Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@biba tak nás predvčerom ockovali, mala na druhý deň teplotovala nad 38,a dnes už má chuda sopliky,zle kvôli tomu spí,nedá sa jej ani poodsavat lebo sa jej leju do hrdielka a stadial jej neviem vytiahnuť ☹ a to ma chuda dve vrstvy oblečenia na sebe a stale je studená,iba nám to očkovanie asi znížilo imunitu ☹
@veronikapodolska za ten prevenar ste platili nejako strasne moc, nie? ozaj a ako ste dopadli u dr. s tym zrastom u malinkej? ukazovala si jej to?
@20erika07 ja som sa hrozne bala toho vyberania lebo sestricka v porodnici ze preboha vam dali aj drenaz/ ved to je hrozna bolest ked to vyberaju aj mamina sa netvarila nadsene ked ma zbadala s drenazou 😀 😀 😀 a nic,mna to vobec nebolelo ani mi to nebolo neprijemne 😀 😀 😀
@vieraft to aj Samko 😀 😀 😀 alebo ma skuuusa ci ho sledujem 😀 vypusta slinky bublinky a ked ho idem utret tak vcucne 😀 😀 moj ocino ho vola bublifuk 😀
Ani ja neznasam teplo ...kvoli tomu nenavidim leto ☹ a v spalni pod strechou mavame aj 50 stupnov... ☹ som zvedava ako to Samik bude zvladat...
@vieraft neviem prečo sme platili tak veľa 😒 no čo už, no s tou šuškou sme boli ešte v pondelok na kramároch, hrozne som sa bála ale doktorka aj sestrička boli veľmi zlaté, urobili jej to za pár sekúnd, malá to ani nepostrehla, ani nijako nereagovala a dávam jej tam kalciovú mastičku 🙂
@barbarelka ja periem vsetko vo susti aj nesusti, lamaze su kvalitne. Ani farbu neputia, davala som aj ine a vsetko ok. Hrkalky do umyvacky a co sa neda oprat alebo umyt v mycke nema u nas co hladat.
@20erika07 tak my sme mali len tych 37,5 max a to iba asi dve hodinky,potom sa mu drzala mierne okolo 37,2 ale v noci ma pod 37 dnes rano bol tiez bez teplotky,spinka dobre nemam pocit,ze by sa dako zmenil,teraz v tychto horucavach ma na sebe iba bodicko s kratkym rukavom a tenke teplaciky a na prechadzke tenku mikinku, dost sa poti tak nechcem aby ho spoteneho ofuklo, tak dufam,ze uz to ziadne nasledky mat nebude,ale tvoja mala mohla mat uz daky virus alebo teda telesny nestandart uz v sebe a tym padom po injekcii to rychlejsie a mozno intenzivnejsie prepuklo🙂 ale nase deticky to krasne zvladnu,nie su predsa ziadne "B"-cka 🙂
@vieraft
@sonulka81
@cukrik580
ahojte baby,už som to tu písala raz....ja som nemohla to žlté hovienko vyprat z bodyčiek a v DM mi poradili žlčové mydlo-1,30euro.......je úžasnééééé,namočím pošúcham,preperem a potom, šuchnem do práčky,a ked aj neskor operiem,aleje ozaj super....aj neskor,ked budu kolená od trávy atd je vraj aj na to dobré,vyskúšajte,prádlo je potom krásne bielunkééé
@cukrik580 tie ponožky z tesca-tie hebkéé sú suprové,že??jemnunkéé,aj my máme už aj do zásoby nakúpené🙂...malý je aký podarenýýý,krásny....ja nakupujem v anglickom seconde...vela nových vecí máme za pár šupov...ale dobre si nakúpila....ja tiež budem krkat do dalsej materskej,už odkladám,lebo od septembra tých úbohých 224ečok...no neviem...a to mi cestuje ešte mikina za 60 ečok..truba,som si objednala...na úspory už nechcem siahat,jaaj...my ženy.... 😝 😝 😝
@matabah my ho používame na látkové plienky a je super(mydlo🙂
@biba inak deti v tomto veku môžu mať aj vyššiu teplotu okolo 37,2°C je to v poriadku a dobre robíš že nedávaš hneď lieky....aj podľa mňa je preventívne dávať lieky blbosť....
@sonulka81 a už ti je dobre?mňa tiež chytal žlčník ale zatiaľ sa to ukľudnilo🙂
Baby pomoc,ako v tychto horucavach obliekate drobcov? Ja som dnes leja oblikla do autosedacky -body s kratkym rukavom,tenke teplaciky,ponozny a tenku mikinku a ciapocku,mala som jemne pustenu klimu,ale aj tak sa maly total prepotil,hlavne na hlavickr,a ked sme boli na vrecer v eurovea tak som mu tu mikinku dala len pod seba a rucicky mal hole a ked sme sli do auta,uz som mu tie rukavky obliekla,ze ked budeme doma vystupovat z suta,bude chladnejsie tak nech ho neofukne ,ale dovtedy sa stihol paradne prepotit a aj tak som sa bala vetra,ale zda sa mi malo mat len kratkorukavove body a nic,aj cispicku,nevuem ci davat alebo nue ,lebo aj v kociku sa prepoti,myslite,ze uz mu mozem davat kratasky a len ponozticky? Ja som z toho zufala,sj teraz na noc,spala v pyzamovom bodycku s dlhym rukavom a nohami,cispocka na hlave a zatoceny v ulitke a vzdy ked ho rozbalujem je mokrx,hlavne krk a na boku ma uplny mokry flak,kde ma rucicku o telo,ja neviem ako ho aj na tu noc obliect,ulitku by som este nerada davala prec,lebo vdaka nej mi spi dlho,ako obliekate vy???
@cukrik580 ved v noci spi v tom dlhorukavovom overale a je zatoceny v ulitke,a dnes fakt som mu nechala kratke rukavy ,ci myslis,ze nechat mu len dlhorukavove body a gacure a ked pojdem von,nic mu na to nedat?ziadna bundicka,nic?a dat len ciapocku?tu ciapocku aj tak kadejako toci a casto krat mu tie uska trcia ☹ to je strasne,nemoze na to byt daky navod?potom je maly na celom chrbte a krku mokry
@biba ja som môjho ukecala aspoň na to, že si sám žehlí svoje košele a tričká 😀 😀 😀 lebo žehlenie fakt nemusím a on, že to má ako relax 😀 😀 😀 ale inak toho má teraz chudák sám dosť, z práce ak vôbec príde, tak ide hneď na barák a tam stále je čosi robiť, takže s vysávaním ho faktu už nezaťažujem, ak by som mali len tento byt, tak by som ho určite viac zapriahla, veď by sa nudil 😀 😀 😀 😀
@cukrik580 u nás je už také teplo, že som dnes rozmýšľala, či mu na noc nedám len body s KR a holé nožky by mal, ale tak ešte som mu dala tie polodupky, ale už som ho ničím nezakryla, túto noc som ho aspoň plienkou prikryla...
@vieraft zlatučkáááááá 😉
@biba simon nosí body s KR aj von, v kočíku je teplo, ani prikrytý už nebol ničím, len body a dupky a teplo mu bolo aj tak 😉
@20erika07 super žo to u vás funguje, musím naštudovať 🙂 nepočula som o tom... ja som začala Simonkovi dávať viac prsko, keď si začal ten palček cmúľať, som ho nechcela učiť zaspávať na prse, ako Terezku, tá na to bola dosť zvyknutá, hlavne cez deň nevedela inak zaspať, buď doma na prse, alebo vonku v kočíku a tak niekedy tiež simon zaspával s plačom, ale posledné dni sú úplne super, po napapaní ho nechám odgrgnúť a tesne pred spaním si ho priložím na prsník, tam sa ukludní, zatvorí očká, nechám ho chvíľku podudkať, potom mu poviem, že ideme spinkať do postielky - túto vetu mu poviem vždy ak ho ukladám do postielky - on sa sám odpojí, aj sa trochu preberie, čo je fajn, lebo nechcem dávať do postielky spiaceho, ale aby vedel, že ide do postielky, niekedy je už tak unavený, že len otočí hlavu a spí, inokedy sa ešte pomrví, poprípade sa dá na ruky a zdvihne sa (spí len na brušku) ale pekne zaspí potom, žiadne plače, čo som veľmi rada, chudák plače len ak ho nechám dlhšie hore a musí čakať, až sa maminka s Terezkou nachystajú a uložím ho do kočíka 😕 😀
@veronikapodolska super ako ste pochodili na kramároch 😉
@matabah žlačové mydlo z DM používam skoro každý deň - na plienky 😉 a úplne super je ten prášok na škvrny z DM, je to na báze aktívneho kyslíku, niečo ako puer a to vyperie hádam všetko 😉
@biba v autosedačke sa deti zvyknú dosť potiť, viem že baby dosť riešili rôzne podložky do autosedačky, ktoré odvádzajú teplo, hlavne v lete.. ja som takú kupovala aj do kočíka, aby sa Terezka toľko nepotila v horúčavách, takže do auta veľmi neobliekať v takomto počasí, skôr si nachystať čím ho zabalíš ak vídeš potom von, lebo z auta asi bude prepotený skoro vždy... a ja som ti už písala, posledné 2 dni do kočíka som dala len body s KR, tenké tepláčiky a ponožky, už nebol ničím prikrytý... rozmýšľam tiež či mu zajtra nedám kratšie nohavice, alebo žiadne, len plienku a bodynko... veď má byť skoro 30 😝 ... ľahko tie nožky prekryjem ľahkou plienkou... ja mám inak veľmi jemnučkú letnú deku, je to mušelínová deka, tenšia a jemnejšia ako plienka, mala som 2ks, jednu som predala, teraz toho ľutujem, lebo jednu som mohla mať doma do postielky a jednu do kočíka 😕 ... a čiapočku nedávam vôbec do kočíka, čiapočku dám len ak ide do šatky, kde hlavičku nemá chránenú, alebo ho vyberám vonku z kočík na kojenie, ak ale spinká v kočíku, kde je chránený, tak nie, pod buginou je dosť teplo a dusno... ak má leo potničky, tak daj čiapočku dole 😉
@biba ved to ze ci mu to neni vela...aj overal aj ulitka...by som mozno dala lan body s kratkym a ulitku...nevien,no...
@biba nas bol vcera totalne mokry...este v kociku celkom dobre no ale v sedacke som ho mohla zmykat chudacika ☹ ked dnes bude opat tak,tak davam kratke body a kratke gate...aj vcera by som dala ale mamina moja by to neprezila 😀 ja sa snazim aby mal capicku na uskach ..ked som bola mala bola som hakliva na uska tak sa bojim 🙂 inak celu noc mame otvorene stresne okno a Samko je len v overale ani zakrity neni a horuci je 🙂 dokonca este aj nohu si vystrcil z pyzamka von 🙂
@cerimi77 Sak aj u naa je teplo,len to je taky ritual bez ktoreho nejak nechape ze ma ist spat 😀 😀 😀 ked buduu horucavy tak on asi aj tak bude chciet byt v pyzamku 😀 😀
@cerimi77 potnicky nema,aspon zatial,ale dnes skusim ist len tal nalahko,deku nemam muselinivu,mam taku beznu,ake asi ooriesim aj nieco ine,vcera sme malemu kupili nove kratase riflove aj s trakmi v h&m s take tenke akoby lanove gacure,co sa daju gombikom vypnut na kratsie. 🙂 a ponozky uz obliekas take tie tensie,ci ostavas pri hrubsich? Inak cislo na ponozkach znamena dlzka chodidla?
Inak ta podlozka do autosedacky nemusi byt zla,existuje nieco take? Co ho akoby jrmne nadvihne a tym padom sa dostava pod neho vzduch s nepoti sa tak?
Inak to obliekanie do autosedacky je trochu komplikovane,vcera sme sli do eurovea a brali sme ho led do sedacky,bez kocika a to bol problem,lebo v aute a vo vnutri bolo teplo a vonku aj ked teplo,ale pofukovalo tam,tak som mu mikinku nechala pod chrbatikom a len som mu rucicky potom trochu obalila nech ich nema take hole ale asi budeme taky potivejsi ale sai nevadi ked ma dieta studensie ruky a nochy ak na telicko mu je teplo,nie?
@biba ja som vcera malej dala len body kratky rukav,kratucke gatusky a bez ponoziek a bez ciapky 🙂,ale ked sme isli z auta,alebo som ju vlacila na rukach,tak som jej dala klobuk 🙂
Tak my včera body s dlhým a tenké polodupky, ale keď spala v kočíku tak bola studená,a keďže je soplikava teraz tak mala aj čiapku hlavne na uskach a cielku kvôli dutinam, lebo vetrík pofukoval, radsej som jej striesku dala nižšie na kočíku. Ale dnes ju nenechám parit v ciapke, napcham jej vatu do usiek a a daku šatku na gumicku jej pôjdem kúpiť. Neviem či mám dať s krátkym rukávom body keď je prechladnuta...
babyyyy Samko je asi chory :DDD zobudil sa o pol osmej cca...volaco sa poblaznil s tatom kym odisiel d o prace, potom som ho prebalila, prezliekla a isli sme dolu, stale bol mrnkavy nevedela som preco, ani hrazdicka ani kresielko, ani cicik, nic...tak som ho dala na brusko a v sekunde spal 😀 cca o pol hodku cize o pol desiatej sa zobudil, napapal, vylozila som umyvacku a nalozila a pustila a zase zacal mrnkat a ja som nevedela co zase...tak som skusila cicik, napapal sa, polozila som ho na deku bruskom dolu, este nebolo desat hodin a odvtedy drichme 😀 sa nudiiim, bojim sa cokolvek ist robit, ze sa akurat zobudi..no keby viem...uz som mohla mat vyluxovany cely dom 😀
najedol sa a spi dalej 😀

@veronikapodolska no my sme dali 12 za prevenar a 41 roťáci