icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

cerimi77
17. apr 2014

@veronikapodolska a čo variť, to je tiež môj večný problém, teraz som tohto problému ušetrená, lebo už 3.mesiac fungujem na macingovej, takže nemám čo vymýšľať 😀 😀 😀

cerimi77
17. apr 2014

@cukrik580 hej, očkovanie proti pneumokokom myslím, toto očkovanie sa môže vykonávať 13-valentnou (chráni voči 13 typom pneumokoka) alebo 10-valentnou konjugovanou pneumokokovou vakcínou (chráni voči 10 typom pneumokoka), a tie rotavírusy.. no mám známu doktorku na kramároch a s ňou som sa radila, že či mám toto očkovanie dať a ona povedala že je to tak 50:50, ale že videla deti u nich ležať na infúzkach kvôli rotavírusu a že teda nič moc 😝 ona by radšej očkovala 😕 tak som dávala aj toto 😕
@bea00 a to kedy ste očkovali proti rotavírusom? nejako skoro nie? 😕 deti si rýchlo zvyknú na určitý spôsob zaspávania, čím menšie, tým rýchlejšie a ľahšie prežijú nejakú zmenu, chápem, prečo nechceš dávať cez deň do postielky, ani ja nedávam, kvôli tomu istému dôvodu, ale dávam ho spinkať do vložnej tašky čo mám z kočíka, tú mám položenú v spálni na posteli pod oknom a cez deň spinká tam, ak nie je v kočíku a na noc ide do postieľky, dnes sme doobeda boli v kočíku, poobede spinkal v taške doma... dnes krásne zaspával pekne sám, po uložení na noc, bol ešte docela dlho hore, ale tichučko tam potom zaspal, to sa nám už dávno nestalo, zväčša zaspával na rukách ako sme ho držali kvôli grckaniu, alebo s plačom 😝

cerimi77
17. apr 2014

@kazunomiya ak je dieťa správne uviazané v šatke, že sedí v anatomicky správnej pozícii - tzv. abdukačnej flekčnej polohe, roznožmo, chrbát je šatkou podopretý, zagulatený, kolienka sú o niečo vyššie ako zadoček, ten drží váhu hlavičky, tak dochádza k správnej stimulácii v oblasti kyčlí, čo podoruje dobré prekrvenie a aj správny vývoj v tejto oblasti.. tiež sa stretávam len s pozitívnymi reakciami, dieťatko je predsa len v blízkom kontakte so svojím rodičom čo teraz najviac potrebuje, ako sa nosili deti, kým sa nevynašiel kočík? vtedy nikto neriešil ako dlho sa môže dieťa nosiť v šatke 🙂
@20erika07 ani nám nebrali a ani dcérke nikdy nebrali, a to už bude mať 3r 😕 nemyslím si, že to berú plošne všetkým, asi len rizikovým skupinám, ale deťom s nejakou diagnózou? 😕

bea00
17. apr 2014

@cerimi77 prvu davku sme mali minuly tyzden a druhu budeme mat 6.5 a vtedy daju aj to povinne ockovanie

cerimi77
17. apr 2014

@bea00 v šatke musíš byť opatrnejšia čo sa oblečenia týka, preto je šatka vhodnejšia skôr na jeseň-jar, príp. zimu ak máš ešte niečo navrch, v letných mesiacoch už je to zložitejšie, ja v takomto počasí obliekam do šatky len bodynko a polodupky pod ktoré dám ponožky, lebo nožičky sú vonku, tak aby mu nebolo zimka 😉
@20erika07 najlepšie je dieťaťku keď leží na chrbátiku ak je hore, môže pozorovať všetko okolo a popritom si kopkať nožkami, v lehátku je moc fixované do určitej polohy, takže ak už lehátko, tak len na chvíľku, klokanky sú tiež zlé, tam dieťa nie je v správnej polohe, visí tam za rozkrok, chrbátik nie je v správnej polohe, ani kílbiky... radšej nejaký ergo nosič, alebo šatku 😉

cukrik580
18. apr 2014

@cerimi77 aj Samko vcera nejak dlho zaspaval...o pol osmej som ho ulozila a o stvrt na 9 mi mm hovori ze pod sa kuknut 🙂 a mlady pan hore a mrvil sa a vypravall si ale neplakal ale nechcel byt na brusku tak som ho dala na chrbatik a jak som ho o stvrt na 9 zvrtla na brusko tak v sekunde spal az do stvrt na 2 🙂 úotom do stvrt na 5 a do tristvrte na 6 a este tusim zaspi takze ja som celkom vyspata od 10 😀

cukrik580
18. apr 2014

@cerimi77 o tom ze dam ten 13 Zlozkovy prevenar som rozhodnuta na 95% a o tych rotavirusoch stale rozmyslam,zatial som tak 60:40 😀

20erika07
18. apr 2014

@cukrik580
@cerimi77 syna som dala ockovat prevenarom,prva mu sadla dobre,po druhej 40 teploty,nemocnica,nic nezaberalo,a nasledne infekcia... Velmi budem rozmyslat ci malu dam

cukrik580
18. apr 2014

@20erika07 no to si mi moc neporadila...

cerimi77
18. apr 2014

@cukrik580 simonko potiahol až do 2.30, čiže 6h pospal, ale potom sme sa trápili s grckaním, asi 2h som ho držala na rukách a nebolo stále dobre 😝 potom pospal 3h ešte, ako sa dcérka zobudila, tak bol hore aj on, ale len som ho preložila z bruška na chrbátik a hodinku tak ešte ležal v postielke, takže ja som sa tiež docela vyspala, a o 11h som ho už uložila spať znovu, lebo už bol dlho hore 😀 a spí doteraz 😉
@20erika07 takúto reakciu môžeš mať na hociktoré očkovanie, bohužial 😔 tiež sa toho bojím, dcérka našťastie nemala absolutne žiadne reakcie, ani zvýšenú teplotu, ani opuch po vpichnutí, nič, tak dúfam, že aj simonko to tak dobre zvládne 😕

20erika07
18. apr 2014

@cerimi77 mozes,ja viem,no po inych ockovaniach on nemal nic,len po tejto. No zle bolo s nim,vraveli v nemocke,ze nastastie mal dobry zaklad co sa tyka zdravej stravy atd,inak by bolo este horsie ☹ ale na druhej strane,pneumokoky su ovela nebezpecnejsie ako taka reakcia,takze uplne som nezavrhla to ockovanie,len to lepsie zvazim

cerimi77
18. apr 2014

@20erika07 po takejto skúsenosti ti verím, že sa bojíš ešte viac 😕 mohla to byť aj nešťastná súhra viacerých faktorov, o ktorých ste možno ani nevedeli, možno tá infekcia už bola v telíčku, ale ešte sa nestihla prejaviť a do toho prišlo očkovanie, ktoré tomu veľmi nepomohlo 😝 toto riziko je pri každom očkovaní, tiež sa bojím očkovania, ale ešte viac neočkovať a rizika čo z toho plynie 😝

20erika07
18. apr 2014

@cerimi77 asi tak,aj ked tu infekciu si myslim ze dostal v nemocke,lebo mi to zatajili len potom mi nasa detska dokt.povedala ze no a este aj tá nestastna infekcia...

cukrik580
18. apr 2014

Baby my sme aj s mm vstavali o jednej priblizne 😀 Samko spinkal najprv od 7:45 do 1:15 potom do 4:00 a do 6:00 (priblizne ) potom sa hrajkal potom zaspinkal s nami potom zaspinkal na tatovom brusku potom na posteli potom na mamininom brusku medzitym cca milionkrat jedol potom sme isli prec...nakupy lidl tesco dm potom na kofolku ked sme isli do tesca tak papal v aute tak sme ho dali do kocika ze nech neni vo vajicku potom ked sme boli na kofolke dvakrat papal v aute potom sme isli do jednoty na chlebik a behli do kiku ale nic nekupili dala som si taku gulickovu zmrzku 😀 k svokre maly papal potom o ulicu dalej k svagrinke kuk ako prerabaju domcek- bratranci samkovi ho zatial strazilo vonku a ukazovali mu zahradku 🙂 a jupiii domov okupkali sme napapal sa a od 8 spinka 🙂 zahrali sme si s mm hru co ja viem co davala stv a mala som 54 bodov 😀

a baby jedli ste uz udene vajicka????jaka fajnovka? 😀 😀 ocino nam doniesol,nejaky kamarat to robi a chutia ako ostiepok 😀 len su moooooc moooooc slane 🙂

matabah
18. apr 2014

@cerimi77 mal aj čiernu stolicuu??tak jeho asi aj zato bolelo atd,,,tuším si písala,že máte problémy...krv jetažká na žalúdok...to nám prízvukovali,ked sme boli na mandle,aby sme neprehltali po zákroku...tak to bude lepšie...multimam je super mastička...drahá,ale ozaj dobrá..

majaon
18. apr 2014

Ahojky maminky...vidim,ze deticky nam pekne priberaju 🙂 mam jednu otazku - kym dojcim,tak nedostanem menstruaciu ci ako je to,neviete?

A takto chuti palcek nasmu buckovi 🙂

matabah
18. apr 2014

ahojte babuchy....
my sme mali poradnu v stredu a 10týždnoví máme 6kg...merat nás nemerajú...máme na hlavičke HEMANGIOM,tak ideme pre istotu na sono,lebo sa trošička červenie aj zvačšuje---mám z toho nervy,neviem sa dočkat,lebo samozrejme som si to vygúúglila a počítala aj somariny kadejaké o tom...máte s tým niekto skúsenosti??
a dnes som mala šoky,šli sme trošku do mesta povečer,kým bol mm na baskete,tak že my kukneme tesco,baumax atd...15 minut som si to užila a potom plač preveliký,tak som to hned strhla na pohotovost....myslela som že uši,lebo ked som ju vybrala z vajíčka a dala dole čiapku,mala nad uškami také zdurene,ale to zrejme len z plaču....
tak dr. preklepla celú,jak som ju tam položila,tak sa smiala ako slnko 😕 😕 😕
a tak sme nejak zistili,že pred 2 dnami som jej začala dávat feniklový čaj pit,a zrejme jej robí prdíky agresívnejšie,nechce velmi jest,zje 1/2 z toho,čo predtým....kaká len raz za den...a cez den takmer nespí,a predtým spinkala pekne doobeda 3hodky atd...
takže pekne sme sa vrátili k vodičke a uvidíme,čo sa bude diat..
ale musím pochválit..každý večer pekne položíme do postielky a Hanička pekne sa uloží sama do hajan🙂a niekedy od tej 20tej spinká aj do 4tej rána...
prajeme krásne sviatky a veeeela vody 😝 😝 😝

matabah
18. apr 2014

@veronikapodolska ja som vyučená,na materskú som išla z kuchyne a tiež mám najvačší problém,čo varit🙂....

tak si kuknem velakrát cez google,čo varit,alebo tu cez koníka:
https://www.modrykonik.sk/forum/co-varit-a-piect-tipy-a-inspiracie/co-dnes-varite-dajte-inspiraciu/

cukrik580
19. apr 2014

@majaon kludne mozes dostat ale aj nemusis 🙂 ja dufam,ze nedostanem,uz som si odvykla 😀

cukrik580
19. apr 2014

@matabah velice pomaha aj pozret menu dakej restauracie a hned na nieco dostanes chut 😀

cerimi77
19. apr 2014

@matabah hej, mal úplne čiernu stolicu, resp. tak tmavozelenú, až to vyzeralo ako čierne, našťastie to bolo len 2x, čo aj 2x grckal krvavé mliečko, teraz poctivo mastím bradavky a už sa to nestalo odvtedy, tak dúfam, že bude dobre 😉
@majaon ms môžeš dostať aj keď dojčíš, je to veľmi individuálne, niekto dostane skôr, niekto neskôr, ja som dostala po 6m, keď začali príkrmy 😉
@matabah neviem čo je hamangion 😕 dúfam, že to bude v poriadku a hanička krásna, fajn, že večer pekne sama zaspáva a tiež pekne pospí, 8h v kuse, to je fakt super 😉 to asi doháňa deficit zo dňa, simonko spí aj cez deň dobre, hore ho nechám tak 1,5h, to je jeho optimum, potom už ho môžem uložiť zasa na spánok a vtedy najlepšie zaspí... a posledné dni sa mi stalo, že sa ráno začal v postielke mrviť, spáva na bruchu, tak ho len preložím na chrbátik, on je hore, ale nepýta papať ešte a aj hodinku si takto leží v postielke a maminku nechá ešte podriemať 😉

20erika07
19. apr 2014

@cerimi77 aj my az sa do hodiny a pol neulozime tak koniec,nareky kym zaspi,mrzuta je od unavy. Ale zase ona pospi len polhodinu,doma uz nezaspi ale v kociku ked sa po polhodke preberie tak ukocikujem zas aj na dlhsie,ale povyvadza aj v kociku. Syn ten bol ako tvoj Simi,to sa najedlo a spalo hocikde a vkuse tri hodky,ale toto moje hyperaktivne dievcatko pospi najviac dve aj to s obcasnymi vykrikmi 😀 tak sa vravi ked je jedno dieta ako med druhe musi byt ine,aby rodicia vedeli co je to mat dieta hehe 😉

adka31
19. apr 2014

ahojte, mozem sa spytat ako casto vam kakaju deticky? moj 10 tyzdnovy Filipko do predvcerajska pomaly kazdu druhu plienku a zrazu vcera raz, aj to tazko a dnes vobec. je plne dojceny, ja sa stravujem normalne ( teda okrem strukovin, cokolady a pod.) Este ma zaujima, ci pijete kavu, lebo ja si ju neviem odopriet, jednu rano a jednu poobede, hadam tym malemu neublizim, nerobim si ju silnu. dakujem 🙂

ivmani
19. apr 2014

Ahojte februarove maminy 🙂 straaaaasne dlho som tu nebola, ale ten nas drobec nas tak zamestnava, ze som rada, ze som...ani som necitala co mate nove....my mame toho veeeelmi vela....mame len 2 mesiace a 13dni...vazime 6kg asi uz aj viac 😀 a to sme uz len na UM a meriame 63cm a uz nam dolu prosim pekne zacali rast zubky...pekne si gagoceme a bloboceme, uz aj sedime, rezim mame krasny...akurat nam v noci davaju zabrat zubky troska, ale inak sa mame k svetu...ako sa hovori prvych 6 tyzdnov a bude fajn, tak to asi je aj pravda...stale sa len smejeme a smejeme...radi sa kupkame, strihame nechtiky...vsetko ma ten nas drobec rad...akurat ked sa zobudi a je moc hladny, tak len vtedy spustime krik 😀 spatne si precitam co mate nove, ale vsetkym vam drzim palce a uzivajme drobeckov nasich tak sa mavajte krasne 😉

cukrik580
19. apr 2014

@adka31 aj nas Samko kakal stale a to ze kaka raz za dva tri dni prislo naaahle a necakane a ja kavicku nepijem 🙂 ale nepila som ani predtym,ale kofcu si dam a pohoda 🙂

cukrik580
19. apr 2014

@ivmani supeeer.ja mam tiez niekedy pocit ze mu idu zuby ale u nas zatial pohoda 🙂

ivmani
19. apr 2014

@majaon menstruaciu mozes dostat aj ked dojcis...pytala som sa mojho gynek...ja som sice po cisarskom...uz to je dost dlho a stale spinim...ale upozornoval ma to

ivmani
19. apr 2014

@cukrik580 no u nas ani nie 😀 nam uz rostnu....my sme sa cela rodina zhodli, ze ten nas krpcke je nejaky rozbehnuty v raste...ale je veeeelmi dobrucky..az nechcem aby vyrastol 🙂 aj teraz s mojim mm spia uz 5 hodin a ja neviem od nudy co si zacat 🙂

ivmani
19. apr 2014

A takto z rana sa mi chichoceme 🙂

adka31
19. apr 2014

@ivmani no pekne, ze 5 hodin. to moj cez den potiahne max. hodinu vkuse a potom cely den take kratke spanky, ja tomu hovorim mikrospanky. ale zas, keby mi mal spat 5 hodin, tak mi asi cicik vybuchne 🙂 v noci ked potiahne 5,6 hodin spanku, tak musim trochu odsat, co ho mam ( jeden ) az hrcaty. no co uz, dufam ze sa to uz konecne trocha upravi 🙂