icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

bambulka12
7. mar 2014

@cukrik580 jaaaaj a ten moj stale len okolo domu robi a lezie mi to uz na nervy,ale tak co uz,ked sme si vybrali zivot na dedine 🙂,ale vzdy mu to vysvetlim 🙂.

cukrik580
7. mar 2014

@bambulka12 mozme vymenit na vikend 😀 potrebujem dat dvor do poradecku 😀

bambulka12
7. mar 2014

@cukrik580 Miska???😀 ze velika,to jej musim povedat,pockaj,aka bude pysna 😀.No uz ma hadam aj 4 kg a 53 cm 🙂

bambulka12
7. mar 2014

@cukrik580 ok,nemam nic proti,detaily v IP 😀 😀 😀

cukrik580
7. mar 2014

@bambulka12 super 😀

cukrik580
7. mar 2014

@bambulka12 no my uz mame dufam aspon 3,5 a 49cm 😀

bambulka12
7. mar 2014

@cukrik580 ale poslem ti ho aj s Miskou,nech si neni taka vysmiata 😀tak ale ste o dva tyzdne mladsi,neboj,zachvilu nasdobehnete

bambulka12
7. mar 2014

@jeessie presne,aj my mame s tym dudlom takyto problem,hlavne cez den,vecer spava bez neho,to vacsinou zaspi pri kojeni 🙂.My to mavame skoro kazdy druhy vecer,vcera to trvalo od pol siestej do osmej,potom uz pekne spala v postielke a ja som si konecne mohla pozret serial,ale dnes ma to neminie,uz teraz sa tesim.

20erika07
7. mar 2014

Baby,malá sa mi vyhadzala po celom telicku, vcera som jedla jogurtovu milku čokoládu,môže to byť z toho? Môže byť aj zato taká nervózna a nespokojna celý deň?

cukrik580
7. mar 2014

@bambulka12 ok tak to cele pomenime 🙂 nech sa uz ani nevyspis 😀 lebo my v noci papame casto 😀

cukrik580
7. mar 2014

@20erika07 teoreticky hej...jedla si uz predtym cokoladu?

lucul
7. mar 2014

My sme mali dnes poradnu v 4tyzdnoch a slecna meria 54cm a vazi 3600g cize narastla 3cm a este jej chyba 10g do porodnej vahy, ale inak je sikulka vnimava a v poriadku, akurat sme obe chore :'-( tak sme dostali homeo a dr.nam predpisala vigantol ale ze mam radsej kupit prirodny vit.D a dohodli sme sa na nausnicky ked sa budem na ne citit mam zavolat

cukrik580
7. mar 2014

@lucul kolko ti schudla ked este nema porodnu vahu? a sup sup kuriiirovat, nech ste rychlo zdrave 😉

lucul
7. mar 2014

@cukrik580 350g schudla, no musime sa vyliecit, starsiu som vykurirovala a my dve kasleme ako stare hrnce ☹

20erika07
7. mar 2014

@cukrik580 nie nejedla,jediné sladké čo som si dovolila bola vesna keks,ale tou čokoládou som to asi pokaslala... Konečne spinka,ale na mužovi,od obeda nespala,strasne už bola podráždená, ale pri ňom je spokojná,asi zo mňa cítila už napätie a nervozitu...

cukrik580
7. mar 2014

@lucul tak dufam, ze sa date coskoro do poriadku 🙂
@20erika07 urcite citi nervozitu...musis sa dat po psychickej stranke do poriadku a bude lepsie, uvidis 🙂

20erika07
7. mar 2014

@cukrik580 ja viem mojka... Dnes mi pomohlo a úplne stačilo keď prišiel muž skôr domov,videl že som plakala, ale som povedala že kvôli tomu že malú boli bruško...stačilo že ma postiskal a že bol s nami,s malou,ukludnila som sa,a maličká spinka a dokonca aj poprdkava v spanku, tak som rada. Dala som si probio jogurt,už raz po ňom tiež pekne prdkala, tak snáď aj noc bude dobrá,že ju nebude bolkat brusinko... A zajtra si kúpim sušené slivky,a uvidím či nám pomôžu 🙂 ďakujem za povzbudenie mojka,cmuk

cukrik580
7. mar 2014

@20erika07 no vidis ze to objatie velmi pomohlo, som rada, ze uz si kludnejsia, len tak dalej maminaaaa 😉 😵

matabah
7. mar 2014

@20erika07 máte také problémy,ako sme mali my....odkedy ale dokrmujeme,je to ok,,,,,,,,
možno máš laktačnú krízu...
treba vydržat,alebo ja som začala nutrilon....však som písala...
zistili sme po 2 týždnoch,že jej nič nebolo,len bola hladnáá...vyčítala som si,revala....bola som nervná...neštastná,.že nemám pre nu dost mlieka.....ale už som sa zmierila a hádam to raz príde,že nutrilon odložím...

matabah
7. mar 2014

@aplless kamoška mi dala šampon,od yves rocher..na podporu rastu vlasov....že jej to pomohlo na vypadavanie...a už som si 2krát umyla a tiež mám pocit,že je to ozaj lepšie,lebo cez tehu som mala super kvalitu a teraz hroza....plné dlane som vyčesala....

matabah
7. mar 2014

tak dnes sme mali poradnu,4 týždne a pribrali sme za 3 týždne 700g,takže máme 4200g...nemerali nás,takže,ale určite sme narástli,lebo sme dlhýýýýýýýýýýýýýýý.......
a inak všetko ok,naušničky na uškách,trošku mrnkáme,ale na dotyk nereaguje,tak asi tpo nebolííí už,zajtra musíme zase čistit a už preetáčat.poslali nás pri prepichovaní von z ordinácie...aj plaču bolo,ale iba pri prepichnutí a nasadení naušky,inak bola statočná....tak tot sme my a krásny a pohodový vííkend vám prajeme,oddychujte s polovičkami a detuškami..hádam bude slniečko🙂

cerimi77
7. mar 2014

@lucul hej, boli sme v brusku 😉 som hovorila zuzke, že čím skôr aby sme prišli, sa mi smiala a simonko teda riadne narástol aj pribral za ten mesiac, tak už nebol taký drobúšik... s Terezkou sme boli keď mala presne 15dní.. a vy ste kedy boli?
@jeessie ja nepoužívam vôbec zavinovačku, nemyslím si, že ju dieťa potrebuje, ak ti dobre spinká bez nej, tak načo?
@majaon vy ste ešte neboli vonku? 😕 ... ja mám vložnú tašku do kočíka, to je niečo ako fusak zimný, do toho dávam taký flísový fusak a v ňom je simon oblečený tak ako je doma, len body s DR a dupky, len čiapočku pridávam 😉 keď bola väčšia zima, dala som na nožky ešte papučky a kabátik

cerimi77
7. mar 2014

@cukrik580 aj Simonkovi boli vecičky č. 50 veľké, ale nie dlho 😀 za mesiac dal +8cm 😀
@kazunomiya o tom, že by sme nemali piť fenikel, som tiež nepočula 😕 skôr naopak, ja mám obľbúbený čaj pre dojčiace matky zn. Leros, bio, inak som tiež toho názoru, že jesť by sme mali všetko, nič z jedálničku preventívne nevylučovať, ja jem všetko, aj citrusy, aj rajčiny, aj vajíčka aj zeleninu na K 😀 aj strukoviny a nemáme problémy, s tým dojčením na etapy, ak ho tlačí a potrebuje odgrgnúť tak sa to môže stať, s tým asi veľmi nič nenarobíš, dojčiť sa nedá nasilu, odporúča sa byť trpezlivá pri odgrgnutí, ja viac ako 10min nečakám, nechce sa mi, ale to záleží aj na tom, či je kľudný na rameni, alebo sa tam krúti... ak je kľudný a zaspáva mi, tak ho dám do postielky aj bez odgrgnutia, zväčša mu to nevadí, trochu sa ponaťahuje a spí... šatku sa treba naučiť dobre uťahovať, ak nie je dobre, správne utiahnutá, dieťa sa neukludní, mám kamošku čo začala šatkovať a dieťa jej tam strašne reve a nechce tam byť, sme sa stretli v centre a skúsila som si jej maličkú dať do svojej šatky, zo začiatku fakt revala, ale po chvíle sa ukludnila a spala, potom som ani chodiť s ňou nemusela, len som sedela, jej doma vraj zasa neskutočne revala 😕 ale neviem ako si ona viaže šatku, možno to nedoťahuje dobre 😕 a inak ja som proti rôznym lehátkam a stoličkám a chodítkam 😕 .. hračky by som takto malému bábu určite neukazovala 😀 toto sú ešte veľmi malé detičky, pre nich je všetko okolo nich nové, záhadné a netreba ich nijako zvlášť naviac stimulovať, oni spoznávajú okolie, hlasy, rozoznávajú teba a najbližších, potom budú seba, svoje ručky, svetlo, tiene, .. viac by som dieťa nestimulovala, mohlo by to byť skôr na škodu, mohlo by mať potom problém zaspinkať.... a detičky od malička dávajú práve signál, že chcú kakať alebo čurať... ja preto dávam simonka nad misku, on tiež dá vedieť že chce kakať, takže my nemáme pokakané plienky, skoro všetko odchytíme do misky 😉 a na masť na zapareniny si pozri, či obsahuje zinok, ak nie, tak ju môžeš používať ako prevenciu, napr. bepanthen, ale tie, čo obsahujú zinok, napr. sudocream tuším, tak to by sa malo použiť až keď je zaparenina už spravená, na jej liečbu, nepoužívala by som takéto krémy bežne .. inak na utieranie tiež používam olejček zarobení s vodou, to si nastriekam na handričku a utieram, ale olejček na olejovanie tela po kúpaní nie

cerimi77
7. mar 2014

@lucul že po mesiaci ešte nie ste na pôrodnej váhe 😀 tak ja neviem kde sa ten náš tak rýchlo ženie, som sa tešila že budeme mať ďalšieho malého chrústika a dlho si ho vychutnáme, z pôrodnice sme prišli len s 2790g a 46cm a teraz? 4250g a 54cm 😕

jeessie
7. mar 2014

@20erika07 mna doktorka upozornovala na "potnicky" - ze to sa vyhadzu vyrazky po celom tele deticku, ale myslim, ze to nie je alergia. a na liecbu odporucala kupel v hypermangane a na tvar obklady z hypermanganu alebo dubovej kory. skus pozriet na webe, ci to nemate toto...

cukrik580
8. mar 2014

@cerimi77 ja idem so Samkom vo stvrtok na poradnu tak som zvedava ze kolko pribral 🙂 ked mal 5 dni a prepustali nas domov tak mal z porodnej vahy 3090 len 2980 a 47cm a po tyzdni mal 3180 a 48cm tak som zvedava aka bude bilancia vo stvrtok 🙂 v piatok ma mesiac 😀 ale myslim ze vasich 8cm uuuurcite medame 😀 budem rada aj za jeden za dva 😀

lucul
8. mar 2014

@cerimi77 boli sme ked mala 2tyzdne, na fb v albume novorodenci 2014 sme pred simonkom tusim livinka 14dni mila grimasa 😉

20erika07
8. mar 2014

Každú hodinu sme boli hore,a potom od pol druhej do tretej, slečna vyspata, ale dobre sa aspon vykakala odzadu až po predok,aj pretekalo 🙂 dnes mi už muž povedal že ma obdivuje ako to zvladam, a ja nato,že už to nezvladam... Ale mám dobrú náladu,dala som variť kým spí teraz,a dnes je pekný deň tak budeme von od doobeda do poobeda... Prajem aj vám pekný slnečný dnik maminky 🙂

20erika07
8. mar 2014

A všetko dobré k dnešnému nášmu sviatku vám prajem žienky 🙂

kazunomiya
8. mar 2014

@cerimi77 Dnes sme zvládli prvý krát šatku na chvíľku, aj sa mu celkom páčilo, aj v nej trochu zaspal, ale inak bol celé dopoludnie hore a stále bolo niečo. Spí teraz v lehátku. Pre vysvetlenie, používam ho len na to, aby mal miesto niekde mimo našej postele, kde môže byť a môžeme si ho prenášať, ale najdôležitejšie je, že nie je celkom horizontálne, pretože mi dnes grckal a bol nepokojný, nedalo sa ho položiť vodorovne. Hračky síce k tomuto lehátku sú, ale nepoužívam ich a ani iné, čo mám, zatiaľ myslím malý nepotrebuje. Tých pár chvíľ pokojného bdenia si vystačíme s pozorovaním nás a okolia.
Dúfam, že sa mi tiež podarí taká verzia BKM, že budeme cikať a kakať nad nočníčkom (takým tým malým na toto určeným), ale to mi vyšlo zatiaľ len raz. Nie som ešte taká zručná, tak to nechávam na neskôr, že postupne sa naučíme. Ešte si to naštudujem v knižkách, čo mám, a budem skúšať v príhodných chvíľach.