icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

katty137
27. mar 2014

@cerimi77 no ty koki, to sa niekto má 🙂 mne keby som ju položila hneď do kočíka, tak zbláznime obe... dnes som bola zaviesť malú do škôlky, predtým grgla medzi kojením poriadne, dokojili sme sa, odgrgla, čosi málo vygrcla a zaspinkala, položila som ju na sedačke, to musíme vždy na chvilinku, nazbieralo sa to, grgla tretíkrát, tak sme sa položili do kočíka a išli von... prišli sme do škôlky, spinkala, to je asi 10 min. cesty, tam plač preveľký, tak znovu na ruky, už som vedela, že je to bruško, už to poznám, grg po štvrté 🙂 🙂 🙂 som si povedala, tak to už musí byť ale vážne koniec, išli sme do mesta a asi po 20 minútach plač znovu ale brutálny a neutíšiteľný, pokus po ďalší raz, bohužiaľ, musela ísť von z kočíka a také 2 grgy že až mi to bolo divné... kokso, toto som ešte nezažila... potom už bolo konečne dobre... prišli sme domov, ešte chvíľu pospala a plač preveľký no grg žiadny... dali sme espumisan, pocvičili nožičkami a tak strielala, že som až nechápala... vôbec nechápem, kde sa to v nej všetko bralo... no hrozné to bolo a teraz je tu odkvacnutá a spinká, ja si upratujem a zaskočila som aj sem, teraz to už pár dní asi nebudem stíhať, lebo od dnes do utorka denne niekto príde nahliadať 🙂 takže záhul poriadny... ale inak všetko v poriadku, len u nás len také odloženie v žiadnom prípade nehrozí, nech sme kdekoľvek, vždy musí odgrgnúť...

katty137
27. mar 2014

no teraz som napísala, že si tu spinká odkvacnutá a už je hore a zase grgala... dnes je to akési divoké 🙂 ach jooooo 🙂 zase som niečo zakríkla :D

vieraft
27. mar 2014

@matabah ja som s tym mala tiez problem po porode, hrozne ma to bolelo, este v porodnici mi dr. predpisal Cyklo3fort, to uzivam doteraz, lokalne Faktu mast, su aj cipky, ale tie neznesiem, strasne ma stipu. teraz uz to mam uplne ok. kup si zatial nieco v lekarni, je vela roznych pripravkov. ja som ani poriadne chodit nemohla, tak to bolelo. inak sta na foto krasna rodinka 🙂.

vieraft
27. mar 2014

@cukrik580 nasa vcera zaspala o 14,15 na brusku a spala tak do 19. o 20h. som ju okupala, zaspala sice az o 21,30, ale bola dobrucka, spokojne lezala v spalni a pospala az do 4, zas hned zaspala, o 5,30 ju zobudilo kakanie, tak prebalit, napapat, prebrala sa, ale pred 7 este zalomila a spalii sme az do 9,50 😉 . to som pri ziadnom z mojich deti nezazila, ved ja spim viac ako ked som ju nemala 😀 .

20erika07
27. mar 2014

@vieraft tichucko závidím ☹ 🙂

cerimi77
27. mar 2014

@matabah hanička je veľmi krásnučká 😉 a som rada, že už je lepšie a viroza sa nevráti... ja dávam tiež probiotiká, preventívne, aj dcérke som tak dávala 😉 s tou zlatou žilou nezávidím a teda ani veľmi neporadím 😕

cerimi77
27. mar 2014

@katty137 je to zaujímavé, ale takto to funguje len keď sme vonku a v kočíku 😀 keď ho beriem z kočíka a hneď prikladám na prso, tak ako keby sa ani neprebral, veľmi pokojne, v kľude papá, tým sa nenahlce veľa vzduchu, odpojí sa a spí, tak ja len presuniem do kočíka a ťahá ďalej 😉 len raz sa mi stalo, že som ho musela držať na ramene, pomrvil sa, zaspal a až potom som ho dala do kočíka... simon si niekedy neodgrgne vôbec, inokedy si odgrgne, ale aj tak je potom nepokojný, tak ja zväčša držím v šikmej polohe, kým sa neupokojí a môžem ho potom uložiť... túto noc som bola skoro 3h hore, čo sa nevedel ukludniť a teraz večer tak isto, dedo ho išiel poobede kočíkovať, kým ja som bola s dcérkou v MC, a nespal mu, tak chudák od 14.30 bol hore, domov sme prišli o 18.30 a do 21.30 som s ním na striedačku niečo nacvičovala, odgrgol si, pocvičili sme, pomasírovali, aj sa vykakal aj vyprdel a stále bol nepokojný... možno z únavy, ja som bola už veľmi hladná, tak som ho dala do postielky, že teda musím sa najesť, plakal, ale potom chudák odkvecol a doteraz spí 😕
@vieraft tak simon ešte nemá nejaký režim, čiže spí a budí sa na kojenie v rôznych časoch, ak sa zobudí ráno na kojenie okolo 5-6, tak ho po nakojení uložím ešte do postele a tiež potom ťahá do 10h, ale ak potrebujem aby sme o 10h už niekde boli, tak ho už nedávam spať, nechám ho hore, aby potom pospal radšej v kočíku 😉

saxxxana
28. mar 2014

Ahojte, nosite stale postolkove nohavice s plienockou? My sme boli u ortopeda, povedal ze vsetko OK a este mame nosit 3mesiace ale malinkej to vadi, nemoze sa vyprdkat. Nosite ich cely den? Aj do kocika?

cukrik580
28. mar 2014

@vieraft toho sa ja tak skoro asi nedozijem.ale dnes spinkal 4a pol hodinky tak sa to pomalicky predlzuje 🙂 ja dnes musim makat ako srobik lebo zajtra naaaaavsteva 🙂

veronikapodolska
28. mar 2014

@matabah ja to nemám asi až tak extremne, ale pri prvej dcére som mala veľké bolesti tiež a pretrpela som to a postupne sa to upravilo, teraz mi pomáha : každý deň vypijem pol flaše šťavy zo zaváraných sliviek alebo broskýn a zopár kúskov aj zjem (už mi to ide hore krkom ale pomáha) a každý druhý deň si uvarím kamilkový čaj ( to mi zasa poradila pediatrička, aby sa malá dobre vykakala a pomáha to aj mne) + veľa, veľa tekutín, ja vypijem aj 5 litrov denne, aj v noci pijem 🙂 Ešte si varím aj čaje na kojenie tam sú tiež dáke byliny. A fakt mi to zaberá, dokonca si môžem dať aj čokoládu každý deň, čo predtým som nemohla, lebo by som na záchode asi zomrela 😉 A ešte si do jogurtu nasypem občas ovsené otruby 😉

majaon
28. mar 2014

@matabah ahoj,ja mam tiez s tym problem,velka potreba je pre mna utrpenim,ale v pondelok sa chystam ku gyndovi aj teda k obvodnej,nech mi nieco da...nevies,ci to bude aj pozerat? alebo staci ked jej to opisem?

biba
28. mar 2014

@saxxxana tak my ideme ortopedovi na ultrazvuk klbikov az teraz a doteraz sme postolky vobec nedavali,a strasne dufam,ze ani ich nebude treba

20erika07
28. mar 2014

@saxxxana vôbec,ani sme nenosili a po sone je všetko ok,takže nemusíme chvalabohu, pri prvom sme do troch mesiacov museli až 3plienky dávať a do polroka dve potom,a do roka nestavat na nožičky, no bolo to utrpenie pre chlapca,som rada že teraz nemusíme

matabah
28. mar 2014

@veronikapodolska napodiv stolica ok...nemám nejaké zápchy,tiež často jem musli,sušené slivky,aj sa snažím pit atd atd atd...predtým som bývala na wc pol hodku a teraz šupšup,a bežím do sprchy,lebo vby som umrela...trošku sa to zkludní,dám mastičku a o hjodinku to zas začne atd atd atd...len to skrátka bolííí..pojdem na gyndua budem .čakát,kým sa to upraví...
@majaon ja sa tiež chystám na gyndu,určite to kukne podla mna,aby mohla povedat,čo to teda je...a niečo poradit,príp. predpísat....

cerimi77
28. mar 2014

ahojte, tak boli sme u pediny so Simonkom kvôli tej žltačke, ale lieky zabrali, už má lepšiu farbu, tak malo by to byť ok, doktorka ho popočúvala, je zahlienený, ale crp aj moč boli v poriadku, tak nám kázala užívať len prospan kvôli kašlu + fenistil.. a v ústočkách má žabu, soor, ja som si to všimla včera, len som nevedela, že to je ono, keďže pri Terezke sme takéto nezažili, tak chudáčik asi aj kvôli tomu bol nervozny, lebo dnes po kojení, chudáčik plačkal a ako som mu to povytierala, tak sa hneď ukludnil a ešte aj soplík, tak morskú vodu dávam a dnes som aj odsávala... neviem či z tých liekov, alebo aj z kašlu, je viac spavý, vlastne spí dnes celý deň, len s prestávkami na kojenie, ráno vstal o 6.30 tak som ho už neukladala, lebo do 10h sme museli byť u pediatričky a do 11h u gynekológa, tak chudáčik začal potom mrnkať, čo bol už unavený a ako som ho brala do auta, tak mi zaspal na rukách, potom pospal v kočíku, kým ja som si vybavila prehliadku po 6nedelí, po papaní zasa zaspal do 10min, boli sme potom ešte vonku chvíľu, s Terezkou na ihrisku, prišli sme domov, napapal sa a išla som mu nachystať vodu na kúpanie, dala som ho do lehátka čo máme v kuchyni, nožky zabalené len v deke a on mi tam zaspal a spí tam doteraz, ja si tam zatiaľ varím červenú repu a chystám večeru, aj som sa snažila ho prebrať, keď otvoril očká, tak som začala na neho rozprávať a hladiť ho, ale on zasa zatvoril očká a spí... tak uvidíme aká bude noc, ale táto noc bola super, len 2x hore 😉

cerimi77
28. mar 2014

@saxxxana my sa nebalíme naširoko, ešte pri dcérke som si popredu kúpila 2ks poštolkových nohavičiek a doteraz sme ich ešte nerozbalili a hádam už ani nerozbalíme 😀 ja som preventívne nebalila naširoko, v pôrodnici mu klbiky vyšetrili, všetko bolo ok a tak isto na prehliadke u ortopeda v 1m, takže nemusíme baliť naširoko, ale ja používam látkové plienky a tam je viac naširoko ako v pamperske a aj pri nosení v šatke je naširoko, takže nám toto asi bude stačiť 😉 dúfam teda 😕 😉 .. a tebe kto kázal baliť naširoko?

os
28. mar 2014

no ahojte... konecne som vas docitala ... staaale ste boli popredu a nie a nie vas dobehnut 🙂
... no... my sa mame celkom dobre 🙂 .. akurat je dnes od 18tej nejaky nepokojny... vkuse sa puci...a pyta prsnik.. co vacsinou dudla... ... na dudlanie som mu pedtym mohla strcit aj cumlik.. nie len bradavku (aby ma uplne nerozzuval)... ale teraz ho uuuuplne odmieta.. normalne sa "naserie" ked to skusam... .. dnes sa mi podarilo dat bradavku a po rychlom vytiahnuti strcit cumel... a bol klud 😀 ... neviem preco sa uz nevie inak ukludnit.... predtym to vedel... teraz vresti a rozzuri sa neskutocne (nie vzdy, ale ma casy kedy sa potrebuje ukludnit.. )
... idem sprchu a vecerne ukladanie... a chystanie do postele... co bude asi hodinu... takze sa majte zatial krasne 🙂 .. veeeeeeeeela pokoja vam prajem 🙂

cerimi77
28. mar 2014

tak simon je riadne odkvecnutý, do 21h pospal v tom lehátku v kuchyni, kde som ho plánovala nechať, len kým nepripravím vodu na kúpanie, pospal tam 2,5h a o 22h už chrní v postielke... som ho stihla okupkať, napapať, dali sme sirup, vyčistili nosík, odgrgol si a hneď mi zaspal na ramene... už dávno som nemala takto kľudný večer a také rýchle uloženie na noc 😀 Terezka spí u svokrovcov, stanko je na futbale, jáj, aký kľud mám doma 😀 😀 😀

20erika07
29. mar 2014

@cerimi77 aj my sme mali žabu,dala jej také sladké 1ml striekackou sestrička a krásne to zmizlo,vravela mi že aj kvôli tomu môže byť dieťa nespokojné, a zase máva biely jazyk, ale doktorka povedala že stačí keď dám sódu bikarbonu do vody a s tym jej povytieram,že to má z mliecka... Dnes inak aj v noci zaspavala sama,normalne som prekvapena,že doma zaspala doobedu, ale včera bola celý deň nespokojna aj v kočíku,každú chvíľu plač,ale zato večer nevyvadzala a pekne spala do polnoci... Včera mi aj prsniky odmietala,v noci konečne troška pocucala... A dnes ráno hneď dve stolice,som sa radovala jak malá... Inak tretí deň jej dávam feniklovy čaj,robí jej dobre,len sa mi zdá ze je závislá na ňom,vypije aj vyše 200ml za deň...

Inak baby nemáte problém s ciapockami? Vždy je všetko dobre kým nedám čiapku,to vyvadza,a aj v kočíku keď sa preberie zúri a mece s hlavkou do strán...

cukrik580
29. mar 2014

@20erika07 davas zavazovaciu ciapku?skus taku bez uviazania...

biba
29. mar 2014

Kocky,viete co som si vsimla?Ze Leo ked sa pozera na mna tak to nie je presne mne do oci ale akoby poza mna?je to normalne alebo ma problem s ockami a pozera len akoby smerom odkial pocuje hlasy? Nachytala som ho ako v kupelni pri umyvani zadocku pokazde fascinovane pozera na radiatorove trubky co tam idu 🙂 obycajne biele nicim zaujimave 🙂 no dufam,ze nebudeme mat problem s ockami,ma ich krasne velke kukadlove a bola by to skoda

biba
29. mar 2014

@20erika07 nam pri ciapocke ci uz na zavazovanie alebo nie,brutalne vadi ked padne na oci,to nemoze byt,vtedy sa jedujeme takze pri kocikovani musim davat pozor a maly aj tak toci hlavou tak ,ze si ju strci hlboko do ciapky a ta mu skonci az na nose 🙂

jeessie
29. mar 2014

@20erika07 nasa tiez zacne plakat, az ked jej dam ciapku, ked sa chystame von. v kociku uz potom zaspi a podla mna jej ciapka uz nevadi. sice mece hlavickou, ked sa prebera, ale to robi aj v koliske, ked ciapocku nema, takze mi to pride, ze jej vadi iba tesne po tom, ako jej ju nasadim a potom uz vari aj zabudne, ze ju ma 🙂

cukrik580
30. mar 2014

Babyyyyy mam novy telefoooonik 🙂 sa vytesujem 🙂 a este aj tablet 🙂 jupiky konecne aj na mna prisiel rad 🙂 este potrebujem novy vysavac.pracka sem tam strajkuje a bojim sa o chlad,icku ale hadam este vydrzia.ja som prvorada 😀

saxxxana
31. mar 2014

@cerimi77 v porodnici povedali ze preventivne balit nasiroko. Ked sme boli u ortopeda ten povedal ze vsetko je OK ale kosticky su este makke takze mame balit nasiroko dalej aspon do 3mes. Som sklamana lebo malinkej sa v tom nepaci, kedze nemoze hybat nozickami neda sa jej vyprdkat...Ale ked musime tak musime... Vy ked mate satku tak snad to budete mat v poriadku, my sme to od porodu viac nenosili ako nosili.

saxxxana
31. mar 2014

@biba ahoj to robi aj moja mala. Mne sa zda ze pozera skor nado mna. Vsetci vravia ze je to normalne. Inac deticky vraj vidia straznych anjelikov, tak mozno pozera na nich 😉 😀 😀

zuzkafuny
31. mar 2014

@saxxxana tak aj môj Pepajzňa kuká na svojho anjela... len ešte tomu uveriť?

20erika07
31. mar 2014

@saxxxana moja mala len vtedy tak hľadí keď som blízko pri nej,keď sa dám kus ďalej tak už nemôže spustiť oči zo mňa a hľadí mi do očí 😉

bea00
31. mar 2014

@saxxxana Aj môj sa mi pozerá do očí, hlavne pri papaní 🙂

kazunomiya
31. mar 2014

baby u nas bolo doteraz vsetko ok... dnes mam otazku: Antonkovi sa zapalil prstek pri nechtiku, asi som nejak neopatrne strihala (uz pred niekolkymi dnami, ale zapalilo sa mu to dnes). Ako mu to mam osetrit? Vytlacila som odtial hnis, troska tam bola, a dezinfikovala som liehom a tea tree olejom, hoci ten si uz nie som ista, ci sa moze takym malym detom... Framykoin doma nemam, k lekarovi ideme na poradnu vo stvrtok, mam dovtedy cakat alebo mam ist k nemu skor? Ja dufam, ze do stvrtka sa mu to zahoji ale bojim sa komplikacii ☹