Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@adka31 nas maly ako sa hovori je taky vycurany..vzdy ked papame ho mam na rukach ja alebo mm..aj 20 min spi ako drevo a ked ho dame do postielky v sekunde je hore...tak davame ho na postela tam mu to nevadi..., ale presne ako hovoris,niekedy tak a inokedy 10 min a koniec...treba zabavit aby sa unavil a aspon podriemal 😀
@20erika07 aj simi sa vie obudiť, v kočíku je to tuším pravidlom, tam ho tiež ukočíkujem a zaspí, niekedy na dlhšie, inokedy sa budieva.. doma zväčša ak zaspí, tak potiahne 3-4h, ale zatiaľ je to tak, že sa to každú chvíľu mení 😉
@ivmani tak skoro zúbky? 😕 fuha, mojej dcérke vyšiel prvý zúbok až v 15m 😀 a otázočka, nikolasko sedí sám? bez opory? bez pomoci? sa mi to vidí veeeľmi skoro, ak nesedí sám, tak so sedením radšej počkať, lebo si viac ublížite ako pomôžete 😕 deti by všeobecne nemali robiť nič, čo nedokážu urobiť vlastnými silami, čo sa týka sedenia, chodenia a pod. 😉
@adka31 u vás je nevýhodou, že cez deň spinká v krátkych intervaloch, asi častejšie kojíš a potom príde taký skok, kedy v noci potiahne dlhšie a to je jasné, že sa prsník naplní, ak by ti spával rovnako cez deň aj v noci, tak by si nemala problém, inak, po pár dňoch sa mliečko vždy upraví podľa aktuálnej potreby a situácie, mne sa to inak tiež stáva, že ak má simonko horší deň, že nepospí ako obyčajne, cez deň si cucne viac ako obyčajne a potom v noci pospí dlhšie, tak už mám megatvrdé prsníky a tečie mliečko širinou 😀
@cerimi77 ked mas taky tvrdy prsnik v noci, tak z neho nieco odstreknes? Ja neviem, ale jeden sa mi plni malo a druhy mocccc. Dnes v noci totalne hrce, vzdy to trosku odsajem, lebo sa mi s tym dusi, co to tak rychlo tecie (ale iba v noci, ked je dlha pauza). Inak cez den kojim tak priblizne po 2, 2a pol hodine. Posledne 2 dni citim od pazuchy taku bolavu tvrdu hluzu a trha ma v tom, mam strach ci mi nezacina zapal, v sprche som to rozmasirovala a odstriekala, potom dobre a v noci tvrdy az hrce. To je zacarovany kruh toto, ked neodstrkujem spravi sa mi toto pod pazuchou, ked odstrekujem, zvysuje sa tvorba a to nechcem, som zvedava kedy sa to konecne upravi...
@cerimi77 tiez sme sa cudovali,ze je to skoro....ale nejako sa nam ponahla vyrast...nie nie sam nesedi....len ked ho mam ja alebo muz v takej polohe a chytime za rucky tak sa samzacne tahat a udrzi sa chvilocku...nedame a nedovolimemu nic robit...pokial sam nieco nezacne a aj tolen chvilocku 😉
@cerimi77 uz som myslela ze to len moje dieta nespi v kociku vkuse bez prestavok :-P inak doma ju zobudi cokolvek,staci ked šuchnem napr po vankusi ale zase von spi dobre ked je hluk,ked ostane ticho uz je hore. Uz ani neviem ako na nu doma aby dlhsie pospala,susedovci si uz robia srandu a nukaju mi makovice 😀 dnes chcem spravit zemiakovy salat a rezne,ale ci mi to mala dovoli neviem ☹ ona uz v porodnici nespala dobre,ja som kolkokrat ani jest nebola na chodbe,vzdy sa budila. Bohvie ci to nie je tou vyvolavackou,predsa len este nechcela ist von,musela nasilu,este asi nebola pripravena na tento svet,tak uz v porodnici mala take trhane spanky...
Ó čo sa stalo,slečna spí od deviatej,fíha doma sa nam to stalo tuším druhý krát 😀
@matabah aj moja staršia dcérka mala hemangion, mala ho na brušku. V pôrodnici som si všimla len malú červenú bodku a postupne ako rástla tak rástol s ňou asi do cca pol roka, No mala ho dosť veľký , taký ovál aj 7cm mohol mať. Dosť som sa obávala ked začala chodiť do jasličiek, lebo mi doktorka povedala že to sú cievy naplnené krvou a ked si to poraní tak to začne veľmi krvácať. Inak mi povedali, že sa jej to postupne stratí ale pri jej veľkosti by sa jej to stratilo možno až v puberte. Nakoniec sme sa rozhodli, dať jej to odstrániť chirurgicky. Robili jej to na kramároch ked mala 2 roky a teraz má jazvičku 😒 Inak tejto mladšej sa to objavilo až teraz na chrbátiku ale len také maličké ako špendlíková hlavička, musím sa opýtať doktorky na poradni či to je to, ale myslím že hej ☹
Ahojte, tak my sme celkom úspešní, darí sa nám chodiť von a dnes sme boli aj v kostole, aj keď sme v polovici išli preč, lebo Tonko potreboval papať. Bolo tam ešte jedno bábo v šatke, také maličké vyzeralo byť a ak som dobre videla, malo aj svetrík.. som divná, že ho do šatky neobliekam? Veď v nej je teplo... Dám len čiapočku a to je všetko...
@20erika07 stihla si rezne?joj tak by som si dala šalát ...☹ ale skôr ako v júny asi nie....nech už mám po 11.5.operácii a potom bude už hádam všetko ok.🙂
naša malá vie aj 4 hodky v kočíku potiahnuť...vnútri veru nie,naša postieľka hryzie alebo čo.keď ju dám do nej večer už spiacu tak ok ale inak sodomagomora☹
Baby 3tyzdne nekojim a ostala mi hrča v jednom prsniku cca 3x2cm ,neboli,je tvrda. Nemate niektora s tym skusenost co uz nekojite
@sonulka81 ved okrem rodiny ani ja nikoho,len z muzovej strany chodia,tak nechcem pred nimi vyzerat neschopna 😉 aj ked oni h.... vedia co je to sa starat nonstop o male dieta 😉 salat uz pomaly bude,rezne uz len rano,az tak si klobasku upecieme ,ale malicka spi len sa najedla a spi,zlata aspon jeden den je dnes ako medík :-P
@veronikapodolska jaaj,velmi sa bojím,ked to má na hlavičke...nepripúštam nič zlé,ale napadá ma všeličo...,ale neviem sa dočkat stredy na to sono.... 😕 😕 😕 😕 😕
baby,ja mám takýto problém.....potrebujem poradit nejaký ozaj dobrý krém na tvár....už som skúšala všeličo,ale ja mám takú citlivú plet...používam len niveu....síce 100krát denne sa prekrémujem a s krémom ani na krok,,,,kamošky vravia,že teraz je to aj hormonmi ešte,alebo si myslím od slnka a vetra...ked prídem dnu z vonku atd strašne sa mi rozpália líca,ale straaašne...a aj sa zle cítim...teraz skúšam nočný krém na citlivú pokožku od Yves Rocher,no tak uvidím,ale už nviem,čo s tým...aj u kožnej som raz už bola,ale nič...uvidím a asi pojdem zas...djte nejaké rady,ja som zúúúfaláááá... 😢 😢 😢
@adka31 odstrieknem si len fakt máličko a iba ak je mega tvrdý tesne pred papaním, tiež sa snažím veľa neodstriekať, lebo sa bude zbytočne zasa viac tvoriť, ale sa mi stane, že sa zobudím že ležím v mokrom ako mi z neho tečie, resp. si nemôžem ani ľahnúť na tú stranu a keď som mala ragády na jednom prsníku, tak som viac kojila z druhého a to sa potom rýchlejšie plnilo ako to druhé, jednoducho sa každé prso prispôsobilo výdaju mliečka 😉 a také hrče pod pazuchou ako píšeš som ja nemala nikdy našťastie 😕
@20erika07 ja sa snažím Simonkovi nechávať otvorené dvere keď spinká aby bol zvyknutý na hluk, ono sa to pri dvoch deťoch ani inak nedá, pri Terezke som sa snažila aby bola v tichu v domnení že sa jej tak lepšie spí, ale potom ju zobudilo tiež hocičo, aj vonku sme vyhľadávali tiché lokality a nebolo to dobré, deti majú radi určitý monotonny hluk, sú tak zvyknuté ešte z bruška, simonko tiež dobre spí pri hlučnej ceste, alebo pri vysavači a pod., problém je len keĎ príde náhla zmena, ak už zaspáva v tichu a potom príde nejaký nečakaný hluk, alebo naopak, zaspáva v hluku a potom to stíchne, tak tiež sa zobudí 😀
@kazunomiya dobre to robíš že do šatky neobliekaš, na to si treba dať pozor, do šatky netreba veľa obliekať, detičky sa tam ľahko prehrejú a nepáči sa im tam potom, v šatke ho zohrievaš ty svojím telom a má na sebe okrem svojho oblečenia ešte 2-3 vrstvy látky-šatky, záleží ako ju uviažeš, ja som šatkovala hneď od začiatku, čiže už celý február a do šatky išiel len v tom, v čom bola aj doma, čiže len bodynko s DR, polodupky, len na nožky som pridávala ponožky, lebo tie sú mimo šatky a čiapočku samozrejme, ak bolo veľmi zima, tak na šatku išla ešte bunda, ale v takomto počasí ako je dnes, tak len šatka 😉
@cerimi77 ďakujem za potvrdenie, že to robím dobre 🙂
my sme dnes boli pozrieť moju babku a dedka na Myjave, cestou späť som neodolala krásnej panoráme, ktorá sa nám naskytla a urobili sme si zopár fotiek, škoda len, že sa Terezka nechcela fotiť sama, tak som jej tam musela trošku asistovať aj ja 😀 simonko chudáčik veľa toho dnes nepospal, len cestou tam asi 20min, potom tam pospal asi hodinku a chvíľu zasa na ceste späť, večer odkvecol docela rýchlo našťastie 😉

adka31@ cez den nam maly tiez moc nepotiahne, max hodinku..., ale kupili sme mu take ja to volam hondrkatko, ma tam prirodzenu polohu a tam dokaze zaspat pekne mu to vibruje a je klud, si aspon nieco ako tak porobim...inak vsetko musi vidiet, pocut nic mu nesmie uniknut...ja uz nedojcim...skusala som vsetky mozne sposoby aj prikladanie, ale vzdy mu bolo malo...tak len odstriekam aj to rucne bo z odsavacky mi islo ovela menej a vzdy vecer nez ulozime na nocny spanok tak ma tych 60ml ostatne UM...ale sme na UM a nestazujeme si... 😀