icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

matabah
24. apr 2014

@cukrik580
@miky132
som sa v tých diskusiách zmotala...aj ja už rozmýšlam nad nejakým nosičom...tak čo je teda naj????
budem rada,ked napíšete...osvedčené volačo🙂🙂🙂 dakujeeeeeeem!!!

my sa máme stále rovnako fajn,riadne krásne držkáme hlavičku a ráno vyskakujeme z postielky od radosti,ked si nás mama všimne🙂 a rastieme a rastieme....

@cukrik580 Samko bol parádny kupač!!!

@cerimi77 kráásne fotky,to ste vystihli🙂

matabah
24. apr 2014

to je dost drahéééé tie nosiče... na tejto stránke by som si aj vybrala..čo poviete??a využíjem to vobec?? 😕 😕 http://www.nosime.sk/tovar2347-manduca_zipin_si...

cerimi77
24. apr 2014

@strunka18 náš simon spí iba na brušku 😉
@miky132 nemuší cvičiť klasické brušáky, ani ja som také nemohla cvičiť dlho, tiež kvôli chrbtici, cvičievala som len skracovačky, lebo zasa práve kvôli chrbtici potrebujem mať pevné aj brucho, takže cvičiť som musela, ja som inak 15r cvičila poctivo v posilňovni, takže nejaký ten základ na mne ešte ostal 😀 😀 😀 a po operácii chrbtice sa mi polepšil stav, čiže už zvládam aj také brušáky ako cvičí Jilian 😉

cukrik580
25. apr 2014

@strunka18 aj nas Samko spinka len na brusku 😉 a kludne sa zapajaj nech je nam veselsie 😉
@miky132 jasneee hned podam hlasenir ked o par rokiv pride 😀 ake minule sme objednavali supravicku,mala prist cca za 60 dni a prisla o dva tyzdne 🙂

cukrik580
25. apr 2014

@matabah ja som priblizne taka zamotana ako ty 😀 uvidime ked to čudo pride co to bude zac 😀

katty137
25. apr 2014

ahojte baby, pripájam sa do debaty po sto rokoch... vôbec ma nebaví chodiť na pc... mám toho všetkého dosť cez deň, tak na MK si ani nespomeniem, stále niekto niečo chce na FB a som rada, že stíham to :D

Ako sa tu všetky máte? čo detičky? nechce sa mi čítať dozadu, nakoľko som tu vážne už veľmi dlho nebola, tak napíšte aspoň tak v skratke, koľko vážite, meriate, ako sa kojíte/nekojíte, čo brušká, plačkanie, spinkanie, proste to, čo máme stále dokola :D teším sa...

A teraz my, keď už sa na vás pýtam... včera sme boli v poradni, malá má 5820 g a 58 cm... narodila sa 16.2. a z pôrodnice sme odchádzali ako 3100 gramové a 49 cm dlhé 🙂 takže sa pekne kojíme, asi nejakou plnotučnou smotanou :D samozrejme na cumlík sme sa nenaučili, takže čakám, kedy zapojí prstíky, pästičku si už našla... je úžasná, usmievavá, žďavotavá, no parádička a spanie? waw, to pri prvej som nevedela, čo je to vyspať sa, zhruba do 2 rokov... potom už to bolo lepšie.... tento náš pokladík je v tomto úplne iný... už po prvom mesiaci spávame celú noc... vždy večer má síce pol až trištvrte hodinový rituál plaču, ale ako nakojím okolo ôsmej, zaspinkáme okolo deviatej, tak cca do 5:30 - 6:00 spinkáme vkuse... klop klop, dúfam, že nezakríknem :D takže mi naparádičku a teraz sa teším na vaše komentáre 🙂

AHOJTE ZATIAĽ :D

matabah
25. apr 2014

@kazunomiya
@lucul
my sme krstili 30.3. a tiež sme doma nerobili starosti...bolo nás 20,počas omše sme to a potom obed na jazere v reštike,no paráda...malú sme vytiahli z kočíka prekryli dekou a bolo...lebo z tej ztavinovačky už vytrčaju nožky🙂
a tým pádom bol doma poriadok a pokoj....zaplatili sme 240 e a ešte niečo na faru do obálky,tortu dala spravit moja mamina,a každý niečo doniesol samozrejme,krstná mama je priatelova neter,tá jej kupila prvu babiku,kedže naša má už takmer všetko podedené,tak som chcela,že teda nech má takú prvú bábiku,ktorá jej hádam vydrží a pohrajú sa ešte aj jej deti 😉 ,aj ja mám takú odloženú,a nie jednu...s ktorými sa bude aj naša hrat..🙂

matabah
25. apr 2014

@katty137 ahoj,ani mna moc nebaví tu vypisovat,ale z čaysu na čas sem tam píšem,,,🙂 veru,už nie je ani tiolko času 😉
my,ked ideme na poradnu,tak nas nemeraju,len vážia,,,,máme 6,09kg..teda maili sme minulý týžden...papame ale umelé mliečko,a aj s tým sme sa museli naučit žit,kedže s tým kojením to bola slabota...hádam pri druhom to už bude o inom...už budem aj čo,to vediet🙂
tiež sme také usmievavé a spokojné vacšinou....pekne večer sama zaspáva okolo 20tej a budí sa niekedy okolo 4tej ráno,takže fajn...cez den pri nej aj niečo porobím,aj to len rýchlo,lebo ma mrzí,ked nespí,že sa jej nevenujem...a to cez den my teda velmi málo spinkáme...🙂takže tak...tak som rada,ahj vy sa máte fajn..je to úžasné skrátka,to maminkovanie 😎 😎 😎

matabah
25. apr 2014

ooozaj baby,my sme boli v stredu na sono s tým hemangionom nad čelom čo máme,a všetko v poriadku zatial....
mám to iba pod kožou a je to teda splet cievok...tak uvidíme čo bude a budeme dufat,že nám to časom zmizne,ako povedala kožná...

miky132
25. apr 2014

@matabah ergonomický nosič spĺňa požiadavky na správny vývoj chrbtice aj pre deti aj pre maminky...Na začiatku je asi lepšia šatka ale keď chce niekto nosič sú aj pre také pre malé deti od narodenia(ergo baby alebo manduca)rozdiel medzi ergo nosičom a klokankou je asi taký že: v ergu má dieťa zadoček podsadený kolienka naširoko(kvôli kĺbom)a hlavne nesedí a nevisí za rozkrok čo sa o klokanke nedá povedať.Klokanka je zlá aj v tom že dieťa sa dá otočiť od seba čo nie je vhodné pre malé dieťa,ktoré tie vnemy okolo nevie spracovať a potom majú uplakané dieťa a nevedia prečo...ďalej je v ergo nosiču rozložená váha dieťaťa a v klokanke nie tam je všetko na ramenách a matku bolí chrbtica....to je asi súhrn...🙂ešte som zabudla ostatné nosiče sú skôr od tých 4 mesiacov lebo vtedy už dieťa vie samé držať hlavičku....áno je to drahšie ale dá sa kúpiť aj na bazoši alebo tu na bazare...ide o to aké máš dieťa či sa rado nosí, či vydrží v kočíku....Lebo ak sa rado nosí na rukách a ty si ani nič neporobíš tak potom je to vhodné...Ja to chcem kúpiť aj kvôli mhd, výletom a keď niekedy nechce spať doma a ja si potrebujem porobiť...a tiež kvôli tomu že chcem ju mať blízko seba...

@katty137 my sme teraz neboli skoro mesiac na poradni ideme budúci týždeň takže nové miery zahlásim, čaká nás očkovanie, ďakujeme za opýtanie🙂, inak ja to tu už tiež obmedzujem lebo sa musím učiť a viac venovať malej keďže už iba nespí🙂
@cukrik580 oki som zvedavá...
@cerimi77 si zlatá ďakujem inak do ktorého mc chodíš?
@lucul vieš čo som v Modre u našich lebo tu mám dvor a doobeda môžem dať malú von a ja sa učiť...koľko za to platíš?čo robíš inak zajtra?som rozmýšľala či by si sa nechcela stretnúť na hoďku

kazunomiya
25. apr 2014

@matabah @lucul uz som volala knazovi co nas sobasil, to je moj kamarat, on sa tesi a mam si ist vybavit termin na faru. Rada by som na Antona, aj ked je to piatok, ale nech si moze lahko pamatat, kedy ho pokrstili. Ak budu krstni rodicia s tym suhlasit, tak idem cim skor. Ak nie, tak to dam na sobotu alebo nedelu (25. 5. napriklad mame vyrocie sobasa). Asi to urobime velmi komorne, lebo nase rodiny nie su velmi veriace. Uz som pozerala ake oblecenie sa da kupit tu v bazariku alebo v shopoch, tak snad nieco vyberiem. A ostatne veci vymyslim potom.

strunka18
25. apr 2014

@cerimi77 náš sa volá tiež Simon 😀
Ďakujem za info,ja ho aj dám na chrbátik,ale to je len rozhadzovanie rukami a kopanie...takže nehrozí,aby zaspal 🙂

lucul
25. apr 2014

@miky132 ahoj zajtra ideme k svokre na oslavu (velmi sa mi nechce ale co uz ked ma 60tku) a v nedelu idem s kamoskou na svadobnu vystavu. Platim 45€ za 8hodin na kuchajde

aplless
25. apr 2014

ahojte vidim ze preberate krsty no ja som na nervy furt nejake problemy farar mi dal hadam uz aj štvrtý termin zakazdym ked volam tak mi inak povie a bola som za nim zas mi inak povedal a ze vecer o 18 cez omsu v sobotu pokrsti tak to sa mi moc nepacilo a tak mamina isla vybavovat u nich v meste tak sme to prelozili tam pokrstia rano o 8,30 a bez omse a mame pokoj potom dame obed kazdy cosi upecie som to porozdelovala svokra navari obed lebo ona do kostola nechodi a tiez len stari rodica budu a krstni s detmi nerobim z toho velku oslavu najlepsie je ze svokra uz dva krat tortu prehlasovala boze nech uz to mame za sebou uz to ani moc neskor nemozem odkladat mamina uz kupila malemu oblek tak aby nevyrastol tak snad 10,5 sa nam to podari uskutocnit.

cukrik580
25. apr 2014

no my zatial krstit nebudeme, lebo krstna nam odmietla a zatial sme novu nenasli ☹

kazunomiya
25. apr 2014

@cukrik580 to som sa bala ze sa nam stane, nastastie neodmietli... verim, ze niekoho najdes 🙂

matabah
25. apr 2014

@cukrik580 ach jaaj,ja som počula,že sa to odmietat nemá...už neviem prečo....aa tak dobre,asi to tak bude lepšie,ked odmietla...nebola by asi dobrou krstnou...či?

matabah
25. apr 2014

@miky132 fdakujeeeeeeeem,velmi dobre si mi to popísala...no,práve tu manducu som pozerala,že 109 e... 😒 😒 😒 ...no,uvidím....sa mi zdá,že som sa malej tolko venovala,alebo neviem,čo sa stalo,že začína mrnkat,len čo ju nechám trošku na pokoji... 😕 😕 😕 musím rýchlo odučit....

kazunomiya
25. apr 2014

@matabah tak to je zodpovedna uloha velmi, mal by sa clovek dobre rozhodnut... ja som odmietla byt birmovnou mamou niekomu. A aj mne prva oslovena osoba odmietla byt krstnou. Je to sestricka v klastore a povedala, ze sa bude modlit za maleho tak ci tak a ze za krstnych si mam najst nejakych dobrych krestanskych manzelov, tak som oslovila tych, co mi prvi napadli ako vhodni 🙂

20erika07
25. apr 2014

Tak my sa najskôr pokrstime keď budeme aspoň sedieť,teraz sa s malou nedá,už ani v kočíku nechce byť,nevydrží nikde,nebudem ju dráždiť ešte viac...A potom aspoň pokuka okolie,tak bude zamestnaná,ale teraz je to ťažké s ňou ☹

aplless
25. apr 2014

no ja som vela nemusela rozmyslat z muzovje strany su obaja surodenci rozvedeni a z mojej strany brat este slobodny tak ostala len sestra

cukrik580
25. apr 2014

@matabah no mna hrozne nasrala, lebo ma obvinila nepriamo, ze ju davam pre prachy...ona ich ani tak nema ako jej priatel, ale ja som ju ziadala este ked ani nevedela ze on existuje...a odmietla nam ked mal samko mesiac

jeessie
25. apr 2014

@cukrik580 juj, ta dobre ti hovori matabah, ze asi by nebola dobra krstna, asi sa na to necitila... ale aj tak to je prvykrat, co take nieco pocujem.. a co dala ako dovod?

babule, my sme krstili uz 23.3., malá mala necelych 6tt tusim. tiez som sa bala, ako vydrzi v kostole, lebo u nas sa krsti uprostred omse, ale dobrucka bola, ani nezaplakala, len chvilinku mrncala, ked sa zalm spieval.. a obed sme mali v restike a potom sme este posedeli u nas doma pri kolacoch. ja som teda nevybavovala nic, okrem kostola. restiku zajednal manzel, torty a kolace babky, krstnu kosielku a sviecku zase krstna. tak ja som len malu vystrojila a doniesla nacas do kostola 🙂🙂🙂 ale bolo to krasne, sme boli obaja s muzom strasne dojati, ked sme tam tak stali a si uvedomili, ze nase prve babatko krstime..

jeessie
25. apr 2014

@katty137 nasa je malunka, ledva 4,5kg ma a doktorka ju nemeria, tak dlzku neviem, ale uz sme museli dat oblecko 62, tak uz sa asi ku tym 60cm taha..

jeessie
25. apr 2014

maminky, mate niektora problem s kojenim? nasa asi zacina strajkovat, uz sme boli aj u laktacnej, tak sa teraz trapime. kazala cumel oducit, to su boje. a pritom je naucena s nim len zaspat a aj tak to vraj narobilo galibu. no a asi este, ze sa jej nechce tahat, ked slabo tecie, tak sa mi zacalo menej mliecka tvorit, lebo nevyprazdnovala dobre, tak aj to teraz zachranujeme :( ale najhorsie, ze zacala prsnik odmietat, nastastie nie vzdy, len niekedy ma take stavy, ze ani vidiet, a pritom viem, ze papat by uz chcela... no hadam sa to rychlo napravi..

cukrik580
25. apr 2014

@jeessie horevyssie som napisala

cukrik580
25. apr 2014

@jeessie my cumel nemame a dnes bojoval takto pol hodinu...vrtel sa, metal, plakal, mrncal, aj sa mi zdalo ze mu asi malo tecie alebo co...neviem ci nemame ten spurt ci jak sa to vola hadam zvladneme...inak dnes bol cely den uplakany...a spal cez den len pol hodinku...

kazunomiya
25. apr 2014

@jeessie mne sa Antonko obcas zlosti na prsniku, zistila som, ze niekedy je mlieka privela a strieka, tak to sa nedivim, musim nechat kym prestane a potom v pohode, ale niekedy neviem, ci to nie je z ineho dovodu... tak ale zvladam to ked ponuknem druhu stranu, alebo ho chvilu upokojim.. ale stane sa ze namiesto jedenia sa pozlosti, zaspi a naje sa az ked sa zobudi. Dnes som si citala na mamila.sk ze moze byt aj malo mlieka a to sa musi riesit, inak mlieko odide uplne. Ale hadam to este nehrozi, kedze sa zda ze ho mam skor privela. Ale nie som si tym ista. Davam teraz uz vacsinou z oboch stran. Inak dojcim "ekologicky" : cumlik nedavam a nemam ani neplanujem, flase nepouzivam (zeby ho napr. niekto nakrmil odstriekanym mliekom), dojcim na poziadanie (cez den tak kazdu hodinu a pol, ale citala som, ze aj castejsie si niektore deti pytaju), maly spi pri mne, dojci sa aj v noci, uz jedine prisatie a polohy by sme mohli upravit ak by bolo treba alebo teda celkovo pri papani davat viac pozornosti malemu (pri dojceni si casto nieco citam alebo pozeram a nechavam ho papat, ale nie vzdy to funguje). Dufam, ze to zlostenie je len prechodne a bude zas dobre. Lebo tie clanky z Mamily vedia aj vystrasit...

kazunomiya
25. apr 2014

@cukrik580 to by nebola dobra krstna, ked takto uvazuje. Ved to je cele o niecom uplne inom.

Ja som nemala koho oslovit v rodine, ani manzel nikoho vhodneho nema, ale mozno je to dobre, lebo ti kamarati co som ich poprosila, maju babo o 7 mes. cca starsie od nasho, tak budeme mat kamarata a to sa mi zda dolezite - aj ja aj manzel sme vyrastli v takej izolovanej rodine, nemali sme rodinnych priatelov a ani velmi intenzivne vztahy v rodine. Mne je krstnou moja teta, to je take tradicne, ale malo sa vidime, tak mi nikdy ani neprislo, ze krstny rodic je niekto, kto sa o svojho zverenca stara a dohliada na jeho vyvoj a duchovnu cestu. Na tom mi asi zalezi najviac, aby to takto bolo 🙂

jeessie
25. apr 2014

@kazunomiya no mne tiez striekalo vzdy na zaciatku dojcenia, mala sa chuda snazila vsetko rychlo prehltat, ale niekedy jej az zabehlo a rozkaslala sa. teraz sa mi to stane iba v noci, ked dlhsie pospi, lebo ten prvy spanok ma taky 4-6hod, ako ktory den, tak vtedy je mlieka viac. ale cez den som si vsimla, ze mi teda klesla tvorba. som najskor myslela, ze sa prisposobuje dopytu, lebo zo zaciatku bolo tiez navyse, ale teraz to vyzera, ze je uz zase malo ☹ mne mala nikdy nepytala tak casto, ze kazdu hodku-dve. vacsinou cez den tak po 3-4hodkach, niekedy aj viac, ked dlhsie pospala a nevypytala pred spanim. mozno som aj zle citala jej signaly, ale tak nechodila spavat s placom, tak som myslela, ze je to ok... prave som ju dokojila, pila v spanku, ani sa moc neprebrala a uz zase spinka. asi to budem musiet aj takto robit v noci, ked si sama nepyta, aby sme trochu podporili tu tvorbu mliecka..