icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

majaon
17. mar 2014

Simonik 🙂

cukrik580
17. mar 2014

toto dokazal ked mal 11 dni 🙂 cestovatel po postielke .-) a odvtedy stale 🙂, dalej s kamosom Miskom 🙂, opaluje sa, ten xichtik ked sa prave pokadil 😀 vcerajsi spanok, dalej spanok pri maminke na gauci, trening v piatok rano ked mal mesiac a sobota ako sa od Nelky v piatok naucil cumlat prsteky 🙂

cukrik580
17. mar 2014

@majaon potom napis co ti povedali 🙂 ak to bude vazne, behnem, lebo my ideme az 15.4. 🙂 ale ja myslim ze to asi bude ok, vela deticiek to ma 🙂

majaon
17. mar 2014

@cukrik580 ok,napisem,o 10:00 tam mame byt,este dame nejaku prechadzku ak bude fajn pocasie a potom sa ozvem 😉

alenka777
17. mar 2014

@cukrik580 jasné, pochopila som 🙂, len som upozornovala , že treba dať pozor na prípadne chudnutie, mám to z vlastnej skúsenosti ☹ sme tri týždne po operácii...

alenka777
17. mar 2014

@majaon náš malý začal ked mal dva týždne zvracať, cca 1 - 1 1/2 po jedední, zvracal stračne veľa, prúdom, za týžden schudol 110 g, treba dať pozor a zistiť či ide "len" o reflux alebo nie.

cukrik580
17. mar 2014

@alenka777 preboha a co to bolo?co sa stalo ze to bolo take vazne? ☹

20erika07
17. mar 2014

Baby už tretiu koliku máme za sebou ☹ je to des ☹ chuda moje malé ☹

alenka777
17. mar 2014

@cukrik580 maly vela zvracal..pylorostenoza ☹

vieraft
17. mar 2014

@majaon
@cukrik580 takto grckavala aj mola prva dcerka, tiez sa narodila s takou vahou ako tvoj Samko a asi si tiez chcela robit take zasoby mliecka, aj ked sa jej uz nezmestilo, niekedy aj pocas kojenia to z nej vyletelo prudom, ale ona bola schopna pokracovat v papani dalej. nechudla, nemala reflux, len kym sa proste naucila ako a kolko papat, tak to bolo takto. ja si myslim, ze kazde babo trosku grcka, je to lepsie ako keby ho to malo tlacit v brusku. aj ked vygrcka trosku natraveneho mliecka, je to ok. moja dcerka je velka, ta si da cely prsnik na ex 😀 , odgrgne ako pravy chlap aj trikrat po sebe, je spokojna a aj tak casto jej troska mliecka vyjde von. ale to je aj tym, ze babatka lezia, zaludok je plny, tak to ide rychlejsie hore.
@20erika07 tretiu koliku za dnesny den? chudatko malinke ☹

cukrik580
17. mar 2014

@vieraft si ma trosku upokojila 🙂 Samino este nikdy nevycedil cely prsnik 😀 aj ked by som ho pod ten cecok kludne schovala 😀 aj ked papal iba z laveho ked som mala chrasty na pravom a papal aj po pol hodine tak aj tak ho nikdy nedal do dna 😀 a presne, on sa dogrcka a pokracuje niekedy v papani 😀 somarik 🙂 a on negrga, teda konecne zacal, dva dni grgal po dvakrat a dnes zase nic 🙂

cukrik580
17. mar 2014

@alenka777 to mi je luto, dufam, ze uz bude vsetko ok 🙂 Samko nastastie zas az tak moc negrcka...

vieraft
17. mar 2014

@alenka777 a uz je malinky v poriadku? ked som bola este s najstarsim synom v nemocke /operovali mu pruh/, tak bolo s nami na izbe take babo, co mu toto, co vam, tiez operovali, strasne vela vracal, plakal, ale po operacii uz bolo dost rychlo dobre. len si pamätam, ze ho vobec nedavali lezat, len v nejakej sedacke bol stale. mal vtedy asi 2 mesiace.

vieraft
17. mar 2014

@cukrik580 keby si pocula moju Leu, ako ta grgne 😀 , syn jej hovori, ze grga ako kamionista. ale ona je uplne ina, ako boli ostatne deti, vsetkych som mala takych len okolo 3kg pri narodeni, len ona je taka velka a aj mi pripada ako keby mala uz najmenej 2 mesiace. napr. tuto noc papala pred 1 a potom spala az takmer do osmej. napapala sa a este sme potiahli takmer do 10 😕, to som nezazila ani pri jednom dietati, to boli vsetko strasni nespavci, papali aj kazdu hod. a este aj medzi tym sa budili. takze ja teraz ani nemam pocit, ze mam male babo.

sonulka81
17. mar 2014

jaj dievčatá dnes ste sa rozšupli...

cukrik580
17. mar 2014

@vieraft no teeeda, takehoto sa ja asi nikdy nedozijem 😀 ale hlavne nech je zdravy a spokojny 🙂

cukrik580
17. mar 2014

@sonulka81 som si dala volno tak som tu zas sedela cely den 😀 len co som mala cicik k dispozicii 😀

sonulka81
17. mar 2014

aj Karolína vygrcká po jedení niekedy tvarohové,niekedy len neprehltnuté mlieko....ako kedy

alenka777
17. mar 2014

@vieraft po operácii bolo našťastie hned dobre, na druhy den hned aj papal, a ležal normálne v postielke, len mal trošku vyvýšenú polohu, vyvýšený matrac, tak ako mávajú deti ktoré maju reflux.

20erika07
17. mar 2014

@vieraft nie mojka,za týždeň tretia kolika...Dnes je to kus miernejšie ale ten svoj čas preplace, no včera to už bolo hrozne,kričala od bolesti, ani som sa len chytiť bruska nemohla,ešte viac kričala. Ach chudatko, potom už keď zaspí od toľkého plakania je dobre,ani cez deň nemáme problém,len vecer...

sonulka81
17. mar 2014

@20erika07 moje chúdatko zlatučké to je najhoršie sa dívať ako trpia naše deťúrence a nejde im pomôcť...aj my máme pár zasebou ale našťastie nie tri za týždeň...☹

cerimi77
17. mar 2014

@cukrik580 samko asi papá častejšie, ale či viac, to je otázne 😀 si neviem predstaviť, že by priberala a rástol rýchlejšie ako doteraz... dupačky na 3m z nextu už zapnem len tak tak 😕
@sonulka81 u nás noc fajn, spinkal do 10h, potom bol ale dlhšie hore, niečoho to tlačilo, boli sme doma celý deň, zaspal až okolo 14h poriadne a odvtedy už ťahá až doteraz, len s 2 prestávkami na papanie 😉
@vieraft krááásne detičky máš všetky 🙂 ... a simonko nemal tiež žiadne problémy s bruškom prvý mesiac, pritom som jedla a stále jem úplne všetko, teraz sa už niekedy viac popučí, ale stále je to pohoda, skôr nás trápi vygrckávanie, dlhšie ho musím držať vo vodorovnej polohe
@aplless simonko grcká úplne od začiatku a tiež nestíham plienky prať kvôli tomu, pri dcérke som takéto vôbec nezažila, ale myslím že to netreba nejako extra riešiť, pokiaľ dieťa priberá, čiastočný reflux má skoro každé dieťa, nie je to nič príjemné pre ne, treba aby mali vyvýšenú hlavičku pri spinkaní, to my máme od začiatku, horšie je ak by dieťa prestalo priberať, tam sa musí reflux už liečiť, ustupuje zhruba po 4m.. tak treba vydržať 😕

cerimi77
17. mar 2014

@cukrik580 samko mi pripomína simonka, prvý týždeň, čo sme prišli z pôrodnice, kým nestihol nabrať druhú bradu 😀 😀 😀 zlatučký 😉 a čo sa týka prsníkov, tak túto noc som simonka kojila len z jedného prsa, akože papá veľa, ale nikdy sa mi nestalo, že by mi prso celé vypil a do ďalšieho kojenia sa prso zasa nalialo do prasknutia 😀

cukrik580
17. mar 2014

@cerimi77 no to sa stavim ze papa menej 😀 to by nepribral "len" 450g za dva tyzdne 😀 my pomaly prechadzame na vecicky cislo 56 😀

cukrik580
17. mar 2014

@cerimi77 presne s tym prsom, nikdy nevypil cele 😀 ani ked bol problem s pravym a nedavala som z neho a papal len z laveho 😀 aj kazdu pol hodinu hodinu a nikdy nevycecal cely 😀 sak ale moje 90G len tak lahko nevycucne asi 😀 ale uz zapajame postupne aj pravy, len ked ja si ho tam chudaka neviem chytit a nastelovat a potom si ho tu prehadzujem a jeduje sa 😀 ja ho ani drzat neviem na pravej ruke poriadne 😀 vacsinou len na lavej 🙂

cerimi77
17. mar 2014

@cukrik580 tak simon dal 1,5kg za mesiac a č.56 už vyraďujeme 😕 a to bol o niečo menší ešte od samka .....a ja nevidím rozdiel, či držím na pravej alebo na ľavej strane 🙂

vieraft
17. mar 2014

@cerimi77 nasa ma druhu bradu od narodenia a uz sa jej asi tvori aj tretia 😀
@cukrik580 my sme cislo 50 ani nepouzili, 56 su jej kratke rukavy, takze sme hned skocili na 62/68. zas ale prva dcerka je taky drobec, ma takmer 2,5 roka a nosi velkost 86, co je na cca 12-18mes. takze do leta uz asi budu mat baby spolocny satnik.

sonulka81
17. mar 2014

@cerimi77 to my máme oba zapojené a tri dni sme doplňali nutrilon...ale to bolo asi aj nachladnutím,že mala málo a aj žlčníkový záchvat som mala vo štvrtok a tak potrebovala piatok až nedelu po 30 tke nutrošu.dnes nepítala a dávam ricin 5 a aj čaj a ajmatyšáka pijem

cukrik580
17. mar 2014

@cerimi77 ja napriklad ani tanier ci pohar neumyjem s lavou rukou...pravou robim vsetko a ked mam maleho napravo tak som jak stratena, nic nedokazem 😀 to preto tak, ale snazim sa trenovat aby sme zapajali aj ten pravy prsnik normalne, ked mi to nejde a moc sa jeduje, tak to riesim tou futbalovou polohou ci jak sa to vola, ze ma nozky pod pazuchou mojou, tak nam to ide aj na pravo 😀 ale to zas nedokazem nalavo 😀
@vieraft ja som dnes len tak z prci vyskusala dat Samcovi dvojku plienku a nastastie sa do nej hned vykadil aby som mu ju mohla vymenit, lebo bol v nej jak utopeny 😀
@cerimi77 no len Samino mal vo stvrtok len 3630g tak to asi preto, ale sa cudujem, ze na dlzku mu to je ok 😀 ale zas on ma stale pokrcene nozicky 😀 a furt s nimi naraba 😀 to by ste museli vidiet baby, to je ozaj zazitok s nim co dokaze 😀

vieraft
17. mar 2014

@cukrik580 my sme mali jednotky plienky len jeden balik do porodnice a doma sme hned presli na dvojky. ja neviem, po kom to dite bude, ked je taka velka 😉 . ani mm sa to nezda 😀 .