icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

anies10
28. feb 2014

Zienky podavam radostnu info aj ja. 21.2. sa nam narodila Mariannka, 3080g,50cm 😉 . Cisarak bol des! Doma sme treti den pomaly sa hpjime, mala je hlados, mne toho mlieka sa tvori akosi pomenej. Prikladam kazde 3 hod, tak si aj pyta, no nie vzdy sa naje dosyta 😒 Dufam ze sa to casom spravi 😉

veronikapodolska
28. feb 2014

ahojte baby, chcem sa spýtať : ako uspávate detúrence ak nechcem používať dudel ? niekedy zaspí na prsníku ale o 15minut je hore a potom sa nevie uložiť a zasa chce piť. Včera toto robila skoro celý deň ani poriadne nespala ☹ a mňa to tiež dosť vyčerpáva. Samozrejme ona potom už aj grckať začne ked ju stále ukludnujem na prsníku 😒 Poradte mi dáku fintu ☹
A ešte sa musíme pochváliť, že máme doma malú rekordmanku, už 10 dní nekakala 😒 (vlastne kakala iba smolku po pôrode) , ale dnes sme išli preventívne na kramáre či je všetko ok, a vraj je všetko v poriadku - nemá žiadny odpad z mliečka. Tak uvidíme ako sa to bude vyvíjať ďalej.

kazunomiya
28. feb 2014

Ahojte, dnes 28.2.2014 sa nám o 9:48 narodil Antonko. Po 22 hodinách vyvolávania. Má úctyhodných 51 cm a 3550g. Toľko nemala ani mamička ani otecko, keď sa narodili. Teraz spinká a ja som tiež vyčerpaná, tak len takto krátko 🙂

ifkael
28. feb 2014

@anies10 treba prikladat castejsie..nie az kazde tri hodiny..

veronikapodolska
28. feb 2014

@kazunomiya uf, tak ťa riadne nechal čakať, ale dočkali ste sa 🙂 blahoželám, prajem rýchle zotavenie a veľa mliečka 🙂

cerimi77
28. feb 2014

@bambulka12 kráásna babulka vyparádená 😀 😉 (až na ten cumlík 😀 😀 😀 ) a takéto preplakané večery sme mali aj my pri dcérke, tiež sme nevedeli prečo plače, plakala aj na rukách, skúšali sme všetko možné, vždy nejaký iný spôsob nosenia - šatka, prenosná taška, rôzne polohy na rukách, všetko zafungovalo len na jeden večer a potom zasa plač, do 1-2h v noci sme boli všetci hore s ňou 😝 potom som si prečítala jednu knižku a skúsili sme ju ukladať skôr na nočný spánok, podľa všetkého dôvodom jej plaču bola únava, lebo od poobedného spánku bola dlho hore a potom nemohla zaspať, aj keď chcela, za tých pár týždňov čo sme nevedeli čo s ňou si asi zvykla na to nosenie, tak keď sme ju potom uložili do postielky na noc, tak plač bol, ale nie až tak dlho, na druhý deň už len chvíľu a od tretieho dňa už zaspávala bez plaču a bol koniec nášmu trápeniu 😝 na noc som ukladala najneskôr o 19h... tak to robím aj teraz, ale Simonko prespí celý deň, budí sa v pravidelných intervaloch, je jedno či je deň alebo noc 😉

cerimi77
28. feb 2014

@bambulka12 ani ja polievky nejem, momentálne už 2týždeň držím očistnú kúru podľa macingovej, čiže som na takej dosť ľahkej strave 😀 , homeo som brala len na začiatku, ako som bola v pôrodnici, na rozbeh mliečka, doma už nebolo treba, tiež pijem zväčša len vodu, ráno a večer čaj, Simonko sa tiež budí každé 3h a tiež sa mi prsia nalejú za ten čas.. takto to má presne fungovať 🙂
@katty137 no super, som vedela, že to chce len 1-2 dni a prsia sa umúdria 😀 a s tým spánkom to máme také isté, 3h bez rozdielu dňa či noci, včera mal za celý deň asi 1-1,5h fázu bdenia, čo sme tu mali návštevu, inak stále spal, vlastne až doteraz 😕 😀

cerimi77
28. feb 2014

@veronikapodolska maličká sa naučila zaspávať na prse, z tvojho prsa si spravila cumlík, keď precitne v postielke a zistí že ho nemá, tak začne plakať, jediné čo môžem poradiť, ak nechceš použíť cumlík (čo teda schvaľujem 😉 ) je, aby si ju nenechala zaspávať na prse, dieťa by malo ísť do postielky bdelé, je to tak lepšie, malo by vnímať že ide do postielky a tam bude spinkať, malo by zaspať s tým vedomím, lebo ak zaspí na prse a prespí uloženie do postielky, ak sa potom preberie, tak je dezorientované, nevie kde je a hľadá prso, ktoré si pamätá naposledy a jasné, jednak na ňom dudluje, čím sa ukludňuje, ale tvoje prso by nemalo slúžiť na tieto účely 😕 😝 už si možno trochu na takéto uspávanie zvykla, tak bez plaču sa to nezaobíde asi, ale určite je to lepšie riešiť teraz ako neskôr, čím dlhšie by si takto uspávala, tým bolestivejšie by bolo odúčanie 😕 po uložení do postielky, ju môžeš hladiť, hovoriť na ňu, spievať, aby sa upokojila, treba vydržať počiatočný plač a domáhanie sa prsníka, kľudne ju môžeš pri veľkom plači zobrať aj na ruky a ponosiť, len nedávaj prsník (ak naozaj nepýta papať)... mne Simon tiež zadrieme koľko krát na prse, ale potom ho dám odgrgnúť a ako ho prenášam a ukladám do postielky, zvyčajne sa preberie, otvorí očká, vie o tom že sa ukladá do postielky... a kľudne môžeš dať aj plienku alebo kapesník do ručky, poznám tak veľa detí čo sa takto naučili zaspávať, mali to namiesto cumlíka, ja som dcérke skúšala dať kapesník na ktorom som uviazala uzlík, ale nakoniec si zvykla na "maňasa" to je taká hračka, dečka a uprostred je hlava macka, dodnes s tým spáva, nikdy sme nemali cumlík a naučila sa takto zaspávať sama

cerimi77
28. feb 2014

@kazunomiya júj, tak predsa vyvolávaný pôrod, nezávidím, hlavne že to máte už za sebou a gratulujem k synčekovi, veľa zdravíčka a mliečka 😉
@anies10 gratulka k dcérke... veľmi pomôže na mliečko aj to, že budete s dcérkou v tesnom kontakte, najlepšie koža na kožu, čiže čo najviac byť spolu, aj spolu spinkať, nosiť v šatke napr. a pod. , držím palce 😉

vieraft
28. feb 2014

@bambulka12 malinka je krasna 😉
@kazunomiya gratulujem, teda potrapil ta poriadne.
Inak u nas vladne celkom pohoda, tusim cim viac deti, tym viac casu alebo lepsia organizacia? neviem, kazdopadne je u nas klud, malinka je strasne zlata, v noci sice papa kazde 2 hodiny, ale poobede zvycajne prespi aj 4-5 hodin. place malo, zda sa, ze aj brusko je uplne v pohode a to si nejako ani na jedlo nedavam pozor, pekne si vie odgrgnut, kaka takmer do kazdej plienky.
@veronikapodolska mne tak nekakavala dcerka, najprv som sa bala, aj u dr. sme boli, ale ona bola uplne kludna, brusko ju nebolievalo, tiez mi dr. hovorila, ze nema ziadny odpad, ze to je v poriadku.
@anies10 gratulujem k bambulke 🙂
baby, nasa Leuska je tu tusim najväcsia, 4300g - narodil sa niekto este väcsi?

biba
28. feb 2014

@cukrik580 ja som pocula,ze tie bublinky by mohli sposobyt naduvanie,ale nemyslim, ze by sme mali bublinkove mlieko z toho 🙂

Inak baby,odkedy mam Leoska,tak sem nemam skoro vobec cas chodit,ked mam volnejsie,ze maly spi tak akurat nieco porobim alebo si oddychnem,lebo tento kolotoc dava celkom zabrat 🙂 ale ako pozeram podla mnozstva prispevkov usudzujem,ze ani vy :- D

biba
28. feb 2014

@kazunomiya gratulujem k syncekovi,my sme mali skoro presne rovnake miery len vahu sme mali 3540g,no co mame doma chlapov 🙂

bambulka12
28. feb 2014

@cerimi77 vies co,ved dudusu som jej nanutila zo zufalstva,ked nam plakavala,ona najskor nechcela,ale ukludnila sa a potom si na nu zvykla,aj som bola zo zaciatku rada,ze nechce,ale fakt to bola nasa jedina zachrana 🙂.Mne sa inak tiez vcera zdalo,ze uz je az taka unavena,ze nemoze zaspinkat a dnes mi prespala skoro cely den a uz teraz zas vymysla,ale muz okolo nej skace 😀.A to ste robili tak,ze okupali,nakrmili a dali dopostielky?Ja som ti z nej uz normalne zufala,uz som ju chcela dat do auta,ze ju pojdem povozit,lebo v aute v momente spi,rada si vozi tu malu ritusu 🙂

cukrik580
28. feb 2014

@biba to len tak na zamyslenie tie bublinky 😀

cukrik580
28. feb 2014

@bambulka12 aj u nas zabera vozenie v aute ale tak to by som si nakakala na hlavu keby ho idem vozit 😀

inak u nas celkom klud podla toho co citam...aj ked sa niekedy budi casto alebo ani nezaspi ale ziadne velke kriky place nic sa nedeje 😀 teda deje ale len pred papanim 😀 ked rozlepi oci po spanku tak hned musiiii mat prso lebo inak mam po chlebe...ziadne ze otvorim ocka a rozhliadnem sa 😀 on proste hned v momente musi papat 😀

cukrik580
28. feb 2014

@bambulka12 vycmukaj tu bambulu malu za na :-* strasne je chutnucka ta tvoja misicka 🙂

bambulka12
28. feb 2014

@cukrik580 jasne,vybozkavam ju 🙂.No Miska,ked sa zobudi na papanie,tak je velmi slusna,pekne si mlaska a cumle vsetko,co neujde jej malej pusinke 🙂.Ja s nou chodim kazdy den do mesta a este jej len ciapku dam a ona uz oci zatvara,potvorka mala 🙂
@cerimi77 no dala som ju teraz do postielky,aj plienocku som jej strcila do ruky a zatial je ticho,tak uvidim 🙂

amanda683
28. feb 2014

@cerimi77 a ako to robis,ze ukladas na nocny spanok,ked spi cely den ? Lebo aj nas maly spi stale a budi sa iba na papanie a kazdu noc o tretej ma akoze rano a dve hodiny kukame do stropu a pisti a ja uz z toho padam dolu nosom,co som nevyspata.Uz to robim tak,ze si ho dam do postele,strcim mu prso do pusi a spim 🙂 Len tak je ticho a mozem spat,alebo aspon lezat.Viem ze to nie je dobre,lebo s tym prsom v puse potom aj zaspi a nechce byt potom v postielke.Ale uz som tak unavena,ze inak to uz riesit nevladzem 😒

cukrik580
28. feb 2014

@bambulka12 tusim sa to prideme k vam naucit.obkukat to s tym papanim lebo u nas kriky boje bitka-to ja vzdy distanem par faciek a kopancov 😀 a zuzle mi tricko plienku vsetko v dosahu 😀

matabah
28. feb 2014

@bambulka12 mojee plačko,aká je krásna🙂 my odkedy dokrmujeme,tak už nekoncerujeme...ale aj prikladám pekne...je to ako ktorý den...držím palce,nech sa vám tiež skoro ulaví...!!!

matabah
28. feb 2014

@anies10
@kazunomiya
gratulujeme obom maminám!!!vela zdraviaaa!!!!!

cerimi77
28. feb 2014

@bambulka12 odporúčam knihu "Sebeisté a spokojené díte" ... tam píšu aj o takých zúfalých rodičoch, ktorí vozia svoje deti v aute aby zaspali a vymýšľajú zo zúfalstvá aj iné veci 😝 .. ja som pri dcérke bola na tom veľmi podobne ako ty, tiež som už cumlík vytiahla a chcela jej ho nanútiť... ale našťastie sa mi čisto náhodou dostala do rúk táto kniha a tá nám doslova zmenila život 😉 takže vrelo odporúčam všetkým mamičkám... cumlík som zahodila a začala ju skôr ukladať na nočný spánok, ona bola augustová, bolo dlho svetlo a od poobedného spánku, cca od 15-16h potom už nespala, bola hore a potom sme sa čudovali, že ešte o 21h nechce spať a plače, tiež už skrsla v hlave myšlienka, že pôjde von do kočíka, lebo tam zväčša zaspala, ale takéto extrémne spôsoby uspávania mi boli proti srsti, lebo som vedela, že to problém nevyrieši, iba si narobím ďalší problém, tým, že ju naučím na tento druh uspávania a bude problém sa ho zbaviť.. poznám veľa mamičiek, ktorým deti zaspávali výhradne v kočíku a v pohybe, či už cez deň alebo na noc až do nejakých 3r sa tohto "zvyku-zlozvyku" nezbavili 😝 .. našťastie aj tá knižka ma potom uistila v tom, že toto fakt nie je správna cesta.. jednoducho som nakojila, dala do postielky a šmitec, je vhodné aby dieťa cítilo tvoju prítomnosť, alebo počulo, nepotrebuje k spánku ticho.. nemyslím tým však aby zaspávalo pri zvuku TV, ale hlasy matky či rodičov znamená pre dieťa istotu a tým sa ukludní a upokojí, takže ak aj po uložení dieťaťa do postielky plače, tak kľudne za ním chodiť, rozprávať, pohladiť a pod., aby vedelo, že si tam...
takže ja zo svojich skúseností určite radím, aby sa dieťa ukladalo skôr na spánok, takéto malé dieťa max 2h byť hore, radšej menej ako viac, takto malé deti by sa mali ukladať na noc už okolo 18h, dieťa ak je veľmi unavené, plače od únavy a nevie zaspať a potom nám pomohla aj šatka, tú som nepoužívala na uspávanie dieťaťa, ale prvé 3m sme sa často nosili v šatke a ľudské mláďa potrebuje telesný kontakt s matkou....

pre teba ale aj pre iné mamičky, čo zápasia s plačúcimi deťmi, pridávam názory odborníkov na šatkovanie:

"Nošení působí na kojence příznivě, a to v různých směrech. Pohyb ho ujišťuje o tom, že není sám, a dává mu pocit jistoty. Kromě toho je docíleno úzkého tělesného kontaktu. S pozitivními účinky dotyků kůže nás podrobně seznámila díla autorek Hilsberg (1985) a Solter (1987); Montague (1974) ve svém klasickém díle popisuje, jak důležitou roli hraje tělesný kontakt při vývoji dítěte. Hunzikerova pozorování (1986, 1988) ukazují, že kojenci, kteří byli nošeni přibližně čtyři hodiny denně ve vzpřímené poloze, od třetího týdne nápadně méně často plakali než děti z kontrolní skupiny, a mimo to vykazovali delší fáze bdění ve spokojené náladě, což vše dohromady tvoří dobrý předpoklad pro vývoj dítěte. Také z kultur, kde jsou děti nošeny především v šátku, je známo, že kojenci jsou klidnější a málokdy pláčou"

komu sa chce ešte čítať 😀 :
Až donedávna, a do určité míry je tomu tak i dnes, platil kojenec všeobecně za nesamostatné stvoření s omezenými schopnostmi, které musí trávit čas především jídlem a spánkem, aby se z něj mohlo stát lidské mládě schopné komunikace. O kojenci, jehož tělesné potřeby byly uspokojeny a který byl uložen ke spánku do tiché místnosti, se v žádném případě nedá říci, že je spokojený. I kojenec, který se právě ze spánku probudil a vydal tzv. kontaktní signál, začne obvykle plakat, když se mu nedostane žádného potvrzení přítomnosti rodičů (Morath, 1977). Potřebu přítomnosti nebo alespoň potvrzení přítomnosti pečující osoby projevuje kojenec častěji, než je rodičům pochopitelné; nezdá se totiž, že by dítě obklopovalo cokoliv znepokojujícího. Klid a samota, pro mláďata vyrůstající v hnízdě něco naprosto přirozeného a v žádném případě znepokojujícího, však kojence zneklidní. Kojenec není od přírody mládětem v hnízdě, jak ve svých pracech objasňuje Portmann (1944/69), nýbrž teprve kulturní společnost z něj mládě v hnízdě vytvořila (Peiper, 1950, 1955, 1961). Z hlediska etologie se lidský kojenec i dnes svým chováním hlásí k příslušnosti k nošeným mláďatům. Ta vyplývá z jeho potřeby po přítomnosti pečující osoby. Fakt, že kojenec dokáže spát velmi hlubokým spánkem, i když s ním rodič razantně hýbe, a že je schopen spát dokonce i v hlučném prostředí, dokazuje uklidňující účinky změn polohy, které signalizují přítomnost primárního pečovatele. Kořeny dispozic pro toto chování, které je u kojence pochopitelné, je třeba hledat v kmenové historii, kde matčina přítomnost byla pro přežití kojence rozhodující.

Centrum rovnováhy je jednou z částí mozku, které vyzrávají nejdříve; pozitivní účinky pohybu využívají různé nemocnice k podpoře vývoje předčasně narozených dětí nebo dětí s nízkou porodní váhou. Takže např. v Chicagu jsou inkubátory vybaveny vodními lůžky; ve švédských nemocnicích se používají závěsné matrace. U takto zaopatřených dětí se méně často vyskytují srdeční a dechové obtíže a děti lépe prospívají.

cerimi77
28. feb 2014

@cukrik580 a predtým než rozlepí očká, nedá nejakým spôsobom vedieť, že už sa prebúdza na papanie?.. prehadzovanie, mrnčanie a pod?.. mne Simon našťastie dáva takéto signály, takže ak ich zaregistrujem a beriem ho včas, tak sa zaobídeme bez plač, plač je len vtedy ak na tieto jeho signály nereagujem, čo býva najmä v noc, keď spím a táááááák strašne sa mi nechce vstávať 😀 😀 😀 alebo ho nemôžem zobrať nakoľko sa musím práve venovať dcérke... dnes sme boli na ihrisku, krpec spal v kočíku a začal sa ozývať zrovna, keď sa Terezka tak krásne začala hrať s detičkami a jasné, že nechcela ísť domov, aj mi bolo ľúto že jej musím prekaziť zábavu, ale nič sa nedalo robiť 😕 budem nosiť šatku asi stále so sebou, tam sa mi vždy ukludní 😉
@amanda683 ak ti celý deň prespí a v noci je hore, tak má otočený režim, Simonko našťastie dokáže prespať celý deň aj noc 😉 zväčša je tak hodinku hore doobeda po prespanej noci, tak medzi 10-11h potom zasa spí až do večera, a pre uložením na noc, ho nechám zasa takú hodinku hore, záleží ako sa zobudí, napr. od 18-19, alebo skôr ak sa zobudí a to robím tak, že ho nechám ležať pri nás v obyvačke na gauči, on zväčša už sám po tej hodinke sa začne mrviť, že je nespokojný, to myslím, už chce spinkať, tak ho nakojím a uložím do postielky, zatiaľ nám to funguje, pri dcérke to bolo horšie, lebo ona dokázala byť hore dlhšie a nedávala žiadne známky, že by chcela spinkať, tak sme ju nechali, ale to bola asi chyba, ako som už písala, potom bola veľmi unavená a sme nevedeli potom čo s ňou, preplakala celý večer, zaspávala až okolo 1-2h v noci 😝 až neskôr sme zistili, v čom bola chyba 😕

cukrik580
1. mar 2014

@cerimi77 on sa mrvka stale.takmer vobec nevie kludne spinkat...a pred zobudenim nic ine vynimocne nerobi...to je nas exotko maly 🙂

bambulka12
1. mar 2014

@cukrik580 😀 😀 aj moja zuzle vsetko,co je v dosahu,ale ona tak ze velice inteligentne,ja pocujem len cmikanie 😀 a minule sa prisala mm na krk 😀.A kludne pridite,aspon ich zoznamime 😀

bambulka12
1. mar 2014

@matabah dakujem,je uzasna,len sem tam maminke robi vrasky,ale tak hadam z toho vyrastieme 😉
@cerimi77 tiez som velmi nechcela ten dudlik,ale uz som bola vazne zufala,ale zas na noc ho nepotrebuje,sice vcera ho mala,pokial zaspala,ale zaspala pekne a dnes ju dame zas tak okolo pol osmej do postielky a uvidime a dakujem za rady 🙂 .

amanda683
1. mar 2014

@cerimi77 ja sa mu to snazim nejako rozlisovat.Cez den ho davam spat do obyvacky,kde je ruch,aby vedel ze je den a nemal take ticho ako v noci.No dnesna noc bola katastofa.Vcera spal cely den,len na papanie sa budil a vecer vyspyny,oci velke ako sova do druhej v nocisme nosili,natriasali,zaspal do stvrtej,potom zasa hodinu hore,zaspal do siedmej,najedol sa od vtedy spi a spi a spi.To bude zasa noc ☹ ☹ ☹ Za chvylu bude zo mna chodit uz iba tien po byte ☹

veronikapodolska
1. mar 2014

@cerimi77 ďakujem za rady, vyskúšam 🙂 len ja akosi neviem či je dosť najedená, lebo to je tak že ona pije, to vidím dobre ked prehlta, potom sa už ukludní a zadrieme (aj ju skúšam budiť) potom jej zoberem prso, držím ju odgrgnúť, ked si grgne tak sa zobudí na to chvílku je kludná (asi 3 minúty 😒 ) a potom si začne papať zasa ručičky a hladať prsník. A tento kolotoč je dookola. Dnes som zistila že kočík zaberá, ked sa napije tak ju dám do kočíka v obývačke 🙂 a udrncám ju 😖

veronikapodolska
1. mar 2014

@vieraft myslím že ste najväčšie,my sme hned za vami s váhou 4250g 😉

biba
1. mar 2014

@cukrik580 chapem,mna to tiez napadlo,preto si vineu stale nechavam vyprchat 🙂 len sem tam si dam par hltov cerstvej 😀