Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@barcelona94901 no vieš, Bratislava, v lete, poobede/večer. Nikdy nevieš, kto sa v tej električke zrovna bude viezť... je to hrozné, našťastie o kus ďalej bolo druhé voľné miesto.
Vtipné, predtým som stále mala pocit, že nič necítim, asi som mala zapchatý nos alebo čo.. no tak teraz cítim všetko. Ale našťastie už mi nie je tak často zle.
@kucanka pamätala som si, že to bolo skoro, ale nebola som si istá kedy, tak som išla preštudovať tému, v ktorej som s dcérkou a som tam písala že v 5tt bilo srdiečko 🙂 viem, že som išla k dokimu hneď ako mi vyšiel tehu test a vrátili sme sa z lyžovačky a vtedy ešte nebilo, ale objednal ma o týždeň a už bolo, bola som tuším prvá v téme, čo má tehu knižku 😉 a inak teraz mi sestrička tehu knižku vypisovala, ešte som len čakala v čakárni na vyšetrenie, som nechápala, lebo veď minule som potratila a minule mi ju ani takto popredu nevypisovala... tak som to brala za dobré znamenie 😀 lebo som mala samozrejme strach po predošlej zlej skúsenosti....
@cerimi77 mne vypisu knizku na buduci tyzden a to tiez len preto, ze idem na dovolenku, tak aby som ju uz vtedy radsej mala. budem v 10tt. tento lekar je s tym dost opatrny, to mi povedal uz ked som sa s nim prvy krat dohovarala ako to u neho funguje (ked som zistila ze som tehotna, prve som hladala noveho lekara, nastastie som si spomenula ze medzi mojimi znamymi je jeden porodnik a ajhla - prave si kupil ordinaciu a tesi sa kazdej novej pacientke.)
@kazunomiya
@cerimi77 ahojky mne moja doktorka chce vypisat knizku az v 12tt. vraj pre istotu
@b.bardyova "Pre istotu" ešte povedala dobre. Mne lekár povedal že "lebo v prvom trimestri je až 50 percent potratov". Najprv mi to nedošlo, až keď som išla domov, tak ma to číslo ovalilo. Veľmi zle nesiem, keď tu o tom čítam, že niekomu to nevyšlo a len dúfam, že všetko bude OK. A samozrejme želám vám to všetkým hoci toto nemáme veľmi vo svojich rukách.
Inak ako to nie je nič proti nemu, ja to viem, že v prvom trimestri je veľa neúspešných tehotenstiev, len to číslo bolo strašne kruté. To je ako hoď si mincou, či to výjde alebo nie. Zdá sa mi to veľmi veľa.
@kazunomiya môj doki dáva tehu knižku hneď ako bije srdiečko, ja som si ju tiež nepýtala... ale sestričky ma teraz prekvapili, že ju vypisovali takto popredu 😕 a kde budeš rodiť?
@b.bardyova veľa doktorov vypisuje knižku až v 12tt, keď prejde to najrizikovejšie obdobie, každý má svoje metody a postupy 😉
@kucanka a ty ideš až v stredu pre výsledky? mne to môj doki urobil behom 24h všetko, malo by sa vraj čakať 48h, ale bol konie týždňa, tak chcel, že ak by vyšli zlé výsledky, čo čakala na 99%, aby sa nečakalo dlho s kyretom, tak na porovnanie hcg hladiny si dal rozdiel len 24h, ale tak ja myslím, že stačí, veď ako to klesá, tak to je vidieť aj po 24h, takže v stredu som bola u neho 1x na vyšetrení, vo štvrtok som si išla pre výsledky a v piatok ráno som už aj išla do nemocky na kyret... bola som rada, že to išlo tak rýchlo a víkend som už bola doma a mala som po tom 😔 😝
@cerimi77 v ruzinove, byvam za rohom 😉
@kazunomiya inak pri druhom tehu, čo som potratila, som akosi zabudla užívať listovku a myslím, že aj to môže dosť ovplyvniť.. a neužívala som vlastne žiadne vitamíny/minerály, čo pri prvom tehu a ešte k tomu som aj kojila, bola zima, telo oslabené... to mi povedal aj môj doki, že v zime je viac potratov, lebo organizmus je oslabený a chýbajú ju mu vitamíny a tiež že žena prekoná skôr nejakú virozu o ktorej ani nevie a v prých týždňoch to môže zabiť plod.... prvé tehu som mala v tom istom termíne ako tehu, ale brala som poctivo listovku aj vitamíny, pri druhom som na to akosi pozabudla .... teraz som hneď po kyrete nasadila listovku a po otehu som nasadila aj vitamíny a minerály, tie isté ako pri prvom tehu, ale máj je vraj najlepší čas na otehu, je veľa čerstvého ovocia a teraz už aj zeleniny, takže doplňam dávky ako sa len dá.... už len to kojenie nejako úspešne ukončiť a hádam bude všetko v poriadku 😕 ... inak mám stále strach, nemám žiadne tehu príznaky....
@kucanka aj mne brali výsledky až okolo obeda, alebo dokonca poobede a na druhý deň ma objednal až večer na 18.h, takže výsledky mal po 24h a boli teda zlé 😕 každopádne to čakanie bolo deprimujúce, už keď som mala potom, už to bolo eveľa lepšie.... tak dúfam, že aj ty to všetko dobre zvládneš 😔
@kazunomiya ja som rodila na kramároch... teraz rozmýšľam, že kde, ale asi zasa tam 😉 aj keď som teda nebola veľmi spokojná, s prostredím a so sestričkami.. ale doktori boli fajn a novorodenecké nemalo chybu, čo je pre mňa prioritou 😉
@cerimi77 ja poctivo beriem Jamieson Prenatal, hoci nekúpila som si ho hneď ako som zistila, že som tehotná, ale až nejak v 4tt... a okrem toho mi napísal Duphaston, že to on tak celkom často predpisuje, lebo je to dobrá vec, ale že ho nemusím brať ak mi je to proti srsti. No ale už sa mi balenie míňa a zdá sa mi to okrem toho nadbytočné...
@cerimi77 nuž ten môj lekár pôsobí v Ružinove, a známe mi tú pôrodnicu resp. tamojších lekárov chválili, tak som si povedala, že veď keď ju mám najbližšie, tak prečo nie.
Ale tak ešte mám čas sa rozhodnúť aj inak.
@kucanka to ti verím, to čakanie bolo aj pre mňa najahoršie, ja som mala výsledky na sv. valentína 😝
@kazunomiya ja tu nemám pôrodníka, môj gyn nechodí k pôrodom a tu naokolí ja neverím nikomu, tak som si tiež cez známosť dohodla pôrodníka na kramaroch, ale dcérka išla o 3t skôr ako mala a nestihla som si ho zazmluvniť, ani epi vybaviť, ani nič.... takže nakoniec som ušetrila kopec prachov 😀 😀 😀 dokonca ani na nadštandard som sa nedostala, tak bolo plno 😝 tak sme za tie prachy kúpili novú kameru, aby sme si krpca zväčnili 😀 😀 😀
@cerimi77 no sak to sa teprv uvidi, ako to bude, ked sa babo bude pytat na svet ;) uz teraz mam jednu kolegynu co je tehotna celkom naraz so mnou (vychadza je termin o den neskor ako mne - teda zatial) a bude rodit v ruzinove, tak bude sranda ked sa tam stretneme.
@kazunomiya tak to ao je to dost vysoke cislo ...ale verim, ze vsetko bude v poriadku
ahojte, tak sa k vam pridavam a drzim palce vsetkym februarkam ;) prvu navstevu lekara sme mali v 6tt+5 a uz bilo srdiecko 🙂
Ja som dnes nechtiac bola svedkom zrejme zial márnej snahy o záchranu života a teda neviem ako to spracujem ☹ ☹ ☹ . Ach jaj,to mam byt v klude ☹
@kazunomiya práve som sa zasmiala sama na sebe ked som čítala že aj tebe je zle ked sa tí muž nasprejuje ja som na toho môjho včera tak nakricala bo sa musel akurát nasprejovat v spálni joj a mne je tiež z toho tak zle že ma potom donekonečna naťahuje...ale mám pocit se uz aj mne sa trochu nevoľnosti ukludnuju...ale hormóny si zase robia srandu hlavne z môjho správania som total citlivka a rozciti a rozčúli ma este aj to ked mi ráno zjedol môj muž jedinú domácu paradajku čo mi moja mamca zabalila zo záhradky tak som si na ňu zrušila život že aká bude super na raňajky a on sa ani nespytal a zjedol ju :-/ ale mal potom odpustene.. chudák mal take výčitky svedomia že ráno utekal na tržnicu a zohnal fantastické domáce paradajky...no uz mi fakt total sibe a to som len na začiatku...chudák môj muzik😉
Baby my sme na dovolenke v hornom vadicove je tu uzasne len mam problem je tu v hotely vnutorny bazen a mna to hrozne laka, mala s tatikom sa capali ... dnes som ja nesla ale neviem ci vydrzim pytala som sa na recepcii a kazdu noc cistia bazen sli by ste plavat?Rozmyslala som ze na prve ranne kupanie od 7.00 do 09.00 by som mohla? Doky na dovolenke tak ani nemam sa koho opytat...
@mrnousjana ja myslim ked nie je horuca voda tak by si aj mohla.
@kucanka viem aké je čakanie mňa doktorka pri prvom tehu nechala čakať vyše tyzdna čakali sme čo bude ďalej až nakoniec som skončila na čistení ☹ dlho som sa z toho dostávala keďže mi dieťatko este nemáme a malo to byť nás prvý zázrak vďaka iscaru v Martine žiaľ nám sa babo prestalo vyvíjať . Zrejme preto sme teraz taký opatrný a este sa nevieme tak veľmi tešiť...lebo ten strach je v nás stale žiaľ na tu bolesť človek nezabudne aj ked sa rana zrelí. 😒
@aplless teraz mi muz hovori ze je dole napisane ze voda ma 28 stupnou ....
@mrnousjana ja si myslím že môžeš dokonca som čítala že plávanie je vhodné a v lekární si vieš kúpiť aj tampony pre tehulky pokiaľ sa bojím mykozi...len aby nebola voda tepla to nieje múdre...ja toto teho ked som bola 5-6tt tak som sa kazdy deň kupala v egypte v mory a aj v bazéne. A v pohodke😉
@mrnousjana jj aj ja som citala ze kupanie v mori, v prirodnom jazete alebo v bazene je povolene, zakazane su termálne pramene. ja chcem ist s dcerou v stredu na kupko snad bude pekne pocasie

@cejara dobre robíš, tiež mám dosť zlú skúsenosť s našimi lekármi, takže pre istotu si to daj skontrolovať ešte raz u druhého endokrinologa, ja myslím, že teda endokrinolog by mal vedieť čo je dobré a čo už nie počas tehu, veď baby v tehu tam chodia ako na bežiacom páse, aspoň čo ja viem, tak dosť veľa babám takto blbne štítka,.. ale zasa aj gyn by mal vedieť aké hodnoty sú ok a aké už nie a preto ťa posiela k endokrinologovi, mne hneď volali, že mám zvýšené nejaké protilátky a mám ísť čo najskôr k endokr.na vyšetrenie, zobrali ma behom týždňa, nasadili lieky a potom ma už len sledovali, ale výsledky už boli ok počas tehu, až po pôrode mi zvyšovali dávku euthyroxu 😕