icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

matabah
5. máj 2014

@cukrik580 hi hiii...a ja jak som počítala,tak som rátala,ale toto mna vobec nenapadlo 😀 😀 😀 😀 😀
@lucul ano,aj naša je dlhana,tak isto aj slapy...mne sa osvedčili body z HM....niektoré vačšie,ale aspon tolko nemrnčí pri obliekaní..vačšina tých najkrajších vecí,čo nosíme je už na pol roka,alebo 4-6m... 😕
dnes sme kúpili šnúrku na cumlík..ja sa tak vytešujem z nej 😀 😀 😀 ,furt jej musím niečo kupit,na štastie bývame v časti mesta,kde nie sú obchody a je 4km od centzra,lebo v meste by som pomínala furt!🙂
@veronikapodolska my dávame aj rotaviry...🙂..ja už neviem,čo ano a čo nie,radšej o tom nič nečítam a dame a hotovo...

lucul
5. máj 2014

@matabah hej h&m alebo este carter's su super

ina44
5. máj 2014

@lucul kde prosim kupujues carters veci?

matabah
5. máj 2014

baby,ja mám problém.....: už asi 3 týždne ma bolí celé telo-asi kosti a klby atd....neviem sa niekedy opostavit na nohy a dlho sa rozhýbavam...stačí mi malá prechádzka a som hotová na nohy...je to normálne??to akože po porode??čo sa týka váhy,tak nadváhu mám,ale som taka ako aj som bola pred tehu...ani v tehu som priberala v pohode...13kg som nabrala....začala som brat vitamíny,aj na žily beriem...som skrátka vyštavená doobeda ešte ako tak,ale poobede už prežívam...a to je ešte Hana k tomu parádne dobré dieta...a ešte to,že ma strašne rozpaluje...či je to vetrom,a slnkom,ale ked som v miestnosti,tak za chvilu ma rozpáli ako paradajku... 😖 😖 😖 dnes mi jeden vravel,čo doniesol vitamíny od AVITY,že žena sa dostáva po porode do normálu aj 2 roky,zato sa neodporúča mat vtedy dalšie deti...sú to eštre hormony,alebo čo..mám íst na odber krvi??čo myslíte?aké máte skúsenosti?? diky za názor!

sonulka81
5. máj 2014

@lucul no neviem budem dúfať že vedia čo robia a preberú ma ak nastanú nejaké komplikácie ☹
malá je na nutrilone tak žiadny problém.... ☹

sonulka81
5. máj 2014

a takto sme víkendovali staršia s kamošmi z ulice....chalan je o dva dni mladší a blondínočka o necelé dva mesiace

sonulka81
5. máj 2014
sonulka81
5. máj 2014

🙂

veronikapodolska
6. máj 2014

@matabah ja som na tom podobne, ale mna nebolia nohy ale kríže a chrbát, tiež doobeda ako tak a poobede a večer ☹ aj ked dlhšie kočíkujem alebo stojím na jednom mieste. A tiež mávam návaly tepla a o chvíľu ma zasa trasie zima, nič nerobím len sa vyzliekam a obliekam. Myslím že to súvisí ešte s pôrodom a telo sa zotavuje, uvidíme ako to bude ďalej, zatial to nejako špeciálne neriešim 😖

saxxxana
6. máj 2014

@vieraft a ked si davala ockovat proti rotavirusom, ockuje sa to v jeden den s povinnym ockovanim? alebo treba casovy rozostup? citala som ze ak je to v jeden den zak to moze sposobit problemy...aky je tvoj nazor? diky

saxxxana
6. máj 2014

@matabah
@veronikapodolska
Babenky ja mam to iste. Po 5km uz knucim ze si nohy necitim, chrbtica ma boli...citim sa vhodna akurat tak do srotu 🙂 a mm ze som fajnovka, ze to mam preto ze sa malo hybem. Myslite ze to prejde? Inac este ani to brucho mi nesplaslo, dufala som ze po sestonedeli budem zasa fit ale to funguje asi len vo filmoch🙂

20erika07
6. máj 2014

@sonulka81 nedaj sa operovať preboha pri takom pulze nízkom čo si, máš deti, dnešný doktori sú všelijaký,vyhľadaj dobrého internistu, on ti ten pulz upraví a potom chod na operáciu... Ja by som v tejto dobe s takými problémami nedoverovala takým doktorom,, len overeným odborníkom s dobrou výbavou v op.sále. Nepoviem keby si ok,predoperacne v poriadku, tak to hocikde žlčník by som si dala ale s takým pulzom nechoď bože, radsej naozaj vyhľadaj dakeho internistu

sonulka81
6. máj 2014

@20erika07 no tu v Nitre nieje volny internista.s tym pulzom zijem odjakziva a kardiolog to schvalil tak hadam na sale budu vefiet co maju robit keby bolo zle.Vyhodu to ma muz je od vcera uplne v pozore ked som mu povedala ze sa nemusim prebrat.a zlcak musi von uz jem pomaly len detsku vyzivu s rozkami.a ta anesteziologicka bola fakt somnou pobavena.tak vraj budem dlho zit lebo nebudem mat znicene opotrebovane srdce 🙂 😀

sonulka81
6. máj 2014

nedelne popoludnie...a mala po ockovani ziadne teploty a dokonca prespala do pol 7 co sa nam stalo druhy krst ze tak pospala.a rotavirusi spapala v pohode este sa popri tom skerila na sestricku ked jej to davala striekackou do pusiny.akurat ta cena je otrasna.ale zevraj neni co banovat ze to pomaha tak uvidime ci to tak bude

bea00
6. máj 2014

Tak, boli sme na očkovaní. Moje zlatko dostalo do oboch stehien ale zvládol to ako ozajstný chlap, po pár minutach sa už usmieval. Dúfam, že nebudeme mať teplotu. A o šesť týždňov opäť. Ale máme už 6700gr a 63cm a to sme mali včera 14 týždňov. 😀

bea00
6. máj 2014
vieraft
6. máj 2014

@saxxxana neviem o nijakych problemoch , nasa dr. to dava naraz s povinnym ock., cize do oboch noziciek + vypit tu davku rotarixu. moje deti nemali s tym problem. nas to caka zaciatkom juna. akurat dnes sme boli na poradni a dohodli sme sa.
inak aktualna vaha 6140g a 64cm. a dnes sme sa super vyspali, Leuska spala od 21 do 7, potom sa napapala a este zaspala do 9.

vieraft
6. máj 2014

@sonulka81 v akej poistovni ste? lebo nam dr. povedala, ze si to potom mozeme dat v poistovni preplatit, aj ten prevenar sa doplaca a potom to dam preplatit. my sme v dovere.

cukrik580
6. máj 2014

aj vase dietky sa uz tahaju do sedu? Samco ked ho mam na rukach tak špásuje aj vo vajicku aj v kresielku a ked lezi tak hlavu a kustik chrbatik zdviha :😀 uz asi tyzden takto sranduje a zajtra ideme na kontrolu klbikov 🙂

lucul
6. máj 2014

@cukrik580 aj livka to robi

Juuuj my sme boli dnes konecne na plavani a slecna nic nezabudla po chvili zacala krasne plavat a uz aj livinka je prihlasena 🙂

cukrik580
6. máj 2014

dnes ma to dieta opat sokuje 😀 spal do pol 10, potom cca o 12 zalomil ale zobudila ho moja ctena svokra a prislo jej to naramne vtipne...potom zase zabuval asi na pol hodinku, potom sme isli von, porozpraval sa s mm sesternicou, pokukal po okoli, ale nespinkal, ale bol v kociku vyse hodiny, potom sme sli dnu, papal a viete co robi teraz? spiiii, odpadnem 😀

lucul
6. máj 2014

@cukrik580 sikulo, moja preventivne nespi vobec 😀

20erika07
6. máj 2014

@cukrik580 dobrý chlapec to je hehe 😀 zato táto keď sa v kočíku zobudí,nie je ticho,ona by hodinu nevydržala len tak v ňom,poreve a zaspi zas potom... Teraz spí od tretej,dve hodky sme boli von a zatiaľ ťahá...včera spala už od piatej nočným spánkom, ale zato cez deň len 4 polhodinovky mala... no táto už ani inak nechce byť len v sede,(dávam ju len odgrgnut tak) no už nechce byť nijak inak,hlavku aj chrbatik drží pevne,niekedy ani opreta o mňa nechce byť a sama sa dopredu naklana a drží ako hluchý dvere...Uz ani tvárou ku mne nechce byť,len chrbtom, nohy spanuje do nemoty, keď ju beriem na ruku tak nohy vystrete aby sa aspoň kus mohla odraziť... Na brušku sa už neprevracia na chrbatik ale dá ruky vedľa seba,roztiahne, nohy do vzduchu a robí lietadlo,a rukami ako keby plavala 😀 už aj do zakvacenej hračky bije rúčkou,ale keď sa jej už nedarí tak sa zlosti 😀 začala sa minulý týždeň točiť do strany tak čakám že čochvíľa sa prevráti aj z chrbatika na bruško... Slinta ako bernardin, a keď si zuzle pästicku tak zúri,tak asi fakt zúbky...Ale susedka mordovali tiež takto skoro a prvý mu vyšiel horný a tesne pred rokom,natrapil sa toľko mesiacov chudák,dúfam že nás to nečaká,pri prvom som ani nevedela o zuboch,len pri stoličkách... Máme dnes 11týždňov, boze ako to letí,len prednedávnom som si to začala užívať a zachvilu už sedieť bude...letí to letí ☹

cukrik580
6. máj 2014

@lucul no ved ani on obvykle 😀
@20erika07 aj Samco sponuje nohy a odraza sa, hadam keby mama dovoli, tak uz chodi 😀 ani samko sa neprevracia uz, lebo je jak tulen 😀 tak veru aspon lietadlo robi, pripadne kuka okolo 😀
samko si aj drzi hracky co ma niektore, na hrkalky moc nie je 😀 zo strany na stranu sa toci uz z porodnice 😀, na bernardina sa hra uz asi mesiac ,
my mame v piatok uz 12 to to letiiiiiii 🙂

inak baby, ideme zajtra na kontrolu na klbiky, mam mu dat aj postolky, ci nemusim? ne ze ma zdzubka ze kde ich ma 😀

cukrik580
6. máj 2014

inak najlepsia hracka u nas -podbradnik 😀

20erika07
6. máj 2014

@cukrik580 ja nebudem dávať postolky keď mi nič nekazali dávať... Tak samko ten od narodenia robí pokusy so sebou 😀 on je taký rychlorast :-P

20erika07
6. máj 2014

Ozaj baby nedávno som dostala prvý menzes, 28.5 a este stale spinim, aj vy ste po prvom mali také dlhšie čistenie?

cukrik580
6. máj 2014

@20erika07 sak mne na den kazali ale bez plienky 😀 tak preto sa pytam 😀

samorast 😀

cukrik580
6. máj 2014

@20erika07 28.5. este nebolo len tak medzi recou 😀 😀 😀

os
6. máj 2014

nemozna som... vooobec sem nechodiiiiiiiiiiiiiiiiiiim... a ani nemam s kym kecat tu v okoli... asi to musim napravit 🙂
naposledy som vas citala na nejakej 331 strane... takze neviem co zijete.... mame tu perno... 🙂
idem maleho prebalit 🙂