icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cukrik580
8. apr 2014

@20erika07 no to hej a teraz prosim pekne chce rozkopat monitor dychu 😀 to co je zavesene na postielke 🙂

20erika07
8. apr 2014

@cukrik580 hehe to nielen väčšie deti su hyperaktívne,ale už aj bábätká 😀 tato vkuse s rukami a nohami naraba 😀 kľudne nepoleží

anjelik0907
8. apr 2014

@sonulka81 aj naša sa ponáhľala 🙂 my sme mali termín až 17.2. 🙂

cukrik580
8. apr 2014

@20erika07 aj Samko.to mu z brucha ostalo 🙂 presne takto ma kopal do rebra a boxoval do bedrovej kosti ako to robi uz 7a pol tyzdna na svete 🙂

cukrik580
8. apr 2014

jedna z dnesneho rana, takto sa skeri ked ho mamina hresi 🙂

20erika07
8. apr 2014

@cukrik580 ježiiiš ten je zlatučkýýý!!! 😀

cukrik580
8. apr 2014

@20erika07 dakujem 😀 takto sa rehni na mna krpec 😀

cerimi77
8. apr 2014

@cukrik580 tak simonko už inak, ako na bruchu nechce spať, rev veľký, tak spí len tak... noc zasa super, len 1x hore okolo 4h ráno, inak spal od 21.30 do 9.30 😉 ale trápia ho tie grcky myslím, aj keď negrcká veľa, evidentne mu to nerobí dobre, dlho ho musím držať na ramene, kým sa ukludní a šponuje sa tam, ak to prejde, tak potom už je dobre, ale ak ho skôr uložím a aj zaspí, tak po 20min je hore a rev 😕
@20erika07 ja som Simonkovi zasa skúšala ušká, keď bol v kľude a nič, nereagoval, tak myslím, dúfam, že ušká sú v poriadku, zasa si myslím, ak by niečo mal takéto, že by bol viac mrzutejší, v noci spinká krásne, len 1x som hore a aj cez deň dnes potiahol 4h, tak uvidíme, poradňu máme až budúcu stredu, ale určite mu to dám prešetriť pre istotu 😕 ja myslím, že ho trápia tie grcky a kyselina z nich... skúsim homeo na to, ten nutriton už nedám 😕
@cukrik580 ja som stále háklivá na uši, ale ražné máme stále doma a vždy zaberie, dám si na vatu cez noc a je po bolesti, mojej mame vyhnisali bubienky a počuje veľmi slabo, len tými kostičkami čo sú pod bubienkami, chodili sa na ňu pozerať doktori z celého slovenska, čo neverili, že môže počuť aj bez bubienkov 😀

cukrik580
8. apr 2014

@cerimi77 Samko uz mi tolko negrcka 🙂 sem tam sa mu podari trolilinku take tvarohovw dlho po kojeni ale len ked so sebou straaaasne naraba ako rano 😀 za tri dni grckal tusim dvakrat takze pohoda
Ja som ho kvoli tomu dychaniu tak nechcela moc davat no ale co uz s nim 🙂 teraz spinka tri a pol hodky tak cakam kedy sa zobudi 😀 nech mozem ist spat 😀

cukrik580
9. apr 2014

Esteze som necakala na mladeho pana a sla si lahnut le o spal 5a pol hodiny 😀 moj rekordmanko 😀 prvykrat 😀 a potom dve a pol 🙂

20erika07
9. apr 2014

@cukrik580 my mame väčšinou noci rovnake,nech zaspí v ktorukolvek hodinu vecer,vzdy sa budí o pol jednej,o pol tretej a pol piatej,takze od polnoci moj spanok je velmi slaby...

cukrik580
9. apr 2014

@20erika07 Samko spal od pol osmej do jednej do pol 4a do cca tristvrte na sest a odvtedy uz ako i,ak jedol dvakrat a za chvilu bude opat le o ideme k nasim 😀

20erika07
9. apr 2014

@cerimi77 tak bodaj by to ani neboli uska,moze to byt tou kyselinou,aj mala sa niekedy hneva ked odgrgne a zavrati sa jej,je to neprijemne aj pre dospeleho,nie to este pre nich,chudatka male

matabah
9. apr 2014

@20erika07 aká je dlhá bambulkaaa kráásna!🙂

matabah
9. apr 2014

@cukrik580 juj,to je radost..vydarený🙂

aplless
9. apr 2014

konecne som skopirovala foto z mobilu

20erika07
9. apr 2014

@cerimi77 a ake homeo na to vyskusas? Ja by som tiez len o ziadnych neviem

cerimi77
9. apr 2014

@20erika07 bolo mi odporučené Gastrocynesine, dnes som to kúpila a zrovna sa mi tabletka rozpúšťa vo vode, tak uvidíme, či to pomôže, ale podávať sa to má 15min pred jedlom, tak ešte neviem ako to spraviť, keď sa simonko zobudí na papanie, ako ho potom tých 15min zabaviť, hlavne v noci 😀 😀 alebo to budem dávať len cez deň, v noci našťastie nemáme nejaké problémy, zasa sme mali dobrú noc, len 1x hore, aj večer docela pekne zaspal, ale musela som ho dlho držať na rukách, ale už aspoň viem, že to je tým grckaním, to isté bolo dnes ráno, aj teraz poobede, po papaní musí byť dlho vo vodorovnej polohe a keď už začne tak pokojne dýchať a položí si hlavičku na rameno, tak vtedy ho už môžem uložiť do postielky a pekne zaspí sám 😕 ... aj v lekárni mi pani hovorila, že veľa mamičiek kvôli grckaniu a tej kyseline prestanú kojiť a prejdú na UM, že aj jej sestra s tým mala problémy a že musela malého tiež dlho držať vo vodorovnej polohe, alebo kojiť na etapy.. tak ja dúfam, že to prejde časom, aby sme sa nemuseli kvôli tomu trápiť 😉

cerimi77
9. apr 2014

@cukrik580 ani simon toho veľa nevygrcká niekedy, ale šponuje sa mi na rukách a pofňukáva aj tak, myslím, že tá kyselina robí zle aj keď toho mliečka veľa nevygrcká, aspoň tak mi hovorili niektoré baby, ktoré majú tiež s týmto skúsenosť 😝 každopádne je to nezrelý tráviaci systém a ja dúfam, že to časom pomaly vymizne a hádam dovtedy pomôže aj to homeo 😕

20erika07
9. apr 2014

@cerimi77 tak teraz sme sa naplakali od pol siedmej,grckala,vracalo sa jej späť a vtedy velmi kričala,musela mat riadnu kyselinu,o pol siedmej zjedla len 30ml mlieka a odvtedy len plac,a inak si odgrgava vzdy dobre,min.3x,dnes jej to nepomohlo. Od tretej bola nespokojna aj v kociku a ona na brusku nechce byt tak sa jej stale vracalo ☹ chuda male ale zaujimave ze to nema kazdy den...

cukrik580
9. apr 2014

@cerimi77 tak tfuj tfuj nech to homeo rychlo zaberie 🙂 nase babo dnes ceeeeely den vyvadzalo 😀 ked som potrebovala aby bol hore tak spal a ked som chcela aby spal tak oci dokoran a boli sme vonku cca 30 minut...takze sa nam ani nepodarilo stretnut so @sonulka81 ale snad to nabuduce vyjde a hlavne si vyberieme lepsie pocasie 😀 cely den bol ten nas truhlik uplackany neviem co bolo.plakal aj len tak 🙂 usmieval sa len ked sa posral do cistej plienky 🙂 normalka 🙂ale zase spinkal dvakrat hodinu a pol a od pol siedmej do pol 9v autosedacke prezliekla som ho napapal sa a drichme dalej 😀

sonulka81
9. apr 2014

@cukrik580 naša zalomila behom hodiny už tretí krát po pár minútach v postieľke je hore.asi tam máme klince alebo čo ju tam hryzie...

cerimi77
9. apr 2014

@20erika07 jáj, trápite sa teda aj vy, simonko začne plačkať, len keď ho dám ležať, ak je na rukách, tak je síce nepokojný a šponuje sa, ale aspoň už neplače ako to bolo minulý víkend 😕 poobede som dala 2 dávky homeo, ale zatiaľ som nepostrehla žiadny posun 😕
@cukrik580 simonko zalomil hneď ráno ako sa napapal, zobudil sa až u ortopéda, kde sme boli na kontrole s klbikami, a potom keď sme prišli domov, tak pospal 2,5h a to som sa teda divila, že čo sa deje, že tak krátko pospal 😕 zvyčajne spí 3-4h, ale je pravda, že lepšie spinká vonku v kočíku 😉
@sonulka81 to vyzerá tiež asi na kyselinu z mliečka, či? takto sa občas budieva aj simonko 😕

sonulka81
9. apr 2014

@cerimi77 no u nás už prevažuje nutrilon,keďže po posledných 6 dňoch som mala 3 žlčníkové záchvaty strácam mliečko... v pondelok idem na sono tak uvidíme čo sa bude diať ďalej... ☹

cukrik580
9. apr 2014

@cerimi77 aj mne sa tak budieval kym som neprisla na to ze chce ist na brusko 😀

cerimi77
9. apr 2014

@sonulka81 aha, a s grckaním nemáte problém? lebo mne lekárnička práve radila, keď som pýtala tie homeo na grckanie, či nechcem vyskúšať nejaký nutrilon HA alebo niečo také, že to pomáha, že veľa mamičiek prestáva s kojením a prechádza na UM kvôli grckaniu 😕

cerimi77
9. apr 2014

@cukrik580 mne sa takto budí že mu vadí tá kyselina, že sa krátko držal, on od únavy niekedy zaspí aj skôr, ale teda kyselina sa dostaví a je po spánku 😕

vieraft
9. apr 2014

Ahojte, vidim, ze sa dost trapite s grckanim, nasa tiez casto grcka, ale nie moc, len ked sa natlaci na prasknutie, ale nastastie nema problem odgrgnut si, dokonca sa naucila odgrgnut aj poleziacky, lebo ja som leniva v noci si sadnut a dat ju odgrgnut. tak si ju len prisuniem k sebe, poleziacky papa, ja driemem, sama sa odpoji, niekedy odgrgne, niekedy jej len vytecie z pusiny, co mala navyse a odfukuje dalej. ale tiez teda rada spi na brusku, ja som sa bala ju tak davat v noci, len cez den, ked vystihnem tu spravnu chvilu a dam ju na brusko , tak hned zalomi a spi aj 3-4 hodiny, inak ked nevystihnem, sa vrti, zdviha hlavu a nie a nie sa ulozit. minulu noc som ju ale okolo 3 prehodila na brusko, lebo sa stale nejako mrvila a pekne hned potom zaspinkala.
@cerimi77 ja si myslim, ze keby Simonka boleli uska, tak by nepomohlo dat ho na brusko. inak ty vzdy pises, ze ho musis dlho drzat vo vodorovnej polohe, asi myslis vo zvislej, ze? 😀
@cukrik580
@20erika07 baby, tie vase deturence su ake stihlunke, ta moja buchta ma 6 tyzdnov a podla nasej vahy, teda co ja sa s nou vazim, uz ma okolo 6kg, meria 61cm, takze uz 9cm narastla, ja neviem, kam sa tak ponahla. ved ona ani babo nebola a hned je z nej velka baba. a tie jej brady, ani ciapka sa jej neda uviazat, tak nosi len take bez zaväzovania.

vieraft
9. apr 2014

@cerimi77 a ta kyselina je len z materskeho mliecka a z UM nie?
ozaj, este som sa ta chcela opytat, co to je to razné do usi, nepoznam to, lebo sme nikdy nikto nemali problem s usami, ale od minuleho roka sa najstarsi syn casto stazuje na boelst ucha , akurat aj dnes zas hovoril, ze ho boli, dost dnes fukalo, tak mu asi hned nafukalo.

cukrik580
10. apr 2014

@vieraft mo moj cervik ma cez 5kil a cca 60 cm 😀 myslim ze z povodnych 47cm dooost 😀 a na poradni v styroch tyzdnoch mal 3630g 😀 teraz mi zacal nejako rast 😀
@vieraft aj moj muz si musel davat pozor na ucho hlavne v lete v aute...pomohla len vata do ucha lebo v lete chodit s capicou,asi by bol smiesny 😀