icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

sonulka81
17. mar 2014

@cukrik580 my používame už dva týždne dvojky...sme dostali jednotky pred 10dňami a veru to bolo už LTT...

cukrik580
17. mar 2014

@sonulka81 tak akoze ja som z porodnice utekala kupit jedny nulky , ano? 😀

cukrik580
17. mar 2014

@vieraft tusim mate postara 😀

vieraft
17. mar 2014

@cukrik580 veru nie, postarku 😀

cukrik580
18. mar 2014

@vieraft aj my a preto sa obavam po kom ten maly bude 😀 ked ma len nos po mne a ostatne....no niktp nevie 😀

mariannax
18. mar 2014

čaute baby 🙂 tiež mám synčeka narodeného vo februári, ale už má 2 rôčky... keďže teraz čakáme dievčatko, predávam vecičky, ktoré nebudem potrebovať... niektoré sú nové, nenosené a niektoré pár krát nosené... ak by ste mali záujem, pozrite si môj bazár 🙂 nad 10 Eur dávam darček a nad 20 Eur zľavu 10 percent... krásny deň a príjemné chvíle s vašimi drobčekmi 😵

aplless
18. mar 2014

Cim ste nahradili vigantol maly ma z neho krce musime zmenit co je dobre

sonulka81
18. mar 2014

takto sme sa kupkali vcera

veronikapodolska
18. mar 2014

@aplless kvapkami od firmy Jamieson, volá sa to "Baby-D" 🙂

veronikapodolska
18. mar 2014

Baby ako obliekate drobcov ? ja som mojej dávala jedno tenké body a na to ešte jedno body a pančušky, ale väčšinu dňa je v perinke, no ked ju vytiahnem z perinky tak začne kýchať, dostane štikútku a celá je studená ☹ a to máme v miestnosti 23 stupńov. A vždy plače ked ju zabalim a zohrejem tak sa ukludní. Nechcem ju veľmi babušiť, tak neviem 😒
A pri kúpaní sa jej normálne trasie sánka od zimy, to som ešte nevidela a pritom v kúpelni je teplo, ja som len v podprde lebo by som odpadla od tepla, aj osušku jej dám nahriať na radiátor ☹ potom ked už ju masírujem tak už je lepšie. Máte niekto podobné zmrzlinky doma ?

aplless
18. mar 2014

aj nas ma rad teplo vacsinou ked sme doma tak ma body tricko a dupacky a ponozky ked sa mi zda moc chladno tak mu dam aj ciapocku vacsinou nad ranom a doobeda lebo je vychladnuty dom po noci. a doma balim bud do perinky alebo ho prikryjem dekou zalezi ako mi zaspi @veronikapodolska

cukrik580
18. mar 2014

@aplless jamienson baby D alebo pozri od swansonu, aj to si chvalia 🙂

cukrik580
18. mar 2014

@sonulka81 jaka je krasnucka 🙂 juj, tak by som ju vyboškavala 😀

bea00
18. mar 2014

@veronikapodolska no ja saz obliekam velmi tenko lebo môj malý zas začne kričať ked mu je teplo. aj teraz má len body a rifle pod tým má pančušky ktoré mu už teraz musím vymeniť na ponožky lebo sa mi budí z toho tepla. na noc mu dávam pyžamko a je v zavinovačke.
@aplless môj mal včera tiež hrozné krče z vigantolu tak teraz som poprosila kamošku nech nám donesie z rakúska oleovit, ževraj ten je dobrý. tento hnus mu nebudem dávať, včera som už aj ja skoro plakala ako sa zvrtal v krčoch, nevedel spať bol nekludný a nevedel kakať

cukrik580
18. mar 2014

@veronikapodolska nas ma studeny odchov 😀 ale ne, ja som nevedela zo zaciatku co ho stale trapi, preco vecer nechce spinkat a tak, a zistili sme ze mu je teplo 😀 takze tata ma radost, lebo drobec ma radsej zimu po mame, 🙂 takze ja moc neporadim...ja davam body a dupky, ked mam take teple dupky z kiku, tak ponozky nedavam, iba ked ma tenke dupky 🙂 ale este ho zakryvam dekou ked lezi v koliske alebo na gauci 🙂

cukrik580
18. mar 2014

@veronikapodolska a na noc len pyzamko tenke bez ponoziek a zavinuty do deky, lebo zavinovacku nechce a v deke sa moze mrvit 🙂 ale davam mu ju ako zavinovacku a aj tak mi velakrat z nej odide 😀

sonulka81
18. mar 2014

my máme v byte 24 a malá ak nemá na body ešte tričko alebo svetrík a dupky a ponožky tak má studené ruky a kýcha odušu spasenú...a čiapočku má prevažnú časť dňa...my sme obe zmrzlinkové...ja ľúbim teplo a do apríla spávam v ponožkách... 🙂

veronikapodolska
18. mar 2014

ďakujem za príspevky, tak asi je to OK, budem ju postupne otužovať, staršia má rada chladno, ale ja mám napríklad rada teplo a tiež spávam v ponožkách dokonca aj v lete 🙂

kika2710
18. mar 2014

@ewik333 ja som bola u dr. Babjaka v Ziline, on robi aj 3D sono aj fotky pekne ti da, on robi aj celkove vysetrenie babatka . nam uz v tretom mesiaci povedal ze to bude chlapcek a tak aj bolo🙂 da sa tam objednat aj cez net -prenatal zilina.sk, na stranke je aj cenník 🙂

majaon
18. mar 2014

Tak babule konecne som sa sem od rana dostala 🙂 No pytala som sa doktorky na to grckanie a ako ste uz niektore pisali,je to v poriadku pokial babo pribera a prospieva,zevraj moze aj po kazdom papani,tak uz sa tym nebudem trapit,malo by to prejst okolo troch mesiacov...nas krasavec pribral za dva tt 500g,tak uz ma 4800g,cize kilo za mesiac 🙂 Na brusko mi odporucila Infacol,ale este mame BabyCalm,to mu davam par dni a myslim,ze je to ovela lepsie... 😉

20erika07
18. mar 2014

@sonulka81 veru chudatka, to je strašné tá bezmocnosť ☹ ako si tvojej pomáhala? Potom keď kričí a nahlta sa ešte viac vzduchu už ani plakať nevládze čo tak kričí ☹ už to začína zas teraz ☹

sonulka81
18. mar 2014

@20erika07 no mi natierame pupíkom a nožkami trošku cvičíme....nemá ich často a ani dlho a intenzívne...rýchlo prejde...🙂

nrmajky
18. mar 2014

@majaon tak si ma veru ukludnila.dnes Samino ogrcal len svokru takze pohoda len ho dnes katastrofalne brusko bolelo...tak sme sa natrapili...dokonca ani vonku v kociku nebolo dobre...mne si brusko vobec nenecha masirovat...my len nozicky tlacime k brusku...

Az teraz pozeram ze pisem cez muza 🙂 vas cukrik580 😀

matabah
18. mar 2014

ahojte,tak vidím,že máme podobné starosti a radosti všetky 😀 😀 😀
my sa máme fajn,2 týždne sme vyhádzané na líčkach,bo maminka natierala o dušu olejom detským a tak vraj z toho sme si vyrobili pubertáčku--sa kožná smiala....tak teraz natierame len pupáčiky bielou mastou z lekárne,máme doma teda indiánku 😝 😝 😝

ale už nám povolila aj detské mliečko telové,tak dnes sme sa trošku natreli po kupkaní...inak sa máme fajn,v noci prespíme aj 5-6 hodín a tak,sem tam cicík,ale viac dokrmujeme nutrilonom a užívame si ...
máme už takmer 58 cm..
tak dobrú nocku,pa paaaa

sonulka81
18. mar 2014

@matabah no presne aj u nás sme natierali olejom po kúpaní ale po treťom som to zrušila lebo sa vyhádzala a vydedukovala som že to z oleja...my dokrmujeme len večer zatiaľ tak som zvedavá ako to potiahneme.
užívaj lebo ty kokos malá už má dva mesiace,strašne to letí...

matabah
18. mar 2014

@sonulka81 no,letí veru...my máme 6 týždnov v piatok...nestačím už pomaly triedit veci......čo nám bolo pred týždnom velké,už je teraz akurát a buduvi týžden už vyradím..sranda...
a veru všetko je to vdy tak,ako naši hovoria..odkedy sa narodila,tak len stáárnem a aj to,že sa bojí človek o tie svoje deti..presne ako vraveli ..."ked budeš mat svoje deti,tak atd atd atd.."

matabah
18. mar 2014

tak toto sme my....na tej jednej fotke vidno našu pubertu 😝 😝 😝

matabah
18. mar 2014

@sonulka81 ozaj,a ked ste sa vyhádzali,tak tiež len na tvári?? lebo že keby to bolo z jedla,tak to má aj na tele,ale my len na tváričke a trošku vo vlaskoch v kútoch...

sonulka81
18. mar 2014

@matabah len na tváričke to mala a to som jej aj ruky a nohy natierala...teraz to už nemá lebo nenatieram..

cerimi77
18. mar 2014

@vieraft aj moja dcérka, 2,5r nosí č. 86 😀
@sonulka81 tak držím palce aby sa mliečko rozbehlo 😉 ja som ani pri malej, ani teraz, nikdy nemala ani potuchy, koľko mliečka mi dieťa vypije, takže ani neviem povedať, koľko ml je veľa či málo 😕 😉
@cukrik580 polohy pri dojčení som tiež nijako neriešila, len čo som si pred narodením dcérky niečo o nich čítala, ale potom to išlo akosi samé od seba, prirodzene, už som sa na nejaké polohy nesústreďovala, jednoducho som dieťa chytila a priložila k prsníku, len som si dávala pozor, aby mal hlavičku správne a bol dobre prisatý... časom si určite aj ty zvykneš a bude ti to viac prirodzené a už si ani nezmyslíš, že si to vôbec niekedy riešila, ono to pôjde tak akosi samo 😀 ... dnes som začala konečne s látkovými plienkami a teda č. 56 je krátke, tak bodynka jedine s exterdorom 😀 , v pondelok ideme na poradňu, tak som zvedavá koľko narástol 😀 a skús samka natočiť aby sme ho aj my videli 😉