Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@biba na chrbatik sa mi suchne sam ked ho dam na bok a na bok si da len hlavicku 🙂. Raz tam raz tam a na brusko ho davam rano 🙂. Napap sa a uz nespi tak ho dam od grgniut dam ho do postielky idem curat niekedy sa napapat a tak a za cca pol hodinku si ho vezmem do postele a trenujeme 🙂. Niekedy 5minut niekedy sa mu paci aj pol hodinku 🙂
@cerimi77 aj moj je dnes akosi pokojny,vacsinou medzi 16.00-19.00 byva u nad veselo a plackame a nespime a dnes mi prave v tomto case spi,tak uvidim pomali ho preberam aby som ho mohla okupkat prebalit ptezliect nakrmit a dufat,ze ho pekne uspim na noc a budeme pekne spat tak aspon 4-5 hodin v kuse 🙂
@cukrik580 a neplacka ti v postiekle,lebo ja msm niekedy pocit,ze pokial nespi alebo nepapa tak placka 🙂 ale uz sa to ukludnuje a zacina byt zivy a akoby sa hrat a sledovat vsetko, dokonca vcera na mne bohovsky rehotal,len zvuk k tomu este nevydal ale skeril na mna tu svoju bezzubu pusinku 🙂 bolo to paradne
@lucul veď nedávaj naušničky 🙂 ona ich nepotrebuje mať určite 😉@bambulka12 a ja by som svoje dieťa veru nenechala bez mamičky pri takejto procedúre 😕
@biba simonko veľmi rád spáva na brušku, ja som ho tak raz skúsila dať, keď som ho dávala spiaceho von zo šatky a keď som ho nechala v tej polohe, tak sa mi nezobudil, a odvtedy ho takto dávam často, skoro celú noc takto prespí 😉 a na tváričke máme aj my pupáčiky, myslím, že sa mu to spravilo potom, čo som ho mala v šatke a dala som si tričko s väčším výstrihom, čiže tváričku mal položenú na mojom tele, ale pedina včera na to nič nepovedala, myslím, že je to bežná vec u bábätiek, a tie suché miesta tiež, my sme také mali vo vláskoch a na čele, natierali sme to pár dní, ale potom to prešlo aj samé, a kamoška čo má 2m dcérku, má tiež v obočí také suché šupinkavé až ako keby chrastičky, ja myslím, že to stačí len premasťovať, ono to prejde potom aj samé 😉
@biba aj u nás býva takto navečer veselo, včera to bola úplná katastrofa... ale noc už super a dnes celý deň kľud, som mu dávala papať z prsníka, ktorý nie je preplnený a sa mi zdá, že aj to pomohlo, lebo z naplneného prsníka mi veľmi rýchlo tečie mliečko a on to chudák ani nestíhal prehltať a potom sa jedoval, a potom mal aj väčšie bolesti bruška a grckal, tak uvidíme ako to pôjde ďalej, ak to pomôže, tak si vždy radšej trochu odstriekam 😉... simon prespal celý deň, o 16h sa zobudil, napapal, nechala som ho chvíľu hore, potom sa začal už ozývať, tak som ho okupkala a pekne zaspinkal, podarilo sa mi ho uložiť do 2h a myslím, že aj to je dobre, lebo ak je dlhšie hore, ako včera, tak potom chudák bol až tak unavený, že aj kvôli tomu nemohol zaspať, a bol dlho hore zasa kvôli tomu, že mal bolesti bruška 😕
@sonulka81 mna Samko u nasich v pondelok nakomplet ocural 🙂 som chvilu cakala cu nebude curat lebo mali chladnejsie a nic a ako som ho utierala tak gejzir.tak som len rukou sklopila rychlo pipika na podlozku prebalovaciu a docural tak ja ze bude dobre.tak sa utieram aj jeho a on zniva 🙂 tak som mu musela body prezliect a ja som esteze bola prezlecena z rifiel do teplakov 😀
@cerimi77 aaale tak co uz narobim,nausnicky som jej chcela dat a viem,ze sa mozem na moju dr spolahnut a ked ma poslali von,tak som nechcela byt nasilna a robi sa to tak bezne a malinka to prezila a je krasnucka a uz to ma aspon za sebou 🙂 a ked nebude chcet mat nausnicky,tak ich jednoducho da dole,ja tiez niekedy nenosim,niekedy nosim 🙂
@cukrik580 všimla som si inak že aj moja mala zabúda dýchať,aj 5sekúnd to trvá,vždy sa potom strhne pri nádychu alebo zobudí... Dúfam to nie je nič ale stále ju sledujem... No nie vždy tak spí...
Inak včera des,už ju nebudem kúpať večer,totálne som to pohnojila, iba som ju viac prebrala,potom už nevedela zaspať, začala kolika a takto sme vrieskali od pol siedmej do pol jedenástej... Uz sme spravili zúfalý čin,vo vloznej tašky od kočíka som ju hojdala vyše polhodinu,ale nezaspala len sa ukludnila,aj kôň by zaspal tam, tak nič,musela sa vyrevat a potom od únavy zaspať... Včera som kúpila kvapky babycalm, sú prírodné,obsahuju feniklovy,anizovy, mätový olej a glycerín, to ju upokojilo nakoniec a zaspala, ale až na niekoľký krát... Uz som zúfalá,ako predísť tej večernej kolike, už neviem,cvicime,masirujeme,grgame poriadne,a aj tak... Všimla som si že keď prídeme domov cez piatu a nestihne sa úplne prebrať,rýchlo jej dám papať tak niekedy je to ok,ale len obden... S chlapcom som takéto nemala,ten bol ako vaše poniektore detičky,najedol sa a spal, plakal len keď bol hladný,brusko nás veľmi málo bolelo,tak teraz sa to nedá porovnať... A tak mi je jej ľúto keď tak kričí večer a ja jej už nijak neviem pomôcť ☹ neviem či mám skúsiť rektalnu rurku nech nemá kŕče... Bojím sa že potom to inak nepôjde len s rurkou...
Ahojte moj tiez posledne dni viac spi aj cez den. inak behame po dr mam nervy. zistili mu poruchu metabolizmu karnitinu. to sa berie z paty krv v porodnici na skrining mal to zvysene tak mu este dva krat opakovali a mal stale zvysene hodnoty tak sme mali ist na pozorovanie do bb lezat cca tyzden .v pond. sme tam nabehli aj sme sa hned vratili domov strasne zle podmienky boli na oddeleni mal maly lezat a ja pri nom na stolicke cely den a v noci by som spala o dve posch. nizsie to sa mi nepacilo a vrchol ze 90 % hospitaliz. tam boli romske deti s mamickami tak si to idem vybavovat v ba. neviete ako to je na detskej klinike?
@cerimi77 nehnevaj sa,ale neda mi to...myslis,ze som horsia matka,ako ty?Ked sme boli po porode,robili s nasimi detmi vselijake procedury a ty si bola pri kazdej a urcite Simonko plakal pri tom 😕 a nemyslim si,ze moja dcera bude mat z toho,ze jej prepichovali usi dozivotnu traumu
@bambulka12 cim skor sa to da urobit tym je lepsie babo troska poplacka a zabudne
@aplless tiez si to myslim a to som jej chcela dat v porodnici,len sme nemali este nausnicky 🙂 .
Ja som vdacna mojej mamicke,ze mi dala prepichnut uska,ked som bola mala 🙂
@bambulka12 mne dr.vravela ze sa to ma do 3m lebo ze vtedy maju deti velmi vysoky prach bolesti este z porodu, len u nas doma cista psychiatria posledne dni starsia 40st teploty a mladsia bolesti bruska obden a ja danove a to som sama na ne akurat ☹ a bez auta. Este aj mojej mame zmenili sluzby na poobedne tak nemoze prist. Ale dam nausky do liehu a ked sa dokyne dovolam tak zozenem odvoz a pojdeme do ambulancie inak chodime k nej domov
@bambulka12 kokos akože keď som si dávala druhu dierku prepichnut v 15tich, skoro som "umrela",to bola bolesť,mesiac som nevedela spávať na uchu,nikdy viac... Som rada že som tu bolesť nemusela podstupovat pri oboch ušiach v staršom veku...
@bambulka12 aj mne dali prepichnut a tie dierky mam v pohode ale co som si dala nastrelit tak je desna ta dierka. Aj teta vravela co dala sesterke nastrelit lebo vonku neprepichuju tak sesterka do nich neda vsetky nausnice
@lucul jasne a neboj sa,ona si poplacka len ked jej to budu prepichovat a napr. mojej sestry mala vobec neplakala,ked jej prepichovali a aj baby niektore pisali,ze uplne v pohode 🙂 .Mas to tazke teraz,nezavidim,ja mam len jedno take male,druhe mam pubertiaka,ale ked dojde mm domov,tak som stastna,ze ma trosku odbremeni.Drzkajte sa 🙂
@20erika07 😀 😀 presneeeeee,ja som si tiez davala prepichovat este dalsie dierky,no to bolo hrozneeeeeeeeee,tiez som spavala len na chrbte,bolelo to jak slak 😀 😀 😀

@cerimi77 aj mne dnes maly prespal takmer cely den...asi daco vo vzduchu 🙂 potom som ho okupala a uz pol hodku spi 🙂