Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Baby už tretiu koliku máme za sebou ☹ je to des ☹ chuda moje malé ☹
@majaon
@cukrik580 takto grckavala aj mola prva dcerka, tiez sa narodila s takou vahou ako tvoj Samko a asi si tiez chcela robit take zasoby mliecka, aj ked sa jej uz nezmestilo, niekedy aj pocas kojenia to z nej vyletelo prudom, ale ona bola schopna pokracovat v papani dalej. nechudla, nemala reflux, len kym sa proste naucila ako a kolko papat, tak to bolo takto. ja si myslim, ze kazde babo trosku grcka, je to lepsie ako keby ho to malo tlacit v brusku. aj ked vygrcka trosku natraveneho mliecka, je to ok. moja dcerka je velka, ta si da cely prsnik na ex 😀 , odgrgne ako pravy chlap aj trikrat po sebe, je spokojna a aj tak casto jej troska mliecka vyjde von. ale to je aj tym, ze babatka lezia, zaludok je plny, tak to ide rychlejsie hore.
@20erika07 tretiu koliku za dnesny den? chudatko malinke ☹
@vieraft si ma trosku upokojila 🙂 Samino este nikdy nevycedil cely prsnik 😀 aj ked by som ho pod ten cecok kludne schovala 😀 aj ked papal iba z laveho ked som mala chrasty na pravom a papal aj po pol hodine tak aj tak ho nikdy nedal do dna 😀 a presne, on sa dogrcka a pokracuje niekedy v papani 😀 somarik 🙂 a on negrga, teda konecne zacal, dva dni grgal po dvakrat a dnes zase nic 🙂
@alenka777 a uz je malinky v poriadku? ked som bola este s najstarsim synom v nemocke /operovali mu pruh/, tak bolo s nami na izbe take babo, co mu toto, co vam, tiez operovali, strasne vela vracal, plakal, ale po operacii uz bolo dost rychlo dobre. len si pamätam, ze ho vobec nedavali lezat, len v nejakej sedacke bol stale. mal vtedy asi 2 mesiace.
@cukrik580 keby si pocula moju Leu, ako ta grgne 😀 , syn jej hovori, ze grga ako kamionista. ale ona je uplne ina, ako boli ostatne deti, vsetkych som mala takych len okolo 3kg pri narodeni, len ona je taka velka a aj mi pripada ako keby mala uz najmenej 2 mesiace. napr. tuto noc papala pred 1 a potom spala az takmer do osmej. napapala sa a este sme potiahli takmer do 10 😕, to som nezazila ani pri jednom dietati, to boli vsetko strasni nespavci, papali aj kazdu hod. a este aj medzi tym sa budili. takze ja teraz ani nemam pocit, ze mam male babo.
jaj dievčatá dnes ste sa rozšupli...
aj Karolína vygrcká po jedení niekedy tvarohové,niekedy len neprehltnuté mlieko....ako kedy
@vieraft nie mojka,za týždeň tretia kolika...Dnes je to kus miernejšie ale ten svoj čas preplace, no včera to už bolo hrozne,kričala od bolesti, ani som sa len chytiť bruska nemohla,ešte viac kričala. Ach chudatko, potom už keď zaspí od toľkého plakania je dobre,ani cez deň nemáme problém,len vecer...
@cukrik580 samko asi papá častejšie, ale či viac, to je otázne 😀 si neviem predstaviť, že by priberala a rástol rýchlejšie ako doteraz... dupačky na 3m z nextu už zapnem len tak tak 😕
@sonulka81 u nás noc fajn, spinkal do 10h, potom bol ale dlhšie hore, niečoho to tlačilo, boli sme doma celý deň, zaspal až okolo 14h poriadne a odvtedy už ťahá až doteraz, len s 2 prestávkami na papanie 😉
@vieraft krááásne detičky máš všetky 🙂 ... a simonko nemal tiež žiadne problémy s bruškom prvý mesiac, pritom som jedla a stále jem úplne všetko, teraz sa už niekedy viac popučí, ale stále je to pohoda, skôr nás trápi vygrckávanie, dlhšie ho musím držať vo vodorovnej polohe
@aplless simonko grcká úplne od začiatku a tiež nestíham plienky prať kvôli tomu, pri dcérke som takéto vôbec nezažila, ale myslím že to netreba nejako extra riešiť, pokiaľ dieťa priberá, čiastočný reflux má skoro každé dieťa, nie je to nič príjemné pre ne, treba aby mali vyvýšenú hlavičku pri spinkaní, to my máme od začiatku, horšie je ak by dieťa prestalo priberať, tam sa musí reflux už liečiť, ustupuje zhruba po 4m.. tak treba vydržať 😕
@cukrik580 samko mi pripomína simonka, prvý týždeň, čo sme prišli z pôrodnice, kým nestihol nabrať druhú bradu 😀 😀 😀 zlatučký 😉 a čo sa týka prsníkov, tak túto noc som simonka kojila len z jedného prsa, akože papá veľa, ale nikdy sa mi nestalo, že by mi prso celé vypil a do ďalšieho kojenia sa prso zasa nalialo do prasknutia 😀
@cerimi77 presne s tym prsom, nikdy nevypil cele 😀 ani ked bol problem s pravym a nedavala som z neho a papal len z laveho 😀 aj kazdu pol hodinu hodinu a nikdy nevycecal cely 😀 sak ale moje 90G len tak lahko nevycucne asi 😀 ale uz zapajame postupne aj pravy, len ked ja si ho tam chudaka neviem chytit a nastelovat a potom si ho tu prehadzujem a jeduje sa 😀 ja ho ani drzat neviem na pravej ruke poriadne 😀 vacsinou len na lavej 🙂
@cerimi77 nasa ma druhu bradu od narodenia a uz sa jej asi tvori aj tretia 😀
@cukrik580 my sme cislo 50 ani nepouzili, 56 su jej kratke rukavy, takze sme hned skocili na 62/68. zas ale prva dcerka je taky drobec, ma takmer 2,5 roka a nosi velkost 86, co je na cca 12-18mes. takze do leta uz asi budu mat baby spolocny satnik.
@cerimi77 ja napriklad ani tanier ci pohar neumyjem s lavou rukou...pravou robim vsetko a ked mam maleho napravo tak som jak stratena, nic nedokazem 😀 to preto tak, ale snazim sa trenovat aby sme zapajali aj ten pravy prsnik normalne, ked mi to nejde a moc sa jeduje, tak to riesim tou futbalovou polohou ci jak sa to vola, ze ma nozky pod pazuchou mojou, tak nam to ide aj na pravo 😀 ale to zas nedokazem nalavo 😀
@vieraft ja som dnes len tak z prci vyskusala dat Samcovi dvojku plienku a nastastie sa do nej hned vykadil aby som mu ju mohla vymenit, lebo bol v nej jak utopeny 😀
@cerimi77 no len Samino mal vo stvrtok len 3630g tak to asi preto, ale sa cudujem, ze na dlzku mu to je ok 😀 ale zas on ma stale pokrcene nozicky 😀 a furt s nimi naraba 😀 to by ste museli vidiet baby, to je ozaj zazitok s nim co dokaze 😀

Simonik 🙂