak mi sestricka poradila toto...Potom doma sme mu dali raz vecer,ale uz sa mi zacalo viac tvorit,tak davam len moje aj ked casto,ale malinky pribera takze uz nedokrmujem 🙂 Ale urcite keby mam malo,tak to riesim UM,hlavne vecer...A tvoja babulka pribera,ci ako?

cukrik580
26. feb 2014

@os take supinky mame na brusku a okolo plienky a pod ponozkami tak najviac ale pomaha nam mandlovy olejcek...davam par kvapiek do kupela-nic ine ziadne mydlo sampon nic a ked to ma moc tak mu to s tym trosku premastujem aj mimo kupel ale nemyslim ze by to mal bolave...
@aplless no co kolkoooo?aj my sme mali tak som zvedava na rozdiely 🙂 Samko pribral za tyzfen presne 200g a za celych 12dni svojho zivota narastol 1cm 🙂

cerimi77
26. feb 2014

@matabah ak budeš často prikladať, mliečko sa ti bude tvoriť dosť, počkaj ešte s tým príkrmom, aj homeo zaberie a už vieš rozoznať či ti naozaj aj saje, ale iba dudluje? a ak dokojíš, tak ti z prsa už nejde žiadne mliečko? a pozrela si na tú stránku, tam sú rady aj pre prípad ak máš málo mliečka, je tam presne napísané čo máš užívať.. a ako písala @miky132 , inak ďakujem za pochvalu 🙂 mne tiež pomáha vinea, aspoň si teda myslím 🙂 a prsníky prestanú bolieť, hlavne správna technika prisatia a ak nebude papať každú hodinku, že si prsník stihne odpočinúť, to prejde, neboj, len treba vydržať, ak ti dokáže prespať 5h, tak nemôže byť hladná 😉
@katty137 tak už by mali prsia povoliť, u mňa boli takéto megatvrdké asi len 2dni a potom to ako zázrakom povolilo.. a v noci ti spinká dlhšie ako cez deň, či? u nás zatiaľ nie je rozdiel medzi dňom a nocou, budí sa každé 3h na papanie a spí rovnako, čo je deň alebo noc 🙂 s prdíkami zatiaľ problémy našťastie nemáme, včera som si dala na večeru celú misku hrachovej polievky, predtým som mala fazuľové struky, brokolicu a zatiaľ je všetko ok, on sa vždy po kojení trochu pozvrta, niečo vygrcká, odgrgne a je dobre 🙂 s dcérkou som mala väčšie problémy 😕 a naširoko nebalím, vyšetrenie klbikov v pôrodnici bolo v poriadku, a preventívne to oni neodporúčajú, to som mala napísané aj v papieroch, že podľa vyhlášky MZ sa neodporúča baliť naširoko preventívne, takže si počkáme až čo povie ortoped na budúci týždeň 😉
@miky132 inak ako čítam tvoje príspevky, máme toho veľa spoločného a rovnaké názory 🙂 tiež používam látkové plienky, ale tak ako pri dcérke aj teraz pri Simonkovi čakám, až bude mať aspoň 4kg, lebo aj tie najmenšie látkovky čo mám, sú mu veľmi veľké 😀 v pondelok ideme na prvú poradňu, som zvedavá koľko bude vážiť, to už bude mať mesiac, z pôrodnice sme prišli s váhou 2790g 😀
@ivmani prikladaj čo najčastejšie koža na kožu a mliečko sa rozbehne, skús aj homeo ricinus comunis 😉
@katty137 ak chceš kojiť, tak by som cumlík nedávala 😕 mne sa viac páči český výraz na túto vecičku a to je "šidítko" 😕 ja viem, že plač toho malého človiečika je niekedy neznesiteľný, ale niečo tým chce povedať, vyjadriť, niekedy nie je na škodu, aby dieťa aj plakalo, cumlíkom mu v podstate ako keby "zacpeš" pusu, aby bolo ticho, ale ten problém, prečo plakalo sa tým myslím nevyrieši, lebo nemáš šancu zistiť prečo vlastne plakalo a ak stíchne tak podstatu problému už vlastne neriešiš... cumlík má podľa mňa veľmi veľa negatív (zlé sanie, rýchlejšie odstavenie, vývoj chrupu a pod.) 😝 .. buď rada, že ho lili odmieta, tie naše detičky nie sú až také hlúpučké a prirodzene vedia čo je dobré a čo nie 😕

cerimi77
26. feb 2014

@cukrik580 ak máte problémy s prdíkami, tak si vineu radšej odbublinkuj 😉
@nadanka hej, idem presne podľa nej a zatiaľ to Simonkovi nevadí, včera som mala na večeru tú hrachovú polievku, tak som čakala čo bude, ale nič 🙂 ja myslím, že sa netreba nejako obmedzovať v strave, dieťa si postupne musí zvykať, ale ja som presvedčená, že z našej stravy toho do mm zasa až toľko neprejde 😕
@matabah presne ako píšeš s tým nutrilonom, ak si ho raz kúpiš, tak už je len veľmi malý krôčik aby si ho použila pri prvom aj malinkom probléme a potom to už pôjde... jedine, že by si ho aspoň do flaše nedala, ale to tiež máloktorá mamička zvládne 😕 psychika je dôležitá, ty sa musíš upokojiť a veriť, že máš dosť mliečka a zvládneš to... a ohľadom dudlu, ak chceš kojiť, tak ho radšej nevyťahuje, pri dudlovaní, podobne ako pri pití z flaše ja úplne iná technika satia, ako pri dojčení, a potom to robí problémy, a vyššie som písala čo si o cumlíku myslím ja, mne sa veľmi páči kniha "Spokojené a sebeisté díte" nám veľmi pomohla, je to taký prirodzený prístup k dieťaťu bez takýchto vymožeností ako je napr. cumel a aj keĎ sme mali pri dcérke tiež problémy a plač, zvládli sme to bez cumlíka, prdíky prešli, pekne sme sa dojčili do 2r, pekne vedela zaspávať sama a vôbec neplakala, ono treba tento začiatok prežiť, niekedy je to ťažké, ale dá sa to, treba sa obrniť trpezlivosťou a nebrať každý detský plač za niečo strašné, ono ešte nevie rozprávať, nemá ako inak prejaviť svoje city, emocie, vôlu či nevôlu, len plačom, treba mu načúvať a skúšať porozumieť, zistiť príčinu plaču a následne problém riešiť, nemyslím, že je dobré plač zastaviť cumlíkom a tiež neprikladaj k prsu dieťa hneď ako začne plakať, každý plač neznamená že je dieťa hladné, ak ponúkneš vždy prsník a ono nie je hladné, tak si z neho spraví max. ten cumlík a len dudluje, teba bolia bradavky, stávaš sa chodiacim cumlíkom a dieťa si na to veľmi rýchlo zvykne a potom bude revať ešte viac a vytrvalejšie ak ho nedostane... takže treba dieťa čo najviac sledovať a snažiť sa mu porozumieť, ja viem že to znie ako nejaké klišé, ale ono to funguje 😉
@anaja81 veľká gratulka 😉 prajem aby mliečko rýchlo nabehlo a boli ste zdraví 😉
@matabah a teraz čítam ďalší príspevok, tak som veeeľmi rada, že senovka a Benedikt pomohli, nutrilon daj radšej susede, ktorá nemá takú trpezlivosť a vieru ako ty 😉 držím palce aby sa to u vás polepšilo 😉
@biba tiež by som to po sekcii s cvičením radšej nepreháňala, sa ti môže otvoriť rana a budeš dlhšie mimo 😔
@cukrik580 aj ja používam cicadermu, neviem koľko stojí, nie je to nejako drahé, majú to myslím v každej lekárni 😉

cerimi77
26. feb 2014

@ivmani imazol je dobrý na zapareniny, ak už sú spravené, tak pomôže.

katty137
26. feb 2014

@cukrik580 niečo cez 3 eura tuším

cukrik580
26. feb 2014

@cerimi77 z vinei to asi nebude vcera som ju takmer nepila a neprdkal...tlacilo ho..ale...nic take ine nove som nejedla len jablcko bez supky a krupicovu kasu...takze asi to jablcko spravilo galibu...ale uz je dobre.dnes krasne spibuska aj u doktorky bol zlatucky ani nemrnkol 🙂 len sa jedoval ked ho merala 😀 lebo nechcel nozky vystret 🙂
no mozno este skusim tu cicu 😀

inak baby k tej vinejke...tak som minule rozmyslala 😀 ze preco vybublinkovat???to akoze budem mat bublinkove mlieko ? 😀 to len taka otazocka na zamyslenie 😀

aplless
26. feb 2014

@cukrik580 podobne 180g plus a 1,5cm

aplless
26. feb 2014

my sme dneska aj do orobty stihli kuk a v piatok uz ideme aspon na tri hodky porobit nejake papiere terminy nas tlacia. ja som zisitla ze asi vajicko nam nerobi dobre vcera som nejedla a bol klud v noci ja som si ho davala do tej rascovej polevky tak budem musiet obmedzit

ivmani
26. feb 2014

@cerimi77 prikladame a dufam, ze to bude ok, ale dakujem za radu 🙂 vo stvrtok buduci mame poradnu, ked sa to dovtedy nezlepsi budeme musiet poriesit... a zapareniny nemame nastastie len suchu kozu na nozkach a ako ma plienku, tak skusame ten olejcek...

matabah
26. feb 2014

@majaon no,mesiac budeme mat až buduci piatok,tak pojdeme detskej,zatil,čo si tak všímme,tak zdá sa,že priberá...aj sme skúsili vážit a podla toho je ok...ak to dobre váži,tak nejakých 200g tam bolo...lebo to sme takou na pečenie čo mám 😉

@cerimi77 prikladám poctivo,aj 3-4krát to otočím,a ked už nejde,tak jej troška dáme...viem,že si to komplikujeme,ale dudel vlastne vyplúva..viac menej jej o netlačíme...
aa ešte jedna vec..od včera,ako sme jej pomohli tým mliekom,tak už nekoncertuje večer,tak ona bývala hladná chuda moje,ja som to ale ešte nevedela tak rozlíšit,však skúšali sme vždy aj prikladat a tak to začínalo tie plače....teda ak sa nemýlim,lebo bolo mi aj divné,že ved ona prdkala vždy a často,menej grgala,ale to som nejak neriešila...
bojujem s tým sama v sebe,nechcela by som to vzdat,niekedy mi je riadne do plaču,z toho kojenia,ked vidím,ako sa spúča....snažím sa byt silná,ale som tak citlivá,že ma to riadne zabíja...ale skúšam a snažím...už aj teraz mi zas tečie mliečko,o pol7 sme papali...a budeme zas🙂
s tým prikladaním je to ako kedy,viem rozlíšit,kedy je zle priložená,tak napravujeme atd...myslím,že ešte raz pojdem k tej laktačnej,nech kukne,či to dobre robíme,budem mat cestu okolo...
a či saje alebo dudluje,tak to rozlíšim ako kedy...kukám tie videá ako debilko,niekedy to vobec neviem rozoznat na nej,len podla zvuku,či prehltne,ak sa aj nemýlim...
dakujem za rady!!! a dnes mi ráno,aj teraz večer po kojení vygrcla trošku nosom..to je ok,nie?však dávam ju nabok a sledujem..inak je to krásne všetko,a ked sa zosuladíme bude to ešte lepšejšie...

matabah
26. feb 2014

@aplless mne dr. vyslovene zakázala vajce,uplne žiadne,laktačná zas vraví,že v pohode všetko jest,ked som aj počas tehu jedla,samozrejme okrem kapusty,strukovín......tak si vyberme 😎

cerimi77
26. feb 2014

@cukrik580 tak počas kojenia sa neodporúčajú piť bublinkové nápoje, ale do akej miery to má naozaj vplyv na prdíky je otázne... je pravda, že pri Simonkovi vineu nepijem toľko ako pri dcérke, v sobotu bude mať mesiac a ja som vypila asi len 2 flaše, pri dcérke som jej pila oveľa viac a teda mali sme problémy s prdíkami, espumisan a cvičenie s nožkami boli na dennom poriadku 😕 ... a že jablčko bez šupky a spravilo galibu 😕 😀 ja zjem každý deň 3jablčka aj so šupkou a v pohode, včera hrachovú polievku, deň predtým fazuľové lusky 😀 a teda aj vajíčka natvrdo jem .. klop klop, zatiaľ nič 😕
@matabah jáj chúďa moje... hlavne sa nenechaj ničím vystresovať, robíš všetko preto, aby si svojmu dieťaťu dala to najlepšie čo môžeš a fakt sa snažíš, ale ak to náhodou predsa len nepôjde, tak to nepôjde, nestresuj sa a neplač kvôli tomu, aj keď verím, že to človeka mrzí, ale naše deti potrebujú hlavne spokojnú a usmiatu mamičku, to je najdôležitejšie, ty si môžeš povedať, že si pre to urobila všetko čo sa dalo 😉 ale ak to má byť na úkor tvojho zdravia, či nervov, tak to zasa nie 😝 dojčenie by malo byť tak prirodzené, že ho netreba nijako riešiť.. ja som si všetko okolo toho naštudovala poctivo ešte pred pôrodom a študovala som aj priebežne samozrejme, vždy sa človek má čo učiť 😀 a nikdy ma ani nenapadlo, že by som mohla mať nejaký problém, ani teraz si to nepripúšťam 😉 veľmi ti držím palce, nech to už dopadne akokoľvek, hlavne aby ste boli spokojné obe 😉 ..... a ja jem úplne všetko, aj strukoviny, aj vajíčka a všetko je v poriadku 😉

cukrik580
26. feb 2014

@cerimi77 vajko asi ani nam nevadi 🙂 zajtra si zase spravim rascovu polevecku s vajkom.mnamky 🙂 citala som to aj ja ze sa nemaju bublinky len je to take vtipne 😀

vieraft
26. feb 2014

Ahojte, maminy, tak od vcera sme uz aj my domka, malinka je zatial dobrucka, vela spinka, vela papa, zboznujem sa na nu pozerat, akoby som stale neverila, ze je moja 😵 . zostal tu este niekto 2v1? vsetkym vam zelam vel a mliecka, zdravicka, pohody s rodinkami, uzivajme si kazdu chvilocku, lebo deticky strasne rychlo rastu.

matabah
27. feb 2014

ahojte,porisla kartička poistenia,tak ideme dnes na nožičky...a pekný den!!! 😉 😉 😉

aplless
27. feb 2014

@matabah aj nam dnes prisla pojdem v pondelok

matabah
27. feb 2014

jéééj,a že dnes nie je ani čo čítat 😉 😉 😉 ,kde ste všetky,ved slnko nesvietilo,tak vonku asi nie 😕 😕 😕

@aplless boli sme na uni klinike, máme všetko ok u ortopéda....zas o 3 mesiace...nemusíme balit na široko...

cerimi77
27. feb 2014

jéjda, tak dnes pôjdem tuším aj normálne spať 😀 😀 😀 no počkám už na Simonka, mal by sa do 1/2h zobudiť 🙂 .. inak u nás aj svietilo slniečko, konečne nefúkalo, bolo docela príjemne, tak sme boli na ihrisku sa pohrať, Simonko pospal v kočíku.. inak dnes prespal skoro celý deň, bol hore len 1,5h doobeda, čo sme mali návštevu 🙂

aplless
28. feb 2014

@matabah ja idem do nemocky v pondelok

bambulka12
28. feb 2014

Ahojte,nam vcera prepichovali uska,sice chvilu plackala,ale inak v pohode.Dr.nam urobila aj poradnu,tak za mesiac sme pribrali 890 gr a narastli 2 cm.Vcerajs vecer bol strasny,od pol siestej,do pol noci v kuse plackala a ja uz potom s nou,neviem,co jej bolo,aj bola vykakana,aj napapana,uz mam z toho fakt depku ☹.A este aby nebolo malo,moj syn si dolamal ruku .

bambulka12
28. feb 2014

A takato vyparadena som isla na poradnu 🙂

bambulka12
28. feb 2014

A este k tomu mlieku,ja ani polievky nejedavam,pijem len cistu vodu,neberiem ziadne homeopatika,ani nic na podporu laktacie a zatial mam mlieka na rozdavanie,pokial mala spi viac,ako tri hodky,tak mi stvrdnu,az mam hrce,chapete to?Potom neviem,cim je to podmienene,ze sa to mliecko tvori.

katty137
28. feb 2014

Baby, prepáčte, že som sa 2 dni neozvala,ale boj som vyhrala... Prsia už 48 hodín neodstriekavam a malá to celkom zvláda... Konečne aj pijem o niečo viac... Boľavé bruško máme stále, ale tak Niečo mať musíme... 😀 a spinkame bez rozdielu deň noc po 3 hodinkách...