icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

barcelona94901
14. mar 2014

@sonulka81 cicíky nemusia byť naliaté a je v nich dosť mliečka,naša je najedená ,pekne priberá po 200 gramov týždenne ,no aj tak hľadá cicík,ešte sa s ním ukludnuje ,naša prdoška
dnes sme vstávali o pol siedmej,potom zaspala ,do pol deviatej ,no a odvtedy sme hore,spala 5minut,prebrala sa ,vykakala sa,no a takto do kolečka fungujeme,spala by ,ale bruško,no.. 😝 takže sa pestujeme,kočíkujeme,na rukách ,masáže,kvapky som vysadila pretože jej robili brutus zle,bola po nich uplakaná , no a baby čím ste nahradili vigantol kvapky ?tie totiž nám tiež robili neplechu
moja strava taká,že mám dole všetky tehu kilá plus 4kg k tomu navyše ako bonus ,nie že by ma to netešilo,ja mám veru z čoho chudnuť ,ale teda fakt som vyskušala vsetky rady,jedálničky,fenikel.čaj a nám vadí uplne vsetko
a kedže ja dieťa veru nenechám vyplakať ,tak mám stravu krásne rozdelenu..ranajky,šup,šup..všetko aj pať krát za den doletím ,nemám čas sa prežrať ,takže to na mne funguje
som zvedavá na to gastro ,či budeme musieť čakať ,kým z toho jednoducho malá vyrastie,alebo teda či je všetko v poriadku,priberáme,rastieme,no to bruško nás riadne vytrápi každý den a ja som fit po porode,ani neviem ,že som rodila ,jediné čo dostáva teraz zabrať je chrbát
máte baby nejake domáce cviky ,finty na chrbát? kríže?

barcelona94901
14. mar 2014

@bambulka12 ako u nás ,ja mám pocit,totiž že všetci okolo maju spiace babatká,tá naša nám dáva zabrať,

cukrik580
14. mar 2014

@barcelona94901 my sme vigantol nahrafili od jamiensonu baby D tusim tak sa to vola.necelych 10e to stalo...

A ani nas maly nespinka...rano vstava cca o 6 a zaspi az okolo obeda...

A babyyyy nasa poradna vcera dopadla takto: rano sa nam Samko prevalil z bruska na chrbatik a neskor aj z chrbatika na brusko 🙂 dviha hlavicku 🙂 snazi sa bambulko a z povodnych 47cm a 3090g mal vcera 54cm a 3630g 🙂 dnes mame prvy mesiacik 🙂

cerimi77
14. mar 2014

@cukrik580 od rána od 6 do 12h je hore? to je veľmi dlho na tak malé bábo 😕 ak ho uložíš, tak nezaspí?
@biba tak ja nosím simonka vo vaničke až na 5podlažie a to pribral za mesiac 1,5kg 😝 😀
@aplless ste pribrali zhruba ako my, tiež sa len kojíme 😉

cerimi77
14. mar 2014

@cukrik580 tiež pekne narástol samuško 😉 a šikulka keď sa už prevráti... simonko tiež pekne zdvíha hlavičku a tiež sa pregúlne z boka na bok, ale z chrbátika na bruško ešte nie 😉

cukrik580
14. mar 2014

@cerimi77 hej...a niekedy az do 14...potom spinka vonku tri hodinky.na prechadzke plus na terase a potom niekedy je hore a niekedy spinka a ked sa okupka vecer dame pyzamko napapa sa ulozim zhasnem privriem odchadzam a spinka 2,5-3hodinky a potom sa budi vacsinou uz po dvoch hodinach ale raz sa proste musi po hodine a odznova kazfy den dokola 🙂

No veru riadne narastol a to sa mu za posledne dni muselo podarit co vsimam na obleceni 🙂 on so sebou stale naraba...stale sa mrvi a kopka a tak tak asi preto sa mu to tak podarilo a dnes sa na mna usmial ked som mu robila dvakrat grimasy ale to myslim bola len nahoda ale aj tak som rada ze mame takeho sikovnicka 🙂 a on ked aj nespinka tak aspon nepotrebuje nosit na rukach a tak.pekne lezka a hra sa s rucickami kopka s nozkami pripadne pocuva pesnicky v kresielku a niekedy sa aj tulkame ale iba preto lebo mamina ma take potreby 😀

cerimi77
14. mar 2014

inak tiež nás viac trápi bruško, pučí sa keď sa chce vykakať, kakáme do misky, do plienky to dá, len keď sa kojíme vonku a nemôžem ho dať nad misku a je potom z toho trochu nervozny 😀 po papaní dosť grcká, aj dlho po papaní ešte vygrcká mliečko, evidentne mu to nerobí dobre, potrebuje byť po papaní dlhšie v neležiacej polohe, tak ho držím na ramene, z toho ma krčná chrbtica dosť bolí, ak ho dám ležať skôr, tak začne mrnkať a plakať, a keďže musím behať aj okolo druhého dieťaťa, tak som dnes vyskúšala ho dať do kresielka 😕 áno, ja čo som proti takýmto veciam, ale pri 2 deťoch sa to inak nedá, ak sa chceme v kľude najesť a simonka nenechať revať 😕 hlavne ráno, keď sa chystáme von všetci, kým sa ja s Terezkou nachystáme, naraňajkujeme, oblečieme, nabalíme, tak potrebujem, aby simonko bol hore, ale neplakal, do šatky ho nechcem dať, lebo tam hneď zaspí a potom by mi nespal v kočíku ako sme vonku, lebo chodím s Terezkou do centra, alebo na fitlopty cvičiť a simonka nechám v kočíku spinkať vonku, tak potrebujem, aby spal kým ja som s ňou, takže ráno po zobudení, kým vyrazíme von, potrebujem aby bol hore a to kresielko sa dnes osvedčilo, pekne sa tam ukludnil a čušal tam vyše hodiny, pomaly tam zaspával, potom som len rýchlo nakojila, prebalila a pekne spal v kočíku vyše 3h.... a teraz poobede tiež som ho tam dala a zasa tam pekne ležkal, ani nemukol, dosť vygrckal ešte ako tam ležal, ale je tam v takej polohe, že mu to ide pekne von, evidentne sa mu tam páči, čo sa toho grckania týka a nakoniec mi tam zaspal, tak som ho teraz len preniesla do postielky 😉 .... inak sa nám ešte osvedčila aj poloha, v akej je na ramene keď ho nechávam odgrgnúť, kolienka pod sebou, na brušku, hlavička nabok, v takejto polohe ak ho preložím do postielky, tak mi tam takto pekne zaspal, vlastne hneď potom ako sa ráno zobudil a napapal sa, ale toto je fajn, ak nejdeme za chvíľu von do kočíka 😀

cukrik580
14. mar 2014

@cerimi77 z boka na bok sa mi gulal uz v porodnici na prebalovacom pulte :D som mu musela pripomenut ze ma este iba tri dni ze ma este cas 😀 spolubyvajuca mala z nas zabavku 😀 a este sa nozickami odraza od matraca a cestuje po postielke 😀

cerimi77
14. mar 2014

@cukrik580 to sa mi zdá veľmi dlho, že je hore... my sme mali včera návštevu, kolegovci z roboty + 2 ďalšie bábätká a bol teda hore 4h, ale potom už zatváral očká chudáčik, celý čas bol na rukách, lebo každý si ho chcel popestovať samozrejme, ani nemukol za celý čas 😀 ale inak tiež nebýva na rukách, len si vyžaduje tú polohu zvislú dlho po nakojení, inak začne plakať, ale zaujímavé je, že to vyžaduje len cez deň, v noci našťastie hneď po napapaní pekne pokračuje v spánku, budí sa každé 3-4h 😉

cukrik580
14. mar 2014

@cerimi77 aj mne zacal grckavat...aj hodinu po papani niekedy...niekedy viac inokedy menej...neviem preco...zacal ked sme davali vigantol a este neprestal...

A babyyy Samko si dnes dvakrat grgol ja som bola taka hrda a stastna akoby doniesol cerveny diplom 😀 nakolko Samik po papani negrga nikdy 🙂

cukrik580
14. mar 2014

@cerimi77 tiez si myslim ze je to velmi dlho ale neda si to vysvetlit 😀 on tak hnd zacal 🙂 ani v porodnici nrprespal cely den 🙂

cukrik580
14. mar 2014

@cerimi77 ale aspon neplacka...ze si pri nom aj porobim...dnes som pekne upratala navarila kym prisla kolegynka so 4mesacnou Nelkou zlatunkou 🙂 a poobede si tiez spravim ked spinka 🙂 je to zlaticko aj ked vie mat aj on take chvilky ze sa chce len pritulkat a vtedy si tu blizkost nenormalne uzivam 🙂 aj pri kojeni ked mi pozera do oci a hladka ma...to je nedkutocny pohlad...uz si trochu zacinam uvedomovat ze som MAMA a ze on je moje vytuzene dietatko 😀 aj ked stale tomu neverim ze si na mna sadlo tolko stasticka 🙂 zajtra pride jeden pradedusko pozriet bubacika tak sa tesim 🙂

cerimi77
14. mar 2014

@cukrik580 krásne si užívate spoločné chvíľky 🙂 vraj reflux vrcholí v 6t, simonko grcká tak rovnako asi stále, iba posledné 2t sa viac pučí kvôli tomu, dovtedy pekne ležal na posteli, tiež tichučko ani nemukol, teraz musí byť dlho po papaní vo vodorovnej polohe, takže ak potrebujem niečo spraviť, nemôžem ho tak dlho držať na rukách, tak asi pôjde do kresielka, ale ak ho nič netlačí, tak tiež pekne poležká a po okúpaní tiež veľmi rýchlo zaspinká, len teda kúpem každý 3. deň 😀

cukrik580
14. mar 2014

@cerimi77 aj my tak, kazdy treti alebo kazdy druhy, ale jemu staci ze vidi pyzamo 😀 to vie ze sa ide drichmat 😀 oficialne 😀 aspon ze mi v noci "spi" aj ked sa casto budi, ale aspon spinka, ze nehalabusi 😀 aj teraz tu so mnou v obyvke spinka na gauci, teda ja cakam kedy sa zacne mrvit a poslem muza napustat vanu 😀 mozno 😀 ale asi skor nie, lebo sme zabudli zakurit 😀 takze bude len pyzamo 😀 a papanie a spanok 😀

bambulka12
14. mar 2014

@barcelona94901 presne,ale sa mi zda,ze uz menej plakava,uz si aj pokeca s anjelickami 🙂,aj sa na mna usmeje a tak.Dnes sme boli v Tescu a ked sme isli domov,musela som este zbehnut kamoske,muz ma s nou cakal v aute a dosla som a ta revalaaaaa a este aj po ceste a toho sa bojim,lebo ja s nou vela jazdim sama,aby mi nezacala plakat za jazdy

cerimi77
14. mar 2014

simonko 🙂

cerimi77
14. mar 2014

a takto chodíme spolu von 🙂

cukrik580
14. mar 2014

@cerimi77 ty si aka krasna 😀 ale samozrejme aj deticky 🙂

cerimi77
14. mar 2014

@cukrik580 😀 😀 😀 😀

miky132
14. mar 2014

@cerimi77 počuj aký to máš nosič?ja stále zvažujem že aký,teraz by nám bodlo keby nebol moc drahý rozmýšľam nad manducou alebo šatkou....a už látkujete?nás to veľmi baví🙂hlavne tatina čo dievčatá poviem vám jeho možno aj viac ako mňa🙂už máme aj fotky kuknite v albume ak chcete ja to sem pridať neviem🙂
ešte som sa chcela spýtať že keď si si študovala tu bezplienkovú metódu odkiaľ si čerpala?lebo na nete je všeličo a myslím si že aj viem ako na to len budúci týždeň idem do školy tak sa musím sústrediť na to aby sme to spolu zvládli...a potom to chcem skúsiť...naša maličká zakúsi školský život...
@cukrik580 to grckanie nemusí byť z vigantolu...možno je viacej a ešte nemá taký žalúdok roztiahnutý...
Inak ja si to tiež stále uvedomujem viac a viac že som mama a je to skvelé, vždy som mala rada deti a aj preto som si vybrala túto prácu ale mať vlastné je ešte krajšie🙂a čo svokra poslúcha?

cerimi77
14. mar 2014

@miky132 ja mám šatku 🙂 na šatku nedám dopustiť 😉 a na šatke mám ochrannú kapsu, ktorú používam ak je zimšie, ešte nelátkujeme, nakoľko sme prišli z pôrodnice a simonko nemal ani 3kg, všetky, aj tie najmenšie plienky mu boli veľké 😀 , ale som nečakala, že tak rýchlo bude priberať, tak ešte máme zásobu jednorazoviek, ešte tam mám asi na 4dni a potom začíname s látkovkami... ohľadom BKM mám knižku "Bez plienky" ale jasné, že to nerobím úplne na 100% lebo mať dieťa nonstop nalepené na sebe by som nezvládla, a myslím, že na naše zemepisné pásmo je fakt ťažké naplno realizovať, mne stačí, že odchytíme aspoň stolicu a nemusím potom zapierať látkovky a potom prirodzene nabehneme na nočník, hneď ako bude vidieť krpec sám sedieť 🙂
http://www.latkovky.sk/produkt-detail/bez-plenky

cerimi77
14. mar 2014

@miky132 a ako to, že sem nevieš dať fotky?

cerimi77
14. mar 2014

@miky132 tu je vidieť tá šatka, toto je kolíska, ale tú som používala len prvé týždne, teraz už viažem len do vertikálnej polohy, nožičky naširoko, chrbátik do oblúka, to je najlepšia poloha pre bábätko, simon hneď zalomí ako dotiahnem šatku 🙂

miky132
14. mar 2014

@cerimi77 a máš elastickú či pevnú?no veď jasné pri dvoch deťoch a ešte malých to sa asi ani nedá naplno....neviem sem na plochu ale albume už mám🙂ďakujem🙂

cerimi77
14. mar 2014

@miky132 ja mám pevnú šatku 😉 a to je ľahké sem dať fotky, tak ako pridávaš príspevok- klikneš na Pridaj ďalšiu odpoveď -po pravej strane pod tým oknom je zelené "+" Pridaj fotky, na to klikneš, ukáže sa ti rámček Pridaj fotky, klikneš a potom už len naťahuješ fotky z kompu a ak sú natiahnuté, odklikneš Pridaj príspevok 😉

cukrik580
15. mar 2014

@miky132 svokra stale vystrkuje rozky ale zatial som obrnena trpezlivostou 😀 furt by ho len pestovala ale ona si ho polozi az na cecky a dycha mu do tvare a to sa mi nepaci...tak vyzera vzdy nasrata ked nedovolim pestovst 😀

ja viem ze to nemusi byt z vigantolu ale vtedy to zacalo 😀 pravezs sa mi zda ze spapa malo ale neviem kolko.nevZim ho ani nic tak neviem a je mi to jedno.dam vzdy ked pyta aj kazdu necelu hodi.u ako dnes v noci.hlavne ze pribera a rastie bubacik 🙂 aj ja milujem deticky a som neskutocne stastna ze sa nam to nakoniec podarilo a ze to vsetko dopadlo ako dopadlo a viem ze som ochotna to vsetko podstupit este raz 😀

lucul
15. mar 2014

@cerimi77 simonko je fesak 😵 a ty si aka pekna a spokojna, a kde mas kruhy z nevyspatia? 😀

@miky132 mala je aka krasnunka babulka, a ja mam ergo baby nosic a zatial som spokojna aj ked poskulujem po satke ale mam strach z viazania

lucul
15. mar 2014

@cukrik580 u teba svokra a u mna moj vlastny foter so zenou ☹ len ja som zla ze im nedojdem ukazat malu ale to ze maju dojst oni ignoruju, este sa krava urazila lebo mi poslala dzem a mala sa mi z neho dvakrat vyhadzala,tak som sa slusne opytala co v nom je nech viem co mam vylucit zo stravy a ona vyplakavala fotrovi ze ja som nevdacna a vynadala som jej co mi to poslala.

cukrik580
15. mar 2014

@lucul
@lucul jezis to je jeblina 😀 ignoruj 😀

insk baby uz mam Samka aj na videu ako sa pretocil 🙂

lucul
15. mar 2014

Povoleny doping pred jazdou 😀